ο Ηλίας Κασιδιάρης για το ασφαλιστικό

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για το ασφαλιστικό και όχι μόνο.

 

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ο Ηλίας Κασιδιάρης για το ασφαλιστικό

 1. Χρυσή Αυγή υπέρ της γεωστρατηγικής στροφής της Ελλάδος προς την Ρωσία: Τοποθετήσεις Χ. Παππά και Ν. Κούζηλου – 2 ΒΙΝΤΕΟ

  Ο βουλευτής Α’ Πειραιώς, Συναγωνιστής Νικόλαος Κούζηλος και ο βουλευτής Επικρατείας, Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς τοποθετήθηκαν στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με την κύρωση συμφωνίας για την προμήθεια αμυντικού υλικού μεταξύ Ρωσίας – Ελλάδος.
  Ο ειδικός αγορητής του Λαϊκού Συνδέσμου, Νίκος Κούζηλος, ανέλυσε τις συμφωνίες των προηγουμένων ετών, τονίζοντας ότι από το 1990 η χώρα μας προμηθεύεται αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία, όπως αντιαρματικά, συστήματα πυροβολικού, ΤΟΜΑ, σκάφη για το πολεμικό ναυτικό, αλλά κυρίως προμηθεύεται τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S300, που τους παραλάβαμε το 1990.
  Στην συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ανέφερε τις ξεκάθαρες θέσεις της Χρυσής Αυγής σε ότι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδος. Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ της έντιμης, ισότιμης και ειλικρινούς συμμαχίας με το ρωσικό Έθνος, το οποίο θεωρείται και αδερφό με το ελληνικό. Πρέπει να έχουμε μια εθνική εξωτερική πολιτική σε συνεργασία με την ρωσική ομοσπονδία. Οι συμμαχίες καθορίζονται από τα συμφέροντα.
  Τέλος, ο Συναγωνιστής κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά το αμυντικό, επειδή το παρόν νομοσχέδιο εμπεριέχει θετικά στοιχεία με την αμυντική μας συνεργασία με τη Ρωσία, εφόσον αυτή γίνει και δεν είναι ένα ευχολόγιο, υπερψηφίζουμε».

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ: «Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε. Από το 1990 η χώρα μας προμηθεύεται αμυντικά συστήματα από τη Ρωσία, όπως αντιαρματικά, συστήματα πυροβολικού, ΤΟΜΑ, σκάφη για το πολεμικό ναυτικό, αλλά κυρίως προμηθεύεται τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S300, που τους παραλάβαμε το 1990. Η συγκεκριμένη Συμφωνία που υπογράφηκε στις 3/12/2013 περιγράφει τις διαδικασίες και τους γενικούς όρους της προμήθειας αμυντικού υλικού και υπηρεσιών με τη ρωσική πλευρά.
  Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία και ειδικά σε μια τόσο τεταμένη περίοδο θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα βήματα, όπως αεροναυτικά γυμνάσια στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, όπως να συνεργαστούμε στα θέματα της ΑΟΖ και να υπάρχουν περισσότερες διακρατικές συμφωνίες με τη Ρωσία. Δεν θα ήθελα να καθυστερήσουμε άλλο, απλώς θα ήθελα να σας πω ότι υπερψηφίζουμε, όπως και την προηγούμενη φορά, τη Συμφωνία».

