ΠΩΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ

Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας; 

Tην πλήρη  απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,
Την υποβάθμιση της παιδείας.
Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.

Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας.
Την επιβολή περίπου 80 νέων φόρων με στόχο την φτωχοποίηση των Ελλήνων.

 

 

ΠΕΙΝΑΣ;;; ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ!!!

Την νομιμοποίηση των 2.000.000 λαθρομεταναστών.

Την ελαχιστοποίηση των συντάξεων με τελικό στόχο την επιβολή εθνικής σύνταξης.
Την Πακιστανοποίηση των μισθών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Την εκμηδένιση των εργασιακών κεκτημένων και των δικαιωμάτων.

Την αύξηση της υπογεννητικότητας στη Ελλάδα με τελικό στόχο μια νέα Γενοκτονία των Ελλήνων.

Τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης.

Τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας μέσω της κρατικής παραοικονομίας ( βλέπε SIEMENS).
Την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια η επόμενη κυβέρνηση εχει να τελειώσει με :

Την ολοκλήρωση της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας.

Την ολοκλήρωση της εκχώρησης των υδρογονανθράκων.

Την τραπεζοποίηση με τελικό στόχο την δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Την ολοκλήρωση των οικονομικών ζωνών αφού είδη  πολλές λειτουργούν (Σκουριές κλπ).

Την επιβολή δια ροπάλου της ένταξης των λαθρομεταναστών στην αγορά εργασίας και κυρίως στις οικονομικές ζώνες.

Την δημιουργία Λαθρομεταναστευτικών πόλεων με Τζαμιά,σχολεία,νεκροταφεία για τους Μουσουλμάνους.

Την κατάργηση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους ( εφορείες, ασφαλιστικά ταμεία, τελωνεία, κλπ),  με στόχο την πλήρη τραπεζοποίηση των κρατικών συναλλαγών.

Την διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.

Την ευθυγράμμιση με Ευρωπαϊκές συνθήκες οι οποίες έχουν  τελικό στόχο την κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος.

Την κατάργηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επιβολή του Ευρωστρατού, γιατί πλέον τα Ελληνικά σύνορα θα είναι σύνορα της Ευρώπης.

Την επιβολή της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη με στόχο τον πλήρη έλεγχο του ατόμου.

Που μας οδηγούν;

Με απλά λόγια η Ελλάδα αποτελεί το πείραμα για την εφαρμογή της παγκόσμιας διακυβέρνησης  με έναν Ελληνικό λαό ανήμπορο να αντιδράει.

Σταδιακά ολοκληρώνεται η διάλυση της Ελλάδας, » η διάλυση του παλιού, όπως λεέι και ο  Στουρνάρας» και θα ξεκινήσει η δημιουργία του «νέου»  κράτους της Ν.Τ.Π. που η περιουσία του θα ανήκει στο διεθνές διατραπεζικό κέντρο, με έναν λαό μόνιμα χρεωμένο ο οποίος αργά – αργά θα αφομοιωθεί με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι σε πολύ λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε πληθυσμό τους Έλληνες.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα διαχειριστεί λαθρομετανάστες από τις ανατολικές χώρες μέσω των 50 περίπου Λαθρομεταναστευτικών κέντρων που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια, και αφού θα αξιολογούνται σε ικανούς και μη ικανούς, οι ικανοί θα εκπαιδεύονται και αφού νομιμοποιούνται σύμφωνα με την Συνθήκη  (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ), πολλοί απο αυτούς θα οδηγούνται στην Ευρώπη ως πάμφθηνα εργατικά χέρια των 100 ευρώ το μήνα.

Αρκετοί θα παραμείνουν  στην Ελλάδα και θα εργαστούν στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ που θα δημιουργηθούν στη ΘΡΑΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΛΙΠΟΝΝΗΣΟ, ΚΡΗΤΗ  κλπ. στις οποίες θα εγκαταστήσουν οι πλουτοπαραγωγικές βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης, ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΟΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ κλπ, τις επιχειρήσεις τους και θα οριοθετηθούν τα διαχειριστικά κέντρα των απορριμάτων. 

