γύρισε τα οπίσθιά της η κυβέρνηση στους δανειστές και για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων !!!

Τόση ελευθερία έχουμε να ζήσουμε από την κατοχή… Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, δημιουργείται το νέο Ταμείο Πλούτου, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εταιρείες κοινής ωφέλειας , ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΕΛΤΑ με σκοπό την αξιοποίησή τους, σύμφωνα με το γαλλικό μοντέλο, με το οποίο η θέση του κράτους είναι ισχυρή Σύμφωνα με το μνημόνιο, προβλέπονται τα εξής:

 

 

Η αξιοποίηση θα γίνει με βάση το γαλλικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η θέση του κράτους είναι ισχυρή. Οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο, έχοντας υπόψη τον συνολικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών θα είναι το πρόσωπο που θα εισηγείται τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις.

Η περιουσία των ΔΕΚΟ, το νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργείται, θα αποτελέσει ουσιαστικά την τέταρτη θυγατρική του νέου Υπερταμείου, μετά:

⚫ Το ΤΑΙΠΕΔ, που θα πρέπει να ολοκληρώσει επτά εκκρεμούσες αποκρατικοποιήσεις οι οποίες ήδη «τρέχουν» και τα έσοδα των οποίων θα πάνε υπέρ της αποπληρωμής του χρέους.

⚫ Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες.

⚫ Την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, που διαθέτει χαρτοφυλάκιο 80.000 ακινήτων του Δημοσίου.

Αυτά αποφασίστηκαν στη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με το κουρτέτο των δανειστών.

Σε αυτήν «κλείδωσαν» οι διατάξεις που αφορούν τη δομή, τη λειτουργία και φυσικά τα περιουσιακά στοιχεία που θα αναλάβει να αξιοποιήσει το νέο Ταμείο Πλούτου και τα οποία θα καθοριστούν από ειδική Ομάδα Δράσης (Task Force), πάντα υπό την υψηλή εποπτεία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο καθορισμός των μελών της Ομάδας Δράσης, σύμφωνα με το Μνημόνιο, έπρεπε να είχε γίνει έως τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η Ομάδα Δράσης, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο, θα πρέπει:

◼ Να προετοιμάσει το πλαίσιο των στόχων, της δομής και της διοίκησης του υπό σύσταση φορέα, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το υφιστάμενο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο νέο Υπερταμείο.

◼ Να καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις για το πώς θα δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας του Ταμείου.

◼ Να προσδιορίσει τα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο και τους βέλτιστους τρόπους άντλησης εσόδων από αυτά, με έμφαση στα ακίνητα που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Κοινής αποδοχής

Το νομοσχέδιο για το νέο Ταμείο Πλούτου θα προβλέπει ακόμη:

Ο πρόεδρος και ακόμα ένα από τα συνολικά 5 μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα επιλέγονται από τους πιστωτές μας, με την πρόσθετη πρόβλεψη ο πρόεδρος να είναι κοινής αποδοχής.

Το Εποπτικό Συμβούλιο θα είναι το κεντρικό όργανο του Ταμείου, που θα λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για το ποια περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου θα διατεθούν προς πώληση, μίσθωση, πώληση και επαναμίσθωση (sale and leaseback) ή άλλες μορφές «αξιοποίησης», όπως είναι η τιτλοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διορίζεται από το Εποπτικό Συμβούλιο και θα είναι «ψαλιδισμένο» εκτελεστικό όργανο, δηλαδή θα καλείται απλώς να υλοποιήσει τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από το Εποπτικό, στο οποίο και θα λογοδοτεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι πιστωτές θα έχουν δικαίωμα βέτο για τα πρόσωπα που θα προταθούν ως μέλη του Εποπτικού.

◈ Η λήψη οποιασδήποτε απόφασης προϋποθέτει ενισχυμένη πλειοψηφία (4 στα 5 μέλη του Εποπτικού).

Μια σκέψη σχετικά μέ το “γύρισε τα οπίσθιά της η κυβέρνηση στους δανειστές και για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων !!!

 1. ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ.

  ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ.
  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ.

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΗΓΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΗ ΟΥΣΙΑ ΠΡΩΗ ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΩΝ.

  ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΟΠΟΥ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΦΡΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΒΡΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΜΕΝΗΣ ΣΚΥΛΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΝΑ ΑΡΜΕΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΝΗ ΑΓΕΛΗ.

  ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΣΑ ΠΛΕΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ…

  Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΚΡΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ….ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ….ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ.

  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΞΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.