skandala που πολλοί από σας αγνοείτε !!!

Lidl
Εταιρία:
H Lidl είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ discount από το Νεκαρσούλμ της Γερμανίας. Ανήκει στον Όμιλο Schwarz. Ιδρύθηκε το 1930 στο Χαϊλμπρόν με το όνομα Schwarz, το 1973 ξεκίνησε με το όνομα Lidl. AEI ΣΙΧΤΙΡ….ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΑ…ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ TRΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΕΔΩ ΑΠ’  ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ…..!!!!

 

 

Αν σας έλεγαν ότι μια γερμανική Ομόρρυθμη Εταιρία (Ο.Ε.) λειτουργεί στην Ελλάδα 17 χρόνια και ο τζίρος της ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα το πιστεύατε;

Και όμως είναι αλήθεια και μάλιστα πριν λίγες εβδομάδες εγκαινίασε επένδυση 130 εκατομμύριων ευρώ. Θα πείτε πειράζει που είναι Ο.Ε και όχι Α.Ε. ή κάτι άλλο; Μάλλον ναι γιατί θα πρέπει να ξέρουμε πόσα χρήματα Ελλήνων καταναλωτών ταξιδεύουν κάθε χρόνο για Βερολίνο. Γιατί όπως θα διαβάσετε παρακάτω οι Ο.Ε΅. δεν υποχρεούνται να δημοσιέυουν ισολογισμό.

Πρόκειται για την Lidl η οποία σε κάθε περίπτωση, είναι η μεγάλη ωφελημένη της ελληνικής κρίσης. Με τις χαμηλές τιμές και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχει αποσπάσει πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς, καθώς το εισόδημα των νοικοκυριών συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια.

Το τι μπορεί να σημαίνει όμως η ανάπτυξη αυτού του τύπου για καταναλωτές και εργαζομένους είναι μια άλλη υπόθεση. Και αυτό γιατί η εταιρία έχει καταγγελθεί για αισχροκέρδεια σε βάρος των Ελλήνων πριν από τρία χρόνια, με τον τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή (εποπτεύοντα του οικονομικού εγκλήματος), να έχει παραγγείλει έρευνα με αφορμή διαπιστώσεις του τότε αναπληρωτή υφυπουργού Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, για προϊόντα που διαθέτει η Lidl ακριβότερα στην Ελλάδα απ» ό,τι σε άλλες χώρες.

H αναφορά Ξυνίδη κατέγραφε 51 προϊόντα που διακινούνταν από τα Lidl σε υψηλότερες τιμές από εκείνες που διατίθενται σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία. Το γεγονός είχε καταγγελθεί και παλιότερα από καταναλωτικές οργανώσεις αλλά ήταν η πρώτη φορά που έγινε επίσημη παρέμβαση.

Η Lidl ήταν η εταιρία που «πιάστηκε» να «καρπώνεται» τη διαφορά μεταξύ του κανονικού ΦΠΑ και του μειωμένου που ισχύει για την παραμεθόριο. Η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα αρχικά με δύο αποδείξεις, ενός καταστήματος στην Αθήνα και ενός στη Σάμο, που χρέωναν κανονικά τον ίδιο (αυξημένο) ΦΠΑ στα ίδια προϊόντα. Έτσι, ο μειωμένος ΦΠΑ για τους ακρίτες έγινε κέρδος στις τσέπες των ομόρρυθμων εταίρων. Γερμανών και μάλιστα με τη συγκατάθεση του ελληνικού κράτους, που δεν έκανε τίποτα για το περιστατικό.

Αρκετές είναι οι καταγγελίες και οι ποινές που έχουν επιβληθεί κατά καιρούς στη Lidl για κακή ποιότητα έως και ακαταλληλότητα προϊόντων της. Πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ για επιβλαβή τρόφιμα, παραπλάνηση του καταναλωτή (ακόμη και παραπλανητικές διαφημίσεις αναφορικά με τις τιμές) και μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση για μολυσμένο βοδινό κρέας σε κατάστημα της Β. Ελλάδας, στο οποίο ανιχνεύτηκε το παθογόνο στέλεχος e-coli O157.