Από πρόχειρες εκτιμήσεις, οι λαθρομετανάστες που θα εκπαιδευτούν και θα νομιμοποιηθούν στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 15.000.000, γιατί τόσες είναι περίπου οι ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εργατικό δυναμικό.

Να σημειωθεί ότι για την αξιολόγηση , την εκπαίδευση την κατάρτιση, την νομιμοποίηση, καθώς και την λειτουργία των Λαθρομεταναστευτικών κέντρων, η Ελλάδα θα επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το «κεφάλι»… (είναι πολλά τα λεφτά) !!!

Αφού  τα παραπάνω θα αποτελέσουν  πραγματικότητα για την χώρα μας, ας φανταστούμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που οραματίστηκαν οι πολιτικοί μας…!!!

Πρόκειται για μια Ελλάδα που θα παράγει εργατικό δυναμικό για την Ευρώπη και θα αποτελεί τον μοχλό της ενδιάμεσης βιομηχανικής παραγωγής των Ευρωπαίων.

Όπως , για παράδειγμα η ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα παράγει σε 1η φάση τα βιομηχανικά της προϊόντα με πολύ φτηνό εργατικό κόστος στην Ελλάδα, από τους εκπαιδευμένους και νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες, αντί στις  ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ κλπ  που το έκανε έως σήμερα, και μετά θα τα προωθεί σε 2η φάση στην παγκόσμια αγορά.

Το μείζον ερώτημα είναι αν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να λειτουργεί αυτόνομα σαν Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Χώρα ,η θα προχωρήσουν στην σύνταξη και ψήφιση του Ευρωσυντάγματος το οποίο στην ουσία θα καταργήσει και θα υποκαταστήσει το Ελληνικό Σύνταγμα.

Και φυσικά όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι για να επιτευχθούν πρέπει να «εντάξουν» τους Έλληνες πολίτες σε μια νέου τύπου διακυβέρνηση που θα ελέγχονται για τα πάντα μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

Τι κάνουμε;

Ενώ όλα αυτά συμβαίνου,ν ο Ελληνικός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά και ευρίσκεται σε πλήρη σύγχυνση,συνεχίζοντας να  κάθεται ακόμα στους καναπέδες και να δείχνει μάλλον κουρασμένος…!!!!

Φυσικά σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσουμε, και σύντομα θα δούμε πράγματα που δεν θα τα πιστεύουμε.

Όλα τα παραπάνω θα επιβληθούν δια ροπάλου, (βλέπε πως σε μία νύχτα το στρατόπεδο της Κορίνθου μετατράπηκε σε λαθρομεταναστευτικό κέντρο, και μέσα σε λίγες μέρες ξεχάστηκε, και σήμερα αυτό συνεχίζεται και σε άλλα στρατόπεδα της Ελλάδας).

Ας ελπίσουμε  ότι η έκρηξη θα γίνει την στιγμή που θα αρχίσουν να χτίζονται τα 100 ΤΖΑΜΙΑ σε όλη την Ελλάδα για να εξυπηρετηθούν θρησκευτικά οι Λαθρομετανάστες…!!!

Τότε οι αλλόθρησκοι λαθρομετανάστες θα διεκδικήσουν πλήρη δικαιώματα και μάλιστα με τσαμπουκά και θα θελήσουν να τα επιβάλλουν με την βία και……

Ας ελπίσουμε ότι για άλλη μια φορά η εκκλησία και η θρησκεία μας θα μπορέσει να αντιδράσει ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΠΩΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..!!!

 1. Πρώτη πόρτα…Αριστερά!

  του Ιωάννη Σαρλά

  https://plus.google.com/u/0/_/focus/photos/public/AIbEiAIAAABDCJr-vu7t4rn2ZyILdmNhcmRfcGhvdG8qKDNkNGQ1OTY0ZTUzOTUyNGM0ODIyNWFkOTZmNzBmODc5NmQwNTA4NzMwASsgFU6hIULBjYWrzR5ZhVtOons0?sz=64

  Ο Φρόυντ είχε πει κάποτε, ότι οι Ιρλανδοί είναι ανεπίδεκτοι ψυχοθεραπείας! Μάλλον, δεν είχε γνωρίσει τους Έλληνες!! Διότι πώς να χαρακτηρίσεις ένα λαό, όταν μόλις πριν λίγους μήνες ψήφιζε 63% ΟΧΙ στα μνημόνια ενώ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ψηφίζει για να τον κυβερνήσουν κόμματα, τα οποία…ψήφισαν μνημόνια;;!!

  Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Διότι, όταν μιλάμε για Ελλάδα μιλάμε για την χώρα της αριστερής μαφίας, όπου το χρήμα και οι σφαίρες…ρέουν άφθονες σε όσους δεν συμμορφώνονται. Αφήστε κατά μέρος το…μόρφωμα της 17 Νοέμβρη, η οποία θεωρείται πλέον…μαυσωλείο εγκληματικής δράσης και ρωτήστε τον μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος τα έβαλε ανοιχτά μέσω του blog του με συγκεκριμένα συμφέροντα. Με συμφέροντα παγιωμένων μορφών εξουσίας, τα οποία μέσω των σαθρών τους ιδεολογημάτων απολαμβάνουν μιαν ιδιότυπη ασυλία μέσα στην Ελληνική κοινωνία, έχοντας οδηγήσει τους Έλληνες εν ομηρία τα τελευταία…40 χρόνια, ενώ μέσω μιας πλειάδας αριβιστών – οικονομικών ολιγαρχών – καναλαρχών με αριστερή ιδεολογία και…δεξιά τσέπη, έχουν…λοβοτομήσει τους πτωχούς (τω πνεύματι) πλην τίμιους Νεοέλληνες με αποτέλεσμα να δώσουν στις τελευταίες εκλογές 36% στον…νεοπράκτορα Τσίπρα! Εις βάρος ημών των…νεομαρτύρων!!

  Ρωτήστε επίσης τα δυο παλικάρια-μέλη της Χ.Α., τα οποία δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ν. Ηράκλειο από αυτό το αιμοσταγές, μαφιόζικο, παρακρατικό σύστημα εξουσίας και των οποίων ο φάκελος έχει κλείσει, οδηγώντας την υπόθεση του φρικώδους αυτού εγκλήματος στο αρχείο. Συνεπώς, η εν λόγω εθνομηδενιστική ηγεμονία της εγχώριας ψευτοαριστεράς, η οποία δεν ήταν ποτέ στην Κυβέρνηση αλλά είχε πάντα την εξουσία, φρονώ, πως είναι υπεύθυνη…τα μάλα για τον βάλτο, μέσα στον οποίον έχει υποπέσει η χώρα μας και δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Γράφοντας βάλτο θυμήθηκα…ποτάμια! Το μόνο θετικό των πρόσφατων εκλογικών συμπαραμαρτούντων (απόρροια των…αμαρτιών της κομματοκρατίας στην καμπούρα του Ελληνικού λαού, έτη και έτη) ήταν, ότι το ΠΟΤΑΜΙ έγινε…ρυάκι! Παρά τα…ριάλια του Μπόμπολα!!

  Κατά τα άλλα μια από τα ίδια. Όπως είχα προβλέψει δίχως να έχω…κληρονομικό χάρισμα, οι τελευταίες εκλογές δεν εισέφεραν τίποτε το καινούριο, ως προς τον ρου της χώρας μας…ντουγρού για την άβυσσο! Αντίθετα κατέδειξαν, ότι το εκλογικό σώμα, όχι μόνο έχει μηδενικές αντιστάσεις αλλά ταυτόχρονα κατέχει υποδορίως και…μαγνητάκια, τα οποία έλκονται από τα ρευστά μέταλλα και τα λοιπά διάπυρα υλικά της κόλασης του…κέντρου της Γης!! Δηλαδή ο Νεοέλληνας, τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ ομματα ει, κάνει…σάλτο μορτάλε μέσα σε ένα πηγάδι δίχως πάτο!!

