Aυτό το κωλόσογο έχει στοιχίσει στην Ελλάδα αρκετά δις ~ κι όμως ακόμα εμφανίζονται μέλη του μέσα στις κυβερνήσεις…

Πόρισμα ΦΩΤΙΑ: Αστρονομικά ποσά από τον Ερυθρό Σταυρό πήγαιναν στην Μπακογιάννη!

dorakori056Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κα Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.  Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη, ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων. Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!

 

 

 

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.
Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.
Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».
Το πλέον σημαντικό, όμως, είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ.
Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας, στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.
Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός τότε, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.
Έρανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ».
Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.».
Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ.
Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

4 σκέψεις σχετικά με το “Aυτό το κωλόσογο έχει στοιχίσει στην Ελλάδα αρκετά δις ~ κι όμως ακόμα εμφανίζονται μέλη του μέσα στις κυβερνήσεις…

 1. ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την υπογραφή ΣΗΜΙΤΗ!!! Καλούμαστε να πληρώσουμε 13 δισ. τόκους!!! Γιατί οι… εταίροι έκαναν τα στραβά μάτια;;;

  https://i1.wp.com/anatropionline.gr/wp-content/uploads/2015/03/simitis-2_0-600×330.jpg3 δισεκατομμύρια, μόνο για τόκους καλείται να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για να ξεχρεώσει τη μεγάλη απάτη, που έστησε ο Κώστας Σημίτης, συνεννοημένος με την τότε γερμανική κυβέρνηση, με καγκελάριο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ και την Goldman Sachs το 2001, προκειμένου να αποκρύψουν χρέος 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ της χώρας μας, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούμε στην ευρωζώνη.
  Οι φωστήρες της Goldman Sachs για να κερδοσκοπήσουν, έστησαν μαζί με τους στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού ένα SWAP αξίας 2,8 ………………δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα κρατούσαν απόρρητο για να μην μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Σύμφωνα με αποκάλυψη του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, το παράγωγο αυτό θα στοιχίσει συνολικά μαζί με τους τόκους του στο ελληνικό δημόσιο, 16 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι όροι του δανείου είναι καθαρά τοκογλυφικοί, αφού το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να πληρώνει μέχρι το 2037 για ένα δάνειο της τάξεως των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ! Στην ουσία πρόκειται για δανεισμό με επιτόκιο 500%, που συνιστά έγκλημα σε βάρος του λαού και του έθνους, για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.
  Το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο, που φέρει την υπογραφή του αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη, θα πρέπει να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, γιατί τώρα, με καθυστέρηση 14 χρόνων έρχονται στην επιφάνεια συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που τεκμηριώνουν, με απόλυτο τρόπο την απάτη, που συντελέστηκε. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs μέσα σε μια μέρα κέρδισε απ’ το επίμαχο SWAP προμήθεια400.000.000 ευρώ, εξευτελίζοντας στην κυριολεξία μια ευρωπαϊκή χώρα και εξαπατώντας ολόκληρη την Ευρωζώνη.
  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μίζα, που δόθηκε, στα χρονικά της παγκόσμιας οικονομίας για να στηθεί σε καθεστώς παρανομίας ένα παράγωγο, που ξεγελούσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Βέβαια, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, μάλλον γνώριζαν την απάτη, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια, γιατί από τη βρώμικη αυτή δουλειά έβγαλαν τρελές προμήθειες οι ξένοι τοκογλύφοι. Συνεργός στη μεγάλη απάτη είναι και ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος το επίμαχο διάστημα ήταν διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος. Ο μετέπειτα μνημονιακός πρωθυπουργός και στους φίλους της Γερμανίας επίσης, δεν έκανε απολύτως τίποτα για να σταματήσει τη ληστεία, που συντελέστηκε, σε βάρος του δημοσίου χρήματος.
  Το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει την εγκληματική αδιαφορία των πολιτικών για ένα γιγαντιαίο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά και την κυνικότητα του τότε επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους,Χριστόφορου Σαρδέλη, που έδωσε την εντολή για το SWAP. Με δήλωση του τότε στο Bloomberg, είχε πει ότι η συμφωνία με την Goldman Sachs είναι μια πολύ σέξι ιστορία μεταξύ δύο αμαρτωλών. Ανέφερε επίσης ότι μετά από τρεις μήνες κατάλαβε ότι το παράγωγο ήταν πιο σύνθετο απ’ ό,τι νόμιζε!
  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της αμερικανικής τράπεζας είχαν άμεση πρόσβαση στα κρίσιμα υπουργεία, στη διάρκεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ., γνωρίζοντας λεπτομέρειες από τις αποφάσεις που επρόκειτο να ληφθούν, ειδικά σε σχέση με το δανεισμό και το δημόσιο χρέος. Η σχέση αυτή διεκόπη και μάλιστα με απότομο τρόπο, όταν η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς άρχισε να ερευνά τις περίεργες σχέσεις της τράπεζας με ορισμένες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εκτός από τα κερατιάτικα για τα δάνεια του ΔΝΤ, καλείται την Παρασκευή να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μια από τις δόσεις του παραγώγου της απάτης που έστησαν οι Κώστας Σημίτης, Λουκάς Παπαδήμος και οι τοκογλύφοι της Goldman Sachs.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.tsagounews.com/news/gigantiaio-

