Η απόλυτη cult φιγούρα της πολιτικής των 90ς, ο πολιτευόμενος που αντί για μίζες απολάμβανε φραπέδες και μακαρονάδες live στην πολιτική και one man show εκπομπή του, ο άνθρωπος που στις 537.629 μπαρούφες του ευτύχισε να πει και δύο σωστά πράγματα (αρκετά ώστε να τον κάνουν σήμερα να φαντάζει κάτι σαν προφήτης ή γέροντας, που είναι και και πιο hip) κατεβαίνει ξανά στις εκλογές.
Το σποτ του είναι λες και βγήκε από την χρυσή εποχή των ΑΜΑΝ. Μόνο το σπικάζ τσιρίδα λείπει. Κατά τα άλλα, όλο το πακέτο υπάρχει: σκηνοθεσία τύπου Κανάκη, φάτσα τύπου Καλυβάτση. Α, οκ λείπει κι ένας άντρας ντυμένος Κοντσίτα τύπου Σερβετά, αλλά ας μην κολλάμε σε λεπτομέρειες.
Και μερικές απορίες: Άντε και παίρνει το πολυπόθητο 3%, θα έχει αρκετούς βουλευτές για να συμπληρώει τις έδρες;
Δεύτερη απορία: Ποια είναι τα στελέχη του κόμματος, δεν έχουμε δει κανένα ακόμα! Μήπως ο πρόεδρος θα τους αντικαθιστά όλους και στα κανάλια, αλλά και μέσα στο κοινοβούλιο; Δηλαδή θα παρουσιάσει κόμμα με …»καθαρίστριες»; Αν κρίνουμε από κάποιες στελεχάρες που έχει διορίσει ο ίδιος εδώ στη Κρήτη, θα πρέπει να μιλάμε για το απόλυτο χάος…. Και μιλάει για τρίτο κόμμα ??? Πώς ρε πρόεδρε, με ποιούς ???
Και η τρίτη απορία: Τις πίτσες, θα τις στέλνουμε στην Βουλή; Δεν θα κινδυνεύουν από τον Βενιζέλο;
Ο Λεβέντης μοιράζει… χυλόπιτες: Σε ποιούς αρνήθηκε μια θέση στα ψηφοδέλτιά του; Όλα τα ονόματα πρώην βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!
«Έχω δώσει εντολή όποιος ζητεί να είναι σε εκλόγιμη θέση να κόβεται αμέσως. Όποιος ζητεί να μπει τελευταίος προωθείται» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ενώ το κόμμα προχωρά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της Real News πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χτυπούν την πόρτα του ζητώντας μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα οι Γιώργος Αδαμόπουλος και Βάσω Αλεξανδρίδου από το ΠΑΣΟΚ και ο Κωνσταντίνος Τσιπλάκης αλλά και ο Φώτης Ιγνατίου από τη ΝΔ. Ακριβως όμως επειδή ζήτησαν να είναι πρώτοι στις λίστες, έμειναν εκτός…
Αντιστοίχως όταν, σύμφωνα πάντα με τη Real News, «επιφανής περιφερειάρχης» ζήτησε από τον Β.Λεβέντη να συμπεριλάβει στις λίστες του κόμματός του «δικούς του» ανθρώπους ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων του απάντησε: «εγώ δεν ανακατεύομαι στη λίστα σου», μην αφήνοντας έτσι περιθώριο παρερμηνείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι βουλευτές της Ε.Κ έχουν από πριν συμφωνήσει και υπογράψει δήλωση με την οποία μεταξύ άλλων αποδέχονται την εξάμηνη θητεία του κάθε βουλευτή του κόμματος και την αντικατάσταση του από τον επόμενο. Μεταξύ των υποψηφίων είναι, βάσει του ρεπορτάζ της Real News άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, αλλά κι επιτυχημένοι στον κλάδο τους επιχειρηματίες.
Για παράδειγμα υποψήφιοι είναι οι: Γιώργος Κατσιαντώνης (ελληνοαμερικανός και επί εξαετίας πρώην βουλευτής των δημοκρατικών στον Νιού Χάμσαϊρ), Παναγιώτης Πετράτος (καθηγητής Πανεπιστημίου), Παναγιώτης Σφαέλος (ακαδημαϊκός), Άννα Αρχοντούλη (εκπαιδευτικός), Κωνσταντίνος Γκόγκος (βιομήχανος) κα.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Τώρα όλα τα γίδια ψηφίζουν… λεβέντικα
Στην τηλεόραση της Ζούγκλας φιλοξενήθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο κος Λεβέντης αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια σε περίπτωση που το κόμμα του εισέλθει στη Βουλή…
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11949365_10200837284130727_6361702312534740897_n.jpg?oh=e26655443b80002581a4f014de9214c4&oe=56682AD9
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11949365_10200837284130727_6361702312534740897_n.jpg?oh=e26655443b80002581a4f014de9214c4&oe=56682AD9
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11949365_10200837284130727_6361702312534740897_n.jpg?oh=e26655443b80002581a4f014de9214c4&oe=56682AD9
Το αν θα βγει η δεν θα βγει ο Λεβέντης, θα είναι μια απ’ τις πιο αξιόπιστες
ενδείξεις για το αν ο κάλος που ταλαιπωρεί δεκαετίες τον εγκέφαλο μας
επιδέχεται θεραπεία η όχι.