  Αυτά παθαίνει, όποιος τοποθετεί τον (αν)εγκέφαλό του σε…νοητικά πλυντήρια, ακολουθώντας ευλαβικά αναλώσιμους ηγετίσκους και πολιτικούς πράκτορες-υβρίδια! Κατά συνέπεια, η…ύβρις έρχεται!! Όσο για τους μισούς Έλληνες, οι οποίοι δεν προσήλθαν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προφανώς θεωρούν, ότι το…φραπεδάκι και το μπανάκι αποτελούν…όπλα ολκής για να τα βάλλουν με το πανίσχυρο και διαβρωμένο ως το μεδούλι πολιτικό σύστημα. Εκτός κι αν πιστεύουν, ότι είναι πιο έξυπνοι από τον Αριστοτέλη, ο οποίος θεωρούσε ηλιθίους όσους αδιαφορούσαν για τα κοινά!!

  Αφήνοντας τις εκλογές, τείνω να καταλήξω (δίχως να παίρνω…ληγμένα) ότι ο αυτοσκοπός (και ουχί…ακροθιγώς) και το πραγματικό νόημα της ζωής δεν είναι η λατρεία των εννοιών της ελευθερίας, ούτε της φιλοπατρίας, ούτε της αγάπης μα ούτε και η κατάκτηση της γνώσης!! Τίποτε από δαύτα!! Όλα αυτά, που μας έμαθαν στα σχολεία και με βάση, τα οποία γαλουχηθήκαμε (θέλω να πιστεύω) από τις οικογένειές μας είναι…τρίχες κατσαρές!! Ο αληθινός στόχος, που καλούμεθα να επιτύχουμε είναι το πώς θα αποφύγουμε τις πολεμικές συρράξεις!!

  Θέλει και ερώτημα;; Μα, το είπε και ο πρώην Πρωθυπουργός Σημίτης μέσα στην Βουλή αμέσως μετά τα Ίμια: «Μπράβο μας διότι κατορθώσαμε και αποφύγαμε τον πόλεμο!» Γι’ αυτό άλλωστε δεν τολμούμε να επεκτείνουμε και τα θαλάσσια σύνορά μας (αλήθεια, έχει…σύνορα η θάλασσα) στα 12 ναυτικά μίλια, φοβούμενοι μήπως ισχύσει το περίφημο «casus beli», δηλαδή αιτία πολέμου, έτσι δεν είναι;; Αποτροπή πολεμικών συγκρούσεων λοιπόν και όλα τα άλλα είναι…απλώς οδοντόκρεμες!!

  Αυτό ξέρετε, θυμίζει λίγο το σύμφωνο…συμβίωσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και συγκεκριμένα την συμφωνία του μνημονίου. Συμφωνία να’ ναι και ότι να’ ναι!! Υπογράφουμε τα πάντα!! Το ίδιο άλλωστε ισχύει και με το…ισχύον πολίτευμά μας. (Ψευτο)δημοκρατία να υπάρχει και όλα καλά! Ανεξάρτητα εάν την παρούσα χρονική στιγμή αυτή η…καρικατούρα δημοκρατίας (για έρπουσα χούντα την λες) κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημία από όφελος στο έθνος και στην πατρίδα! Όπως έλεγε και ο…μέγιστος Βίκτωρας Μητρόπουλος παλαιόθεν: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να…κάνουν σεξ!!»

  Η ταπεινότητά μου λοιπόν θεωρεί, ότι έκανε λάθος ο Ιωάννης Μεταξάς και μαζί του ολόκληρος ο Ελληνικός λαός την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν πολεμήσαμε τους Ιταλούς, όπως επίσης υποπέσαμε σε…μείζον ολίσθημα, πολεμώντας τους κομμουνιστοσυμμορίτες έξι χρόνια αργότερα!! Το σωστό θα ήταν να τα παρατήσουμε όλα και να φύγουμε συν γυναιξί και τέκνοις, ως…πρόσφυγες για την Βόρεια Ευρώπη!! O tempora o mores!!
  Τα σέβη μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση για να εμποδίσουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

  Χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση για να εμποδίσουν το ανεξάρτητο Κουρδιστάν, προφανώς. Και αυτό αποκαλύπτεται αν η Τουρκία απορρίψει τον έλεγχο στα σύνορά της με την Συρία και στα παράλια του Αιγαίου, από διεθνείς οργανισμούς με ευθύνη του ΟΗΕ.