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. H ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ — ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !!!

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

  Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

  Παρότι η εξαγωγή συμπερασμάτων, σχετικά με τις ελληνικές-ευρωπαϊκές εξελίξεις είναι, σαφώς, πρόωρη δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη περατωθεί οι συνομιλίες, για το μέλλον της Ελλάδας, στις Βρυξέλλες, τα γεγονότα είναι τόσο καταιγιστικά, ώστε θα επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση σε τέσσερα επίπεδα: σε αυτό της ΕΕ, σε αυτό της Ελλάδας, σε αυτό του μέλλοντος, και σε αυτό του πρακτέου.

  1. ΕΥΡΩΠΗ. Η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες, όπως μεταφέρεται από τα ΜΜΕ, θυμίζει ανθοδέσμη από λουλούδια όλων των χρωμάτων. Εν ολίγοις, τα έχει όλα: πολεμική ατμόσφαιρα, εκστρατεία εκφοβισμού σε εξέλιξη, σκοτεινά σχέδια που κινούνται κάτω από το τραπέζι, και είναι σε γνώση μόνο των ολίγων και εκλεκτών, διασπαστικές κινήσεις που χωρίζουν το ευρωπαϊκό ιερατείο σε φράξιες, εμπνεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη γαλλογερμανική συμμαχία, προτάσεις στα όρια του παραλογισμού, αλλεπάλληλες ανακοινώσεις νοσηρών προγραμμάτων, με πρόθεση να αλυσοδέσουν την Ελλάδα σε δεσμεύσεις εκ γενετής αδιέξοδες, αφ’ υψηλού αντιμετώπιση της λιλιπούτειας ελληνικής οικονομίας του 2% περίπου της Ευρώπης, που δήθεν έχει συσσωρεύσει δαίμονες καταστροφής της ευρωζώνης για αυτό και πρέπει άμεσα να ληφθούν δρακόντεια μέτρα εναντίον της. Το περισπούδαστο διευθυντήριο της ευρωζώνης, έχει απολέσει αναρίθμητες ώρες, έχει στερηθεί πολλά Σαββατοκύριακα, και ουσιαστικά έχει αναγάγει το σύνολο των προβλημάτων της ενωμένης Ευρώπης, στην ανάγκη «μεταρρυθμίσεων» στην Ελλάδα, και κυρίως στη δήθεν απροθυμία της να τις υλοποιήσει. Θεωρώ περιττό να επεκταθώ στις «μεταρρυθμίσεις» αυτές, που εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, είναι παντελώς αναποτελεσματικές, έχουν καταστρεπτικά αποτελέσματα, και είναι κάθετα αντίστροφες από αυτές που πραγματικά απαιτούνται. Η όντως απαράδεκτη συμπεριφορά της ευρωζώνης, εναντίον του λιλιπούτειου κράτους -μέλους της, της Ελλάδας, είναι το πέπλο ντροπής με το οποίο έχει περιβληθεί, και με το οποίο θα περάσει στην ιστορία. Επί 6 σχεδόν χρόνια, τυράννησε, εξευτέλισε και εξαθλίωσε έναν ολόκληρο λαό, γιατί δεν ήταν σε θέση να επιλύσει ένα, θα έλεγα, ασήμαντο πρόβλημα, μέσα στο σύνολο αυτών που την ταλανίζουν. Αντιθέτως, αυτό που επέτυχε είναι η πλήρης καταστροφή της Ελλάδας. Και διερωτώμαι, με το δικαίωμα μιας φανατικής ευρωπαϊστριας, από τα μακρινά μου φοιτητικά χρόνια, που έλαβε ενεργό μέρος στις εντελώς πρώτες συγκεντρώσεις φοιτητών για την ένωση της Ευρώπης: με ποιο, ακριβώς, σκεπτικό το ευρωπαϊκό ιερατείο θέτει, συνεχώς, υπό αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη της προς την Ελλάδα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή υπέστη σοβαρό ρήγμα εξαιτίας της ιδεολογίας της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας του, αλλά ωστόσο αρνείται πολυτελώς να λάβει υπόψη το αυτονόητο, ότι δηλαδή και η εμπιστοσύνη της Ελλάδας στην ΕΕ έχει σοβαρότατα διασαλευθεί…..και βεβαίως απολύτως δικαιολογημένα.