Από την πλευρά της εταιρίας ακολούθησε επιχείρηση σύγχυσης των καταναλωτών, με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις, ενώ σημειώθηκε και καθυστέρηση (κάποιοι αναφέρθηκαν σε μη ολοκλήρωση) των διαδικασιών καταστροφής των οριστικώς και ανεκκλήτως κατασχεμένων τροφίμων. Επίσης, ο ΕΦΕΤ στο παρελθόν ζήτησε την ανάκληση μανιταριών, τα οποία δεν είχαν υποστεί επαρκή θερμική επεξεργασία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί η ανάπτυξη μικροοργανισμών και κατά συνέπεια να υφίσταται πιθανός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

17 χρόνια χωρίς ισολογισμό:
Τα τελευταία 17 χρόνια που δραστηριοποιείται στη χώρα μας δεν δημοσιεύει ισολογισμό. Σαν συνέπεια δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον τζίρο, τα κέρδη και κυρίως τους φόρους που έχει πληρώσει η γερμανική αλυσίδα χαμηλού κόστους. Ο λόγος που δεν δημοσιεύει ισολογισμό είναι ότι η νομική της μορφή παραμένει. Ο.Ε. Αυτό βέβαια δεν την αποτρέπει από το να έχει ένα από τα μεγαλύτερα «ταμεία» στη χώρα, ένα δίκτυο με 222 σημεία πώλησης και να απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Πηγή

7 σκέψεις σχετικά με το “skandala που πολλοί από σας αγνοείτε !!!

 1. ΣΥΡΙΖΑ [ΤΣΙΠΡΑΣ]: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙΝ!!!!!!
  ————————————————————————————

  Ζούμε μια από τις χειρότερες περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Και τούτο διότι μμας κυβερνούν μπεχλιβλάνηδες, δημαγωγοί, λαϊκιστές, υποκριτές, ψεύτες. Η σημερινή λεγόμενη ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν παρά ένα φάντασμα κάποιων οραμάτων μιας αρκετά μεγάλης μερίδας προοδευτικών νεοελλήνων. Κι ευτυχώς που η αποκάλυψη ήρθε επιτέλους για να σωθούμε από τις διάφορες ψευδαισθήσεις που μας ταλαιπωρούσαν για πολλά χρόνια. Διαπιστώθηκε ότι ξύλινοι εγκέφαλοι κατάφεραν και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και τώρα κυβερνούν!!!! Τρόπος του λέγειν είναι ότι κυβερνούν. Απλώς έχουν την εξουσία και καταστρέφουν τη χώρα.

  Χωρίς να το καταλάβουμε, ανεπαισθήτως [;;;] έγινε η επιδρομή των νεοβαρβάρων του ΣΥΡΙΖΑ και των διαφόρων συνιστωσών του κι έτσι μπορέσαμε να δούμε να εισβάλουν στη δημόσια ζωή η αναρμοδιότητα, η αμάθεια, η ημιμάθεια, η αυθάδεια και η ασυδοσία. Θρονιάστηκαν με τον αλαλαγμό της θρασύτητας εκεί όπου άλλοτε κρατούσε τη θέση της η ευθύνη.
  Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ είτε στην κυβέρνηση είτε σε κρατικές και δημόσιες θέσεις αγραμματολογούν, μωρολογούν, μπεχλιβανίζουν…
  Αλαζόνες, υπερφίαλοι, εριστικοί, αναιδείς, προκλητικοί, εμπαθείς, κουτσαβάκηδες, ασφαλείς για την ανοχή του κοινού που τους παρακολουθεί, κρίνουν [ακόμη] τους πάντες, διαγράφουν την ιστορία και επιχειρούν να γράψουν τη δική τους, χωρίς αξιοπρέπεια κι ας κραυγάζουν για μια «ανάσα αξιοπρέπειας», με ακάθαρτες σκοπιμότητες στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, κι ενώ το κεφάλι τους είναι μογκολφιέρα, υποδύονται μια βαρύτητα που στην πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί ούτε με υποδιαίρεση γραμμαρίου!!!!