  Τελικά οι δυστυχείς πρόσφυγες πέφτουν θύματα στα νύχια των λαθρεμπόρων και των ΜΚΟ, στα χέρια των ημεδαπών και Ευρωπαίων πολιτικάντηδων, γίνονται εργαλεία στα σχέδια της Τουρκίας, γίνονται οχήματα του ΙΚ και των λαθρομεταναστών. (ΝΚ)

  Την τουρκική πρόταση για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας” στη Συρία υιοθετεί η Βουλγαρία…

  Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov. EPA/VASSIL DONEV
  «Την τουρκική πρόταση για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας” στη Συρία υιοθετεί η Βουλγαρία…»

  Υπέρ της τουρκικής πρότασης για τη δημιουργία “ζώνης ασφαλείας” στην Συρία, τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

  «Μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό εξετάζουμε την ιδέα δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη Συρία προκειμένου οι άνθρωποι να παραμένουν κοντά στη γενέτειρά τους και ταυτόχρονα να λαμβάνουν βοήθεια» δήλωσε ο Μπορίσοφ στο βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο BNT από τις Βρυξέλλες.

  Ο Μπορίσοφ γνωστοποίησε ότι έλαβε μια σχετική επιστολή από τον Αχμέτ Νταβούτογλου για την οποία θα ενημερώσει τους ομολόγους του στην έκτακτη Σύνοδο.

  Σε αυτήν την επιστολή —ολόκληρο το κείμενο της οποίας έχει δώσει στη δημοσιότητα η βουλγαρική κυβέρνηση— ο Νταβούτογλου προτείνει «την θέσπιση μιας ζώνης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κάτι που θα επέτρεπε την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων».

  Μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα προβλήματα στέγης, παροχής υγειονομικής φροντίδας και εκπαίδευσης σε αυτήν την ζώνη, σύμφωνα με την επιστολή.

  Εάν αυτή η ιδέα δεν υλοποιηθεί, περισσότεροι από 7 εκατομμύρια Σύροι ενδέχεται να εγκαταλείψουν την χώρα τους προς την Ευρώπη, «κάτι που θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και θα έχει πολιτικές επιπτώσεις ακόμα πιο αισθητές» έγραψε ο Νταβούτογλου.

  Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για «τη δραματική έλλειψη αλληλεγγύης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας» και προειδοποίησε για την «εξάντληση των δυνατοτήτων» της χώρας του «να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από την περιοχή».

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. «Οικονομικοί μετανάστες παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες για να εισέλθουν στην Ευρώπη.»

  Οικονομικοί μετανάστες παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες για να εισέλθουν στην Ευρώπη

  Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Migrants arrive by bus at a tent village at the Donnersberg bridge close to the central train station in Munich, Germany. EPA/ANDREAS GEBERT

  Καθώς χιλιάδες πρόσφυγες πλημμυρίζουν τη Ευρώπη, πολλοί οικονομικοί μετανάστες εισέρχονται στη Γηραιά Ήπειρο προσποιούμενοι τους Σύρους πρόσφυγες.

  «Είμαστε από την Συρία», δήλωσαν αρχικά. «Είμαστε από την Αλγερία», παραδέχτηκαν, αργότερα γελώντας αρκετοί νεαροί άνδρες στη Βιέννη, οι οποίοι περίμεναν να πάρουν εισιτήρια για να μεταβούν στη Γερμανία.

  Οι ιστορία των ανδρών αυτών δεν είναι πρωτότυπη. Καθώς η Ευρώπη ανοίγει τα σύνορά της στους πρόσφυγες από την Συρία, το Ιράκ, την Ερυθραία, άλλοι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να περάσουν στη Δύση.

  «Είμαι παράνομος μετανάστης, όχι πρόσφυγας», δηλώνει ο Αλγερινός Χαμζά. «Στη χώρα μου μπορείς να ασχοληθείς μόνο εγκληματικές πράξεις και ναρκωτικά. Μπήκα πολλές φορές στη φυλακή για ναρκωτικά και απόπειρα δολοφονίας», είπε μιλώντας σε Αμερικανό δημοσιογράφο.

