Οι δοσίλογοι της κατοχής 1940-’44 και το τέλος που είχαν…

dosilogoiΠόσες διαφορές υπάρχουν άραγε μεταξύ των σημερινών δοσιλόγων με εκείνους του 1940-’44…;

Ακούστε τα ονόματα…Σόι πάει το βασίλειο έτσι; Οι ίδιες οικογένειες που πρόδωσαν την Ελλάδα επί κατοχής, οι ίδιες και τώρα…

 

Οι Δοσίλογοι προθυπουργοί της κατοχής.

Απίστευτοι Νεοέλληνες…Υποστηρικτές των Gulag’s και των κρεματορίων…. Για αυτό λοιπόν πάντα άξιοι της μοίρας μας θα είμαστε….

2 σκέψεις σχετικά με το “Οι δοσίλογοι της κατοχής 1940-’44 και το τέλος που είχαν…

 1. Τώρα το ΟΧΙ θα το πούνε οι Ρώσοι στους Τούρκους! (ΒΙΝΤΕΟ)

  Και θα πούνε το ΟΧΙ αν τολμήσουν να κλείσουν τα ΣΤΕΝΑ για να παρεμποδίσουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα τους για τα εμπορικά και πολεμικά σκάφη του Ρωσικού Ναυτικού προς τις θερμές θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου βλ. Συρία-Ταρτούς.

  Και θα πούνε το ΟΧΙ με κάτι τεράστια πουλιά που σκορπίζουν –διασπείρουν βαριά φεϊγβολάν φωτιάς που γράφουν επάνω τους ΘΑΝΑΤΟΣ.

  Αφού η Ρωσία πρόκειται να στείλει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στη Συρία γιατί να μην στείλει τέτοια στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και να τα κάνει ¨γης-μαδιάμ¨;

  Ας δούμε πρώτα τι είναι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και σε σχέση με την ένταση που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στην Κινεζική Θάλασσα.

  ¨ Eπανέρχονται στη δημοσιότητα οι πληροφορίες που εμφανίζουν τη Ρωσία να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Κίνα για την πώληση της γραμμής παραγωγής του υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού μακράς ακτίνας Tupolev Tu-22Μ3 (κατά ΝΑΤΟ: Backfire) έναντι $1,5 δισ. με παράλληλη έναρξη κατασκευής 36 αεροσκαφών κωδικοποιημένων ως Η-10. Με τον τρόπο αυτό, το Πεκίνο επιτυγχάνει την ταχύτερη αντικατάσταση των απαρχαιωμένων Tu-16/H-6 και την προώθηση της στρατηγικής Άρνησης Περιοχής (Area Denial) στη Νότια Κινεζική Θάλασσα και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η ανάπτυξη του Tu-22 ξεκίνησε από την ΕΣΣΔ στο μέσο του Ψυχρού Πολέμου με κύρια αποστολή την προσβολή των Ομάδων Μάχης των αεροπλανοφόρων του Αμερικανικού Ναυτικού και παραμένει μέχρι σήμερα σε υπηρεσία με τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Η εκσυγχρονισμένη έκδοση Tu-22M3 έχει ακτίνα πτήσης 6.800 χιλιομέτρων με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 24.000kg και συγκεκριμένα βλημάτων cruise πυρηνικής ή/και συμβατικής κεφαλής. Βασικός οπλισμός είναι το βλήμα ναυτικής προσβολής μεγάλου βεληνεκούς Kh-22 (κατά ΝΑΤΟ: AS-4 Kitchen), το οποίο αναπτύσσει υπερηχητική ταχύτητα της τάξης των 4 Mach και βεληνεκές 600km. Ρωσικές πηγές υποστηρίζουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη βελτιωμένης έκδοσης του βλήματος με κωδικοποίηση Kh-32¨. 30/12/2012https://strategyreports.wordpress.com/

  Το TU-22M3 μπορεί να μεταφέρει έως και τρεις πυραύλους Kh-22 Raduga, ή 6 βλήματα cruise MKU-6-1 σε περιστρεφόμενο φορέα οπλισμού μέσα στην αποθήκη οπλισμού, αλλά και συμβατικό φορτίο με 69 βόμβες FAB των 250 κιλών ή 8 βόμβες FAB των 1500 χλγρ.

  ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με Ρωσική Αεροπορική Υπεροπλία.

  Ту-334 Ту-22М3 Ту-95 Ту-160 Ту-204 МАКС 2005 Tu-334 Tu-22M3 Tu-95 Tu-160 and Tu-204 at MAKS 2005

  ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  ¨Ρωσικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως η Ρωσία θα στείλει στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στη Συρία τα οποία σε 2 ώρες και 44 λεπτά θα ισοπεδώσουν ολόκληρες περιοχές και θα εξαφανίσουν τους ισλαμιστές στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ!

  To στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 έχει μεγάλη εμβέλεια και διαθέτει τεράστια καταστροφική ικανότητα. Σε μια αποστολή βομβαρδισμού το Tu-22M3 μπορεί να εξαφανίσει μια ντουζίνα θέσεις των ισλαμιστών.

  Τα Tu-22M3 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Mozdok, στη βόρεια Οσετία και υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν μόνο 2-3 ώρες μέχρι να κάνουν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Συρίας πάνω από το Χαλέπι.

  Η συνολική απόσταση είναι 2.500 χλμ και η ταχύτητα του Tu-22M3 είναι 930 χλμ την ώρα συνεπώς τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 χρειάζονται 2 ώρες και 44 λεπτά μέχρι να φτάσουν Συρία. ¨του Βασίλη Καπούλα

  Και αν το ¨κακό ξεκινήσει¨ στην Συρία μέσα σε 2 ώρες και 44 λεπτά , τότε δεδομένης της απόστασης της αεροπορικής βάσης Mozdok με τα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου και των παρακειμένων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι περίπου 1500 χλμ. Οι Τούρκοι μπορούν να δουν το ¨κακό¨ επί των κεφαλών τους μέσα σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

  Αν λάβουμε δε υπόψη μας τις ρωσικές αεροπορικές βάσεις της Κριμαίας πού ήδη πρέπει να έχουν εκσυγχρονισθεί για να δεχτούν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 και η απόσταση των από τα ΣΤΕΝΑ κυμαίνεται περίπου στα 700 χλμ .

  ΤΟΤΕ οι γείτονες μέσα σε μισή ώρα και 15 λεπτά μπορεί να δουν τι τους περιμένει στην ¨άλλη ζωή¨.

  Και αν το δικό μας ΟΧΙ το 40 έπιασε τόπο και άλλαξε την ροή της μανίας του φασισμού στην ανθρωπότητα δίνοντας χρονικά περιθώρια στην τότε Σοβιετική Ένωση να προετοιμασθεί.

  Σήμερα μπορεί το ΟΧΙ των Ρώσων στους Τούρκους , σαν δανεικό από την ιστορία , να γίνει δίχως να το καταλάβουν οι πρώτοι εφαλτήριο για να ξεκινήσει η πορεία του κατά τα άλλα καθημαγμένου –μνημονιακά ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ σε νέες διαδρομές έξω από τα αδιέξοδα που μας έστησαν οι δόλιοι δήθεν φίλοι μας.

  Και μας έστησαν αδιέξοδα οι δόλιοι για να μην τολμήσουμε να σκεφτούμε ότι το Ελληνο- Ορθόδοξο Πολιτισμικό Φύραμα της Φυλής μας είναι η μοναδική θεραπευτική αγωγή για να αποκατασταθεί ο Παγκόσμιος Πολιτισμός από την ανήκεστο βλάβη που του προκάλεσαν.

  Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Ποίηση και τιμωρία!

