«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και στη νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ…

eltaΜε αμείωτη ένταση συνεχίζεται η βροχή τροπολογιών στην Βουλή υπονομεύοντας εν τη γενέσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση – Την ίδια ώρα, στην κοινοβουλευτική επιτροπή ΔΕΚΟ συζητείται ο διορισμός κομματικών φίλων στα ΕΛΤΑ. Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η βροχή τροπολογιών στην Βουλή υπονομεύοντας εν τη γενέσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που φιλοδοξεί να φέρει κανόνες αξιοκρατίας στην επιλογή προϊσταμένων για τις δομές του κράτους. Ήδη, έχουν κατατεθεί δεκατρείς υπουργικές τροπολογίες, εκπρόθεσμες και άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης αναμένεται να κάνει αποδεκτές αρκετές βουλευτικές. Σαν να μην έφτανε αυτό την ώρα που στην Ολομέλεια συζητούν τις διατάξεις για το νέο μητρώο δημοσίων υπαλλήλων από το οποίο θα γίνεται η στελέχωση των κρατικών οργανισμών, στην κοινοβουλευτική επιτροπή ΔΕΚΟ που συνεδιάζει στον πρώτο όροφο του Μεγάρου συζητείται ο διορισμός κομματικών φίλων στα ΕΛΤΑ!
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ???? ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ !!!
Ξεφτιλισμένοι.Ευτυχώς που σύντομα θα είστε παρελθόν. Κι σεις και αυτοί που βολέψατε..

 

 

Πρόκειται για δύο στελέχη που ξεκίνησαν την σταδιοδρομία τους από το ΠΑΣΟΚ για να καταλήξουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας προτείνεται η κυρία Ευφροσύνη (Φρόσω) Σταυράκη, υποψήφια βουλευτής Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν μέλος της ΠΑΣΚΕ εφοριακών. Για την θέση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ προτείνεται ο κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης, ο οποίος είχε διοριστεί επί ΠΑΣΟΚ στην Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, για να ενταχθεί στην συνέχεια στην «οικογένεια» του ΣΥΡΙΖΑ.

Την δυαρχία και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) επιλέγει ο υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την προσεχή Τετάρτη φέρνει για ακρόαση στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής την προτεινόμενη νέα διοίκηση του οργανισμού. Ειδικότερα, για την θέση της προέδρου προτείνεται η πασοκογενής, κυρία Φρόσω Σταυράκη, η οποία έχει διατελέσει συνδικαλίστρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) με το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει κατέλθει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές τόσο με την Κοινωνική Συμμαχία της κυρίας Λούκας Κατσέλη του κ. Χάρη Καστανίδη όσο και στην Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο κ. οικονομολόγος, κ. Γιάννης Ζαρολιάγκης, ο οποίος έχει διατελέσει επιτελικό στέλεχος στην Χρηματιστηριακή εταιρία Solidus Securities, ενώ το 2012 είχε οριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Η νέα διοίκηση θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Κωστή Μελαχροινό, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2013 κι εφήρμοσε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, σε περιβάλλον απόλυτης εργασιακής ειρήνης.

Παράλληλα, εκπόνησε και ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για τα ΕΛΤΑ που προβλέπει την είσοδο των Ταχυδρομείων στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, την εντονότερη δραστηριοποίησή τους στις ταχυμεταφορές και στα logistics, τη συμμετοχή τους στον διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του εμπορευματικού κέντρου του Θριασίου και το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Επίσης, έχει υπογράψει συμφωνία για την ανάπτυξη εμπορικής συνεργασίας με την εταιρείας ZHEJIANG LTD με αντικείμενο την αποστολή δεμάτων από την Κίνα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.E. (100.000 μικροδεμάτων ημερησίως σε πρώτη φάση), την αποστολή μικροδεμάτων από την Ελλάδα και τις χώρες της Ε.Ε. στην Κίνα και την ανάπτυξη και δημιουργία από κοινού εγκαταστάσεων αποθήκευσης στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας.

Βροχή τροπολογιών

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι παραπάνω διορισμοί που δημιουργούν έντονο προβληματισμό για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την δημόσια διοίκηση.

Ηδη, το σχετικό νομοσχέδιο έχει φορτωθεί με δεκατρείς τροπολογίες ορισμένες εκ των οποίων «ξηλώνουν» διατάξεις του. Συγκεκριμένα, ρύθμιση προβλέπει πως τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ορίζονται χωρίς να τηρούνται οι προβλέψεις του σχετικού νόμου.

Άλλη τροπολογία, δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Εξωτερικών να διορίζει 150 άτομα ως εποχικό προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες διπλωματικών και προξενικών αρχών. Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους η δαπάνη από τις προσλήψεις αυτές θα φτάσει τις 150.000 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, τροπολογία του Εσωτερικών αυξάνει το όριο ηλικίας για τις αυτοδίκαιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από τα 65 στα 67 έτη.

