δημοκρατία και επέμβαση στρατού – 2 μέτρα και 2 σταθμά

 

Ο σοφιστής Θρασύμαχος στην Πλατωνική Πολιτεία είχε πει ότι αυτός που κατέχει την εξουσία, προσαρμόζει το «δίκαιο» και τους «νόμους» στα μέτρα του [Πλάτωνος Πολιτεία 338e κ.ε.]  για να δούμε μερικά πράγματα:  Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ το 2011 δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι στην σχολή Ευελπίδων ανήμερα του Πολυτεχνείου οι Εύελπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου:  «…Ένα γεγονός που δεν έγινε ιδιαιτέρως γνωστό είναι ότι το 2011 στην σχολή Ευελπίδων την ημέρα του Πολυτεχνείου οι Ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Για να δούμε τι έγραψε η εφημερία ΤΟ ΒΗΜΑ:  «Μνήμες άλλων εποχών ξύπνησαν την !7 Νοέμβρη στη Σχολή Ευελπίδων όταν ομάδα σπουδαστών καθοδηγούμενη από τον αρχηγό των Ευέλπιδων αμαύρωσε τη μνήμη της μεγάλης εξέργεσης των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 τραγουδώντας τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου.  Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει την ύπαρξη σταγονοδίων της χούντας μέσα στο στράτευμα σε μιά περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος λόγω των πιέσεων που ασκεί στην κοινωνία η οικονομική κρίση, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους δημοκρατικούς πολίτες.  Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής τη συνταρακτική αποκάλυψη για τη νέα απειλή κατά της Δημοκρατίας…»

 

 

 

Advertisement

την επόμενη ημέρα δημοσιεύτηκε εκτενέστερη περιγραφή των γεγονότων:

«…Στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων επικρατεί εσχάτως αναβρασµός. Μεγάλη µερίδα αξιωµατικών, κυρίως από τα µεσαία και κατώτερα στρώµατα, εκφράζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τη δυσαρέσκειά τους για την «επίθεση» που θεωρούν ότι δέχονται στα εισοδήµατα και στην αξιοπρέπειά τους. Σύµφωνα όµως µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήµατος», η έκφραση αυτής της δυσαρέσκειας υπερβαίνει τις απλές κουβέντες στα γραφεία και στις στρατιωτικές σχολές. Οδηγεί σε απαξίωση των θεσµών της συντεταγµένης Πολιτείας, όπως απεδείχθη κατά τους εορτασµούς της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη µε τις αποδοκιµασίες στο πρόσωπο του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Και σε ορισµένες περιπτώσεις ενδύεται «ακροδεξιό µανδύα», µε απόψεις και ιδέες επικίνδυνες που δηµιουργούν υπόνοιες για ύπαρξη, ακόµη και σήµερα, χουντικών «σταγονιδίων» στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων. Οι απόψεις αυτές φαίνεται δυστυχώς ότι έχουν απήχηση, κρίνοντας από την ενίσχυση της δύναµης της «Χρυσής Αυγής» και τον πληθωρισµό ιστοσελίδων σχετικού περιεχοµένου.

Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεµβρίου, λίγες ηµέρες µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης του κ. Λ. Παπαδήµου, στις 11 Νοεµβρίου. Σε µια ενέργεια πρωτοφανή, ορισµένοι σπουδαστές πραγµατοποίησαν ένα «µίνι πραξικόπηµα» ενάντια στα δεδοµένα της Σχολής. Προκάλεσαν τα δηµοκρατικά αισθήµατα όσων παρευρέθησαν και των υπολοίπων που το έµαθαν καθυστερηµένα, τραγουδώντας τον ύµνο της 21 ης Απριλίου και αµφισβητώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τι ακριβώς συνέβη; Ανήµερα της επετείου της 17ης Νοεµβρίου, το σύνολο των Ευελπίδων συγκεντρώθηκε στο κεντρικό αµφιθέατρο της Σχολής για τον καθιερωµένο ετήσιο εορτασµό. ∆ιαβάστηκε η ηµερήσια διαταγή, την οποία είχε προσωπικά συντάξει και υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κ. ∆. Αβραµόπουλος, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραµόπουλος στη διαταγή του: «Σήµερα οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας είναι στυλοβάτες του έθνους και των δηµοκρατικών µας θεσµών. Με προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό τους καθήκον διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας και στέκονται µε αναγνώριση και σεβασµό µπροστά στη θυσία και τον αγώνα της γενιάς εκείνης».