  Με την ελληνική κρίση και την απειλή του GREXIT, το τέλος της ευρωζώνης φαίνεται τώρα να είναι πλησιέστερα παρά ποτέ.
  2. ΕΛΛΑΔΑ. Η συνταγή της Naomi Klein στο Δόγμα του Σοκ συνεχίζεται, χωρίς διακοπή, με επιτυχία. Πρόσφατα προστέθηκε και η «διαπίστωση» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ ότι…… «το ελληνικό κράτος δεν είναι Ευρώπη»!!!!. Κατά τα άλλα, από προχθές, που οι «εταίροι» μας έβαλαν γιαταγάνι στο λαιμό του Έλληνα πρωθυπουργού, με κλειστές τράπεζες και ουρές για τη λήψη μόνον 60Ε, το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού πλην του ΚΚΕ, έγινε ξαφνικά, φανατικά μνημονιακό. Εκβιαστικά, μας υποχρεώνουν να εφαρμόσουμε μέτρα, αυτόχρημα εγκληματικά τα οποία είχαν απορριφθεί από όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, ως βάρβαρα, ως τερατώδη και ως καταστρεπτικά. Ο δικός μας Αλέξης, που βρίσκεται στο κλουβί των λεόντων, φαίνεται ότι ενδίδει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, διότι αποτελούσε την τελευταία ελπίδα, για την Ελλάδα. Αποδέχεται, όπως φαίνεται τα ΠΑΝΤΑ. Τα πιο εξευτελιστικά, τα πιο τραγικά, τα πιο επονείδιστα., ακριβώς αυτά που για να μην πραγματοποιηθούν, οι Έλληνες έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Δεν θέλω να σκεφθώ ότι ο Αλέξης πρόδωσε το 63% των Ελλήνων που του φώναξε ένα βροντερό ΟΧΙ, αλλά που υποχρεώθηκε να μεταλλάξει σε ένα ΝΑΙ σε όλα! Μα ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας τα καταπίνει όλα; Πως δέχεται να υλοποιήσει τα χειρότερα; Μια είναι η δικαιολογητική απάντηση: οι κλειστές τράπεζες και οι ουρές μπροστά τους. Το κλείσιμο των τραπεζών μαρτυρεί, φευ, το είδος της «αλληλεγγύης- συνοχής» της ΕΕ, που ωστόσο, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί τάχιστα με υποκατάστατο χρήμα, έτσι που ο Πρωθυπουργός μας να είναι σε θέση να διαπραγματευθεί σε συνθήκες, περίπου, ομαλότητας με τους «εταίρους». Υπάρχει, βέβαια, και η πληροφορία που δίνεται από τον γνωστό Αμερικανό πολιτικό και οικονομολόγο Paul Graig Roberts, με βάση την οποίαν απειλείται η ζωή του.
  Οι θυσίες αίματος φαίνεται, δυστυχώς, να δικαιολογούνται από το δήθεν μέγα προνόμιο της παραμονής στο ευρώ. Όλα για το ευρώ, και η τελευταία ρανίδα του αίματός μας για την δόξα του. Και διερωτώμαι με τρόμο, γιατί να έχουμε καταλήξει τόσο χαμηλά; Γιατί να εκλιπαρούμε, προσφέροντας το σύνολο της ζωής και του πλούτου της πατρίδας μας, για ένα νόμισμα βαριά άρρωστο, που σίγουρα θα εκλείψει σύντομα, και το οποίο οι «εταίροι» μας χρησιμοποιούν εναντίον μας, για να ενδώσουμε σε βωμούς και εστίες. Αν δεν δείχναμε αυτή την ανεπίτρεπτη ευρωλαγνεία, αποτέλεσμα της προπαγάνδας των ΜΜΕ, εναντίον της δραχμής, θα απειλούσαμε εμείς την Ευρώπη με GREXIT.
  3. ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. Τα μέτρα είναι εγκληματικά, αλλά ανεφάρμοστα. Σε πολύ λίγο χρόνο θα έχουν καταστρέψει, φοβούμαι τελεσίδικα, ότι έχει ακόμη παραμείνει όρθιο στη χώρα αυτή. Και χωρίς να ζηλεύω το ρόλο Κασσάνδρας, πιστεύω ότι το ποσοστό των Ελλήνων που θα εκλιπαρούν την επιστροφή στη δραχμή θα είναι συντριπτικά υψηλό. Κάτι, που προτείνω, σταθερά, από το 2010, όχι βεβαίως ως επιλογή, αλλά ως αναγκαιότητα. Θα υπάρξει και κόμμα δραχμής, που πιθανότατα θα επικρατήσει ταχύτατα στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο. Σε 3 χρόνια από σήμερα, αν η ευρωζώνη δεν έχει διαλυθεί, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Θα είναι, όμως, πολύ αργά πια γιατί η πολύπλευρη καταστροφή θα έχει καταστεί μη αντιστρέψιμη.
  4. ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
  *Να προτείνουμε GREXIT με δικούς μας όρους (η δραχμή δεν θα είναι ΑΣΦΑΛΩΣ χειρότερη κόλαση από αυτήν που μας αναμένει)
  *Να κάνουμε παύση πληρωμών και επιλεκτική χρεοκοπία
  *Να απαιτήσουμε συμψηφισμό των χρεών της Γερμανίας από τις πολεμικές καταστροφές
  *Να εξαιρέσουμε το τμήμα του χρέους που είναι απεχθές, γύρω στο 60-70%
  *Να αρχίσουμε κατεπειγόντως την εφαρμογή προγράμματος ταχύρυθμης ανάπτυξης με παράλληλη αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων
  *Να αποβάλουμε τις φοβίες μας και να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα επιβιώσουμε και χωρίς δεκανίκια. Να συνειδητοποιήσουμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ότι δεν έχουμε άλλη λύση.