  Πριν λίγες ημέρες, είχα επισκεφθεί ξανά το αγαπημένο μου Λουτράκι. Το δυνατό μπουρίνι, που ξέσπασε στον Κορινθιακό, μπορεί να έκανε…φύρδην μίγδην τον ρυθμό ζωής της περιοχής, αυξάνοντας δίχως ντροπή τα επίπεδα της…εντροπίας της πόλης του Λουτρακίου, άλλαξε όμως άρδην, με σχεδόν μαγικό τρόπο, την…τοπογεωγραφία του φυσικού οικοσυστήματος!! Το χώμα βάφτηκε όχι…κόκκινο αλλά από υγρό σπέρμα αμέτρητων δροσοσταλίδων, οι οποίες ωσάν υγρά διαμάντια, γονιμοποιούσαν την μήτρα της ζωής, την μητέρα γη, θυμίζοντας αρχετυπικές τελετές των Καβειρίων μυστηρίων!! Η κατανυκτική αγόρευση της φύσης σε όλη της την μεγαλοπρέπεια, μιλώντας σε έναν κώδικα ασύλληπτο από την ανθρώπινη διανόηση, ακατάληπτο από τις ανθρώπινες αισθήσεις, παρ’ όλα αυτά όμως είχε την δύναμη να τις ενοποιήσει, ιχνηλατώντας τον βαθιά κρυμμένο, σχεδόν ξεχασμένο εσωτερικό μας εαυτό, καταδεικνύοντας, ότι μόνο με την ενδοσκόπηση θα ενώσομεν εαυτούς με τον αιώνιο και αέανο…χυλό της Συμπαντικής ενέργειας, της οποίας αποτελούμε τμήμα. Συνεπώς, ο άνθρωπος και το Σύμπαν είναι 2 κόσμοι, που ο ένας χωρά μέσα στον άλλον!!

  Ας ταξιδέψουμε τώρα πίσω στο χρόνο για να…διακτινιστούμε σε ένα παρόμοιο βροχερό περιβάλλον μετά από μια δυνατή μπόρα στην ακτή του Σκαραμαγκά. Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 1910. Η επιβλητική σαγήνη του τοπίου, καρπός μιας αόρατης σκηνοθεσίας, η οποία επιτάσσει την εναλλαγή των φυσικών φαινομένων σε έναν στροβιλισμό, που γίνεται δίνη, ωθώντας τα στοιχεία της φύσης να πάλονται σε ένα αρχέγονο χορευτικό…ταγκό, σπάει ξάφνου από μιαν απρόσμενη εικόνα, η οποία δεν ανήκει στο…σκηνικό! Ένας αναβάτης ιππεύει δίχως σέλα ένα άσπρο περήφανο άτι, το οποίο καλπάζει παράλληλα με την ακτή. Ξάφνου, η φωνή του αναβάτη «τσαλακώνει» την γαλήνη του τοπίου, προστάζοντας το άλογο να σταματήσει. Αυτό, ανταποκρίνεται υπάκουα στις κινήσεις των ποδιών του ανθρώπου, σταματά και αλλάζει απότομα κατεύθυνση, έχοντας μπροστά του την θάλασσα.

  Περνούν λίγα δευτερόλεπτα πλήρους στατικότητας, λες και σταμάτησε ο χρόνος, λες και «πάγωσε» η εικόνα. Ο ιππέας στρέφει το κεφάλι του ολόγυρά του για να μεγαλώσει το οπτικό του πεδίο σαν να θέλει να «ρουφήξει», να αφομοιώσει κάθε πινελιά της οπτικής πανδαισίας του τοπίου και η αναπνοή του ενώνεται με τον υγρό αέρα. Παίρνει ακόμα μια βαθιά ανάσα και τσιγκλάει με δύναμη το άλογο για να καλπάσει προς την θάλασσα. Εκείνο χλιμιντρίζοντας, εφορμά σαν αφηνιασμένο προς το απέραντο γαλάζιο.

  Άλογο και αναβάτης, νομίζεις πως πετούν, θυμίζοντας τον Πήγασο, το ιπτάμενο άτι της Ελληνικής Μυθολογίας! Το κεφάλι του ιππέα είναι στολισμένο με αγριολούλουδα αλλά η ταχύτητα του καλπασμού είναι τέτοια, που άλογο και ιππέας έχουν γίνει ένα! Μια ενιαία οντότητα! Αυτός ο σύγχρονος Κένταυρος χυμάει και εισέρχεται στην θάλασσα. Ξάφνου, ο αναβάτης σηκώνει το χέρι του και αγγίζει με αυτό τον δεξιό του κρόταφο. Ύστερα ακούγεται ένας πυροβολισμός και ο ίδιος βυθίζεται στο νερό της θάλασσας. Το άλογο τρομαγμένο επιστρέφει σώο στην στεριά. 12 μέρες μετά, το πτώμα του Πανέλληνα Περικλή Γιαννόπουλου ξεβράστηκε στην ακτή, επιστρέφοντας στην μητέρα γη. Στην τσέπη του δεν βρέθηκε τίποτε άλλο παρά μόνο ένα κέρμα. Αυτό ήταν η πληρωμή του βαρκάρη για να τον περάσει απέναντι από τον Αχέροντα ποταμό στα Ηλύσια Πεδία.

