1.211 μόνιμες θέσεις με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

ο ευκολότερος τρόπος να έχεις τις καλύτερες εκπτώσεις στην πόλη σου

Στον «προθάλαμο» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται τέσσερις διαγωνισμοί για τακτικό προσωπικό σε φορείς Δημοσίου.
Προσλήψεις στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, στην ΥΠΑ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

 

 

Οι τέσσερις διαγωνισμοί έχουν λάβει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ και αναμένεται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους, ανάλογα με την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες που θα θέσει στην κάλυψη των αναγκών σε καίριους τομείς του Δημοσίου.

Προβάδισμα στον προγραμματισμό των προκηρύξεων έχει ο μεγάλος διαγωνισμός στην Υγεία για 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλίνες στις ΜΕΘ και ΜΕΝ.

Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για 32 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για 151 επιστήμονες Πληροφορικής -κυρίως- στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και ο διαγωνισμός «κλειστού τύπου» αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ για την κάλυψη 121 θέσεων σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προσωπικό τηλεφωνικού κέντρου σε 5 εταιρείες

Πτυχιούχους με γνώση ξένων γλωσσών αναζητά για το τηλεφωνικό της κέντρο η Aegean Airlines. Call Center Agents προσλαμβάνουν και οι εταιρείες προώθησης πωλήσεων TLC, SigmaPhone και BestNet, ενώ νέους που θέλουν να απασχοληθούν σε τηλεφωνικό κέντρο, σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια, ψάχνει και η WIND.

ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ
Πρακτική για 4.432 μαθητές στο Δημόσιο

ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
581 προσλήψεις για έξι μήνες στα ΕΛΤΑ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
600 συμβάσεις για καθηγητές, νηπιοκόμους και εργάτες σε δήμους

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
108 τεχνίτες σε Μονάδες της ΔΕΗ

4 σκέψεις σχετικά με το “1.211 μόνιμες θέσεις με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

 1. Έρχονται! Συντάξεις 300- 455 ευρώ

  Έρχονται οι συντάξεις των 300-455 ευρώ με την πρώτη εγκύκλιο του νέου Μνημονίου για το ασφαλιστικό, που καταργεί τις κατώτατα όρια σύνταξης, και όσοι αποχωρούν πριν από το 67ο έτος δεν θα παίρνουν το εγγυημένο ποσό των 486 ευρώ, αλλά μικρότερο καθώς η σύνταξή τους θα είναι ανάλογη των ετών που ασφαλίστηκαν, των εισφορών που πλήρωσαν και των μέσων αποδοχών τους.

  Ο νόμος αφορά όσους αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015, αλλά μέχρι τις 30/6/2015 δεν είχαν πάρει στα χέρια τους την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών ασφαλιστικών ταμείων, τουλάχιστον 60.000 με 70.000 ασφαλισμένοι επηρεάζονται μόνο για φέτος από αυτή την ανατροπή που έρχεται στο ασφαλιστικό καθώς έχουν υποβάλει ήδη αιτήσεις από τον Ιανουάριο ή πρόκειται να υποβάλουν ως το τέλος του 2015.

  Οσοι από αυτούς έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης (15, 18 έτη) και μειωμένες αποδοχές (ιδίως από το 2011 και μετά) θα πάρουν αφενός μικρότερη σύνταξη από αυτή που θα είχαν αν δεν άλλαζε ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζονται τα νέα ποσά και το σημαντικότερο είναι πως με το προηγούμενο καθεστώς αν οι εισφορές τους έβγαζαν πλήρη σύνταξη 380 ευρώ, θα έπαιρναν το κατώτατο όριο των 486 ευρώ για πάντα. Με το νέο καθεστώς, αν οι εισφορές τους βγάζουν σύνταξη 300 ευρώ, ενώ το κατώτατο όριο είναι 400 ευρώ, τότε θα παίρνουν τα 300 ευρώ μέχρι να γίνουν 67 και τότε το ποσό θα συμπληρώνεται με άλλα 100 ευρώ για να πάρουν το κατώτατο όριο.

  Οι συντάξεις θα είναι ακόμη μικρότερες για όσους αποχωρούν με καθεστώς μειωμένης σύνταξης, γιατί θα επιβάλλεται το νέο πέναλτι 10% πάνω στα ποσοστά που ήδη ισχύουν για τις μειωμένες συντάξεις.

  Από τις αλλαγές που προβλέπει η πρώτη εγκύκλιος για το ασφαλιστικό, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλος, θίγονται όσοι αποχωρούν με μειωμένη σύνταξη και θα χάσουν περισσότερα, αλλά έρχεται και μια κρυφή και μεγάλη ανατροπή για τις γυναίκες που αποχωρούν από το ΙΚΑ με διατάξεις ανήλικου τέκνου, καθώς η νομοθεσία τις προστάτευε και προέβλεπε ότι δικαιούνται το πλήρες κατώτατο όριο σύνταξης, δηλαδή τα παλιά 486 ευρώ, ακόμη και όταν βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη.

  Αυτό πλέον δεν υπάρχει από τη στιγμή που με την εγκύκλιο Πετρόπουλου καταργείται το κατώτατο όριο και όλοι οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν σύνταξη ανάλογη με ό,τι βγάζουν οι εισφορές τους.