Και κατέληγε: «Οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας, σε πνεύµα εθνικής οµοψυχίας, µε προσήλωση στο καθήκον και στους ανώτερους και ευγενείς σκοπούς που υπηρετούν και µε το αµυντικό µας σύστηµα σε επαγρύπνηση και ετοιµότητα µπροστά σε κάθε απειλή για το Εθνος και τη ∆ηµοκρατία, είναι στην πρώτη γραµµή της συλλογικής εθνικής προσπάθειας» .

Τα όσα ακολούθησαν, κινήθηκαν στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση. Μετά την αποχώρηση των αξιωµατικών, τον λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευελπίδων (το όνοµά του βρίσκεται στη διάθεση της εφηµερίδας). «∆ιέταξε» να κλείσουν οι πόρτες, αφού προηγουµένως ζήτησε από τους κυπρίους και αλλοδαπούς σπουδαστές να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήµα. «Να κατεβεί αυτή η µπούρδα» είπε, δείχνοντας προς την εικόνα του Πολυτεχνείου που είχε µείνει στην οθόνη. Οπως εξήγησε, η «επανάσταση της 21ης Απριλίου» έχει διαστρεβλωθεί.

Ακολούθως, κάλεσε µια οµάδα πέντε ατόµων να προσέλθουν κοντά στην εξέδρα που είχε στηθεί. Με βήµα στρατιωτικό, οι Ευέλπιδες άρχισαν να τραγουδούν τον διαβόητο ύµνο της 21ης Απριλίου, «Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη…». Μικρός αριθµός αποχώρησε επιδεικτικά. Η πλειοψηφία όµως, εκόντες άκοντες, παρέµειναν στο αµφιθέατρο και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν σχετικά (ποδοσφαιρικού τύπου)συνθήµατα. Ο υποκινητής της ενέργειας αυτής, που έµοιαζε προσχεδιασµένη, δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται «εκτός νόµου και κανονισµών». Ο αρχηγός των Ευελπίδων υπήρξε ο επικεφαλής της οµάδας που στον εορτασµό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε, µαζί µε µια οµάδα, αυτοσχεδίως, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

Η σηµερινή συγκυρία της οικονοµικής κρίσης προσφέρει γόνιµο έδαφος σε διάφορες οµάδες να µιλούν ακόµη και για κινήσεις αµφισβήτησης του νοµίµου πολιτεύµατος. Πρόσφατα είναι άλλωστε τα δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου περί πληροφοριών για κίνδυνο πραξικοπήµατος στην Ελλάδα. Στον γαλλικό και όχι µόνο Τύπο µεταδόθηκε ότι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόµενο αυτό κατά τη διάρκεια της περίφηµης συνάντησης των Καννών. Στα briefings ξένων ηγετών το θέµα αυτό επισηµάνθηκε χαρακτηριστικά σε δηµοσιογράφους, όπως «Το Βήµα» είναι σε θέση να γνωρίζει. Και µάλιστα, τα όσα µεταδίδονται από την Ελλάδα για τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται από διάφορες πλευρές σχετικά µε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που κατά την άποψη ορισµένων συνεπάγεται η τεχνική βοήθεια από τους Ευρωπαίους προκαλούν έντονη ανησυχία ότι θα είναι εκµεταλλεύσιµα από λαϊκιστικά ακροδεξιά στοιχεία…»

σημείωση: «(το όνοµά του βρίσκεται στη διάθεση της εφηµερίδας)» τι ήθελε άραγε να πει με αυτό ο δημοκράτης ποιητής…;

 

την 1η Δεκεμβρίου η εφημερίδα επανέρχεται με ένα άρθρο στο οποίο ενημερώνει ότι ο αρχηγός της σχολής παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό:

«…Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής ο αρχηγός της Σχολής, ο οποίος φέρεται ότι πρωταγωνίστησε στην αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου με χουντικούς ύμνους. Παράλληλα ο φάκελος παραδίδεται την Παρασκευή το πρωί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα «Το Βήμα».

