2 σκέψεις σχετικά με το “Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !!!

 1. Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ

  «…Τότε ο Χριστός έστειλε αγγελιοφόρο να ετοιμάσει τον δρόμο Του, τον πρόδρομο. Ο Ιωάννης ο πρόδρομος ήταν ξυπόλητος, αχτένιστος, γυμνός, που από πολύ μικρό τον πήγαν οι γονείς του στην έρημο για να μην τον σφάξει ο Ηρώδης μέχρι που πέθαναν οι γονείς του στην έρημο γιατί ήταν ηλικιωμένοι κι έμεινε μόνος ο πρόδρομος στην έρημο από 6 ετών.

  Εκεί μεγάλωσε ως ά-λογον ζώο, έτρωγε χορτάρια κι έπινε μέλι άγριο. Όταν πήγε 30 ετών άκουσε φωνή από τον Κύριο και του είπε «Ιωάννη, πήγαινε να κηρύξεις βάπτισμα μετανοίας». Και στέλνει τον Ιωάννη, γυμνό, ξυπόλητο, βρίσκει μια προβιά από καμήλα, την φόρεσε, και πήγε αυτός ο αγράμματος που δεν ήξερε το “α”, που δεν τον ήξερε κανείς και δεν ήταν γραμμένος πουθενά, που ήταν σαν «αγριοκάτσικο» στην έρημο… αυτός πήγε να κηρύξει μια φοβερή λέξη , την λέξη «μετα-νοείτε»!

  «Ιωάννη εσένα θα ακούσουμε τώρα; Ποιος είναι ανόητος; εγώ ο βασιλιάς, ο στρατηγός είμαστε ανόητοι και εσύ είσαι ο νοητός; εσένα θα ακούσουμε να μας βάλεις νου;» του είπαν…..
  Σε αυτή την δύσκολη θέση ήρθε ο Ιωάννης να πει όλον τον κόσμο ανόητο και αυτός μόνο ήταν ο νοητός. Και έπρεπε να ακούσουν μόνον αυτόν για να σωθούν και να βρουν τον δρόμο που ετοίμαζε για να μπουν στον δρόμο του Θεού. Πόσο δύσκολη ήταν η θέση του….ένας αγράμματος να μιλήσει για μετάνοια σε όλον τον κόσμο.

  Ποιος μπορεί να το καταλάβει αυτό και τι έλεγε ο Ιωάννης; Έλεγε απλά «μετανοείτε, γιατί ήγγικεν η βασιλεία των ουρανών». Κι έδειχνε τον Ιησού Χριστό.
  Κι έλεγαν όλοι Αυτόν τον πλανεμένο, τον τρελό, που είναι σε πλάνες και Αυτός και οι Απόστολοι Του….
  Έλεγε ο Ιωάννης ότι ο Υιός του Θεού είναι ο Χριστός.

  Εσείς τώρα αρχιερείς με την γνώση που έχετε και με τα αξιώματα και τα μυαλά τα ωραία, αν ήσασταν στο τότε θα πιστεύατε στα δύο αυτά «παιδιά», τα ξυπόλητα, 30 ετών, ο Ένας με έναν χιτώνα κι ο άλλος με μια προβιά από καμήλα;;; Θα πιστεύατε;;; Πού είναι η πίστη λοιπόν; Πίστη θα πει ΒΕΒΑΙΩΣΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΗ ΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ και να το εφαρμόσεις…..
  ενεργώ κατά αυτό το οποίο πιστεύω.

  Κι έλεγε ο Ιωάννης «εγώ φωνή βοώντος εν τη ερήμω», δηλαδή ακούν τα δέντρα, οι θάμνοι; άλλο τόσο και εσείς ακούτε…. έρημες οι καρδιές σας, που να συλλάβετε λόγο; μέσα σας έχετε τα γήινα και έχετε αφήσει τον Λόγο, που Λόγος είναι η αιώνια ζωή…

  ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΪΆΦΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΈΧΕΤΕ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΛΟΓΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΓΕΙΟ…..
  ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

  ΕΣΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ…. ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ….
  ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!
  ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΥΦΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ… ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ !

  Πίστη είναι να βλέπεις πίσω από έναν Ιωάννη Ξυπόλητο, τον μεγαλύτερο άνθρωπο της γης…

  Δεσπότης = δεσπόζει του λόγου
  Επίσκοπος = είναι σκοπός, άγρυπνος και φυλάει τα πάντα, μην μπει ούτε γάτα στο στρατόπεδο του Θεού.

  Στο σήμερα μπήκαν όχι μόνο γάτες αλλά και έχιδνες και γουρούνια και κίναιδοι και κανίβαλοι…..
  Όταν ο κληρικός θέλει χρήματα, οικόπεδα, ντουβάρια, αξιώματα, έχει θελήματα σαν τον Καϊάφα (όπως λέει ο Κύριος «δεν φτάνει εσείς που δεν σώζεστε, παίρνετε και άλλους μαζί» – στην προκειμένη περίπτωση τον ελληνικό λαό) πάει κάτω στο σκότος, γιατί κτίζει τον Ουρανό πάνω στην ύλη, τον Χριστό τον κτίζει στον χρυσό.

  Οι κληρικοί πρέπει να λένε την Αλήθεια και τότε θα σκορπιστεί το Πνεύμα το άγιο επί της γης.

  Πάντα γίνεται η μάχη μεταξύ πνεύματος και ύλης. Οι κληρικοί θα έπρεπε να είναι φως.
  Αιτία σήμερα όλων των κακών είναι ο κλήρος και μόνον. Οι παπάδες έγιναν πιο κλέφτες και από τους κοσμικούς. Όλα έγιναν αφηρημένες έννοιες, η οικογένεια, ο άνθρωπος κλπ….»

  ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ π ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (1935-2002), απόσπασμα από την ομιλία του, “ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΛΗΡΟΥ”.

  http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2016/03/blog-post_51.html

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.