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ…
  ———————————————————————-

  Posted by Νίκος Λαγκαδινός

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ!!!!!
  ===========================================================

  Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το πολυσκεφτεί προσέδωσε χαρακτηριστικά «πολύ σοβαρής υπόθεσης» στις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, από την πρώτη στιγμή που αυτές έγιναν. Ο ίδιος ο Τσίπρας, χωρίς να σημασιολογήσει το γεγονός ότι ένας βασικός παράγων της όλης υπόθεσης είναι ο φίλος του Λάκης Λαζόπουλος, φρόντισε να δώσει τον τόνο: «Εκτιμώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην κάνω καμιά παραπέρα δήλωση, εάν δεν δω τα στοιχεία και δεν εκτιμήσω, με βάση τα στοιχεία που θα κατατεθούν, το πόσο σοβαρή είναι και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις», ενώ έκανε αναφορά σε «ολισθηρό δρόμο, δρόμο μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνισθεί ο κύκλος».

  Αλλά, κομμένο και ραμμένο ήταν το βίντεο Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου που παραδόθηκε από την εισαγγελία στην αστυνομία, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

  Τώρα όλοι αρχίζουν να ελεεινολογούν την πολιτική ζωή. Σωστά. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι μαφιόζικες μεθόδους με διάφορα σενάρια περί αποστασιών, χρηματισμού βουλευτών κ.λπ. Σκεφτείτε τι έχει συμβεί από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για αποστασίες και χρηματισμό!!!!

  Το θέμα είναι ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και η Δεξιά και η λεγόμενη Αριστερά που θέλησαν να κατακυριεύσουν την εξουσία, με ψέματα, με συκοφαντίες κατά των αντιπάλων, με φανταστικά σενάρια, με δήθεν αγανακτισμένους, με απαξίωση όλων των πολιτικών…

  Έγιναν οι εκλογές και ξαφνικά εισέβαλαν στην πολιτική ζωή διάφοροι τύποι που καθημερινά μας δίνουν μαθήματα εξυπνάδας και δημοκρατίας, αλλά που στην ουσία είναι εκείνοι που έχουν αναστατώσει τη δημόσια ζωή χωρίς να έχουν τα εχέγγυα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Αντιθέτως, διακρίνονται για την πνευματική και πολιτική σύγχυση που τους διακατέχει. Δείτε την ποιότητα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Καμμένου. Όλοι τους διαπνέονται από πολιτικό μακαρθισμό. Όλοι τους μιλάνε για την «πατρίδα» και τον «λαό», σα να παίζουν το κομπολόι τους.

  Μιλάνε όλοι με αλαζονικό ύφος, σα να κρατούν την μία και μοναδική αλήθεια και παλεύουν να μας πείσουν γι’ αυτό. Ανεμίζουν παντιέρες με ό,τι αυτοί θεωρούν εθνικές αξίες και λαϊκά συμφέροντα. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι συγκοινωνούντα δοχεία!!! Οι διαφορές μεταξύ τους είναι ανύπαρκτες ή ασήμαντες. Και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της σύγχυσης και του σαματά, μέσα στους αλαλαγμούς και τα χουγιαχτά, οι επιτελείς αυτής της στρατηγικής προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι η εναλλακτική λύση της σημερινής κακής, κάκιστης κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!!!!

  Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλεί για τον εαυτό του τη συλλογική και δημοκρατικά εκφραζόμενη θέληση της πλειοψηφίας. Επειδή διαφωνούμε με την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι πολύ θολό και ΔΕΝ έχει τα φόντα ν’ αναστηλώσει την αρετή της πολιτικής ζωής!!!
  ==================================================================

  Έχει βρει το κόλπο… Έχει πλημμυρίσει τον Τύπο και το διαδίκτυο με φωτογραφικές πόζες του και οι οπαδοί του τον χειροκροτάνε. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντάει με… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Προσπαθεί να πει τι είναι και τι κάνουν ή τι δεν έκαναν οι άλλοι κι αυτός ο ίδιος αδυνατεί να εξηγήσει τις θέσεις του και στοιχειώδη θέματα που απασχολούν ή θ’ απασχολούσαν τους πολίτες που έχουν αγωνίες.
  Ποια είναι η σημαντικότερη λέξη, τον ρωτάει ο φίλος Νίκος Λακόπουλος κι απαντάει: ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ!!!!! Εντάξει, λοιπόν, τα λύσαμε τα προβλήματα της χώρας. Προφανώς για να μην πει τη λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ που την έχουν ψωμοτύρι όλοι οι άλλοι. Όμως δεν ξέρει από οικονομία. Είναι κυριολεκτικά σκράπας και είναι ν’ απορεί κανείς πώς δεν τον στριμώχνει κάποιος δημοσιογράφος για να τον ξεγυμνώσει!!! [Θα μου πείτε ότι λέω μπούρδες, αφού το παιχνίδι είναι σημαδεμένο]. Αλλά δεν είναι μονάχα αυτό. Έχει και απύθμενο θράσος. Παλεύει απεγνωσμένα να δημιουργήσει πολιτικό παρελθόν για την αφεντιά του, ενώ δεν ήταν παρά ένας συλλέκτης γνωριμιών με «υψηλά» πρόσωπα της πολιτικής και της δημοσιογραφίας και φυσικά ανδρώθηκε στα κοσμικά σαλόνια του life style.

