Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία μετά τον ωμό εκβιασμό του ΔΝΤ εκμεταλλευόμενη την επίσκεψη Πούτιν τον Μάιο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Wikileaks, το ΔΝΤ προετοίμαζε να «χρησιμοποιήσει κατασκευασμένες προφάσεις» για να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο, και να οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε απόγνωση , έτσι ώστε η χώρα να συμφωνήσει με τα νέα μέτρα λιτότητας και ταυτόχρονα να εκβιαστεί η ΕΕ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

«Η Ελλάδα λόγω ακριβώς αυτού του νέου εκβιασμού από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να στραφεί προς την Ρωσία ως σημαίνον μέλος του ΔΝΤ , και να ζητήσει να τεθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ταμείου των διευθυντών», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Νότης Μαριάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Wikileaks, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου Paul Thomsen και η επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Delia Velkulesku , συζητούσαν σχέδια για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούλιο , επιθυμώντας να δημιουργηθεί η αίσθηση ενός ακόμη πιστωτικού γεγονότος.

Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας αναμένει όμως την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της προόδου των μεταρρυθμίσεων έως το Πάσχα. Πράγμα που ότι φαίνεται δεν είναι εφικτό διότι ΔΝΤ και ΕΕ δεν συμφωνούν σε καμία περίπτωση.


Ο κ.Μαριάς είναι ένα μέλος της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αρμοδιότητα του οποίου είναι ο έλεγχος επί των δράσεων της τρόικας των διεθνών δανειστών.


«Το ΔΝΤ εκβιάζει Ελλάδα, το γνωρίζουμε πολύ καλά, και η ελληνική κυβέρνηση έχει επίγνωση της στρατηγικής του ΔΝΤ. Αλλά τα Wikileaks επιβεβαίωσαν την πολιτική αυτού του ωμού εκβιασμού. Είναι σωστό το ότι η κυβέρνηση αντέδρασε, αλλά η αντίδραση αυτή θα έπρεπε να συνεχιστεί. Ο Τσίπρας έστειλε μόνο μια επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ. Αλλά όταν διαπραγματεύσεις άρχισαν εκ νέου με τους πιστωτές, το ΔΝΤ, και η κυβέρνηση δεν μίλησαν γι “αυτό», είπε ο κ. Μαριάς.


Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή η διαρροή έχει δώσει ένα «ισχυρό όπλο» στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά η ίδια δεν το χρησιμοποιεί σωστά. «Σταμάτησε και υποχώρησε , νομίζω ότι αυτό είναι λάθος», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής στον ρωσικό τύπο .


«Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα για να ζητήσει να τεθεί θέμα «εκβιασμού» στην συνεδρίαση του ΔΝΤ, και είναι απαραίτητο το ζήτημα αυτό να τεθεί και σε διεθνές επίπεδο», είπε ο κ. Μαριάς.


Σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, « κάλυψε απόλυτα την πολιτική του εκβιασμού του ΔΝΤ ».


« Ο Τσίπρας σταθερά απομονώνεται από την Δύση . Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί σε σημαίνοντα μέλη του ΔΝΤ, όπως η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και άλλα μέλη του ΔΝΤ, τα οποία θα πρέπει να θέσουν το θέμα σε συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ναι, η Αμερική έχει το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ. Όμως, το ΔΝΤ δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες , και είναι απαραίτητο να τεθεί το ζήτημα και από άλλες χώρες», είπε ο κ. Μαριάς .


Ο ίδιος πιστεύει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει ακόμα και αποζημίωση από το ΔΝΤ.


«Το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι τα λάθη που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ελλάδα, προκάλεσαν βλάβη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση από το ΔΝΤ», είπε ο κ. Μαριάς .


Η χώρα μας μπορεί να ισχυριστεί ακόμη και το «κατοχικό » δάνειο από την Γερμανία ,και σε αυτή την η περίπτωση, θα πρέπει να πάει στο διεθνές δικαστήριο.


Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος υπερβαίνει το 180% του ΑΕΠ, και θα πρέπει να αναγνωριστεί ως απεχθές.


