ΚΙΧ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ!Ό,ΤΙ ΠΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ – ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ GREEK STREAM ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ-AMOS HOCHSTEIN! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ……

SKOURLETIS

αριστερά μιάσματα στο τιμόνι της χώρας…

Τάφηκε οριστικά ο ελληνορώσικος αγωγός Greek Stream, για τον οποίο τόσα πολλά ειπώθηκαν και τόσο μελάνι χύθηκε. Η εποχή Λαφαζάνη ανήκει στο παρελθόν… “Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται με την Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά κυρίως για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος στην περιοχή”, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Σκουρλέτη ο ειδικός απεσταλμένος και Συντονιστής για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ Amos Hochstein.

 

 

Κουρτίνες και περσίδες · Ταπετσαρίες και Υφάσματα ~ εδώ ομορφαίνουμε το σπίτι


 

Ήταν η πρώτη συνάντησή μου με το νέο υπουργό, φεύγω με την πεποίθηση ότι θα έχουμε μια στρατηγική συνεργασία και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά όπως και στο παρελθόν”, είπε ο κ. Hochstein.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου ΤΑΡ και Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) συζητήθηκε στη συνάντηση αυτή καθώς και στη συνάντηση των δύο με την υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova που ακολούθησε. Ο κ. Σκουρλέτης έθεσε ωστόσο ζήτημα βελτίωσης των όρων διέλευσης του ΤΑΡ από την Ελλάδα τόσο για το Δημόσιο όσο και για τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός, ενώ για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό θα υπάρξει νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο την ερχόμενη εβδομάδα στη Σόφια.

Ο TAP ΕΡΓΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ…

Στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον ΤΑΡ ως έργο τεράστιας στρατηγικής σημασίας και πρόσθεσε: ” Ως κυβέρνηση κληρονομήσαμε τους όρους της συμφωνίας, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να ήταν καλύτεροι για την ελληνική πλευρά. Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο αυτή τη στιγμή. Επιθυμούμε να συμβάλουμε στο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, αλλά αφού προηγουμένως έχουμε βελτιώσει και τα οφέλη – όσο μπορεί να γίνει αυτό τώρα – για την Ελλάδα.”

Όπως έγινε γνωστό η ελληνική πλευρά θέτει ζήτημα αποζημίωσης για τη διέλευση του αγωγού από δασικές εκτάσεις και από δημόσια γη ενώ επιθυμεί περισσότερα από την Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό ο υπουργός έθεσε ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του έργου, το οποίο όπως είπε συμφωνούν όλες οι πλευρές ότι έχει ξεχωριστή σημασία.

“Ανανεώσαμε το ραντεβού μας ανάμεσα στην ελληνική και τη βουλγαρική πλευρά για την επόμενη εβδομάδα στη Σόφια”, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση το έργο να επιταχυνθεί και όλοι μας να βοηθήσουμε ώστε να γίνει πραγματικότητα. Αυτό προϋποθέτει να δημιουργηθούν και οι όροι της οικονομικής βιωσιμότητας, δηλαδή τα συμβόλαια που σχετίζονται με τη δέσμευση των ποσοτήτων που θα περνάνε από τον αγωγό. Ελπίζουμε τον άλλο μήνα να έχουμε ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο”.

Από την πλευρά του ο κ. Hochstein εκτίμησε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος αναφορικά με τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό και κάλεσε την κυβέρνηση και την Κοινοπραξία του ΤΑΡ να συζητήσουν ανοιχτά τις εκκρεμότητες ώστε να υπάρξει λύση το συντομότερο.

“Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται με την Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά κυρίως για το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως στρατηγικός εταίρος στην περιοχή”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Hochstein και πρόσθεσε:

“Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, διμερή με την Ελλάδα και τριμερή με τη συνάδελφό μας από τη Βουλγαρία. Υπήρξε σημαντική πρόοδος για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό και οι συζητήσεις ήταν χρήσιμες. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως είπε ο υπουργός.

Για τον ΤΑΡ ο υπουργός σωστά είπε ότι είναι στρατηγικό έργο. Υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ανάμεσα στον ΤΑΡ και την ελληνική κυβέρνηση. Ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές να συζητήσουν ανοιχτά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της εξεύρεσης λύσης. Όλες οι πλευρές συμφωνούν σε αυτό και αναγνωρίζουν τη σημασία επίτευξης συμφωνίας γρήγορα. Ήταν η πρώτη συνάντησή μου με το νέο υπουργό, φεύγω με την πεποίθηση ότι θα έχουμε μια στρατηγική συνεργασία και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά όπως και στο παρελθόν”.

ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ….(7-ΜΑΙΟΥ 2015)

LAFAZANIS ENERGEIA

«Η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει ένας πλουραλιστικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή. Θέλουμε πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική που θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein.
«Στηρίζουμε, πρόσθεσε, τη διέλευση από τη χώρα ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα φτάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα διότι θεωρούμε το έργο εθνικά ωφέλιμο για τον ελληνικό λαό και θεωρούμε ότι θα υποβοηθήσει τη συνεργασία και ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και την Ευρώπη. Επιδιώκουμε μια ενεργειακή πολιτική που θα αποκομίζει οφέλη στο τόπο και ό,τι αποκομίζει όφελος στον τόπο θα το στηρίξουμε».
Ο υπουργός χαρακτήρισε εξάλλου ουσιαστική και ειλικρινή την ανταλλαγή απόψεων με τον αμερικανό αξιωματούχο αλλά και χρήσιμη για την προοπτική που χαράσσουμε ως χώρα για τα ενεργειακά θέματα.
«Συμφωνούμε σε περισσότερα πράγματα από όσα διαφωνούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Hochstein, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον υπουργό. Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο αγωγός Greek Stream έρχεται σε αντίθεση με τον νότιο διάδρομο φυσικού αερίου, ο κ. Hochstein δήλωσε: «Εργάζομαι σε projects που ξέρω ότι είναι υπαρκτά και ο southern corridor είναι ένα υπαρκτό project».
Ο αγωγός Greek Stream σχεδιάζεται προκειμένου να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Ευρώπη ενώ ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου που περιλαμβάνει τον αγωγό ΤΑΡ (Ελλάδα – Αλβανία – Ιταλία) θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και τρίτες πηγές προς την Ευρώπη.
«Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους να συνεργαζόμαστε σε αυτά τα θέματα προς όφελος της Ελλάδας», ανέφερε ακόμη ο κ. Hochstein, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται με τον κ. Λαφαζάνη.

bankwars.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “ΚΙΧ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ!Ό,ΤΙ ΠΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ – ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ GREEK STREAM ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ-AMOS HOCHSTEIN! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ……

  1. XEZONTE PANO TOUS AYTA TA SKATA POU MAS KUBERNOUN STH SKIA TON AMERIKANON KLANOUN PANO TOUS GIATI AN KANOUN OTI KOUNIOUNTE PAN TA FRAGKA KAI OI MEZEDES POU TOUS TAXAN TAFENTIKA TOUS !!!!!!!!! TA VLEPETE SOURGELA ANTHROPARIA POU TOUS PSIFISATE XANA ????????? PARTE TON @$#$#@@ KI MOKO !!!!!!!!!!! LEXH MHN PITE PARAPONO KIX !! LOUSTITETA RE !!!!!!!!!!! FATETA VOLEMENOI KERATADES AMERIKANOLAGNOI !! KAI MHN PITE DE EINAI ETSI !! OTI PSHFISEIS EISAI !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.