ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ “ΕΧΕΙ” ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ – ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ “ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ”-ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

mnhmoni

ή πεθαίνουμε ή τους πεθαίνουμε ~ τρίτη λύση δεν υπάρχει!  Οσο για σας που τους ξαναψηφίσατε, καλύτερα να σας πάρει ο χάρος αύριο…

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ. 10,9,8,7,6….. ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ; ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΣΚΑΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !


Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν τα φέσια στην εφορία, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τον καταιγισμό των φόρων, που έρχονται τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,5 δισ. ευρώ, φτάνοντας στα 8,4 δισ. ευρώ.
Το σύνολο των παλιών και νέων οφειλών ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν οι οφειλές προς τα τελωνεία το ποσό αγγίζει τα 85 δισ. ευρώ.
Από αυτά τα 80 δισ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μόλις 4,175 δισ. ευρώ ή 5,2%.
Εν τω μεταξύ, η επιδείνωση των όρων εκπλήρωσης της ρύθμισης των 100 δόσεων απειλεί να πετάξει εκτός χιλιάδες οφειλέτες, κάτι που θα “φουσκώσει” κι άλλο τις οφειλές.
Την ίδια ώρα η κατάσταση επιβαρύνεται από τον όγκο των φορολογικών υποχρεώσεων που έχουν μπροστά τους οι πολίτες, ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ.
Τα 2,650 δισ. αφορούν στον ΕΝΦΙΑ, η πρώτη δόση του οποίου πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Οκτωβρίου, 1,8 δισ. ευρώ την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος η οποία πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ 1,1 δισ. ευρώ τα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. ♥♥♥♥

 

 

Την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα σχολιάζει η βρετανική Telegraph, τονίζοντας ότι το κουαρτέτο έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας εδώ και δύο μήνες για να αξιολογήσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τους δανειστές, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Τσίπρα έχει ψηφίσει ήδη μια σειρά προαπαιτούμενων μέτρων, όπως το πέναλτι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τον ΕΝΦΙΑ κτλ. Αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεπεράσει ακόμα πολλά εμπόδια για να κερδίσει την εκταμίευση της δόσης», τονίζει το δημοσίευμα.

Συνολικά, η Αθήνα θα πρέπει να ικανοποιήσει τουλάχιστον 48 προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

XARTHS

Η αξιολόγηση των επικεφαλής θα τελειώσει στα τέλη της εβδομάδας.Ωστόσο, το δεύτερο πακέτο μέτρο αναμένεται να είναι ακόμα πιο σκληρό, όπως τονίζει η Telegraph.

«Οι δανειστές θα επιμείνουν η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει όσο το δυνατό περισσότερα από την αρχή, για να δείξει ότι συμμορφώνεται με το πρόγραμμα, ακόμα κι αν αυτό δεν «ξεκλειδώνει» άμεσα τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» εκτιμά ο Mujtaba Rahman του Eurasia group. Έτσι το δεύτερο πακέτο θα είναι πιο μεγάλο και πιο δύσκολο, εκτιμά.

Τα οικονομικά του κράτους επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Τα έσοδα του Σεπτεμβρίου βρίσκονται κατά 18% χαμηλότερα από τον στόχο των 3,5 δισ. ευρώ και το πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης επίσης έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, στα 3,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Bruegel η αιτία είναι το γεγονός ότι οι δαπάνες της κυβέρνησης ήταν μεγαλύτερες από τους στόχους του προϋπολογισμού του 2015 ύστερα από μήνες περικοπών.

Μείωση στο πρωτογενές πλεόνασμα αποκαλύπτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για το πρώτο εννιάμηνο του έτους, σημειώνει το Ινστιτούτο Bruegel, το οποίο κάνει τη σύγκριση με την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους προηγούμενους μήνες.

Η ανάλυση του think tank Bruegel, την οποία επικαλείται η βρετανική Telegraph, σημειώνει ότι το σωρευτικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού για το πρώτο εννιάμηνο του 2015, παρουσίασε έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 1,4 δισ. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου παραμένει, ωστόσο ανέρχεται σε 3,1 δισ. έναντι στόχου για 3,6 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος είχε ήδη αρχίσει να επιβραδύνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο όμως παρατηρήθηκε η χειρότερη επίδοση έναντι του στόχου από τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνει το Bruegel, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να δαπανά περισσότερα από όσα είχε προϋπολογίσει για το 2015.

Στον τομέα των δαπανών, τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 4,3 δισ., ήτοι υπερέβησαν τον μηνιαίο στόχο κατά 362 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει και η Telegraph, από τα στοιχεία Σεπτεμβρίου, διαφαίνεται μια σαφής υστέρηση στα έσοδα της τάξης του 18%.

2 σκέψεις σχετικά με το “ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ-ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ “ΕΧΕΙ” ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ – ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ “ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ”-ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!

 1. του Κων/νου Χατζηκώστα

  ΓΕΛΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ,

  ΓΕΛΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟ, ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ, ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ.

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΔΕ, ΘΥΜΩΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ Ή ΠΛΗΡΩΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΨΕΥΤΟΕΞΕΛΙΞΗ/ΨΕΥΤΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ/ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ/ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟ», ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΕΛΙΤ ΑΙΩΝΩΝ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ…

  ΤΟΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ Ή ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟΙ, ΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΛΙΤ.

  ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΧΩΡΑ.

  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ.
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ, … ΑΜΗΝ!

  http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_303.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.