Έλληνες επιχειρηματίες: Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!!!

Ωραίοι, πολύ ωραίοι είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες. Τον Οκτώβριο οι καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν στα 19,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα όμως χρωστούσαν οι επιχειρηματίες στις τράπεζες αυτές; Απλώς …πέντε φορές περισσότερα λεφτά! Για να μην είμαστε άδικοι 96,5 δισ. ευρώ για την ακρίβεια. Και παραπονιούνται κι από πάνω οι επιχειρήσεις ότι δεν τους δίνουν δάνεια οι τράπεζες για να «αναζωογονηθεί» η ελληνική οικονομία! Μιλάμε δηλαδή για απατεώνες ολκής. Τρωκτικά που παρασιτούν.

Τα νοικοκυριά, στα τέλη Οκτωβρίου, είχαν καταθέσεις 101,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τραπεζικά χρέη 94,9 δισεκατομμύρια. Με άλλα λόγια μεγαλύτερες οι καταθέσεις από τα χρέη. Εις υγείαν των κορόιδων – δηλαδή των νοικοκυραίων που δίνουν τα λεφτά τους στους τραπεζίτες και αυτοί τα δίνουν στους επιχειρηματίες για να τα τρώνε και να διαμαρτύρονται!

Από τη μια, οι καταθέσεις έχουν πέσει στο μισό από το μέγιστο ύψος τους προ εξαετίας. Από την άλλη, τα χρέη αυξάνονται. Άντε να δούμε πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

source

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Έλληνες επιχειρηματίες: Καταθέσεις 20 δισ. και χρέη …97!!!

 1. ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ: «Δεν Πρόκειται να γίνει «κούρεμα» του Ελληνικού Χρέους»

  ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ GREXIT

  ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…

  https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/11/ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1-cebaceb1ceb9-grexit.png?w=750&h=526

  Σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Kauppalehti, ο Κλάους Ρέγκλινγκ περιγράφει όλες τις εξελίξεις από την αρχή του έτους και τις καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν από την νέα ελληνική κυβέρνηση.

  «Οι δημοσιονομικοί στόχοι βρίσκονται σε καλή πορεία μια που πριν από έξι χρόνια το έλλειμμα ήταν στο 15% και σήμερα γύρω στο 3%», αναφέρει ο επικεφαλής του ESM, που σημειώνει ωστόσο ότι «το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι το πιο ακριβό της Ευρώπης και η μεταρρύθμιση του είναι πολύ σημαντική».

  Ο Ρέγκλινγκ διαπιστώνει ακόμη στη συνέντευξη του ότι «τίποτα δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα», ωστόσο εκτίμησε ότι σε σύγκριση με τις «εξωπραγματικές απαιτήσεις της αρχής του 2015» η ελληνική κυβέρνηση θα έχει πιο «ρεαλιστικές προσδοκίες».

  Σε ερώτηση για το αν θα γίνει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Ρέγκλινγκ απάντησε αρνητικά και υπογράμμισε πως θα μπορούσαν να επεκταθούν περισσότερο οι περίοδοι χάριτος αλλά και οι ωριμάνσεις, εκφράζοντας τη θέση του ESM ως προς το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

  Πιο αναλυτικά, υποστήριξε πως υπάρχουν τα περιθώρια για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους, ήτοι με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή και με τη μείωση επιτοκίων, ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο ονομαστικής απομείωσής του.

  Ο Ρέγκλινγκ σχολίασε πως η Ελλάδα επωφελείται από τα πολύ χαμηλά επιτόκια δανεισμού που προσφέρει ο ESM στα μέλη του.

  «Έχουμε υπολογίσει ότι η Ελλάδα “γλιτώνει” 8 δισ. ευρώ από την εξυπηρέτηση του χρέους, κάτι που αντιστοιχεί σε 4% του ΑΕΠ της», ανέφερε.

  «Η βιωσιμότητα του χρέους δεν μπορεί να εκτιμηθεί μόνο ως προς τον λόγο του χρέους επί του ΑΕΠ», υπογράμμισε, αλλά «θα πρέπει να εξετάσουμε τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες».

  Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, κατέστησε σαφές πως το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γνωστό και ως Grexit, αυτή τη στιγμή έχει αποφευχθεί και δεν βρίσκεται στα πιθανά ενδεχόμενα.

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για το οποίο είχε μόνο θετικά λόγια, ενώ επεσήμανε πως το πρόγραμμα της Ελλάδας μειώνεται πρακτικά από τα 86 δισ. ευρώ στα 71 δισ. ευρώ, αφού οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν το σύνολο των κονδυλίων που είχε δεσμευτεί για αυτές (25 δισ. ευρώ).

  «Αναμένω και τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα», σχολίασε ακόμα.

  Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει προχωρήσει στις περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όλες τις χώρες τα τελευταία έτη, με τους διεθνείς οργανισμούς να συνηγορούν σε αυτό, συμπληρώνοντας, εντούτοις, πως πρέπει να προχωρήσει και σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις.

  Σε άλλο σημείο της συνέτευξης, ο επικεφαλής του ESM είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει success story, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, εφαρμόζοντας τις σωστές μεταρρυθμίσεις.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.