  Καλή μου κυρία επιτρέψτεμου να διαφωνίσω .με τις απόψεις σας.
  1ον…..Θεωρείτε τις μεταρρυθμίσεις περιττές ? Τις θεωρείτε αναποτελεσματικές και ρίχνετε τις ευθύνες στην Ευρώπη. ? Οτι σε 6 ολόκλητα χρόνια τυράννησε και εξευτέλισε εναν ολόκληρο λαό. ?
  Απάντηση.
  Στον τοπικό ελληνόφωνο τύπο διαβάζω στατιστικές απο τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα κ. Παν. Καρβούνη οτι την τελευταία 15ετία δόθηκαν στους Ελληνες αγρότες περίπου 40 δις. Ευρώ. Και υπολογίζει για την 5ετία 2015—2020 άλλα 20 δις.Ευρώ.
  Συνολικά ή Ελλάδα υπολογίζεται οτι έλαβε πάνω απο 200 δις. στα 36 χρόνια συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή ένωση. Σε ολα αυτά βέβαια δεν συνυπολογίζεται ή τεράστια βοήθεια που έλαβε η Ελλάδα απο τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης ύψους 240 δις. Ευρώ.
  ( Δεν υπολογίζεται το τελευταίο μνημόνιο.)…….Βοήθεια που κανείς άλλος μπορούσε ή ηταν σε θέση να προσφέρη ,αλλά ουτε και ειχε την διάθεση.
  ——-Εγώ αυτό το λέω αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Και οχι τυρρανία και εξευτελισμό !!!!!
  Παρ’ ολα αυτά ενα ποσοστό του σοφού Ελληνικού λαού ακόμη και σήμερα ονειρεύται την εξοδό μας απο την Ευρωπαϊκή οικογένεια οραματιζόμενο ενα μέλλον για την χώρα στα πρότυπα Βορειας Κορέας ή Βενεζουέλας.