  Έχω ξαναπεί ότι οι εκπομπές δεν ήταν δικές του, αλλά του σκηνοθέτη του, ο οποίος όλως περιέργως σιωπά. Διότι όλες οι εκπομπές είχαν ένα ντοκιμαντερίστικο ύφος και μονταρισμένες με άκρα επιμέλεια, ενώ κυρίαρχο πρόσωπο δεν ήταν οι καλεσμένοι του, αλλά ο ίδιος ο θεοδωράκης με τις απίθανες πόζες του, τα ατελείωτα πλάνα με τους περιπάτους του [εδώ ο Μητσικώστας τον έχει αποτυπώσει πολύ καλά], το κινηματογραφικό βλέμμα του, το μπλαζέ ύφος, οι ολιγόλογες έως μονολεκτικές ατάκες του…

  Λέει ότι δεν είναι μια παρέα αργόσχολων που στον ελεύθερο χρόνο τους κάνουν και λίγο πολιτική!!! Περνώντας κανείς έξω από το γραφείο τους στη Σεβαστουπόλεως, βλέπει καθημερινά κάποια τζιπ πολλών κυβικών σταθμευμένα και μάλιστα σε διπλές σειρές… Δεν είναι ευνόητο ότι το μυαλό πηγαίνει κατευθείαν σε… αργόσχολους;;; Έτσι είναι…
  Λέει: «Προσπαθούμε να εφεύρουμε ένα νέο είδος πολιτικής»!!!!! Δεν υπάρχουν, αγαπητέ, πολλά είδη πολιτικής. Υπάρχει μια και αδιαίρετη πολιτική, που όμως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ή γίνεται όργανο εκμαυλισμού και αλλοτρίωσης του λαού.

  Λέει: «Το Ποτάμι, έχει πει ένας φίλος, είναι μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας…». Αυτό τώρα πώς να το χαρακτηρίσω;;; Δεν θα ήταν καλύτερο να μας πει ο ίδιος τι είναι ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ;;;;

  Λέει: «ΔΕΝ είμαστε με όλους», «ΔΕΝ είναι μια παρέα αργόσχολων», «ΔΕΝ είμαστε στράτευμα», «ΔΕΝ εκτελούμε υπηρεσία», «ΔΕΝ μας αρέσουν τα ψέματα», «ΔΕΝ μας εξέλεξε κανείς», «Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να έχει το μονοπώλιο σε επιχειρηματικές δραστηριότητες», «Το θέμα ΔΕΝ είναι με ποιους θα κυβερνήσουμε», «Το Ποτάμι ΔΕΝ είναι τίποτα από αυτά»…

  Συνεχώς βάζει το αρνητικό μόριο ΔΕΝ… Το ζητούμενο όμως είναι να μιλήσει κάποτε θετικά και να ξεδιπλώσει τις θέσεις του, όχι επιγραμματικά και πολύ περισσότερο με κοινότοπες αναφορές του τύπου «το ΠΑΣΟΚ φέσωσε τον ελληνικό λαό»!!! Ν’ αναλύσει το οικονομικό του πρόγραμμα, τις θέσεις του για τα εξωτερικά θέματα, για την παιδεία, την υγεία, την εργασία κ.λπ. Η συνθηματολογία του είναι παλιάς κοπής και ξεπερασμένη. Σήμερα χρειαζόμαστε ξεκάθαρες, λεπτομερείς και σαφείς απαντήσεις για όλα όσα απασχολούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