«Η θεωρία του απεχθούς χρέους την είχε αναπτύξει, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος οικονομολόγος Αλέξανδρος Ζάχ . Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να σταματήσει την χορήγηση δανείων στην Ελλάδα ως υπερβολικά . Θα πρέπει να αναγνωρισθούν ως απεχθές χρέος, και ένα μεγάλο μέρος αυτού θα πρέπει να διαγραφεί», είπε ο ευρωβουλευτής.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δανειστές δεν προτίθενται να διαγράψουν τα χρέη της Ελλάδας και ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του έχουν πράγματι συμφωνήσει σε αυτό.


Οι δανειστές το μόνο που θα πετύχουν είναι να εξαθλιώσουν έναν ολόκληρο λαό , και στο τέλος να μην πάρουν «ΤΙΠΟΤΑ».

 

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

4 σκέψεις σχετικά με το “Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς τη Ρωσία μετά τον ωμό εκβιασμό του ΔΝΤ εκμεταλλευόμενη την επίσκεψη Πούτιν τον Μάιο

 1. Γεμίζουν ακόμη και …τις παιδικές κατασκηνώσεις.

  Ένα πούλμαν με 65 μετανάστες και πρόσφυγες αναχώρησε το απόγευμα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τις κατασκηνώσεις του Αγ.Ανδρέα.

  Την ίδια ώρα, στις παιδικές κατασκηνώσεις του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στο Λαύριο και το οποίο διαχειρίζεται το Πολεμικό Ναυτικό, μεριμνούν για τη φιλοξενία των νέων μητέρων προσφύγων . Στο κέντρο φιλοξενίας Λαυρίου έχει διατεθεί το κατάλληλο προσωπικό -μόνιμο και στρατεύσιμο – που φροντίζει για τη διατήρηση ικανοποιητικών συνθηκών υγιεινής, τη σίτιση των φιλοξενουμένων και την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του κέντρου φιλοξενίας Σκαραμαγκά από στελέχη της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία του που έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες οργάνωσης του για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

  «Σας αγαπάμε…!» Το φυλλάδιο που θα μοιράσει η κυβέρνηση στους λαθρο-πρόσφυγες

  «Μη χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε…!» γράφει το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους λαθρομετανάστες .

  http://www.iefimerida.gr/news/261055/sas-agapame-fylladio-poy-tha-moirasei-i-kyvernisi-stoys-prosfyges

  Δείτε το φυλλάδιο. Η ενημέρωση στα ελληνικά ξεκινάει από την 22η σελίδα.

  Click to access prosfyges-fylladio.pdf

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΟΙ “ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ” ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΙΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ SIEMENS

  Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων – η πολυθρυλούμενη περί ηχηρών αποκαλύψεων – προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα της Δικαιοσύνης και της διαπλοκής. Όμως, παρ΄ ότι η συζήτηση διεξήχθη μέχρι λίγο πριν το ξημέρωμα, εν τούτοις όσοι αντέξαμε να την παρακολουθήσουμε, δεν βγήκαμε από αυτή τη συζήτηση σοφότεροι. Εάν δεν υπήρχε και η πολιτική ατραξιόν που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος – πάντοτε ευαίσθητος και ευέξαπτος σε όσα του καταλογίζουν – τότε τους περισσότερους που άντεξαν ως το τέλος, είναι σίγουρο πως θα τους έπαιρνε ο ύπνος. Κάθε στιγμή, όλοι περιμέναμε να ακούσουμε με κραυγές τον Ε.Βενιζέλο να αποκαλεί, τον Πάνο Καμμένο: “Αλήτη, αλητάμπουρα”. Μου θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, όταν θέλαμε στην εποχή μας να πούμε κάποιον ότι είναι πολύ αλήτης, τον αποκαλούσαμε “αλητάμπουρα”.
  Όπως, ήταν φυσικό επακόλουθο, δεν μπορούσαν να αφήσουν χωρίς αναφορά το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της χώρας. το σκάνδαλο της πολΥΕΘΝΙΚΗς Γερμανικής εταιρείας Siemens ΑΕ.