  Δικαιωμά σας να πιστεύετε οτι θέλετε. Αλλά απο μέρους μου δεν εχω συναντήσει ουτε εναν Ελληνα που να νομίζη οτι ή Ελλάδα δεν χρειάζεται αλλαγές ( μεταρυθμίσεις ) Και σπάνια βρήσκω άτομα που πιστεύουν οτι ή Ελλάδα καταστράφηκε απο τους ξένους.
  Η Ελλάδα καλή μου κυρία καταστράφηκε απο τους Ελληνες. Φτάσαμε ως εδώ διότι ολα τα χρόνια μετά την δικτατορία την διοικούσε μια κλεπτοκρατία. ( Και τους τελευταίους εξι μήνες μια συμμορία απο Pathological liars — Psychopaths ) Και μέχρι την κρίση την κοπριά την παράχωναν μέχρι που έσκασε και ή μπόχα εφτασε στα πέρατα του κόσμου.
  Και αυτή ή ασυδοσία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Δεν περνάει ημέρα που να μην υπάρχουν και μερικές δεκάδες παρανομίες. Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα reports του κ. Λεανδρου Ρακιντζή.
  Μια απο αυτές για υπάλληλο του Δημου Λαρισαίων, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης εξι ( 6) μηνών. Η εν λόγω υπάλληλος ελλάμβανε παράνομα την σύνταξη της θανούσας μητέρας της.
  Μη νομίζετε οτι ή παλιανθρωπιά ειναι προνόμιο μόνο του Ελληνα. Και εδώ στον Καναδά και Αμερική γίνονται αυτά. Μάλιστα πριν δύο εβδομάδες εγινε ακριβώς ή ιδια παρανομία στην Αμερική. Η διαφορά ειναι οτι στην Αμερική δικάστηκε να επιστρέψει ολα τα κλεμμένα ,και άλλα τόσα πρόστιμο. Plus πήγε και φυλακή.

  2ον….. Οι εταίροι μας έβαλαν γιαταγάνι στο λαιμό του Ελληνα Πρωθυπουργού με το κλήσιμο των τραπεζών.
  Απάντηση.
  Ακόμη δεν εχετε καταλάβει οτι για 40 χρόνια ζήτε με δανεικά. Και οπως έλεγε ή Margaret Thatcher το πρόβλημα με τον σοσιαλισμό ειναι οτι κάποτε τα λεφτά των άλλων τελειώνουν.
  3ον…… Ο δικός μας Αλέξης βρίσκεται στο κλουβί των Λεόντων.
  Απάντηση.
  Υπάρχουν ακόμα Ελληνες που πιστεύουν σε αυτά τα ( Morons )? Σε αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Συριζα ? Επιτρέψτε μου να τους περιγράψω.
  —– Η μαμά τούς τάϊζε , ο μπαμπάς τούς χαρτζιλίκωνε, φοράνε Αμερικάνικα Blue–jeans , καπνίζουν Marlborough ,και το παίζουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.!!!
  4ον….. Γιατί εκλιπαρούμε προσφέροντας το σύνολο της ζωής και του πλούτου της πατρίδος μας ?
  Απάντηση.
  Δεν ξέρω πως βλέπετε εσείς τον πλούτο αλλά επιτρέψτε μου. Πλούτος για μένα ειναι να πηγαίνεις στο Super Market και να γεμίζεις το καλάθι σου με Ελληνικά προϊόντα. Και οχι στα 5 πράγματα που αγοράζεις τα 4 να ειναι εισαγόμενα. Να πηγαίνεις στο Practiker και στο Ικεα και να αγοράζεις Ελληνικά προϊόντα και οχι ολα να ειναι εισαγωγής.
  Διαβάζω οτι θύματα των Capitol controls ειναι και τα ζώα του Αττικού ζωολογικού πάρκου. Ε. ρε που φτάσαμε να εισάγουμε άχυρο και για τα γαϊδούρια !!!!
  5ον…… Προτείνετε GREXIT διότι ή δραχμή δεν θα ειναι ή χειρότερη κόλαση.
  Απάντηση.
  Την κόλαση τώρα την ονειρεύεστε. Αλλο πράγμα να την ζής , και άλλο να την ονειρέυεσαι. Η ιστορία αυτή ειναι αληθινή..
  Πολλοί λίγοι θα θυμούνται την εποχή του 1929–30 . Οταν παντρεύτηκε ο πατέρας μου το 1925 μεταξύ άλλων πήρε και προίκα μια μπιρνάκα ( ενα αρνι ). Το μαρτίνεψαν για 4-5 χρόνια και μια μέρα πέρασε ο τσαμπάσης της περιοχής απο την γειτονιά των γονιών μου ειδε την μπιρνάκα και άρχισε τα παζάρια με τον πατέρα μου. Τον ρώτησε ομορφονιέ θα σου δώσω 2 ( δυο ) εκατομμύρια , δραχμές για την μπιρνάκα. Δυο εκατομμύρια ουτε που το ξανα σκέφτηκε. Καμάρωνε την υπόλοιπη μέρα. Την επόμενη μερα πήγε στον καφενέ και παρήγγειλε 1 ( ενα ) τσιγάρο, ρώτησε τον καφετζή πόσο κάνη και οταν άκουσε την τιμή ,του κόπηκαν τα πόδια. Ενα τσιγάρο στοίχιζε 2 ( δυο ) εκατομμύρια δραχμές. Μέχρι που πέθανε δεν το ξέχασε ποτέ.