Επιπλέον επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες που «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου», ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων:

«Ο αρχηγός της Σχολής» (σ.σ. το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας) «διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των ευελπίδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων», αναφέρει το πόρισμα.

Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου και το σημειωτόν, κάποιοι χειροκρότησαν.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου (δύο ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου) ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου (την παραμονή της επετείου) είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν». Τελικά στον έκτο σπουδαστή του είπαν να μην συμμετάσχει διότι είχε κυπριακή καταγωγή.

Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε παράλληλα το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής…»

σημείωση: επαναλαμβάνεται το: «(σ.σ. το όνομα του οποίου βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας)» επαναλαμβάνεται και η ερώτηση: τι ήθελε άραγε να πει με αυτό ο δημοκράτης ποιητής…;

Ο καιρός πέρασε, ήρθε το 2015 και λίγο μετά την ανάληψη της διακυβερνήσεως της Ελλάδος από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στην 21η Απριλίου 2015 έλαβε χώρα μια εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Σχολής Ευελπίδων στο οποίο διάφοροι Πολιτικοί και Στρατιωτικοί (οι οποίοι έχουν στενότατες σχέσεις με την Πολιτική) εξαπέλυσαν κατηγορίες για την 21η Απριλίου χωρίς να έχουν καλέσει κάποιον για αντίλογο. Κατάφεραν να «καταρρίψουν» τους Μύθους της 21ης Απριλίου μόνοι τους, χωρίς αντίλογο. Τα λεγόμενα τους καταρρίπτονται τόσο στο άρθρο «ΚΚΕ vs 21 Απριλίου 1967« όσο και στα βιβλία του Μάνου Ν. Χατζηδάκη (δείτε την λίστα των βιβλίων κάνοντας κλικ ΕΔΩ)

Και ενώ τα λόγια του αέρα από την εκδήλωση δεν είχαν ακόμα κοπάσει, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα κάνει μια πολύ ιδιαίτερη δήλωση: «Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας…»

δείτε την δήλωση η οποία είναι στην αρχή, συγκεκριμένα στο 0:20

Όταν διατάσσει επέμβαση στρατού η αριστερή κυβέρνηση δεν είναι κακό; είναι μόνο όταν διατάσσει επέμβαση ένας Συνταγματάρχης…; 2 μέτρα και 2 σταθμά; όχι, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και θα δούμε ευθύς αμέσως το γιατί!

Τόσο ο Σωκράτης στην Πλατωνική Πολιτεία [445d κ.ε], όσο και ο Αριστοτέλης στα Πολιτικά του [279a κ.ε.] διευκρινίζουν το αυτονόητο, δεν έχει σημασία αν την εξουσία την έχει ένας, λίγοι ή περισσότεροι, σημασία έχει αν ο κατέχων ασκήσει την εξουσία υπέρ του συνόλου!!!

για να δούμε τώρα ποιος άσκησε την εξουσία υπέρ του συνόλου:

Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία 41 χρόνια το τρέχον εξωτερικό χρέος της Ελλάδος είναι περί των 500 ΔΙΣ και οι καταθέσεις κάποιων Ελλήνων στο εξωτερικό το 2015 ξεπέρασαν τα 700 ΔΙΣ…

Για να δούμε όμως κι άλλα στοιχεία:

Επί «δημοκρατών» είχαμε 3 υποτιμήσεις επί Ανδρέα και 1 επί Σημίτη, ενώ επί κακών Απριλιανών:

Οι «δημοκράτες» έκαναν το δανεικό ιδανικό ενώ η κακή 21η Απριλίου παρετήθη της Αμερικανικής βοήθειας:

Η νυν αριστερή κυβέρνηση έκανε αυξήσεις, στα πάντα εκτός από το εισόδημα ενώ οι κακοί Απριλιανοί:

αυτά είναι μερικά από τα πάμπολα στοιχεία… μερικά ακόμη θα βρείτε ΕΔΩ

Μας έδωσαν την εικόνα ότι ο Παπαδόπουλος ήταν ένας γκρίζος δικτάτορας, απρόσιτος, κακός, αιμοδιψής, αποκρουστικός… ήταν;

 

 

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN

Μια σκέψη σχετικά μέ το “δημοκρατία και επέμβαση στρατού – 2 μέτρα και 2 σταθμά

  1. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.