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «Κ. Πρόεδρε, αφού ευχηθώ και με τη σειρά μου, καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους. Το «συναδέλφους» το εννοώ, διότι έχει την έννοια του αδελφού, δηλαδή, ό,τι και να μας χωρίζει, όσες πολιτικές διαφορές και να έχουμε και ενδεχομένως, κάποιοι, όσο μίσος και αν έχουν στην ψυχή τους, σε ό,τι αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, εμείς θεωρούμε ότι είμαστε αδέλφια και θα πρέπει να κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Καλή χρονιά λοιπόν.
  Θέλοντας να εκφράσω με τη σειρά μου, στο μικρό χρόνο που μου διατίθεται, τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, και εννοώ τις πραγματικές θέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες είναι ξεκάθαρες σε ό,τι αφορά τη σχέση μας με τη Ρωσία. Καταρχήν πιστεύω ότι η σημερινή διαδικασία συζήτησης του παρόντος νομοσχεδίου είναι καθαρά τυπική, χωρίς κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Εννοώ ότι η εξωτερική πολιτική, που είναι και αντικείμενο της Επιτροπής μας, δεν διαγράφεται με ευχολόγια, με ωραία λόγια, με βερμπαλισμούς, πρωτόκολλα μόνο και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπως βιώσαμε την εποχή της υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου. Πολλώ μάλλον μια εθνική εξωτερική πολιτική δεν διαγράφεται με αυτές τις μεθόδους.
  Η θέση λοιπόν της Χρυσής Αυγής στην παγκόσμια διαμορφωθείσα κατάσταση και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, σε ό,τι αφορά την Ρωσική Ομοσπονδία, δεν είναι άλλη παρά η έντιμη, ισότιμη και ειλικρινής συμμαχία με το Ρωσικό έθνος. Ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Σαρτζετάκης, είχε πει το σωστό, και συμφώνησαν πολλοί πολιτικοί, παρόλο που λοιδορήθηκε γι’ αυτό, ότι «το Ελληνικό έθνος είναι έθνος ανάδελφον». Πιστεύω ό,τι ο πρ.Πρόεδρος ήθελε να τονίσει την μοναδική και δυσχερή θέση της Ελλάδος, που έχει την ευλογία και την κατάρα, ως κρατική υπόσταση, να κατέχει εδαφικά την ιδιαίτερα στρατηγική θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.Διότι το ελληνικό έθνος εχει αδελφό και αυτό είναι το ρωσσικό έθνος.
  Αυτή λοιπόν είναι η θέση μας, ότι στη διαμορφωθείσα κατάσταση, στην οικονομική συγκυρία, στην αμυντική πολιτική μας, στην κοινωνική πραγματικότητα που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα, μας επιτάσσει να έχουμε μια εθνική εξωτερική πολιτική και αυτό δεν είναι άλλο, παρά η συνεργασία μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, εννοώ, μια έντιμη συμμαχία. Θα ήθελα στο σημείο αυτό, να σας περιγράψω την προχειρότητα που διακρίνει πολλές φορές τοποθετήσεις των Βουλευτών και πολύ περισσότερο τις τοποθετήσεις στην Επιτροπή μας, που έχει πολύ λεπτό περιεχόμενο. Η περιγραφή αυτή είναι όταν, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, η Επιτροπή μας έκανε μια κλειστή συνεδρίαση, όπου ένας Ρώσος ειδήμων μας περιέγραψε τις ρωσικές θέσεις περί της ενεργειακής πολιτικής. Η σύσκεψη ήταν κλειστή, χωρίς κάλυψη. Ακούσαμε, λοιπόν, από όλα τα κόμματα τα γνωστά ευχολόγια που ακούστηκαν σήμερα, περί ορθοδοξίας, περί κοινών δεσμών κ.λπ.. Τις συμμαχίες, δεν τις καθορίζουν οι θρησκείες, τις καθορίζουν τα συμφέροντα. Όταν ήρθε η στιγμή της τοποθέτησης ενός εκπροσώπου κόμματος, ο οποίος τώρα είναι κυβερνητικός παράγων, είπε – άκουσον, άκουσον – γιατί να μη σας χαρίσουμε και ένα νησί. Όταν ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, είπα ότι δεν είναι στην θέση κανενός Βουλευτή να χαρίζει νησιά, ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει την εθνική της ανεξαρτησία και κυριαρχία και ότι αν ποτέ συμμαχήσουμε με τη Ρωσία, αυτό θα γίνει σε άλλο επίπεδο. Δεν χαρίζονται έτσι τα νησιά. Αυτό, προς γνώσιν της Επιτροπής.
  Θέλω να πω, λοιπόν, ότι όλοι γνωρίζετε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται, όπως υπάρχουν και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Αυτός, λοιπόν, πρέπει να είναι στόχος μιας εθνικής κυβέρνησης. Δηλαδή, πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και αυτό είναι η συμμαχία με τη Ρωσία. Εν κατακλείδι, μιας συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, ενεργειακό, πολιτιστικό, οικονομικό, αμυντικό. Σε ό,τι αφορά το αμυντικό, επειδή το παρόν νομοσχέδιο εμπεριέχει θετικά στοιχεία με την αμυντική μας συνεργασία με τη Ρωσία, εφόσον αυτή γίνει και δεν είναι ένα ευχολόγιο, υπερψηφίζουμε».

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.