  Τώρα ποιός θα πουλήση το κατσίκι του ή το λάδι του οταν θα ξέρει οτι την επόμενη μέρα τα χρήματά του θα ειναι άχρηστα ?
  Ο κύριος Καλογερόπουλος που με περνάει κανα διό ντουζίνες χρόνια την θυμάται αυτή την περίοδο 1929-30 . Επλήρωσε ενα κουτί σπίρτα 1 εκατομμύριο δραχμές.
  Η Ελλάδα μετα την απελευθέρωση απο τον Τουρκικό ζυγό είχε το δικό της νόμισμα. Αλλά ποτέ δεν ειδε ασπρη μέρα.
  —– Οπως λέει ο κ. Κώστας Χατζηγεωργίου — Η ιστορία δεν αποτελεί απλή καταγραφή γεγονότων που αφορούν το παρελθόν. Αλλά ή ιστορία θα πρέπει να μας διδάσκη για το παρόν και για το μέλλον. !!!!!

  6ον….. Να κάνουμε παύση πληρωμών και επιλεκτική χρεοκοπία.
  Απάντηση.
  Αυτό εκανε και ο Λέλιν , και οποιος θέλει να μάθη το αποτέλεσμα ας πάει στο http://www.fileleftheros1966.blogspot.com ή στο filikieteria2.blogspot.com να διαβάση το αρθρο του κ. Αντώνη Κρούστη ——- Αυτά δεν μας τα ειπατε κύριε Κουτσούμπα. Πως χρηματοδότησε ο Λελιν την χώρα του μετά απο αρνηση πληρωμών.
  7ον….. Να απαιτήσουμε συμψηφισμό των χρεών της Γερμανίας απο τις πολεμικές καταστροφές.
  Απάντηση.
  Για την δική μου γνώμη πηγένετε στο http://www.filikieteria2.blogspot.com και διαβάστε << αυτό το λαχείο το πληρώσαμε με αίμα >>.
  8ον….. Να εξαιρέσουμε το τμήμα του χρέους που ειναι απεχθές.
  Απάντηση.
  Ποιό τμήμα ειναι απεχθές ? Αυτό που πήγε για Mercedes ? Αυτό που πήγε για θαλασσοδάνεια ? Αυτό που πήγε στα καπί ? Η αυτό που πήγε σε off shore εταιρίες ?

  9ον …. Να αρχίσουμε κατεπειγόντως την εφαρμογή προγράμματος ταχύρυθμης ανάπτυξης με παράλληλη αναδιανομή.
  Απάντηση.
  Εδώ μου θυμίζεις τις ιστορίες που μου ελεγαν τα αδέλφια μου για τα μαθήματα που εκαναν οι κατσαπλιάδες το 1947-48 στη νεολέα στα χωριά. ( εγώ την γλύτωσα διότι ημουν μόνο δύο ετών )
  Τους μάζευε ο σύντροφος στα σχολεία και άρχιζε τη θεωρία για τον παράδεισο του Στάλιν λεγοντάς τους. Ολα γίνονταν για την Δημοκρατία και το δίκιο του φτωχού. Οταν θα επικρατούσε ο κομμουνισμός θα τελείωναν και τα βάσανα του φτωχού. Διότι οι Δημοκράτες κομμουνιστές θα εκαναν αναδιανομή του πλούτου. Θα ηταν ολοι πλούσιοι. Ισιοι.
  Π.χ. Οταν ενα χωριό ειχε 1000 δενδρα ελιές και το χωριό ειχε 100 οικογένειες ή κάθε οικογένεια θα επαιρνε απο 10 δενδρα ελιές. Εαν το χωριό ειχε 1000 πρόβατα ή κάθε οικογένεια θα επαιρνε απο 10 πρόβατα. Και η ιστορία συνεχιζόταν Δημοκρατικά. Δίκαια πράγματα.
  Ενας νεαρός ειχε μια απορία και ρώτησε το σύντροφο. Εαν κάποιου μετα απο 6 μήνες ενα χρόνο του φάϊ ο λύκος τα μισά πρόβατα τι θα γίνη ? Απάντηση δεν έλαβε, ειτε και εμένα μου εχει λύση την απορία κάποιος πως ονειρεύεται ,και πως θα εφαρμοστή ή αναδιανομή του πλούτου. Ασε που πρώτα πρέπει να τον παράγης και μετα να μοιράσης, διότι τα δανεικά τέλειωσαν.