  Αναχωρούμε ξανά και διακτινιζόμαστε στην Ήπειρο, πάλι μήνα Απρίλη και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 1941. Την ημέρα εκείνη υπογράφεται στην Θεσσαλονίκη η συνθηκολόγηση και το πρωτόκολλο παράδοσης του Ελληνικού οπλισμού, μεταξύ του Γεωργίου Τσολάκογλου και του Γερμανού Άλφρεντ Γιόντλ. Το γεγονός αυτό απετέλεσε…κεραυνό εν αιθρία για τους Έλληνες αξιωματικούς και ιδιαίτερα για τους υπερασπιστές των οχυρών της γραμμής Μεταξά, οι οποίοι λίγες μέρες πριν καθήλωσαν την πολεμική μηχανή των Ναζί, επίγεια και εναέρια. Τα οχυρά ουδέποτε κατελήφθησαν και οι υπερασπιστές τους απεδείχθησαν άξιοι συνεχιστές της ηρωικής παράδοσης των προκατόχων τους του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Επέφεραν τεράστιες απώλειες στον εχθρό αλλά υπεχρεώθησαν εις παράδοσιν. Αυτοί οι ήρωες ένιωσαν προδομένοι. Τώρα, νιώθουν, ότι προδόθηκαν για δεύτερη φορά…

  Κοντά στο Τεπελένι, μια δυνατή φωνή καλούσε, όσους υπηρετούσαν στο τάγμα του πρώτου Πεδινού. Ήταν ο ταγματάρχης του πυροβολικού Κωνσταντίνος Βερσής, ο οποίος καβάλα στο άλογό του, με ζωγραφισμένη την συγκίνηση στο πρόσωπό του, άρχισε να αγκαλιάζει τους άνδρες του με τα μάτια. Αφού μαζεύτηκαν όλοι γύρω του, εξεφώνησε έναν φορτισμένο συναισθηματικά λόγο, που τελείωνε ως εξής: «Παιδιά μου, προδοθήκαμε. Κάναμε το χρέος μας. Φεύγω από κοντά σας υπερήφανος για σας. Καλή πατρίδα, καλή λευτεριά!». Όλοι είχαν βουρκώσει. Ο ταγματάρχης σταμάτησε την ομιλία του και τσίγκλισε με το πόδι του το άλογό να ξεκινήσει. Ξεμακραίνοντας αργά πάνω στο άλογό του, θαρρείς κάθε βήμα ζύγιζε μια αιωνιότητα. Μια αιωνιότητα ντροπής και πίκρας, που βάραινε τα στήθια κάθε άνδρα του τάγματος, καθώς τον κοιτούσαν σαν αποσβολωμένοι να απομακρύνεται…

  Άλογο και καβαλάρης έγιναν κι εδώ ένα! Όχι όμως από την ξέφρενη μέθη της…μέθεξης του επέκεινα αλλά από την θλίψη και την απόσταση, που κάνει τις καρδιές κρύες σαν την πέτρα. Η ολότητα του Κενταύρου ολοένα και μίκραινε στα μάτια των στρατιωτών, καθώς το άλογο συνεχώς απομακρύνονταν μέχρι, που έγινε μια τόση δα κουκκίδα και χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο. Τότε ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Ο ταγματάρχης είχε στρέψει το πιστόλι του στον κρόταφο και αυτοκτόνησε.