  Ωστόσο στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός – που κατά το παρελθόν ως αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά έβαζε πολύ υψηλά τον πήχη αυτού του πολιτικο-οικονομικού εγκλήματος – ήταν απόλυτα υποτονικός και στην ουσία έπαιξε το παιχνίδι της πολύ καλής του φίλης πλέον, Άγκελας Μέρκελ.
  Προανήγγειλε λοιπόν ο Πρωθυπουργός τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens και κάλεσε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην επιτροπή.
  Μούγκα στη στρούγκα ο Μητσοτάκης.
  Βέβαια, όσες φορές δόθηκε ο λόγος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όχι μόνο δεν σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε το όνομα της Siemens…

  Μόνο ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ…

  Τα μόνα κόμματα, τα οποία είχαν αποκρυσταλλωμένες θέσεις για το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens, ήταν η “Χρυσή Αυγή” και το ΚΚΕ. Ωστόσο, θα σταθώ στον Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που είπε στην τοποθέτησή του αυτό που επί χρόνια γράφω και λέω σε τηλεοπτικές παρουσίες μου: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού με τη Siemens. Γιατί δεν τον καταργεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευτελίσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης”.

  Οι Τσιπραίοι είναι περισσότερο απατεώνες των Σαμαραίων.

  Και έχει δίκιο ο κ. Κουτσούμπας. Ο επιβλαβής για το ελληνικό Δημόσιο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός με τη Siemens, πρέπει να καταργηθεί!!
  Γιατί ο Νόμος καταργείται με Νόμο. Εάν λοιπόν ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Siemens εμπαίζει το ελληνικό Δημόσιο και δεν τον τηρεί, τότε πρέπει άμεσα να τον καταργήσει. Τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια για να χαϊδέψει τη γερμανική βιομηχανία, το γόητρο της οποίας έχει τσαλακωθεί με τα σκάνδαλα της Siemens και ταυτόχρονα να καθησυχάσει τις ανησυχίες της κ. Μέρκελ, που έχει υπό την προστασία της τους φυγόδικους αρχιμαφιόζους Χριστοφοράκο και Καραβέλα.
  Όσο όμως ο κ. Τσίπρας δεν καταργεί τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό – που ήταν προεκλογική του εξαγγελία – τόσο περισσότερο εκτίθεται και δίνει την εντύπωση ότι κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει…
  Γιατί ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι στην τελευταία σελίδα του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ρητώς και κατηγορηματικώς, αναφέρεται:
  «IX. ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ. Τα Μέρη (Δημόσιο και Siemens) συμφωνούν ότι η παρούσα Συμφωνία… ανακληθεί ή ακυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη και θα θεωρείται για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις και/ή τις σχετικές διαδικασίες ως “χωρίς αναγνώριση”. Στην περίπτωση αυτή τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…».

  Τι δεν καταλάβατε κε Πρωθυπουργέ;;;

  Εν τοις πράγμασι άκυρος από την πρώτη στιγμή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
  Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε από την πλευρά της Γερμανικής εταιρείας στις 2 Μαρτίου 2012 (Από πλευράς Siemens AG με έδρα το Μόναχο, υπέγραψε ο Peter Y. Solmssen. Από πλευράς Siemens ΑΕ με έδρα την Αθήνα, υπέγραψε ο Πάνος Ξυνής). Το ελληνικό Δημόσιο υπέγραψε στις 22 Αυγούστου 2012 με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
  Το περίεργο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας υπέγραψε μετά από κοντά 6 μήνες, από τη στιγμή που οι προκάτοχοί Ζανιάς και Σαχινίδης αρνούνταν να τον υπογράψουν.
  Αναρωτηθήκατε το γιατί; Από τη στιγμή που ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ρητώς αναφέρει: “Σε περίπτωση που η παρούσα Συμφωνία απορριφθεί, δεν κυρωθεί εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της από τη Siemens, …η παρούσα Συμφωνία είναι άκυρη και ανίσχυρη…”.
  Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η διάθεση του Στουρνάρα ήταν να μην τον υπογράψει, από τη στιγμή που διαπίστωνε πολλές παγίδες. Γι΄ αυτό και δεν τον υπέγραψε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργείου Οικονομικών. Τον υπέγραψε όμως, δυο μέρες πριν το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου, στη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ.
  Τι είπατε;;; Τους τράβηξε τ΄ αυτιά η Μέρκελ και έκατσαν στα τέσσερα;;;

  Σωπάτε καλέ, που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος!!!