  10ον….. Να αποβάλουμε τις φοβίες μας και να συνηθίσουμε στην ιδέα οτι θα πρέπει να επιβιώσουμε και χωρίς δεκανίκια ( Δανεικά ) !!!
  Απάντηση
  Επι τέλους συμφωνούμε σε κάτι !!!!!
  Peter Triantafyllos Toronto July 23 2015

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Κοκτέιλ από ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.,

  ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!!!

  Σατυρικά, επιθετικά, αντικειμενικά, και αντιγραφειοκρατικά.
  1990 έλεγα: κρότος μπορντέλο δικαιοσύνη πόρνη και 300 νταβατζήδες τα οικονομούνε από 10.000.000 κορόιδα…
  Τώρα τα λένε στις πλατείες…..
  ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, να ακούς έναν να μιλάει, και να μην λέγει ΨΕΜΑΤΑ.!!!
  ΨΕΥΤΙΑ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, σε όλα τα θέματα:
  Ένα ψέμα την ημέρα, διώχνει τα κορόιδα πέρα.
  Είναι λογικό…… Να είσαι παράλογος! (Συμφέρον).
  Κοκτέιλ από ΜΑΛΑΚΕΣ.
  Ψάχνεις για ΜΗ ΜΑΛΑΚΕΣ. Στην πολιτική δυστυχώς ΔΕΝ «ΥΠΑΡΧΟΥΝ».. Σε όλα ΝΑΙ;
  Δεν υπάρχει και ένα ΟΧΙ;; -Μας τελείωσε το 1940! πριν από την κατοχή;;;
  Για ανθρώπους υψηλή διεισδυτικότητας, υψηλής λογικής ευκρινείας και ποιότητος (HQ).
  Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ
  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ…… Η υποκειμενική εμπεριέχει τα συμφέροντά μας μέσα.
  ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. δίκαιο λογικό σωστό.
  Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι υψηλής ποιότητος λογικής και αντικειμενικότητας με μπέσα με παρρησία και με αντρικά στολίδια, να μην συμφωνούν οι απόψεις τους, είτε πολιτικοί είτε αρχηγοί κόμματων είτε αρχηγοί κρατών είτε φιλόσοφοι κλπ. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. Πρυτανεύει το δίκαιο η αλήθεια και η αντικειμενικότητα.
  Στην αντικειμενική αντικειμενικότητα δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και οι απόψεις μας (τους) αναγκαστικά συμπίπτουν ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ.
  Η υποκειμενική αλήθεια εμπεριέχει τα συμφέροντά μας, τις απόψεις μας, την μόρφωση μας, τον εγωισμό μας και την καθαρματικότητας μας κλπ.
  Εκτός και ΑΝ πρόκειται για αγαθούς, φθονερούς, μονόπλευρα μορφωμένους, ή εγγράμματους και αγράμματους αμόρφωτους μαλάκες κλπ.
  Οι ανώτεροι άνθρωποι, οι υψηλής ποιότητος, λένε την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, και οι κατώτερης ή τα καθάρματα ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν την ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ή είναι θεοί.