  «Είναι εύκολο να ταξιδεύεις μαζί με τους πρόσφυγες. Μας δίνουν τροφή και κατάλυμα και ο κόσμος μας καλοδέχεται», συμπλήρωσε.

  Για πολλούς ο δρόμος προς την Ευρώπη ξεκινά από την Τουρκία. Παραδίδοντας τα διαβατήριά τους, οι μετανάστες μπορούν να αγοράσουν, εκεί, πλαστά με 200 δολάρια. Συχνά μπορούν να αγοράσουν τα διαβατήρια και τις ταυτότητες πραγματικών Σύρων που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο.

  Αν και η Τουρκία είναι ο βασικός προμηθευτής των πλαστών διαβατηρίων, έχουν δημιουργηθεί και τοπικές «αγορές» στην Ουγγαρία, την Αυστρία, την Κροατία και την Σερβία. «Το δυστύχημα είναι πως οι αληθινοί Σύροι πληρώνουν το τίμημα», δηλώνει αρμόδιος Αυστριακός υπάλληλος.

  «Δείτε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Τι κάνουν εδώ; Εμείς φεύγουμε για να ξεφύγουμε από τον πόλεμο και την σφαγή, αλλά αυτοί παίρνουν τις θέσεις μας. Δεν καταλαβαίνω. Πιστεύαμε πως οι Ευρωπαίοι κάλεσαν εμάς τους Σύρους να έρθουμε στην Ευρώπη», δήλωσε Σύρος πρόσφυγας.

  Η πλημμυρίδα των οικονομικών μεταναστών έχει προκαλέσει ανησυχίες σε πολλές χώρες της ΕΕ για την ασφάλειά τους. Ανησυχούν για την εισροή εγκληματικών στοιχείων στο έδαφός τους, μεταξύ των οποίων και μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

  Οι υπηρεσίες ελέγχου προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους πραγματικούς Σύρους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες και τα εγκληματικά στοιχεία. Ωστόσο με τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων να συνωστίζονται στα σύνορα της Ουγγαρίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, πολλοί καταφέρνουν να ξεγλιστρήσουν στην Ευρώπη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Κάτι αλλάζει στην Συρία – Συνομιλητής, πλέον, ο Άσαντ, λέει η Μέρκελ

  Δεδομένο είναι, πλέον, το γεγονός ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Συρία, λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και της ρωσικής εμπλοκής, εκεί.

  Ανοιχτό άφησε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, το ενδεχόμενο να έχει απευθείας επαφές με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

  «Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των 28 της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

  Θα πρέπει να μιλήσουμε «όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν και τις σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

  Αντίθετος, ωστόσο, εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποκλείει παραμονή του Άσαντ στην εξουσία. «Το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

  «Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση αν δεν αποχωρήσει ο Άσαντ», είπε.

  Την περασμένη Τρίτη σε επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Ολάντ συμφώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία.

  German Chancellor Angela Merkel speaks at the nationwide congress of the union in Leipzig, Germany, 20 September 2015. More than 1,000 delegates will elect their new leadership next week. EPA/JAN WOITAS

  Δεδομένο είναι, πλέον, το γεγονός ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Συρία, λόγω της προσφυγικής κρίσης, αλλά και της ρωσικής εμπλοκής, εκεί.

  Ανοιχτό άφησε, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, το ενδεχόμενο να έχει απευθείας επαφές με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

  «Θα πρέπει να μιλήσουμε με πολλούς παράγοντες, και σε αυτό εμπλέκεται και ο Άσαντ, αλλά υπάρχουν και άλλοι», δήλωσε η Μέρκελ κατά τη λήξη της έκτακτης συνόδου κορυφής των 28 της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

  Θα πρέπει να μιλήσουμε «όχι μόνον με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αλλά και με τους σημαντικούς περιφερειακούς εταίρους, το Ιράν και τις σουνιτικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

  Αντίθετος, ωστόσο, εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αποκλείει παραμονή του Άσαντ στην εξουσία. «Το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ Άσαντ», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

  «Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση αν δεν αποχωρήσει ο Άσαντ», είπε.

  Την περασμένη Τρίτη σε επίσκεψή του στη Βρετανία, ο Ολάντ συμφώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.