  Συνθηματολογεί ασυστόλως και θωπεύει για να θωπεύεται. Οι κοινοτοπίες που εξακοντίζει μπορεί να ικανοποιούν κάποιο ακροατήριο, όμως δεν αποτυπώνουν το πρόσωπο του «νέου» που θέλει να πλασάρει. Ίσως να έλεγα ότι αποτυπώνει το πρόσωπο εκείνου του πολιτικού που τροφοδοτεί με ψευδαισθήσεις το ακροατήριό του. Έχει γίνει δέσμιος μερικών λέξεων και μερικών φραστικών τύπων και τις επαναλαμβάνει κατά κόρον. Μιλάει συνεχώς για τα «εγκλήματα του παρελθόντος». Κατηγορεί ασυστόλως όλους τους άλλους πολιτικούς και για να σώσει τα προσχήματα λέει καμιά φορά ότι μέσα στα κόμματα υπάρχουν και κάποιοι άξιοι, τους οποίους εμμέσως προσκαλεί στο δικό του κόμμα!!!

  Πρέπει να καταλάβει ότι ΔΕΝ αναστηλώνει κανείς την αρετή της πολιτικής ζωής και των μέσων της πολιτικής δραστηριότητας με τις φωτογραφικές πόζες και πολύ περισσότερο ΔΕΝ μπορεί να βασίζει την επιτυχία του στην αρνητική προβολή των άλλων.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ είναι πολύ θολό και ΔΕΝ έχει τα φόντα ν’ αναστηλώσει την αρετή της πολιτικής ζωής!!!
   Ο Σταύρος θεοδωράκης έχει βρει το κόλπο… Εχει πλημμυρίσει τον Τύπο και το διαδίκτυο με φωτογραφικές πόζες του κι όλα τα βόδια τον χειροκροτάνε. Σε όλες τις ερωτήσεις απαντάει με… άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Προσπαθεί να πει τι είναι και τι κάνουν ή τι δ…

   Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμας τους Μπλόκερς, μας χαρακτηρίζει «κατσαπλιάδες του διαδικτύου»!!!
  —————————————————————————————————————–

  ΑΝ ο Παπανδρέου έλεγε ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ τους ανθρώπους του διαδικτύου θα γινόταν σεισμός και σήμερα θα βούιζε ο τόπος από τα σχόλια και τις πολεμικές ιαχές.
  Όμως τα συστημικά και σε διατεταγμένη υπηρεσία μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν με την ανακοίνωση του ηγέτη και προέδρου [με ποιες διαδικασίες εξελέγη;;;] του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του Σταύρου Θεοδωράκη, που με ανακοίνωσή του τα βάζει μ’ εκείνους τους πολίτες που έχουν βρει επικοινωνιακή διέξοδο στο διαδίκτυο: «Καθημερινά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης εκατοντάδες κατσαπλιάδες του διαδικτύου με ψευδώνυμα βάζουν στο στόχαστρο τους επίσημους λογαριασμούς μας σε Facebook και Twitter και επιτίθενται με ανυπόστατες κατηγορίες, βρισιές, ακόμη και με ευθείες απειλές…».

  Είναι δείγμα της «παιδείας» που έχει ο κύριος Θεοδωράκης. Δηλαδή, δεν έχει παιδεία!!!! Και κατά δεύτερον είναι έλλειψη ψυχραιμίας. Διότι αν ήταν ψύχραιμος θα ήταν ευγενικός. Αλλά φαίνεται ότι και η ευγένεια είναι χαρακτηριστικό που έχει βυθιστεί και κολλήσει στη λάσπη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Ο Θεοδωράκης δεν έχει θέσεις και δεν ξέρει σε ποια ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ενταχθεί και αυτό έχει άμεση σχέση με την απουσία ιδεολογίας και πολιτικών αρχών! Οι απαντήσεις του σε όλα τα πολιτικά ζητήματα είναι αόριστη. Περιμένει τα αποτελέσματα των εκλογών για ν’ αποφασίσει σε ομάδα θα ενταχθεί. Αν είναι δυνατόν!!! Αν έχει ξεκάθαρες θέσεις θα μπορούσε να το πει από τώρα. Αλλά είναι μέγας καιροσκόπος και αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό εκείνων που τον έχουν πλαισιώσει, διότι κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι καπνό φουμάρουν. Η αοριστία των θέσεών του απλώς αντανακλά τον καιροσκοπισμό του.

  Ο Θεοδωράκης λέει στην ανακοίνωσή του: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Ξέρουμε ότι πληρώνουν χρήστες με ‘δελτίο παροχής’. Τα έχουν γράψει και άλλοι πριν από εμένα. Όποιος έχει λεφτά, έχει και μια στρατιά υποστηρικτών και συνάμα υβριστών των αντιπάλων του. Νέα παιδιά συνήθως, άνεργα, που με 500 ευρώ σε κάνουν ‘θεό’. Γεννούν από είκοσι ψεύτικους λογαριασμούς ο καθένας και περιμένουν την άνωθεν εντολή σου για να εξαπολύσουν τα δηλητηριώδη τουιτς τους. Βέβαια οι παλιοί του ίντερνετ τις αναγνωρίζουν όλες αυτές τις μαϊμούδες και δεν δίνουν σημασία. Οι άπειροι όμως επηρεάζονται…»

  Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Εάν είναι μάγκας [αφού λέει ότι ξέρει] ας κατονομάσει ποια κόμματα πληρώνουν και ποιους πληρώνουν!!! Ο τρόπος που «μιλάει» είναι παλαιοκομματικός. Έτσι μιλάνε και οι παλιοί. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η αοριστολόγα κοκορομαχία στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο Θεοδωράκης βλέπει τώρα παντού εχθρούς και συνομωσίες. Αλλά εμείς βλέπουμε πλήρη αδυναμία του να πολιτευτεί με πολιτικούς όρους, να; παραθέσει το πρόγραμμά του.

  Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ζωή να συμμετέχει στις ευρωεκλογές ένας σχηματισμός χωρίς να ξέρουμε το πρόγραμμά του. Το μόνο που έχει πει είναι ότι πρέπει να είμαστε στην Ευρώπη. Σιγά την είδηση!!! Μα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εκεί θέλει να είναι. Οπότε τι καινούργιο κομίζει το ΠΟΤΑΜΙ του Θεοδωράκη;;; Κι εδώ πάλι αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να ξαναγυρίζουμε στο παρελθόν;;; Μόνος του βγήκε στο προσκήνιο, μόνος του μιλάει, μόνος του περιοδεύει, μόνος του ανακήρυξε τον εαυτό του ΗΓΕΤΗ και ΠΡΟΕΔΡΟ, μόνος του βάζει ερωτήσεις κι απαντάει. Δεν δίνει όμως απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. Και συνεχώς ανακυκλώνει τα ίδια πράγματα, χωρίς να μπαίνει στην ουσία.

  Στην περίπτωση του Κυπριακού, το ΠΟΤΑΜΙ δηλώνει ότι «στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια των ηγετών της Κύπρου, τονίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να τεθεί στην κρίση των κατοίκων της» και προσθέτει ότι είναι αντίθετο «σε οποιαδήποτε “διευθέτηση” θα επιχειρούσαν να υπαγορεύσουν τρίτα κράτη ή οργανισμοί». Ποια είναι η διαφορά του από τις θέσεις των άλλων κομμάτων;;; Όλοι τα ίδια λένε.

  Έχει πει για τους ανθρώπους που τυχόν εκλεγούν «θα γίνουν μέρος της ομάδας που σχεδιάζει τη νέα Ευρώπη» και θα προσθέσουν «αξία στις ευρωπαϊκές διεργασίες»!!! Ποιοι σχεδιάζουν τη νέα Ευρώπη και ποιες είναι αυτές οι ευρωπαϊκές διεργασίες;;; Επίσης έχει «να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι»!!! Τι θέλει να πει;;; Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα…

  Πριν άκουσα μια δημοσιογράφο από τις Βρυξέλλες να λέει ότι δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά -είπε η δημοσιογράφος- ότι μάλλον έδειξε να συμφωνεί!!!! Θεέ και Κύριε. Τι εννοεί ο ποιητής;;; Ο άνθρωπος μια δημοσιογραφική σχολή έχει τελειώσει και είναι αδύνατο να συζητήσει για οικονομικά θέματα. Οπότε κι εμείς γιατί να τον ρωτήσουμε;;; Δεν μου λέει και τίποτε το γεγονός ότι τον ακολουθούν κάποιοι που δεν ξέρουν σε ποιο Θεό πιστεύουν που δεν έχουν κι αυτοί ιεδολογία ή σταθερές πολιτικές αρχές, που ανήκουν στην κατηγορία των «απολιτίκ».