  Ρυμουλκούμενοι πρωθυπουργοί!! Σατυρικός επιθετικός και αντικειμενικός…
  Αυτοκινούμενος δεν εμφανίστηκε «ακόμα»….. (Προδιαγραφές).
  Δείτε την μάπα σας στο καθρέπτη. Μπας και δείτε και τον ψεύτη.
  Πρωθυπουργός και να λέγει ΨΕΜΑΤΑ γίνετε;;; -Γίνετε και παραγίνετε,
  και από όλους του μαλάκες εγκρίνετε!! και σαν σωτήρας συστήνετε.
  Λύσεις υπάρχουν, ΟΧΙ όμως όταν οι μαλακοί μαλακές άρχουν,

  και όσο οι βλάκες θα υπάρχουν.
  ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;
  Και μην ξεχνάς: Από όσα ακούς να μην πιστεύεις τίποτα, και από όσα λες να πιστεύεις τα μισά…….. Μην »τρώς» ότι σε σερβίρουν, ούτε και ότι σας σερβίρω εγώ ως ΑΛΗΘΕΙΑ, ασχέτως αν το δέχονται χιλιάδες κουτορνίθια. Eκτός και αν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά

  ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ζωντανοί, πεθαμένοι δεν μπορείτε.

  = Δεν υπέχει περίπτωση να (μας) σου έρθει μνημόνιο ποτέ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ….. Κρατικός ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΕΡΓΟΣ οικονομολόγος κλπ.

              ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ.
  

  =Όταν κυριολεκτικά κολυμπάμε μέσα στο ΨΕΜΑ. –Μην αλλάζετε θέμα……
  Ο Παπανδρέου και οι βολευτές του θα μας πουλήσει την Ελλάδα, αφού πρώτα την μπάσταρδο-ποίησε, μα τα εκατομμύρια των μεταναστών, 500 – 2000 νέοι μετανάστες την εβδομάδα έρχονται μόνον από τον Έβρο και από όλη την Ελλάδα, και κανείς δεν το βλέπει…..
  Το 2000 ο Σημίτης ως πρωθυπουργός και ο Παπαντωνίου έλεγαν στις εφημερίδες ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον, στο μέλλον Ή τους λέγατε ψέματα, ή είχατε μεσάνυχτα από οικονομία. Ξέρατε ότι το χρηματιστήριο είναι ΤΖΟΓΟΣ, θεσμός απάτης.
  Τα χρηματιστήρια οι τράπεζες με τις κομπίνες τους φάγανε τα λεφτά, και άρχισαν οι κατασχέσεις οι απάτες οι αυτοκτονίες από χρέη προς τις τράπεζες χρηματιστήρια κλπ. Συνέχεια στο: Μπινελίκια για το χρηματιστήριο. http://www.tzinis.com/xaa.htm

  Ένα ψέμα την ημέρα, διώχνει τα κορόιδα πέρα.
  Το ψέμα ψηλά στην κορυφή, η παραπλάνηση στα ύψη,
  πολιτισμένοι αρχηγοί σκορπούν το πόνο και την θλίψη.
  Υποκρισία πάει γόνα σ’ όλες τις βουλές το σόμα.
  κ’ αν είσαι άντρας μπεσαλής, κλίνεις τη μύτη σου απ’ τη βρόμα
  Φταίει και ηλίθιος λαός, που αρχηγούς τους βγάζει,
  και ύστερα ο ηλίθιος, βρίζει και τους χλευάζει.
  και τα παιδιά τους ύστερα στον πόλεμο τα βάζει.

  =Υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος για να κάνεις λάθος, Απλά να ΝΟΜΙΖΕΙΣ .
  Μαλάκα έχεις ταλέντο……
  Κάνει τόπο η απαξία να περάσει η μαφία,
  με τιμές και μεγαλεία σε κηρύγματα γελοία.
  Τριάντα χρόνια κυβερνούσαν, και το ψέμα συντηρούσαν.
  Και εναλλάξ κυβερνούσαν, και βλακείας αμολούσαν,
  πως ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ την ΕΛΛΑΔΑ, τη βλακώδες εξυπνάδα.
  Και αντί για να την σώσουν, μάλλον να την χαντακώσουν
  Κλέβανε καλοπερνούσαν, κ’ όλοι τα οικονομούσαν.
  Ξεφτίλισαν την ΕΛΛΑΔΑ, π’ ήταν της Ειρήνης δάδα,
  και αντί το φως να στέλνει, οίκτο και συμπόνια παίρνει,
  απ’ την μαλακία που την δέρνει.
  Ικανότης ανικάνου εις τα έδρανα επάνω,
  τις σπατάλες δεν λογίζουν νόμους άνομους ψηφίζουν,
  κ’ όλους εμάς μας ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ. Και μας τα «πρήζουν»….

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ.

  ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΣΤΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΥΤΕ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ.
  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ.
  ΛΥΚΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΕΣ…ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ…ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΗΝΟΣΥΝΑ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.