Ποιός Σύριζα? ~ Σε κοροϊδεύουν μ@λάκα!!! ~ Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί ρε…

11170321_1650286635208961_3988573970633787428_n

Αν το θύμα και το ψώνιο είχε μυαλό θα τους ξανα-ψήφιζε? Ας μας πει ομως κι ο Κουρουμπλής πώς τα χαίρεται όλα αυτά?
Και να μην ξεχνάμε βεβαίως ότι με το ένα ή με το άλλο κόμμα ψήφισε ΟΛΑ [ναι όλα] τα μνημόνια, αυτός ο πολιτικός σκερβελές…

5 σκέψεις σχετικά με το “Ποιός Σύριζα? ~ Σε κοροϊδεύουν μ@λάκα!!! ~ Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί ρε…

 1. Δείτε πώς βγάζουν χρήματα ακόμη και… από τους λαθρο-μετανάστες!

  Η έλλειψη οργανωμένου σχεδίου υποδοχής των αυξημένων μεταναστευτικών ροών από την κυβέρνηση δημιούργησε νέα αγορά! Η ζήτηση στη Μυτιλήνη για σκηνές, υποστρώματα και υπνόσακους, ειδικά από τον Ιούνιο και έπειτα, ανάγκασε όσους διέθεταν περισσευούμενο εμπόρευμα να προμηθεύσουν άλλα μαγαζιά μέχρι να φτάσουν οι νέες παραγγελίες στο νησί. Σύντομα και άλλοι ντόπιοι προσπάθησαν να πάρουν μερίδιο της νέας αγοράς. Αντίσκηνα προς πώληση κρεμάστηκαν σε περίπτερα και βενζινάδικα. Όπως λένε ντόπιοι στην “Καθημερινή”, ακόμη και κάποιοι πλανόδιοι πωλητές καρπουζιών κουβαλούν πλέον στις καρότσες τους είδη κατασκήνωσης…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Τριπλή μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου για 2,6 εκατ. συνταξιούχους

  Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου. Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις παρακρατούν από αυτό τον μήνα. Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν χθες στην «Ημερησία» ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των συντάξεων του μηνός Αυγούστου -που θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου- χωρίς να επιβάλουν τις νέες εισφορές, αφού δεν εκδόθηκε καμία σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου νόμου.

  Με αυτό το δεδομένο, η νέα εισφορά ασθενείας (6% από 4% στις κύριες συντάξεις και επιπλέον 6% από 0% στις καταβαλλόμενες επικουρικές) θα αρχίσει να παρακρατείται από τον Σεπτέμβριο. Και αν δεν αποφασιστεί διαφορετικά (είσπραξη των οφειλόμενων σε… δόσεις) θα παρακρατηθούν, αναγκαστικά, από τις συντάξεις του μηνός Σεπτεμβρίου οι εισφορές τριών μηνών.

  Η επιβάρυνση -απώλεια εισοδήματος- για τους συνταξιούχους θα είναι ανάλογη με το ύψος των συντάξεων. Για παράδειγμα, συνταξιούχος του Δημοσίου με κύρια σύνταξη 1.445,44 ευρώ και επικουρική 324,42 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 144,60 ευρώ στο τρίμηνο (επιπλέον 48,20 ευρώ τον μήνα έναντι των 58 ευρώ που πλήρωνε), ενώ χαμηλοσυνταξιούχος του ΙΚΑ με 486,84 ευρώ κύρια σύνταξη και επικουρική από το ΤΕΑΥΕΚ – ΕΤΕΑ 236,75 ευρώ θα χάσει επιπλέον 72 ευρώ (24 ευρώ x 3 μήνες έναντι 19,50 ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα έως σήμερα υπέρ του ΕΟΠΥΥ).

  ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

  Χωρίς περικοπή θα είναι μόνο τα μερίσματα που λαμβάνουν, επιπλέον της κύριας + επικουρικής σύνταξης, περίπου 380.000 συνταξιούχοι από τα Μετοχικά Ταμεία πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων. Κύκλοι της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημειώνουν ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση δεν προβλέπει την παρακράτηση εισφοράς ασθενείας από τις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, μολονότι είχαν και αυτές συνυπολογιστεί στο ετήσιο «όφελος» των 840 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ (τα έσοδα υπολογίζεται, έτσι, να είναι λιγότερα, περί τα 780 εκατ. ευρώ).

  ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021

  Διορθωτική διάταξη που προβλέπει «πάγωμα» των κατώτατων ορίων των συντάξεων έως το 2021 θα καταθέσει, στο μεταξύ, η κυβέρνηση, αποκαθιστώντας «λάθος» διατύπωσης, που έγινε κατά τη ψήφιση του πρώτου πολυνομοσχεδίου που «πέρασε» ορίζοντας ότι «παγώνει» η χρηματοδότηση των Ταμείων στα επίπεδα του 2015. Το «λάθος» παραδέχονται στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι σε κανένα σημείο της αρχικής συμφωνίας με τους εταίρους δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη ή απαίτηση. Τα ίδια στελέχη επιβεβαιώνουν ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές παραμένει «ανοικτή» και για τον περιορισμό, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έχει συμφωνηθεί και θα ισχύσει.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Στο χακί και οι γυναίκες για 6 μήνες! Το σχέδιο που δίνει κίνητρα και μόρια για θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει πρόγραμμα πλήρους στρατιωτικής εκπαίδευσης για έξι μήνες των γυναικών που επιθυμούν εθελοντικά να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει εθελοντικά και θα δοθούν κίνητρα στις ενδιαφερόμενες με μόρια για την πρόσληψή τους σε θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν στη στελέχωση των μονάδων από τον περιορισμό των προσλήψεων λόγω μνημονίων. Οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα περνούν από εξάμηνη υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως και οι άνδρες που υπηρετούν τη θητεία τους, και στη συνέχεια θα υπηρετούν σε μονάδες των ακριτικών περιοχών της χώρας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

  Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

  Πρόσληψη ναυαγοσωστών στο Δ. Λαγκαδά
  http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/proslipsi-navagososton-sto-d-lagkada
  Προσλήψεις 20 ατόμων στο Δήμο Μεσσήνης
  http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/proslipseis-20-atomon-sto-dimo-messinis
  Θέσεις εργασίας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

  Δ. Μαλεβιζίου: Προσλήψεις 2 εργατών πρασίνου

  Πρόσληψη 4 ατόμων στη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας

  Πρόσληψη Κοινωνικού Φροντιστή στο Δήμο Κω

  Πρόσληψη χειριστή μηχανημάτων στο Δ. Πύργου

  Πρόσληψη 15 ατόμων στο Δήμο Χαϊδαρίου

  Πρόσληψη 2 ατόμων από τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ

  Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου
  http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/proslipsi-epistimonikou-prosopikou-sto-arxaiologiko-mouseio-irakleiou

  Προσλήψεις στην Κω για την κάλυψη εποχικών αναγκών (προκήρυξη)

  ΔΕΗ: 30 προσλήψεις με 8μηνα
  http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/dei-30-proslipseis-me-8mina
  Προσλήψεις με 8μηνα στη ΔΕΗ Ημαθίας

  Έρχονται 17.500 προσλήψεις-εξπρές στους ΟΤΑ

  http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/erxontai-proslipseis-expres-stous-ota
  

  Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

  http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/proslipseis-se-dimosio-kai-ota-poies-theseis-exoun-anoixei-se-oli-ti-xora-diarkis-enimerosi-13

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.