  Από την πρώτη στιγμή ήταν ενημερωμένοι οι Παπαδημούλης και Φίλης.
  Την εποχή εκείνη ο Σαμαράς είχε αποποιηθεί τη γνωριμία του με τον Χριστοφοράκο, τον Καραβέλα και τον Γεωργίου και διάφοροι εντεταλμένοι του Συστήματος Σαμαρά προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες και να ρίξουν στα μαλακά αποκαλυπτικές ειδήσεις, όπως αυτή της τοποθέτησης του καθηγητή Καράκωστα στο Μέγαρο Μαξίμου ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Του κ. Καράκωστα που επί δεκαετίες ήταν Νομικός Σύμβουλος – προΐστατο του Νομικού τμήματος – της Siemens και του Χριστοφοράκου, παρ΄ ότι ο ίδιος λέει πως παρατήθηκε όταν ανέλαβε ο Χριστοφοράκος.
  Εκείνη την ίδια εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ έσκουζε σε όλους τους τόνους ότι οι μετέχοντες του σκανδάλου θα πάνε φυλακή.
  Έτσι, κάποιοι αδαείς που γνώριζαν πολλά περί της υποθέσεως Siemens, πίστεψαν αυτές τις καταγγελτικές κραυγές και θεώρησαν ότι θα έπρεπε να εμπιστευθούν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να τους τροφοδοτήσουν με απαραίτητο υλικό (μέσω e-mail), για να ενεργήσουν τα δέοντα.
  Η εκτίμηση και η επιλογή έγινε για δυο εξόχως σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ την διετία 2010-2012.

  Αυτά τα πρόσωπα ήταν:

  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημερινός Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου την εποχή εκείνη ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρούνταν ως ο ισχυρότερος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Νίκος Φίλης, σημερινός Υπουργός Παιδείας, την εποχή εκείνη ήταν Διευθυντής της εφημερίδας “Αυγή”, πολιτικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ…

  Επίλογος.

  Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν και θεωρούν πως δεν θα αναγκασθούν να δώσουν ημερομηνίες αποστολής των e-mail, όπου ενημέρωναν μέσω αυτών για την εξύφανση του σκανδάλου της Siemens, αλλά και για την μη τήρηση όρου του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού που αφορούσε τη δέσμευση της Siemens για τη διατήρηση των 600 εργαζομένων!!!

  Παναγιώτης Αποστόλου

  http://www.apostoloupanos.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Είπαμε. Οι Συριζαιοι έχουν ασυλία.

  Εάν ήταν χρυσαυγίτες θα ήταν …στα κάτεργα.

  Μπορεί να έσπασαν, να κατέστρεψαν και να απείλησαν ζωές εργαζομένων, ωστόσο οι δύο συλληφθέντες, μέλη του Ρουβίκωνα, που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρώτου Θέματος το πρωί της Παρασκευής αφέθησαν ελεύθεροι μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε από τον εισαγγελέα.
  Το -τουλάχιστον- αξιοπερίεργο είναι ότι οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 37 ετών, έχουν και στο παρελθόν συλληφθεί για τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του Ρουβίκωνα ο πρώτος και τέσσερις ο δεύτερος.
  Φαίνεται ότι οι δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς στο οποίο οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν έλαβαν υπόψη το παραβατικό παρελθόν των δύο ανδρών που τους καθιστά ύποπτους για τέλεση παρόμοιων αδικημάτων στο μέλλον.
  Σε βάρος του 32χρονου Χ.Ν. που μένει στη Νέα Φιλαδέλφεια και του 37χρονου Π.Ν. που μένει στο Περιστέρι ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
  – το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς κατ εξακολούθηση
  – διατάραξη κοινής ειρήνης με την παράγραφο 2 του σχετικού άρθρου που αναφέρεται σε παρακώλυση έκδοσης φύλλου εφημερίδας
  – ψευδή ανωμοτί κατάθεση διότι σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο νεαροί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στον εισαγγελέα.

  Ένοχος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ντογιάκος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

  http://papatzides.blogspot.gr/2016/04/blog-post_55.html

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.