  Σε καμία περίπτωση βέβαια η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει ότι όλες οι συντάξεις θα πάνε στα 300 και στα 445 ευρώ, αλλά αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι το κράτος δεν θα συμπληρώνει τις χαμηλές συντάξεις, όπως συνέβαινε για δεκαετίες, και πλέον τα ποσά που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι είναι αυτά που αντιστοιχούν στις εισφορές και στα χρόνια ασφάλισής τους. Οσοι λοιπόν βγάζουν σύνταξη πάνω από τα 300 ή τα 450 ευρώ, θα παίρνουν το ποσό που τους αναλογεί. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 27 χρόνια στο ΙΚΑ, εκ των οποίων τα 22 μέχρι το 2010, και μέσο όρο αποδοχών 1.350 ευρώ, θα βγάλει πλήρη σύνταξη με το νέο σύστημα 784,74 ευρώ. Αν αποχωρήσει με πρόωρη 2 χρόνια νωρίτερα, θα έχει ποινή 12%+10% από το έξτρα πέναλτι, δηλαδή 22%, και θα πάρει 690,57 ευρώ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων – Μέτρα-σοκ για όσους πήραν σύνταξη μετά την 1η Ιουλίου (εγκύκλιος)

  29 Sep 2015

  1η ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΟΣΟ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  Στην έκδοση της εφαρμοστικής εγκυκλίου για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού, που προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο, προέβη το υπουργείο Εργασίας.

  Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιουλίου θα λαμβάνουν μόνο το οργανικό ποσό της σύνταξης ακόμη και αν αυτό υπολείπεται της κατώτατης, το οποίο αντιστοιχεί στις εισφορές τους εφόσον είναι κάτω των 67 ετών. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με την καθιέρωση βασικής και αναλογικής, με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Ακόμη, έως το 2022 παγώνει η κατώτατη σύνταξη στα επίπεδα του περασμένου Ιουλίου.

  Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 ως όριο ηλικίας για κατώτατη σύνταξη καθορίζεται το 62ο έτος και πλήρη το 67ο έτος.

  Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι υπαγόμενοι στα βαρέα καθώς και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων ενώ δεν θίγονται τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ EΔΩ >

  https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%93%CE%A4%CE%95465%CE%981%CE%A9-4%CE%95%CE%93?inline=true

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ… ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…! ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ

  Σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει σε τομείς εργασίας και αν κανείς κάνει τις σωστές επιλογές, μπορεί να δει τους κόπους του να αμείβονται με μια καλή και κερδοφόρα εργασία.

  Μιλώντας σε εκπομπή ο σύμβουλος καριέρας κ. Κωνσταντίνος Κότιος, αποκάλυψε τις ειδικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σε τέσσερις τομείς της οικονομίας.

  Αναλυτικά:

  Αγωγή

  • Εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως (τηλεεκπαίδευση)

  • Εκπαιδευτές ενηλίκων

  • Διερμηνείς-Μεταφραστές

  • Ειδικοί Παιδαγωγοί

  Ναυτιλία-Μεταφορές

  • Ναυπηγοί Μηχανικοί

  • Στελέχη Logistics

  • Εμποροπλοίαρχοι-Μηχανικοί

  Οικονομία-Διοίκηση-Τουριστικά

  • Αναλογιστές

  • Χρηματοοικονομικοί Αναλυτές

  • Marketeers

  • Μηχανικοί Διοίκησης

  • Ξεναγοί

  • Στελέχη Ιατρικού Τουρισμού

  Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες

  • Τεχνικοί Οπτικής Ίνας

  • Προγραμματιστές Λογισμικού και Εφαρμογών

  • Αναλυτές Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων

  • Mobile Applications Developers

  • Μηχανικοί Τεχνητής Νοημοσύνης

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ-Ποιοι δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Τα κριτήρια

  Διαβάστε προσεκτικά

  Σε καθολική εφαρμογή από τον Απρίλιο προχωρά η κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

  Συγκεκριμένα, το μέτρο θα προβλέπει ότι κάθε οικογένεια θα λαμβάνει 200 ευρώ, επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ενήλικο της οικογένειας και ακόμη 50 ευρώ για κάθε ανήλικο.

  Για παράδειγμα ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά θα λάβει 300 ευρώ μηνιαίως. Εάν έχουν ένα ανήλικο τέκνο τότε θα εισπράξουν 350 ευρώ το μήνα. Ένα ζευγάρι με ενήλικο τέκνο δικαιούται 400 ευρώ κάθε μήνα. Για μονογονεϊκή οικογένεια το πρώτο ανήλικο παιδί λαμβάνεται ως ενήλικος και άρα προστίθενται 100 ευρώ και όχι 50 στο συνολικό ποσό που θα λάβει η οικογένεια.

  Τα κριτήρια:

  Για να λάβει κάποιος το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το ετήσιο εισόδημα του δεν θα πρέπει να ξεπερνά:

  • τα 2.400 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά

  • τα 3.600 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά

  • τα 4.200 ευρώ για ένα ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί και

  • τα 4.800 ευρώ για ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά.

  Το μέτρο καθυστέρησε μήνες για την εφαρμογή του με την αιτιολογία ότι παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες στο σύστημα. Πιο αναλυτικά η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από τον περασμένο Ιούλιο, όπως είχε προγραμματιστεί.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.