ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ από στέλεχος του ΔΝΤ: Τα μνημόνια είναι άκυρα ως προϊόν εκβιασμού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΒΟΜΒΑ από στέλεχος του ΔΝΤ: Τα μνημόνια είναι άκυρα ως προϊόν εκβιασμού!

Το γνωστό στέλεχος του ΔΝΤ και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, έδωσε συνέντευξη σε γνωστή καθεστωτική ενημερωτική ιστοσελίδα. Στην συνέντευξή του ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναφέρθηκε στην γνωστή κωμικοτραγωδία της κυβερνήσεως με τις διαρροές συνομιλιών στελεχών του ΔΝΤ και μίλησε την γλώσσα της αλήθειας, λέγοντας ότι ουσιαστικά είναι πάγια τακτική ο εκβιασμός στις παρεμβάσεις του ΔΝΤ.

Το σημαντικό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης στην συνέντευξή του είναι ότι δεν του προκάλεσε καμία έκπληξη το περιεχόμενο των συνομιλιών. Συγκεκριμένα είπε σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπου γινόταν ξεκάθαρα λόγος για χρήση εκβιασμού:

Δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί εκβιαστικά. Το Ταμείο συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τράπεζα που την ενδιαφέρει να πάρει πίσω τα χρήματά της. Και προκαλεί εντύπωση ότι για να επιτύχει τον στόχο της, χρησιμοποιεί πολιτικές λιτότητας και όχι αναπτυξιακές«.

Αυτό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, όντας παλαιό στέλεχος του ταμείου δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται εκ πρώτης απόψεως. Ουσιαστικά «ξεβρακώνει» τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση που υπογράφει τα μνημόνια, όσο και την νυν αντιπολίτευση και τέως κυβέρνηση του τόπου, η οποία επιχειρεί πολιτική προπαγάνδα περί του ζητήματος.

Ανατρέχοντας, λοιπόν, στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Συνθηκών, η οποία οφείλει να διέπει όλες τις συμβάσεις μεταξύ κρατών ή μεταξύ κρατών και διεθνών οργανισμών, διαβάζουμε:

«Άρθρον 52- Άσκησις βίας επί του κράτους διά της απειλής ή χρήσεως βίας. Η συνθήκη είναι άκυρος εάν η σύναψίς της επετεύχθη διά της απειλής ή χρήσεως βίας κατά παραβίασιν των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, ως περιέχονται αύται εν τω Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

Συνεπώς, μιας και ο εκβιασμός είναι μία απειλή πράξης βίας, αυτό που λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ότι η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από την υπογραφή των μνημονίων, η οποία τελέστηκε κάτω από καθεστώς εκβιασμού.

Κοινώς, αν ο Σύριζα ήθελε να «σκίσει τα μνημόνια» θα μπορούσε να καταφύγει στα Διεθνή Δικαστήρια με τις αποκαλύψεις και να το επιτύχει. Από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να στηρίξει το αίτημα της κυβερνήσεως, ώστε να σταματήσουν οι παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το «μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά» της όταν θα γίνει κυβέρνηση.

Γιατί άραγε η κυβέρνηση δεν προχωράει σε καταγγελία της συμβάσεως του δανείου; Γιατί άραγε η Νέα Δημοκρατία, αντί να στηρίξει το αίτημα, βρίσκεται στο πλευρό των διεθνών τοκογλύφων; Η απάντηση βρίσκεται και πάλι στον εκβιασμό, ο οποίος όμως δεν αφορά τον Ελληνικό Λαό, αλλά είναι αυστηρώς κομματικός.

Πολύ απλά, οι διεθνείς τοκογλύφοι μπορούν να καταστρέψουν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας εν μία νυκτί, απλά ανοίγοντας τα… «τεφτέρια» τους για να αποκαλύψουν ποιος πήρε, τι πήρε και από ποιον τα πήρε. Η χρηματοδότηση του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας από την Siemens είναι απλώς η «κορυφή του παγόβουνου».

Γι’ αυτό και σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο» φοβάται την Χρυσή Αυγή και επιχειρεί από κοινού με τους διεθνείς τοκογλύφους την ανάσχεση του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Για να μην αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα που οδηγήσαν στην καταστροφή του τόπου και γίνει η Ελλάδα και πάλι δυνατή.

4 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΒΟΜΒΑ από στέλεχος του ΔΝΤ: Τα μνημόνια είναι άκυρα ως προϊόν εκβιασμού!

