Είναι Ναί ή όχι αυτός ο πλέον επικίνδυνος προδότης υπουργός Εθνικής Αμύνης ???

Διαβάστε το εξώδικο που εστάλη στον Καμμένο:

Δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις για τα hot spot

kamenos1234

Τι έστειλε ο Πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης: «Εξυπηρετούν πολιτικοοικονομικούς σκοπούς»!

Εξώδικο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο απέστειλε ο Πλωτάρχης ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης για να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί…
το στρατιωτικό προσωπικό και τα μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων για τον καθαρισμό, επισκευή, μεταφορά υλικών, κ.λπ. στα hot spot, στρατόπεδα υποδοχής προσφύγων-μεταναστών, καθώς η απασχόληση αυτή δεν εμπίπτει στα καθήκοντα τους, αλλά εξυπηρετεί πολιτικοοικονομικούς σκοπούς. Στο εξώδικο υπογραμμίζει ο κ. Σταμάτης ότι γίνεται «εξουθενωτική χρησιμοποίηση στρατιωτικών σε άσχετα με την αποστολή τους έργα, σε σημείο μάλιστα που συχνά υποκαθιστούν τις πολιτικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση πολιτικοοικονομικών φαινομένων».

 

 

«Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας», δηλαδή η αποστολή αυτή συνίσταται «στην άμυνα της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους και όχι στην ενασχόληση με καθήκοντα αναγόμενα στην εσωτερική πολιτική». Ναι μεν οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί από τον κανονισμό τους να συνδράμουν σε θεομηνίες (πλημμύρες σεισμούς και μεγάλης έκτασης πυρκαγιών), αλλά δεν μπορούν να συνδράμουν «σε οικοδομικές εργασίες και καθαρισμούς χώρων υποδοχής προσφύγων που μπορούν εύκολα να πράξουν ιδιωτικές εταιρείες με τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό», αναφέρεται στο εξώδικο.  Δυστυχώς, αναφέρει ο πλωτάρχης, οι πολιτικοί «τελευταίως χρησιμοποιούν τις Ε.Δ. για πλείστα όσα έργα εκτός από το κυρίως έργο τους, βαπτίζοντάς τα μάλιστα ως «εμπλοκή των Ε.Δ.»», σύμφωνα με όσα σημειώνονται σε σχετικό άρθρο ειδησιογραφικό πόρταλ.

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου ο κ. Σταμάτης υπογραμμίζει:

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία έκτακτης κατάστασης, καθώς ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. της Κυβέρνησής σας, Γιάννης Πανούσης, εδώ και ένα χρόνο, σας είχε επισημάνει πολλάκις στο υπουργικό συμβούλιο, τον κίνδυνο των «ορδών των μεταναστών» που πρόκειται να εισέλθουν στη χώρα και η κυβέρνηση με την αριστερή ιδεοληψία που την διακατέχει δεν έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Η στασιμοανικανότητα της πρώτης φοράς κυβέρνησης της αριστεράς που συμμετέχετε και στηρίζεται Εσείς με τους ΑΝΕΛ, να συντονίσει και να προσφέρει λύσεις μέσω των κρατικών δομών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων στο προσφυγικό, δεν είναι δικαιολογία για να χρησιμοποιείτε το στρατιωτικό προσωπικό σε εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους».

Ακόμη, επισημαίνει ότι η νυχθημερόν αναγκαστική εργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με την απειλεί κυρώσεων σε εργασίες εκτός των καθηκόντων τους, παραβιάζει το άρθρο 22 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που απαγορεύουν την αναγκαστική εργασία, ενώ παράλληλα παραβιάζει και το άρθρο 2 του Συντάγματος που καθιερώνει το σεβασμό της Πολιτείας και την προστασία της αξίας του ανθρώπου.

Το εξώδικο του κ. Σταμάτη προς τον κ. Καμμένο καταλήγει:

«Διαμαρτύρομαι για την χρησιμοποίηση του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, για τις εργασίες πέρα των καθηκόντων τους.

Σας καλώ όπως να διατάξετε αμέσως, την παύση της χρησιμοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού και την τήρηση της νομιμότητος, ώστε να μην κριθεί απαραίτητος ο τονισμός της απομείωσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με την ενασχόληση των ¨πολεμιστών¨ σε άσχετες με την άμυνα εξουθενωτικές εργασίες, για πολιτικοοικονομικούς σκοπούς.

Άλλως, σας δηλώνω ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που έχω υποστεί, ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου ή αρχής».

Τέλος, στο εξώδικο γίνεται αναφορά στα όσα έχει αναφέρει (σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη) ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, υπεύθυνος του ΓΕΕΘΑ για το θέμα του χειρισμού της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων στα hot spot.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ. Φλώρος ότι θα δημιουργηθούν 4 νέο χώροι hot spot, «στο Κιλκίς και ο ένας στα Γιαννιτσά:

Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης στη Νέα Καβάλα

Στον παλιό διάδρομο προσγείωσης κοντά στο χωριό Χέρσο. Οι δύο εγκαταστάσεις θα
δημιουργηθούν άμεσα με την παραλαβή και τοποθέτηση σκηνών κ.λπ. και θα ακολουθήσουν οι
εγκαταστάσεις στα άλλα 3 κέντρα. Στρατόπεδο Φιλιππάκη στα Γιαννιτσά.

Στρατόπεδο Κικκινώρη στο Κεντρικό.

Στρατόπεδο Παπαδάκη κοντά στο Δροσάτο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.