Από τις βουλευτικές ξεχωρίζει η «φωτογραφική που προτείνει την επανεπιλογή προσώπων που ήδη έχουν αποτελέσει ή αποτελούν μέλη των Συνταγματικών Ανεξάρτητων Αρχών. Το κείμενο υπογράφει μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Αναλυτικά, ο κατάλογος των τροπολογιών έχει ως εξής:

· Αρ. Τροπολογίας: 180/1 10.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Τροποποίηση του άρθρου 21 του ν.4354/2015.

· Αρ. Τροπολογίας: 217/2 15.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Σύστημα κατανομης των εσόδων απο τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2016-2020

· Αρ. Τροπολογίας: 218/3 15.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: θέματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
· Αρ. Τροπολογίας: 227/10 16.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Τροποποίηση του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 σχετικά με τις αμοιβές συλλογικών οργάνων.

· Αρ. Τροπολογίας: 228/11 17.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων: α) Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Γ.Γ.Ε.Ε.), β) Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (Ε.Κ.Ο.Μ.Ε.), γ) δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην Γ.Γ.Ε.Ε., στην ΕΡΤ Α.Ε. και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δ) δημοσιογράφων, υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού-Οικονομικού και ειδικών επιστημόνων της Γ.Σ.Ε.Ε. , οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό, ε) δημοσιογράφων της Γ.Γ. Ε.Ε. του ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε. και ΕΡΤ Α.Ε. στ) υπαλλήλων της Γ.Γ.Ε.Ε που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας.

· Αρ. Τροπολογίας: 252/22 23.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Ο ορισμός του Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και των λοιπών μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ εξακολουθεί να διέπεται από τις ισχύουσες μέχρι σήμερα διατάξεις.

· Αρ. Τροπολογίας: 254/24 23.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα σχετικά με τη στελέχωση των Αρχών της Εξωτερικής Υπηρεσίας αυτού

· Αρ. Τροπολογίας: 255/25 23.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 30-6-2016 η προθεσμία για την συνέχιση καταβολής, με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις των συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας

· Αρ. Τροπολογίας: 256/26 23.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Τροποποίηση διατάξεων του άρθρου 20 του ν.4109/2013 που αναφέρονται σε θέματα προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού

· Αρ. Τροπολογίας: 258/28 24.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Παράταση χρηματοδότησης Ξενώνων ΕΚΚΑ

· Αρ. Τροπολογίας: 259/29 24.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων (ν.2812/2000)

· Αρ. Τροπολογίας: 260/30 24.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 155 του ν. 3528/2007 σχετικά με το όριο ηλικίας για την αυτοδίκαιη απόλυση από την Υπηρεσία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων νπδδ

· Αρ. Τροπολογίας: 261/31 24.2.2016
Αρχείο:
Περιγραφή: Επείγουσες ρυθμίσεις για την μεταφορά μαθητών

5 σκέψεις σχετικά με το “«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και στη νέα διοίκηση των ΕΛΤΑ…

 1. εποχικοι για θεσεις σς πρεσβειες και προξενια.ωραιες δωρεαν διακοποες στο εξωτερικο για φιλους και γνωστους

  Μου αρέσει!

 2. αυτο που δεν ξερει πολυς κοσμος ειναι οτι παλι οι υπαλληλοι της βουλης εξαιρουνται απο το νομοσχεδιο.θα κανονισουν τα θεματα τους μονοι τους με τον δικο τους κανονισμο της βουλης.ο ρωμανιας ελεγε σημερα οτι επειτηδε αφησαν το προσωπικο της βουλης απεξω,γιατι αν εβλεπε το ελεγκτικο συνεδριο τις χαριστικες διαταξεις που ισχυουν για αυτους στο ιδιο νομοσχεδιο με τους υπολοιπους υπηρχε περιπτωση να μην το εγρινει ολοκληρο.

  Μου αρέσει!

 3. «Στο ισόγειο της Βουλής μιλούν για αξιοκρατία και στον πρώτο όροφο διορίζουν κομματικά στελέχη».Στα μουλωχτά δε ο Πολάκης, με ένα πονηρό τρικ, μετακυλίει μεγάλο μέρος του κόστους αιματολογικών και άλλων εξετάσεων στους ασφαλισμένους, κάτω από τις πιέσεις και αντιδράσεις των εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των συγκεκριμένων εξετάσεων. Από εδώ και στό εξής η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις, θα υπολογίζεται στο 15% επί του κρατικού τιμολογίου. Μέχρι πρότινος, η συμμετοχή υπολογιζόταν στο 15% της ασφαλιστικής τιμής των εξετάσεων, που είναι κατά πολύ χαμηλότερη της τιμής του κρατικού τιμολογίου.

  Μου αρέσει!

 4. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ.

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΑΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΥΡΖΑ ΠΑΛΙ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΡΑΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…ΜΠΑΡΝΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΓΡΙΩΝ ΔΡΑΚΩΝ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.