 1. Ν.Γ. Μιχαλολιάκος: Παρούσα η Χρυσή Αυγή σε όλους τους εθνικούς Αγώνες – ΒΙΝΤΕΟ

  Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής στον δημοσιογράφο Μάνθο Ευαγγελίου για το PLP TV.
  O Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην συζήτηση στην Βουλή για την διαφθορά, τονίζοντας πως τo αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει ισχυρό. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί πλήρης διαφάνεια και θωράκιση της Δικαιοσύνης διότι πέσαμε θύματα μιας πολιτικής σκευωρίας, η οποία έγινε και με την συνδρομή κάποιων δικαστικών.
  Επισήμανε ότι είχε καθήκον να αναδείξει αυτήν την αδικία εις βάρος της Χρυσής Αυγής επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεχίζεται και σήμερα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κατήγγειλε και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ένα κόμμα όπου κόπτεται, υποτίθεται, για τα ατομικά και προσωπικά δικαιώματα και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής βάδισε χέρι χέρι με την Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διώξουν τους Έλληνες Εθνικιστές για τον απλούστατο λόγο ότι η Χρυσή Αυγή έκοβε ψήφους και από την Νέα Δημοκρατία και αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Για την επανεκλογή της Χρυσής Αυγής και την ανάδειξη της σε τρίτη πολιτική δύναμη στις προηγούμενες εκλογές σημείωσε ότι λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι ότι εξαφανίζοντας την Χρυσή Αυγή από τα ΜΜΕ μπορεί να την εξαφανίσουν από τον λαό.
  Για την δίκη επισήμανε ότι μέχρι σήμερα από όσους μάρτυρες έχουν καταθέσει, δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση «εγκληματική οργάνωση». Το κατηγορητήριο είναι έωλο, καθώς ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι είπαν πως και οι 18 βουλευτές που είχαν εκλεγεί τον Ιούνιο του 2012 ήταν οι διευθυντές της εγκληματικής οργανώσεως.
  Για το μείζον ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού δήλωσε πως μια πιθανή έξοδος της χώρας από την συνθήκη Σένγκεν, θα έκανε την Ελλάδα λιγότερο «γοητευτική» και όχι πόλο έλξης εκατομμυρίων λαθρομεταναστών.
  Οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου δεν έχουν καμμία σχέση με τις ορδές των χιλιάδων αλλοδαπών λαθρομεταναστών και την δράση των τούρκων δουλεμπόρων. Τα σύνορα της χώρας πρέπει να κλείσουν και να φυλαχθούν από τον Ελληνικό Στρατό. Η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει σχέδιο νόμου για την οριστική πάταξη της λαθρομετανάστευσης.
  Για το όνομα της Μακεδονίας τόνισε πως η θέση της Χρυσής Αυγής είναι πάγια και δεν αλλάζει: Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας!
  Περιέγραψε τις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του κόμματος, όπως εκφράστηκαν στο 8ο συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή.
  Για την εθνική οικονομία επανέλαβε πως το χρέος είναι επαχθές και παράνομο και πως πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος.
  Αφού σχολίασε τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είναι παρούσα σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες για τον Λαό και την Πατρίδα.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Γιώργος Μύρτσος: “Η Χρυσή Αυγή θα βγει πρώτο κόμμα”

  Ένα πολύ ενδιαφέρον, όσο και επίκαιρο, σχόλιο κάνει ο παλαιός διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και νυν αθλητικός σχολιαστής Γιώργος Μύρτσος.
  Υπό τον τίτλο «Μπακασέτας στον ΠΑΟΚ, Χρυσή Αυγή πρώτο κόμμα!», ο Θεσσαλονικιός αθλητικογράφος, αφού ασχολείται στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του με ποδοσφαιρικού τύπου περιεχόμενα, φτάνει στο τέλος και λέει τα εξής:
  «Τέλος, θέλω να κλείσω με ένα πολιτικό σχόλιο. Γιατί έτσι όπως συμπεριφέρονται οι πολιτικοί στην Ελλάδα, μας ωθούν να βγει πρώτο κόμμα η Χρυσή Αυγή. Εγώ έχω χρόνια που δεν ψηφίζω, αλλά οι άνθρωποι είναι τρελοί! Έτσι όπως το πάνε, θα δούμε πίσσα και πούπουλα στους δρόμους. Ξέρεις τι είναι να είσαι στη χώρα σου και να μην μπορείς να πας στη δουλειά σου, επειδή έχουν κλείσει τον δρόμο οι λαθρομετανάστες; Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως…».
  Ο Μύρτσος θεωρούνταν ανέκαθεν τύπος, ο οποίος μπορούσε να αφουγκρασθεί το λαϊκό αίσθημα, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τη ροή των γεγονότων.
  Τόσο οι κοινωνικές συναναστροφές του, όσο και η καθημερινή επαφή που έχει με τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ, λόγω της φύσης της εργασίας του, τον οδηγούν στο προφανές συμπέρασμα ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ολοένα και περισσότερο και σε καθημερινή βάση, εξαπλώνει την πολιτική επιρροή της στον Ελληνικό Λαό, καθώς είναι το μόνο Κόμμα το οποίο δίνει ρεαλιστικές προτάσεις και απαντήσεις στο καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο/Η 28-9-2012 600 ΔΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ==ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ λέει:

