Με συμμετοχή πλήθους πιστών απο κάθε γωνιά της χώρας γιορτάστηκε την Κυριακή η εορτή της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας

unnamed (4)

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Πλήθος προσκυνητών την Κυριακή πρωί 4-10-2015, με ευλάβεια και πίστη στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως,  τίμησαν την Παναγία και την ιστορική αλλά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ναυπάκτου, της επικαλουμένης «Ναυπακτιώτισσα». Οι ιερές ακολουθίες, με τις βυζαντινές ψαλμωδίες των μοναχών, τελέστηκαν στον περικαλλέστατο Ναό της, που είναι αφιερωμένος στην τιμή και μνήμη της Παναγίας, στην προσκύνησης της ιερής της Εικόνας της Ναυπακτιωτίσσης και στο θαύμα της Νίκης της Ναυμαχίας του 1571.

 

 

 Ο νέος αυτός ιερός Ναός, είναι το στολίδι της Ναυπακτίας και από τους σπάνιους ναούς της Ελλάδος, από πλευράς ωραιότητας και βυζαντινής ναοδομικής αρχιτεκτονικής.  Η αποπεράτωση του Ναού συνεχίζεται με τις χορηγίες και την βοήθεια των συλλόγων,  Αδελφότης Παναγία η Ναυπακτιώτισσα,  Φίλοι του Μοναστηριού, Αδελφότης Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου και άλλων ευλαβών ιδιωτών εθελοντών, χορηγών και δωρητών.
 
 Η Ναύπακτος είχε από τον πέμπτο αιώνα περικαλλέστατο Ναό αφιερωμένο στην Παναγία και στην Εικόνα της Παναγίας της Ναυπάκτου, που όμως, γκρεμίσθηκε από τους σεισμούς. Στα χίλια πεντακόσια χρόνια που πέρασαν, δεν έπαυσαν οι Χριστιανοί να τιμούν την θαυματουργή Εικόνα και έσπευδαν από όλα τα μέρη του γνωστού κόσμου να προσκυνήσουν και να παρακαλέσουν για το θαύμα. Και η Παναγία με τις προσευχές της στον Θεό, αλλά και με την ιδιαίτερη Χάρη του Θεού έκανε πλήθος θαυμάτων. 

Ένα από τα πλέον γνωστά θαύματά της είναι και το θαύμα της νίκης των Ευρωπαίων στην κοσμοϊστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου του 1571. Σήμερα 7 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και όλου του χριστιανικού κόσμου γίνονται μεγάλες τελετές και Λιτανείες προς τιμήν της Παναγίας, που την ονομάζουν Παναγία της Ναυπάκτου-Madona di Lepanto, Παναγία της Νίκης, Παναγία βοήθεια, Παναγία του Ροζαρίου.

unnamed (3)

ΚΛΙΚ    ΣΤΗΝ     ΕΙΚΟΝΑ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Με συμμετοχή πλήθους πιστών απο κάθε γωνιά της χώρας γιορτάστηκε την Κυριακή η εορτή της Παναγίας Ναυπακτιώτισσας

 1. Επενδύσεις στην Ευρωελλάδα (Μονόπρακτον) με πρωταγωνιστές Μ.Κλίντον και Α.Τσίπρα.

  Η ανεπάρκεια του έλληνα πρωθυπουργού στο 10ο ετήσιο συνέδριο CLINTON GLOBAL INITIATIVE 27-9-2015 εστιάσθηκε από τα κατοχικά μέσα στην αδυναμία χειρισμού της αγγλικής γλώσσης και δη στο ερώτημα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλιντον για τον κατάλογο των επιθυμητών επενδύσεων στην ευρωελλάδα και την εξασφάλισιν των Αμερικανών επενδυτών.
  Ουδόλως αναφέρθηκε ότι η αδυναμία του έλληνα πρωθυπουργού οφείλετο στο γεγονός ότι στην πατρίδα μας δεν υφίστανται τέτοιες προϋποθέσεις. Είναι γνωστόν στην οικονομική επιστήμη ότι για την υλοποίησιν επενδύσεων σε μια χώρα απαιτούνται:
  

  1. Εθνική ανεξαρτησία δηλ.σύνορα σύνταγμα, εκδοτικό προνόμιο(εθνικό νόμισμα)και τα εργαλεία δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

  1. Οικονομική και πολιτική σταθερότητα.
  2. Κοινωνική και εργασιακή ειρήνη
  3. Υποδομή στους βασικούς τομείς της οικονομίας ,σταθερό και δίκαιο φορολογικό καθεστώς.
  4. Αποδοτικότητα του επιχειρηματικού κεφαλαίου.

  Είναι αδύνατον, μια χώρα που στερείται τα ανωτέρω και ευρίσκεται σε καθεστώς εκποίησις (ευρωποίησις)αέναου εξωτερικού δανεισμού, διαρκούς υφέσεως, με πολίτες παθητικοποιημένους που αυτοκτονούν από το βάρος της ανέχειας, ανεργίας και φοροκαταιγίδων δίχως δημόσια, ιδιωτική περιουσία και τραπεζικών καταθέσεων να αποτελεί πεδίον επενδύσεων.
  Η παράστασις στο συνέδριο CLINTON GLOBAL INITIATIVE, ήταν ένα μονόπρακτο εντυπώσεων, διότι και οι δυο πρωταγωνιστές, εγνώριζαν, ότι η χώρα μας με τις παρούσες συνθήκες δεν προσφέρεται για υγιείς επενδύσεις.
  Εγνώριζαν όμως ότι είναι παράδεισος για τα VULTURE (γύπες,)hedge Funds του κυρίου Marc, Mezvinsky, της EAGLE VALE PARTNERS γαμπρού του Μπίλ Κλίντον που το 2013 πενταπλασίασε τα λεφτά του στα 1,3 δις ευρώ με τα ελληνικά ομολόγα, (από 13 στα 50 σεντς το δολλάριο ανευ κουρέματος), τη συνδρομή των εφιαλτών. Είναι παγκοσμίως γνωστόν ότι το 75% του πλούτου των κεφαλαιοκρατών που ελέγχουν τον πλανήτη, δεν είναι εργοστάσια και καμινάδες, αλλά διαχείρισης χρέους.
  Εαν οι Έλληνες παραμείνουν δέσμιοι των παραισθησιογόνων του ευρώ ,ευρωπαικού μορφώματος και εικονικής δημοκρατίας στο συνέδριο του CLINTON GLOBAL INITIATIVE το 2020 δε θα χρειασθούν εκπροσώπηση διότι η Ελλάδα θα είναι μια ανάμνησις σε τουριστικές καρτ ποστάλ.

  Ιδομενέας Αντ.Σαρρής

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.