  Όπως επίσης δεν μας είπε ποια είναι η θέση για την κατάργηση του Αγγελιοσήμου!!! Έχει θέση;;; Αλλά δεν είναι μονάχα αυτά τα ζητήματα που θα μπορούσε κανείς να τον ρωτήσει. Καθημερινά γεννιούνται προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την ζωή του Έλληνα πολίτη κι ο Θεοδωράκης με την προσφιλή τακτική του μιλάει για… γαλότσες!!!
  Κι ότι «οι πιτσιρικάδες» που συναντά τον ρωτάνε: «Τι θα κάνετε λοιπόν με αυτόν τον οχετό;», εννοώντας τους «κατσαπλιάδες του διαδικτύου»!!! Ο συναισθηματισμός στην υπηρεσία της παραπολιτικής…

  Ο Θεοδωράκης μπορεί να είναι εντεταλμένος από κάποια οικονομικά συμφέροντα. Το ότι βρέθηκε κάποια οπαδός του [πότε άραγε βρέθηκε – πριν καν ανακοινώσει την πολιτική του κίνηση είχε βρεθεί η ανώνυμη δωροδόχος], δεν λέει τίποτε. Μπορεί το κατεστημένο να τον χρειάζεται -γι’ αυτό και τα ΜΜΕ τον στηρίζουν- για να κόψει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί κανείς να βρει πολλές εκδοχές. Μη μας λέει όμως ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι ξύπνησε ένα πρωί επειδή άκουσε τη φωνή του Κυρίου στον ύπνο του και αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα!!!! Αλλά καιροσκοπισμός και λαϊκισμός [με γαλότσες…] μπορεί πρόσκαιρα να έχουν επιτυχία, αλλά σε πολύ σύντομο χρόνο αποκαλύπτονται…

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Ο Σταύρος Θεοδωράκης μας χαρακτηρίζει «κατσαπλιάδες του διαδικτύου»!!!
   ΑΝ ο Παπανδρέου έλεγε ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ τους ανθρώπους του
   διαδικτύου θα γινόταν σεισμός και σήμερα θα βούιζε ο τόπος από τα σχόλια και τις
   πολεμικές ιαχές. Όμως τα συστημικά και σε
   διατεταγμένη υπηρεσία μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν με
   τη…

   Αρέσει σε 1 άτομο

 5. ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  ===============================================================

  https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11218474_10207320683880560_2723408939716609165_n.jpg?oh=6c1a597a919649b243ea71c049a1922b&oe=5651AD66

  https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11168582_10207320684360572_3521426394865273666_n.jpg?oh=7313f965b9a0c8c7fe43454cee6ddb28&oe=56469107

  Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αρχαιρεσίες για την εκλογή του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης της Ένωσης Κεντρώων νομού Ηρακλείου.
  ————————————————————————————————–
  Στη συνεδρίαση παρίστατο ο Παντελής Μαρτίνος από τα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Κεντρώων Αθηνών, ο οποίος επόπτευσε και επισφράγισε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.
  ————————————————————————————————-

  Κατόπιν ομόφωνης ψηφοφορίας εκλέχθηκαν οι κάτωθι :
  Κιρκικάκης Ιωάννης Πρόεδρος
  Σπανόπουλος Λάζαρος Αντιπρόεδρος
  Καλπαδάκης Ανδρέας Γραμματέας
  Καραπουλάκης Ευάγγελος Ταμίας
  Τριανταφύλλου Γεώργιος Εκπρόσωπος Τύπου – Δημόσιες Σχέσεις
  Πλουμάκης Δημήτριος Μέλος
  Παπαδημητρίου Ιωάννης Μέλος
  Στεφανάκης Νικόλαος Μέλος

  Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στην επόμενη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης της Ένωσης Κεντρώων, παρακαλείται όπως καλέσει στα τηλέφωνα 6942815754, 6951231480.
  ———————————————————————————————————————-

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.