Η χαμένη «αθωότητα» της αριστεράς: Εσωκομματικό «μακελειό» στον Σύριζα

Η χαμένη «αθωότητα» της αριστεράς: Εσωκομματικό «μακελειό» στον Σύριζα

Έντονη υπήρξε η προπαγανδιστική προσπάθεια του Σύριζα να εμφανιστεί ως η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, προσπαθώντας προφανώς να ξεχάσει την οικουμενική διακυβέρνηση ΝΔ – ΚΚΕ. Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας της «αριστεράς» να εμφανιστεί ως δήθεν «άσπιλη», έχουμε την εικόνα μίας εσωκομματικής διάλυσης, με σπαρταριστά στιγμιότυπα.

 

 

 

Πλέον ανοιχτά οι πασοκογενείς αντιμάχονται τους «λαφαζανίστας» και τούμπαλιν, όμως ο καθείς στέκεται στη θέση του, στηρίζει την κυβέρνηση και αναμένει να περάσει η μνημονιακή καταιγίδα για να συνεχίσουν να συνυπάρχουν, σα να μη συνέβη τίποτα.

Σας παραθέτουμε μερικά από τα καλύτερα και πιο αστεία αποσπάσματα δηλώσεων των τελευταίων ημερών:

Πανούσης για «αντάρτες»: «Ρωσικές μπαμπούσκες κλεισμένες σε μαρξικά τσιτάτα οι διαφωνούντες»

Λαφαζάνης για Τσίπρα και νέο μνημόνιο: αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».

Λεουτσάκος: Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί και να μεταλλαχτεί σε μνημονιακό κόμμα γιατί τότε ακυρώνεται και τότε θα αποτελέσει μία παρένθεση, θα απογοητεύσει τους πολίτες.

Αλήθεια, όμως, γιατί κάνουν έτσι οι «σύντροφοι της Αριστεράς», πολλοί εκ των οποίων είτε βρίσκονταν στο ΚΚΕ όταν υπογράφονταν οι αμαρτωλές συμβάσεις με την Siemens, είτε αργότερα κυβέρνησαν με το ΠΑΣΟΚ, υιοθετώντας την πιο καταστροφική νοοτροπία, αυτή του πελατειακού – κομματικού κράτους, την οποία συνέχισε κανονικότατα ο Σύριζα στην ολιγόμηνη διακυβέρνησή του;

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Σύριζα, από κοινού με τα κανάλια της διαπλοκής, προσπαθούν να μας πείσουν για μία δήθεν «αθωότητα» του Σύριζα, η οποία απολέσθη βιαίως και ως αποτέλεσμα αυτής της απώλειας έχουμε αυτές τις αναταράξεις. Μπορεί, όμως, να αναζητηθεί «αθωότητα» μέσα σε ένα χαμαιτυπείο; 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η χαμένη «αθωότητα» της αριστεράς: Εσωκομματικό «μακελειό» στον Σύριζα

 1. ΜΠΑΧΑΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΑΛΕΔΕΣ…

  ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ.

  ΠΟΛΙΤΙΚΟ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  ΛΟΓΩ του ότι έστω από λάθος η κατά λάθος κυλάει στις φλέβες μας ελληνικό αίμα ακόμα, ερχόμαστε κάθε χρόνο στην δυστυχισμένη πατρίδα, από την οποία κανένα καλό δεν είδα και ούτε θα δω έως ότου ακόμα ζω.
  Στην κακιά την ναζιστική και φασιστική Γερμανία, τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως είναι στην καλή και την δημοκρατική χώρα Ελλάδα, γιατί οι ΓΙΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΥ ΓΙΑ ΔΛΙΑ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΕΠΕΙ Η ΜΗΤΣΙΟΥΣ ΤΟΥΝ ΚΩΤΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤ…..ΛΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΙΑ ΧΡΟΥΝΙΑ ΚΙ ΤΣΑΚΩΘΚΑΝ ΤΑ ΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.
  Κάθε πρώτη του μηνός πάω στην τράπεζα στο κέντρο του Μονάχου εγώ, αλλά έχει και δέκα παραρτήματα παντού. Πάω λοιπόν σε ένα μεγάλο κατάστημα που έχει είκοσι μηχανήματα και τρεις κοπέλες για πληροφορίες. Βάζω την κάρτα μέσα και αμέσως βγάζει ένα χαρτί ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ όπου είναι γραμμένα όλα κατά γράμμα, έσοδα και έξοδα.ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ενοίκιο ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΑΠΟ 20 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΚΑΠΟΤΕΣ….ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ Π.Χ. ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ….ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ Η ΧΙΛΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΝΟΥΜΜΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΟΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ.
  ΑΥΤΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΤΡΙΑ ΛΕΦΤΑ…ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.
  ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΑΝ ΟΜΩΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ Η Ο ΜΙΣΘΟΣ.
  ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΕΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΣΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΑΒΑΡΙΑ…ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ…ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟΙ….ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΗ…ΑΚΟΜΑ Η ΚΑΗΜΕΝΗ Η ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚ ΑΓΑΔΩΝ.
  ΚΑΦΕ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΑ…ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΙΟς ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ…Η ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ Η ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ Η ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑΚΑ ΤΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΖΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ..Ε.. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ…ΠΑΕΙ…ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΧΙΕΡΗΣΕΙΣ.
  ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η Α.Ο.Κ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΝ ΤΕΡΑΣ Ι.Κ.Α…ΦΟΝ ΓΚΡΕΚΟΣ.
  ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΝΤΩΝ…ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΓΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΕΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ….ΔΕΝ ΒΓΑΖΤΕΙ ΚΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΕΧΤΕΙ ΑΓΙΛΑΔΕΙΣ…ΚΙ ΤΟΥΤΟΥ ΚΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕΙ ΜΗΤΣΙΟΥΣ ΚΙ ΜΗΤΣΙΝΑ ΜΗ ΜΕΣΟΥΝ ΠΟΥΛΙΤΙΚΟ ΕΓΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΣ.
  ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΤΑΘΗ.

  ΕΠΟΥΛΗΣΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
  ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΙΔΟΜΑΝΤΡΙ
  ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
  ΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡΙ.

  ΜΕΦΑΓΕ Η ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ
  ΠΑΜΕ ΑΝΔΡΑΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  ΠΑΜΕ ΑΝΔΡΑΜ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΦΙΝΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.