Eλ-τα σε αποσύνθεση: Ψάχνουν σε τσουβάλια την αλληλογραφία τους στον Πτελεό οι κάτοικοι!!!

ελτα

Σιγά τώρα μην ασχοληθούν με τις επιστολές και τα προς επίδοση αντικείμενα στους κατοίκους…  Ας είναι καλά τα πολιτικά γραφεία που απορροφούν  τους υπαλλήλους της επιχείρισης χωρίς δισταγμό!!!  Μια σοβαρή αιτία της ύπαρξης του δημοσίου σήμερα, ασχέτως αν αυτές οι επιχειρήσεις αιμορραγούν οικονομικά και δεν έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης με την μορφή του δημόσιου χαρακτήρα!!!  Εδώ πουλήθηκαν λιμάνια κι αεροδρόμια και ο ΕΛΤΑ,  δίνει μάχες, αλλά  και υπαλλήλους του σε όποιο κομματικό ή βουλευτικό γραφείο έχει ανάγκη…  Σιγά τώρα μη δώσουν σημασία και στον Πτελεό …!!!

Πάμε τώρα και στο ρεπορτάζ:   Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Πτελεού προκαλεί το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν μείνει χωρίς ταχυδρόμο, με αποτέλεσμα να ψάχνουν στην κυριολεξία την αλληλογραφία τους μέσα στα τσουβάλια.

 

 

ΦΤΗΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ φαγητό με 2,70 ευρώ από 14 Δήμους!!!
Να αναφερθεί ότι προ πενταμήνου περίπου έγινε καταγγελία της σύμβασης του ταχυδρομικού γραφείου που είχε αναλάβει τη διανομή της αλληλογραφίας και ακόμη δεν έχουν εξεταστεί από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ οι πέντε νέες αιτήσεις ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με κατοίκους του Πτελεού, η εξυπηρέτησή τους γίνεται από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Σούρπη, ενώ υπάρχει και συνεργασία με το ταχυδρομικό πρακτορείο της Αμαλιάπολης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ίδιους, να συσσωρεύονται τα τσουβάλια με την αλληλογραφία των κατοίκων του Πτελεού, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο, όπου μεταβαίνουν και ψάχνουν μέσα στο σωρό να βρουν το γράμμα, την επιταγή της σύνταξής τους ή τους λογαριασμούς.
«Η κατάσταση είναι πραγματικά απαράδεκτη και δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε μέσα σε τσουβάλια να βρούμε την αλληλογραφία μας. Όταν υπήρχε το ταχυδρομικό γραφείο, η εξυπηρέτησή μας γινόταν χωρίς κανένα πρόβλημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Μοναδική λύση στο πρόβλημα από τη στιγμή που καθυστερεί η επιλογή από τα ΕΛΤΑ του νέου ταχυδρομικού πράκτορα στον Πτελεό, είναι για τους κατοίκους η τοποθέτηση ανά γειτονιά γραμματοθυρίδων, πιθανότατα σε συνεργασία με το Δήμο Αλμυρού.
Στο θέμα αναφέρθηκε ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεού κ. Κων. Παπαδογιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε «απαράδεκτη την προαναφερόμενη κατάσταση. Έρχεται η αλληλογραφία μέσω του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Σούρπης και αφήνεται στο ΚΕΠ μέσα σε τσουβάλια. Οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι από μόνοι τους να ψάχνουν για να βρουν την αλληλογραφία τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Υπάρχει κόσμος που λείπει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά θα ψάχνει να βρει τους λογαριασμούς του, ενώ και οι ηλικιωμένοι δεν είναι δυνατόν να ψάχνουν με τις ώρες μέσα στα τσουβάλια. Τα ΕΛΤΑ σε όχλησή μας σχετικά είχαν πει ότι θα λυνόταν το πρόβλημα με τον αντικαταστάτη στο ταχυδρομικό γραφείο στον Πτελεό στην αρχή της νέας χρονιάς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι» προσέθεσε ο ίδιος.

s o u r c e 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Eλ-τα σε αποσύνθεση: Ψάχνουν σε τσουβάλια την αλληλογραφία τους στον Πτελεό οι κάτοικοι!!!

 1. Οι μετακλητοί και γιατί ο Βερναρδάκης έχει δίκιο

  22 Ιανουαρίου, 2016

  Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

  ‘Ηθελα από μέρες να το γράψω αυτό το άρθρο και το έναυσμα μου το έδωσε ο Παύλος Τσίμας, όταν τον άκουσα στον ΣΚΑΙ να λέει πως ένας υπουργός θα πρέπει να διαλέγει μόνο τη γραμματέα του και όλοι οι υπόλοιποι συνεργάτες του να προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση! Με την εμπειρία ενός επαγγελματία που διαχρονικά έχει συνεργαστεί με εννέα διαφορετικά υπουργεία και με το Μέγαρο Μαξίμου, λέω πως είναι τουλάχιστον απογοητευτικό, παράγοντες που επηρεάζουν το πολιτικό σύστημα και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, να μην έχουν ιδέα για το τι σημαίνει διακυβέρνηση.

  Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, όπως και σε πάρα πολλά άλλα ζητήματα έτσι και στο θέμα των μετακλητών υπαλλήλων που στελεχώνουν τα υπουργικά γραφεία, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει μπροστά του τις εξαλλοσύνες και τις ανοησίες που έλεγε κι έκανε τα ξέγνοιαστα χρόνια της αντιπολίτευσης, σε μια εποχή που δεν πίστευε πως θα γίνει ποτέ κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αντίπαλοί του, τον «πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα», οπότε για άλλη μια φορά γίνεται μια συζήτηση βαθιά υποκριτική.

  Η δημόσια διοίκηση είναι αυτή που είναι. Και καλά κάνει ο αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης και προχωράει το νόμο για την αποπολιτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης που είναι και αναγκαίο για τη χώρα αλλά και απαίτηση της τρόικας. Μακάρι να έρθει η μέρα που όλοι οι Γενικοί Γραμματείς υπουργείων να προέρχονται από τα σπλάχνα του δυναμικού της δημόσιας διοίκησης και να είναι στελέχη που θα πάρουν τη θέση με την αξία τους, τις γνώσεις τους, τις άριστες αξιολογήσεις τους, κλπ.

  Το γραφείο όμως του υπουργού δεν είναι δημόσια διοίκηση. Είναι το στρατηγικό επιτελείο για να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί μια συγκεκριμένη πολιτική από τη δημόσια διοίκηση. Αν θέλουμε να πάψουμε λοιπόν να παριστάνουμε τους υποκριτές θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και να παραδεχθούμε πως για να λειτουργήσει μια κυβέρνηση έχει ανάγκη από τουλάχιστον 2000 στελέχη που θα καλύψουν τις ανάγκες σε όλες τις δομές διακυβέρνησης.

  Από κει και πέρα, η ευθύνη ανήκει στον υπουργό. Το αν θα πάρει σοβαρούς τεχνοκράτες συνεργάτες, είτε φυσικά πρόσωπα, είτε και εταιρείες, ή αν θα πάρει την ξαδέρφη του, είναι δικό του θέμα. Στο τέλος θα κριθεί για την πολιτική του και τα αποτελέσματά της. Το αν θα έχει δίπλα του συμβούλους για να του ανοίγουν τα μάτια ή τα εγγόνια των ανταρτών του ΕΛΑΣ είναι επίσης δικό του πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όμως για να μπορέσει να λειτουργήσει οφείλει να έχει στελεχωμένο το γραφείο του με ένα δυναμικό που θα το εμπιστεύεται και θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Και νομικούς χρειάζεται και οικονομολόγους χρειάζεται και επικοινωνιολόγους χρειάζεται και εξειδικευμένους επιστήμονες στο αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του. Είχε δίκιο λοιπόν ο Βερναρδάκης όταν είπε πως δεν μπορεί να αμφισβητείται το δικαίωμα σ’ ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει ένα γραφείο ως «Chef de Cabinet», άλλο τώρα αν η δήλωση έτσι όπως έγινε δεν ήταν και πολύ πετυχημένη.

  Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί. Το πρόβλημα είναι πως οι υπουργοί, όχι μόνον αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να επιλέγουν σοβαρούς και αξιόλογους συνεργάτες, οι οποίοι μπορεί και να προέρχονται αλλά και να μην προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, τελικά γεμίζουν τα γραφεία τους με «γραμματείς» για να πουλάνε πελατειακές εκδουλεύσεις. Αυτό είναι το πρόβλημα.

  Τις προάλλες πήγα να συναντήσω έναν υπουργό της σημερινής κυβέρνησης και μου λέει «περίμενε λίγο να τελειώσω την ομιλία μου». Έμεινα κατάπληκτος. Είναι δυνατόν ο υπουργός να τρώει τη μέρα του γράφοντας την ομιλία του; Δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που μπορεί να κάνει ένας καλός συνεργάτης στον οποίο θα έχει δώσει δυο τρεις κατευθύνσεις ; Πόσο κοστίζει η εργατοώρα ενός υπουργού ώστε να τη σπαταλά για να κάθεται να γράφει τις ομιλίες του ή να διορθώνει κείμενα ή να διαβάζει εφημερίδες και sites για να δει τι γράφουν γι’ αυτόν; Δηλαδή πότε θα δουλεύει γι αυτά τα οποία θα κριθεί πραγματικά;

  Ας κόψει λοιπόν το πολιτικό σύστημα τις υποκρισίες κι ας επικεντρωθεί εκεί που πραγματικά υπάρχει ουσία. Αλλιώς θα επαναλαμβάνονται διαρκώς τα ίδια και τα ίδια για τις εντυπώσεις, ενώ εντωμεταξύ η «κερκίδα» έχει αδειάσει προ πολλού…

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.