Τα “καμμένα” αναχώματα εναντίον του Λαϊκού Εθνικισμού

Τα “καμμένα” αναχώματα εναντίον του Λαϊκού Εθνικισμού

Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Καρατζαφέρης, γέννημα θρέμμα της ΝΔ, δήλωνε περιχαρής ότι αποτελεί ανάχωμα ενάντια στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα. Εν τέλει το ανάχωμα αυτό καταστράφηκε από την υπερψήφιση του Μνημονίου και τις μετέπειτα αλλεπάλληλες κωλοτούμπες για να αποφύγει την εκλογική συντριβή.  Μετά την οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του Καρατζαφέρη από τον Ελληνικό Λαό, το πολιτικό σύστημα επιστράτευσε μία ακόμα εφεδρεία του από τους κόλπους της ψοφοδεξιάς. Ο λόγος φυσικά για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στις 4 Ιουνίου δήλωνε μέσω τιτιβίσματος:

Τελικώς και παρά τις όποιες παλινωδίες του υπερψήφισε το τρίτο μνημόνιο που έφερε ο Σύριζα και μάλιστα επιτυγχάνοντας απόλυτη κομματική πειθαρχία. Σήμερα, μόλις, έγινε και μνημονιακότερος του Άδωνι, λέγοντας: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Πραγματικά «συγκινητική» η ομολογία του τριτομνημονιακού Πάνου. Ας την λέει στους Έλληνες που θα εξαθλιωθούν περαιτέρω από το μνημόνιό του. Και μιας και μας ήρθε στο νου το παλιό τιτίβισμά του, τελικά βρήκαν Σαμαρά και Βενιζέλο… Τους λένε Τσίπρα και Καμμένο.

5 σκέψεις σχετικά με το “Τα “καμμένα” αναχώματα εναντίον του Λαϊκού Εθνικισμού

 1. ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 89 ΔΙΣ ΟΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

  Θα γδάρουν ζωντανούς τους Έλληνες, προκειμένου οι δανειστές να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, διότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση μαζί τους, μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους». Η φράση αυτή γράφτηκε αρκετές φορές, αλλά είναι πολύ σοβαρό να δούμε πού θα πάνε τα 88,5 δισ. ευρώ του δανείου και να καταλάβουμε, πώς με αυτά τα κόλπα των δανειστών και των υποτακτικών τους, ο τόπος μας δεν έχει κανένα μέλλον, όσο οι πολιτικοί μας βάζουν την υπογραφή τους σε μνημόνια θανατηφόρα, που θα γίνουν η ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.
  Ούτε ένα ευρώ από τα 89 δισ. των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, που έχουν το θράσος να μιλούν για αλληλεγγύη, δεν πάει για την εσωτερική ελληνική οικονομία. Όλα θα πάνε για την αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων, για την καταβολή τόκων, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για εξόφληση εταιρειών, όπως η Siemens, που μοίραζε μίζες για να παίρνει έργα στην Ελλάδα.
  Κι όμως υπάρχουν κάποιοι Έλληνες (;) πολιτικοί, που συνεχίζουν να της δίνουν έργα…
  Και ποιός θα πληρώσει όλα αυτά τα δάνεια, που παρουσιάζονται ως δήθεν πρόγραμμα, ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία; Τα κορόϊδα οι Έλληνες πολίτες, που πίστεψαν πώς μπορεί κάτι να αλλάξει. Αλλά αντί της ελπίδας ήρθε ο όλεθρος του τρίτου μνημονίου, που τους στερεί βασικά προϊόντα και τους αφήνει να ζήσουν σε κατοχικές συνθήκες, γιατί πλέον η αγορά του σούπερ μάρκετ πάει στο 23%, όπως και τα έξοδα κηδείας, που μάλλον σίγουρα θα χρειαστούμε.

  Ας το δούμε όμως αναλυτικά: Θα πάρουμε δάνειο από τον ESM 65,5 δισ. ευρώ και 16,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και άλλα 7 από το πρόγραμμα-γέφυρα. Και όλα αυτά τα δις θα πάνε:

  · 29,7 δισ. ευρώ για αποπληρωμές δανείων στο Ευρωσύστημα
  · 9,9 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
  · 5,5 δισ. ευρώ σε ιδιώτες κατόχους χρέους.
  · 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος.
  · 17,2 δισ. ευρώ σε τόκους.
  · 7 δισ. ευρώ για εσωτερικά χρέη.
  · 7,7 δισ. ευρώ για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος.
  Το σύνολο του δανείου προς την Ελλάδα αγγίζει τα 89 δισ. ευρώ (ως τον Δεκέμβριο του 2018), αφού θα πρέπει να υπολογιστεί και το πρόγραμμα-γέφυρα των 7 δισ. ευρώ, τα οποία ούτε καν θα τα δούμε, αφού θα πάνε για την αποπληρωμή της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ, των ομολόγων της ΕΚΤ και 2 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΔΝΤ. Και τα ελάχιστα που θα εναπομείνουν, θα πάνε επίσης σε διάφορες τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις, οπότε..
  Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν από όλα αυτά, είναι πώς η χώρα μετατρέπεται σε μια «αποικία χρέους» και οι δανειστές θα συνεχίσουν να εξουσιάζουν και να προστάζουν τον ελληνικό λαό για τον τρόπο ζωής του. Ενδεικτικό είναι πώς οι δανειστές επιβάλουν στη μεσαία τάξη να τρώει λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας, γιατί είναι ακριβό και «δεν δικαιούται να το έχει».
  Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% δεν είναι καθ’ όλου τυχαία, όπως η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των ακριτικών νησιών, η μείωση των αμυντικών δαπανών και πολλών άλλων μέτρων, που θα φέρουν νέα ύφεση και νέα μέτρα, διαιωνίζοντας το χρέος και τη δυστυχία μας.
  Πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσουμε. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Στο μόνο που αποσκοπεί, είναι στο να βάλουν χέρι οι δανειστές στα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν, υποτάσσοντας τον λαό. Η έξοδος από το ευρώ είναι απλά θέμα χρόνου και τότε οι όροι θα είναι τρις χειρότεροι, όπως και η ολική καταστροφή της χώρας.
  Το ίδιο δήλωσε και ο οικονομικός CEO της γερμανικής χρηματοπιστωτικής Allianz, Ελ Εριάν.
  Επομένως, όπως έλεγε και ο οραματιστής της Επανάστασης του 21′ Ρήγας Φερραίος, μήπως είναι «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.»;

  Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Πάνος Καμμένος: ο νέος… σανοπώλης του Μνημονίου!

  Ένας – ένας ρε παιδιά μην σπρώχνεστε.

  Μετά το τεραστίων διαστάσεων πούλημα που τους έριξε ο υπουργοπάνος Καμμένος, ο τριτομνημονιακός πλέον… κοκκινογραμμίτης, φαίνεται ότι αφυπνίζονται οι αγνοί πατριώτες που τον εμπιστεύτηκαν.
  Κι όχι μόνο αυτοί που του έδωσαν απλά και μόνο την ψήφο τους, αλλά και αυτοί ακόμα που ήταν υποψήφιοι στους συνδυασμούς του.
  Ένας εξ’ αυτών, λοιπόν, ο Γιάγκος Ραυτόπουλος – υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ στις τελευταίες εκλογές, δεν κρατήθηκε και πήγε στο τοπικό γραφείο του κόμματος στην Πάτρα, όπου άλλαξε την πινακίδα στην είσοδο, μετατρέποντας το «Ανεξάρτητοι» σε «Εξαρτημένοι Έλληνες». Επίσης έγραψε «Δεν ξεχνώ» και την ημερομηνία ψήφισης των προαπαιτούμενων του νέου αριστερού Μνημονίου.
  Εν συνεχεία, ανέβασε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο facebook, με την παρακάτω λεζάντα: »Χωρίς λόγια… σήμερα στα γραφεία των ΑΝΕΛ στην Πάτρα… και ενώ συνεδρίαζε το συντονιστικό όργανο…. Γιάγκος Ραυτόπουλος, Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας».

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝΕ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΤΕ…??????????

  Μέσα σε μία μόλις μέρα επιχειρήσεων, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο έπεσε, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο λίγο έλειψε να πέσει, αλλά οι βουλευτικές αποζημιώσεις των 8 χιλιάδων ευρώ το μήνα, δε λένε να πέσουν με τίποτα ούτε μετά από 5 χρόνια αιματοβαμμένων μνημονίων… Μόνο με μία μικρή πτώση αυτών, θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε σωστά όλα μας τα αεροπλάνα και ελικόπτερα… αλλά βλέπετε, οι Μπουμπούκοι έχουν έξοδα… Οι θυσίες είναι για το λαό όχι για τους Μπουμπούκους…

  Μου αρέσει!

 4. Παράθεμα: Τα “καμμένα” αναχώματα εναντίον του Λαϊκού Εθνικισμού | ageanvelos

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.