  H MANA EINAI MIA
  H ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ
  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

  ΕΛΑ ΚΙ Ε.ΣΥ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ

  Μου αρέσει!

 4. Του Αθανάσιου Καρανάσιου

  Ξύπνα Λαέ σε εμπαίζουν … εξοφλούν γραμμάτια τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα νούμερα δεν βγαίνουν!

  Βλέποντας την οικονομική, την κοινωνική κατάντια και την ισλαμοποίηση της χώρας . θα πρέπει να είναι κανείς καραμπινάτος βλαξ για να πιστεύει, ότι το 85% σχεδόν των ψηφισάντων στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ψήφισαν να δολοφονηθούν εν ψυχρώ με το 3ο Υπερμνημόνιο και να ισλαμοποιηθεί η Ελλάδα ….

  Προσωπικά, ουδέποτε έδωσα αξιοπιστία στα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν μεπείθει η αποκλειστική κατ ανάθεση εξαγωγή των εκλογικών αποτελεσμάτων από τη μία (την ίδια και μοναδική) εταιρεία εδώ και 35 χρόνια, που τυγχάνει να εδρεύει σήμερα στην Ν. Υόρκη και να διοικείται από ξένους μεγαλομετόχους … Προκαλείται η νοημοσύνη κάθε εχέφρονος ανθρώπου!

  Μέσα στην οργή μου, για αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, θυμήθηκα σήμερα τα λόγια γνωστού και άριστα πληροφορημένου ραδιοτηλεσχολιαστή το πρωϊνό της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, όταν ακούσαμε στα ερτζιανά: «Οι Αμερικάνοι έβαλαν πλάτη». Είπε επίσης τότε, ότι υπήρξε μια σφυγμομέτρηση, που διενήργησε μια πρεσβεία (ξέρετε ποια!), η οποία «έπεσε μέσα» στο σύνολο των ποσοστών των τελικών αποτελεσμάτων. Συμπλήρωσε επίσης ο ΑΡΙΣΤΑ πληροφορημένος ραδιοτηλερμηνευτής, που επικοινωνεί (όπως δηλώνει) με τα «πνεύματα του δάσους», ότι η πετυχημένη αυτή σφυγμομέτρηση την παρέδωσε η πρεσβεία σε σύζυγο (ευμεγέθους) αρχηγού μικρού κόμματος, που συμπτωματικά ξαναμπήκε οριακά στη Βουλή, ώστε να στηρίξει ΞΑΝΑ τον Αλέξη, που κέρδισε με απίστευτη άνεση 145 έδρες στη νέα Βουλή, από ένα Λαό που την 5η Ιουλίου 2015 ψήφισε κατά των μνημονίων!

  Αποφεύγω να μιλήσω και για τα (αφύσικα) ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). Είναι τυχαίο λοιπόν, γιατί καίγονται τώρα όλοι τους για την εξόφληση των γραμματίων, με τη διόγκωση και επέκταση των μνημονίων και το ξεπούλημα και την ισλαμοποίση της χώρας; Είναι τυχαίο, γιατί όλοι τους άμεσα ή έμμεσα συνεργούν στα όσα απίθανα και αποκρουστικά συμβαίνουν στην Ελλάδα μας; Είναι τυχαίο, γιατί όλα γίνονται κατ εφαρμογή των διαβολικών σχεδίων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των λοιπών συνδαιτυμόνων/νεοαποικιοκρατών;

  Γι αυτό σου λέω Ελληνικέ Λαέ: «Σε εμπαίζουν … αφυπνίσου! Η δύναμη είναι η δική σου!»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.