  Για την ακρίβεια, ήταν ένα τελετουργικό θυσίας. Ένα τελετουργικό καταστροφής και μή παράδοσης των πυροβόλων! Μή παράδοσης της ψυχής τους στον εχθρό. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι ανδρείοι Έλληνες αξιωματικοί, όπως ο Ταξίαρχος Ζήσης, τό ίδιο έπραξε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος ομοίως αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν, στις 18 Απριλίου 1941. Οι άνθρωποι αυτοί, τόσο με την ζωή τους, όσο και με τον θάνατό τους, ολοκλήρωναν μια μυητική διαδικασία, μια ιεροτελεστία αναγέννησης του Ελληνισμού σε κάθε…ψυχικό τους κύτταρο, μεταλαμπαδεύοντας την σε ολόκληρη την οικουμένη!! Οι άνθρωποι αυτοί τόσο με την ζωή τους, όσο και με το θάνατό τους κατέδειξαν, τί σημαίνει να γεννηθείς Έλληνας. Οι άνθρωποι αυτοί με όχημα την τιμή, την αξιοπρέπεια και την φιλοπατρία ένωσαν το τέλος ενός ταξιδιού και την αρχή ενός καινούριου..

  Αναπολώντας όλα αυτά, ε διάβολε, δεν μπορώ να μην τα παραλληλίσω με τους σύγχρονους…αρχηγέτες μας!! Τελευταία μας διακτίνιση…το σήμερα. Οι νυν πολιτικοί μας τ(ρ)αγοί ενοποίησαν και αυτοί διαστάσεις!! Παρά τις διαφορετικές…τάσεις, λόγω της πληθώρας των…συνιστωσών και την διάσταση απόψεων, εν τούτοις, έδωσαν ηρωική διαπραγμάτευση στα πεντάστερα ξενοδοχεία των Βρυξελλών, ουρώντας σε…ξένα δοχεία, στερούμενοι τις αγκάλες του Μορφέα (τις ανα-πλήρωσαν όμως από τις αγκάλες του Γιούνκερ) για να μπορούμε εμείς σήμερα να λογιζόμεθα, μακριά από αναχρονιστικούς…λογισμούς και κοντόφθαλμες εθνικιστικές κορώνες, να λογιζόμεθα λέγω, ως μέρος (ο καμπινές των ξενοδοχείων που λέγαμε) της Ευρωπαϊκής οικογένειας, ως αποικία (συγγνώμη, πολιτεία ήθελα να πω) της ενωμένης Ευρώπης!

  Οι…πολέμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσαν νίκη περηφανή!! Κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό ιδεώδες!! Γεύτηκαν το νέκταρ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης!! Τί κι αν άλλαξε όλη η…κλήρωση! Η σύνθεση της Κυβέρνησης, εννοώ!! Τί και αν μεταλλάχθηκαν για να το κατορθώσουν!! Τουναντίον, ξε-γέλασαν τους κουτόφραγκους τους Ευρωπαίους και τους έβαλαν σε νέο πρόγραμμα στήριξης!! 80 δισ. παραδάκι θα πέσει!! Τόσο πάει ο μπεζαχτάς!! Με τον λαουτζίκο να φωνάζει μονίμως…μπε!! Όση και αποπληρωμή τόκων να γίνει, κάτι θα μείνει για να κονομήσουν!! Τί είπατε;; Ποιός θα πληρώσει την νύφη ή μάλλον το…μάρμαρο;; Λεπτομέρειες!! Ίσως ο νικητής της μονομαχίας Διγενή-Χάρου στα…μαρμαρένια αλώνια!!

  Συνεπώς, οι φωστήρες της Κυβέρνησής μας, τώρα νιώθουν πλήρεις!! Κατενόησαν επιτέλους τί εστί βερίκοκο! Δηλαδή τί εστί… Ευρωπαϊκή ιδέα!! Όψιμοι, νεότευκτοι Ευρωπαϊστές, σπεύδουν απύλωτα να…υπερχειλίσουν από το όραμα του Ευρωπαϊκού τοκογλυφικού μεγαλείου!! Όσο για τα δικά μας…χείλη;;; Ξερά και διψασμένα, γυρεύουνε στην άσφαλτο νερό…
  Τα σέβη μου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.