Έχω αγωνία….
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
ετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015
Ρε λέτε ο Τσίπρας να ψηφίσει …Λεβέντη???
Δυστυχώς, όσο οι προεκλογικοί τόνοι ανεβαίνουν (εν προκειμένω με πρωτοβουλία της μέχρι χθες κυβέρνησης) τόσο το επίπεδο κατεβαίνει και συσκοτίζονται εκ νέου η αλήθεια και το αύριο – τελικά τα θλιβερά πολιτικά ήθη αποδεικνύονται ανθεκτικότατα και επί… «Αριστεράς». Ηταν αναμενόμενο: για κάποιο λόγο διαμορφώθηκαν…
Αποτέλεσμα εικόνας για λεβεντησ
Εχουμε πάντως πέντε δεδομένα που θα πρέπει κυρίως να σταθμιστούν σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει στις εκλογές και, κατά συνέπια από τις 20 του μηνός και μετά στην Ελλάδα. Αυτά τα δεδομένα δεν αφορούν όμως μόνον τους πολίτες που…
θα ψηφίσουν αλλά και τους πολιτικούς που εκτίθενται σε αυτή την ψήφο. Και τους αφορούν πολύ βαθύτερα. Τόσο πολύ, που τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται πλέον λογικό και αυτονόητο…
Πρώτον το πιο πρόσφατο από αυτά τα δεδομένα: τα ποιοτικά στοιχεία των ως τώρα μετρήσεων δείχνουν ξεκάθαρα έναν εκτεταμένο «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων της Ν.Δ. που, για διάφορους λόγους, στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ – και ήταν τόσο μαζική αυτή η ψήφος ώστε πολλοί έλεγαν τότε, δικαίως ή αδίκως, ότι «η δεξιά τον έκανε κυβέρνηση»… Στην εξέλιξη αυτή συμβάλουν αποφασιστικά δύο παράγοντες: αφενός η αλλαγή ηγεσίας στη Ν.Δ. με την άμεση αλλαγή ευρύτερης πολιτικής στάσης που τη συνόδευσε και αφετέρου η στέρεη πλέον πεποίθηση ότι ο Τσίπρας δεν κατάφερε εν τέλει να κάνει τίποτα διαφορετικό από τους προηγούμενους – μάλλον δε το αντίθετο συνέβη.
Δεύτερον ότι την ίδια ώρα η εσωτερική κρίση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. όχι απλώς δεν υποχωρεί αλλά φουντώνει. Το κυβερνητικό κόμμα κατέρχεται στις κάλπες με τη μεγαλύτερη εσωτερική, εν προκειμένω δε εξ αριστερών, κρίση, με την οποία πήγε ποτέ κυβέρνηση σε εκλογές. Όπως συμβαίνει και με το προηγούμενο, εδώ, το αποτέλεσμα αυτής της πορείας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να εκτιμηθεί: τα πάντα μπορούν να γίνουν όταν ακόμα και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού φεύγουν ή πάνε απέναντι.
Τρίτον, ότι μετά το 251 της προηγούμενης Βουλής και τη συμφωνία που πέρασε από αυτήν (και μάλιστα ως πολιτικό αποτέλεσμα του πάνω από 60% «Όχι» στο δημοψήφισμα!), η πορεία της χώρας είναι απολύτως δεδομένη, ουσιαστικά «κλειδωμένη» και οι κάλπες δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά να επικυρώσουν αυτή την εξέλιξη και, κυρίως, να διαμορφώσουν το νέο συσχετισμό που θα την υπηρετήσει μετά τις εκλογές.
Ετσι λοιπόν φτάνουμε στο τέταρτον και πιο ουσιώδες στοιχείο: βαδίζοντας σε εκλογές που, όπως όλα δείχνουν, θα κριθούν τελικά σε βραχεία κεφαλή μεταξύ του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και της Ν.Δ. χωρίς να μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια το ποιος θα είναι μπροστά, ο μόνος πραγματικός δρόμος που προβάλλει πλέον ως αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός δικής τους συμμαχικής κυβέρνησης – πολλοί θα πουν ότι «αυτά δεν γίνονται». Ας το ξανασκεφτούν. Γίνονται και μάλιστα, πλέον, στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μάλλον εύκολα.
Πέμπτον, να μην ξεχνάμε ποτέ το… καλύτερο, τη βάση όλων αυτών που συμβαίνουν: αμέσως μετά από τις εκλογές, έρχονται οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου Τσίπρα / Καμμένου, οι οποίοι, πολιτικά, θα κάψουν ζωντανό όποιον πάει να τους κάνει πράξη – αυτό που η Ελλάδα έμαθε από το Πα.Σο.Κ να λέει «υλοποιήσει» – μετάφραση από τα αγγλική την οποία έφερε μαζί του ο Ανδρέας…
Με αυτά τα πέντε δεδομένα λοιπόν, ένα ερώτημα, ρητορικό ή ίσως όμως και πραγματικό, προβάλλει πλέον για τον Αλέξη Τσίπρα όχι ως αρχηγό του πρώτου, ως τώρα, κόμματος, αλλά ως ψηφοφόρο – γιατί κι ο ίδιος είναι: τι θα ψηφίσει πίσω από το παραβάν;
Αν ψηφίσει τον εαυτό του… κινδυνεύει να είναι πρώτος και να πρέπει, με τον α ή τον β τρόπο, να παραμείνει πρωθυπουργός, ειδικά αν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς σε περίπτωση εισόδου στη Βουλή των παλιών του εκ δεξιών συνεταίρων, αλλά και ακόμα και με τη Ν.Δ. αν και σε αυτό μάλλον πρέπει να τον πιστέψει κανείς ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα πια, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρκετή εμπειρία για να ξέρει ότι κάτι τέτοιο ίσως δεν θα πρέπει να το θέλει για τον εαυτό του…
Αν ψηφίσει Μειμαράκη, κινδυνεύει να γίνει ο… δεύτερος εταίρος μιας μεγάλης κυβέρνησης: δηλαδή, μια άλλη μορφή καταστροφής: και μέσα και έξω και μάλιστα χωρίς τα όποια λίγα καλά έχουν απομείνει στο να κάνει κανείς «κουμάντο»… Η Ιστορία, εκτός από όλα τα άλλα, θα του χρεώσει και την «αριστερή παρένθεση».
Δεν του μένουν και πολλές επιλογές: Καμμένο πάντως δεν ψηφίζει σίγουρα γιατί όσο… πιο μέσα μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η αποφυγή μιας επόμενης πρωθυπουργίας. Οσο για τα άλλα κόμματα της απελθούσας Βουλής, μάλλον δύσκολο κι αυτό.
Τελικά, δεν θα ήταν τόσο εντυπωσιακό αν, μια μέρα, μετά από πολλά πολλά χρόνια γράψει το βιβλίο που ουσιαστικά προανήγγειλε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη χωρίς κανείς να σταθεί σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον ζήτημα, ίσως η μόνη λύση που του μένει είναι να ψηφίσει… Λεβέντη.
Και, τελικά, γιατί όχι; Ούτως ή άλλος, στον Τσίπρα προσωπικά χρωστά ο Βασίλης Λεβέντης ότι μετά από τόσα χρόνια φαίνεται ότι θα δει το πιο μεγάλο του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Στο κάτω κάτω Λεβέντης είναι κι ο ένας, στην ταυτότητα, λεβέντης είναι και ο άλλος, στη ζ(Ζ)ωή…
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Η Μαρίκα Λυσιάνθη γράφει στα “Υστερόγραφα”: Ο Λεβέντης ως (ακόμη μια) εφεδρεία του συστήματος
Posted By: Μαρίκα Λυσιάνθηon
Μα… τον Λεβέντη; Θα έλεγαν πολλοί. Βασικά, ήδη το λένε. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εμφανίζεται από τώρα ως η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.
Η μνήμη αναπόφευκτα επιστρέφει στο μακρινό 1993. Τότε που, στις εκλογές που σηματοδότησαν την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, ο Βασίλης Λεβέντης αποκαλούσε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του “ζώα” τους Έλληνες πολίτες, για την εκλογική συμπεριφορά τους.
“Ψηφίσατε σαν ζώα”, ήταν η ιστορική πλέον διαστάσεων αποστροφή, που ήρθε ως εμβληματικός επίλογος, άλλων, εξίσου επικών δημοσίων παρεμβάσεων του προέδρου Βασίλη Λεβέντη.
Σήμερα, τα… ζώα ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον Βασίλη Λεβέντη, ή τουλάχιστον αυτό μας λένε οι δημοσκοπήσεις.
Και ξέρετε, στην Ελλάδα, ειδικά από το 1996 και μετά, όταν ο (δήθεν) εκσυγχρονισμός του Κώστα Σημίτη σάρωσε τα πάντα, και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την εθνική χρεοκοπία που ζούμε στις μέρες, οι δημοσκοπήσεις λειτούργησαν τελείως διαφορετικά από κάθε άλλο μέρος του κόσμου. Από κάθε άλλη προηγμένη χώρα και κοινωνία του πλανήτη.
leventis
Στην Ελλάδα, οι δημοσκοπήσεις λειτούργησαν ως… μπανανία. Και αντί να καταγράφουν τις πραγματικές τάσεις που κατά καιρούς επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, κατάφεραν, με τη… στάθμιση και την… εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, μαζί φυσικά με μερικά ακόμη θλιβερά “ευρήματα” (παράστασης νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός), να διαμορφώσουν τις τάσεις.
Σήμερα λοιπόν, είμαστε όλοι με τον Λεβέντη, αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις και τις (βαθυστόχαστες) αναλύσεις.
Είναι μετά να μην απορείς, για το πόσες εφεδρείες (σαν τον Βασίλη Λεβέντη) έχει αυτό το… σύστημα;
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο