Θρίαμβος του Άσαντ στις εκλογές: Ψήφος Εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Συρίας – Τα γαμημένα δυτικά ΜΜΕ και τα δικά μας βοθροκάναλα έκρυψαν την είδηση, επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα!

Θρίαμβος του Άσαντ στις εκλογές: Ψήφος Εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Συρίας - Τα δυτικά ΜΜΕ έκρυψαν την είδηση, επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα!

Εδώ και μία εβδομάδα έχουν διεξαχθεί κοινοβουλευτικές εκλογές στη Συρία. Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ φαίνεται πως δεν το πληροφορήθηκαν. Ούτε και όσοι συνήθως ενημερώνονται από αυτά. Οι κάλπες στήθηκαν ως επί το πλείστον σε περιοχές που ελέγχονται από δυνάμεις του Άσαντ. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΣΑΝΑΑ μετέδωσε τις εξελίξεις. Οι κάτοικοι της πολύπαθης χώρας κλήθηκαν να προσέλθουν σε 7.000 εκλογικά κέντρα, προκειμένου να επιλέξουν ανάμεσα σε 11.341 υποψηφίους για την Εθνοσυνέλευση των 250 μελών. Τα ονόματα στα ψηφοδέλτια προέρχονταν από τη Δαμασκό, το Χαλέπι, την Ιντλέμπ, τη Χομς, τη Χάμα, τη Λαοδικεία (Λατάκια), την Ταρσό (Ταρτούς) την Ντέιρ Εζέρ, τη Χάσκα, την Εζόρ, τη Χασάκα, τη Ράκκα, την Νταράα, τη Σουέιντα και την Κουνέιτρα (στα υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ). Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφειλόταν κυρίως στις δυσκολίες που υπήρξαν με τη μεταφορά των ψηφοδελτίων από περιοχές οι οποίες παραμένουν υπό κατάληψη, όπως το Χαλέπι. Το κυβερνών κόμμα Μπάαθ και οι σύμμαχοί του ήταν οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, αργά το Σάββατο, η Εθνική Ενότητα, την οποία αποτελούσαν το κυβερνών κόμμα και οι σύμμαχοί του, θα κατέχει στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση (Majlis al-Sha’ab) τις 200 από τις 250 έδρες.
Στις εκλογές της περασμένης Τετάρτης, που αποδείχθηκαν ψήφος εμπιστοσύνης στο σημερινό καθεστώς, υπήρξε προσέλευση 58% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, γεγονός που κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό, αν λάβει κάποιος υπ’ όψιν τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 48%.
Η προσέλευση ήταν 80% στη Χομς, αλλά 52% στην Ταρσό. Οι άνθρωποι που γνώρισαν τα δεινά του πολέμου περισσότερο, όπως στη Χομς, εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωσή τους από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό, επίσης, ήταν πως περί τους 140.000 πρόσφυγες ταξίδεψαν -έστω και για μία ημέρα- από τον Λίβανο για να ψηφίσουν. Για τους ανεξάρτητους παρατηρητές, η συμμετοχή στις εκλογές ήταν σημαντικότερη από τα πρόσωπα που εκλέχτηκαν. Ένας από τους λόγους για τους οποίους η εκλογική διαδικασία δεν παρουσιάστηκε από τα δυτικά ΜΜΕ σχετίζεται με μια προσπάθεια να μην αποκτήσει επιπλέον αξιοπιστία η αντιπροσωπεία του προέδρου Άσαντ στις διεξαγόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης. Μήπως αυτή η επιλεκτική παρουσίαση ειδήσεων μας θυμίζει κάτι; Πρόκειται για την ίδια ακριβώς τακτική που χρησιμοποιούν τα εγχώρια αργυρώνητα μέσα στην προσπάθειά τους εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η χρήση των ίδιων γραφικών και ανούσιων εργαλείων χειραγώγησης της κοινής γνώμης αποδεικνύει την παρουσία ενός και μόνο εγκεφάλου πίσω από τις πράξεις του συστήματος και τις τακτικές του.

2 σκέψεις σχετικά με το “Θρίαμβος του Άσαντ στις εκλογές: Ψήφος Εμπιστοσύνης από τους πολίτες της Συρίας – Τα γαμημένα δυτικά ΜΜΕ και τα δικά μας βοθροκάναλα έκρυψαν την είδηση, επειδή δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα!

 1. Γιατί το Ισραήλ υποστηρίζει τους ισλαμιστές τρομοκράτες;

  Όλοι γνωρίζουμε ότι από την αρχή της κρίσης στην Συρία το 2011, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε ο συμμοριτοπόλεμος των τζιχαντιστών εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, το Ισραήλ υποστήριζε αυτούς τους κανίβαλους ισλαμιστές με κάθε τρόπο. Είτε μέσω της περίθαλψης των τραυματιών σε ισραηλινά νοσοκομεία, είτε με την προμήθεια πολεμοφοδίων, είτε με αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων του Άσαντ.
  Γιατί λοιπόν το Ισραήλ υποστηρίζει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους; Οι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:
  Οι βάρβαρες πράξεις του Ισλαμικού Κράτους αποσπούν την κοινή γνώμη από τις σχεδόν πανομοιότυπες πράξεις του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα εδάφη. Τα ΜΜΕ δαιμονολογούν, πολύ σωστά αλλά ενίοτε πολύ αργά, τις βαρβαρότητες των ισλαμιστών και «ξεχνούν» να πράξουν το ίδιο για τις βαρβαρότητες των ιουδαίων. Έτσι το Ισραήλ αποφεύγει την διεθνή κατακραυγή για τις δικές του αιμοσταγείς πράξεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού.
  Το Ισραήλ υποστηρίζει τους τζιχαντιστές διότι συνδέει προπαγανδιστικά τις βάρβαρες τους ενέργειες με άλλες εθνικοαπελευθερωτικές μουσουλμανικές οργανώσεις της Μέσης Ανατολής, όπως της Χαμάς και της Χεζμπολάχ που μάχονται εναντίον των συμφερόντων του.
  Το Ισραήλ επισήμως έχει δηλώσει ότι προτιμά να συνορεύει με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους παρά με την Συρία του Άσαντ. Και αυτό διότι ο Άσαντ διευκόλυνε στο παρελθόν τους Ιρανούς να προμηθεύουν με όπλα την Χαμάς και την Χεζμπολάχ, δυο ορκισμένους εχθρούς του Ισραήλ. Επίσης το Τελ Αβίβ αντιλαμβάνεται ότι ο Άσαντ ουδέποτε θα παραιτηθεί από την διεκδίκηση των υψωμάτων του Γκολάν τα οποία κατέχει το Ισραήλ από τον πόλεμο του 1967.
  Το Ισραήλ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι μισθοφόροι της Δύσης, ελέγχονται καθ’ ολοκληρία από δυτικές κυβερνήσεις και συμμαχίες και ως εκ τούτου δεν αποτελούν κίνδυνο για τα συμφέροντα του.
  Το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί και λειτουργεί και θα το κάνει και στο μέλλον είτε στην Λιβύη είτε στην Ευρώπη, ως γεωπολιτικό εργαλείο του διεθνούς Σιωνισμού με πάτρωνες την Ουάσιγκτον, την Άγκυρα και το Ριάντ. Το Ισλαμικό Κράτος ενεργεί σε απόλυτη ταύτιση με το Ισραήλ με σκοπό τον κατακερματισμό και την διάλυση των γειτονικών κρατών αυτού. Ο στόχος ήταν και είναι η δημιουργία εθνοτικών και θρησκευτικών θυλάκων που θα αντικαταστήσουν τα κοσμικά υπάρχοντα κράτη του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, της Αιγύπτου (Yinon Plan) για να μπορεί το Ισραήλ να είναι κυρίαρχη δύναμη στην Μέση Ανατολή.
  Το Ισραήλ υποστηρίζει τους τζιχαντιστές επειδή ανήκουν στο μουσουλμανικό δόγμα των σουνιτών-βαχαμπιστών. Οι σουνίτες-βαχαμπιστές δεν ενδιαφέρονται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον σιωνιστικό ζυγό. Οι βαχαμπιστές μεταξύ όλων των μουσουλμανικών αιρέσεων είναι η πλέον φιλική θρησκευτική ομάδα προς το Ισραήλ. Εξ άλλου αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές τα περίπου 6 χρόνια του συμμοριτοπόλεμου στην Μέση Ανατολή ουδέποτε επιτέθηκαν στο Ισραήλ, αν και είχαν αυτή την δυνατότητα. Ο μεγαλύτερος εχθρός των βαχαμπιστών είναι οι σιίτες και όχι οι ιουδαίοι.
  Το Ισλαμικό Κράτος είναι εργαλείο της Δύσης, είναι εργαλείο των Αμερικανο-νατο-σιωνιστών για αυτό και η υποστήριξη του από το Ισραήλ δεν πρέπει να μας ξενίζει.

  Γ. Λιναρδής

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Παράθεμα: 13/4/2016 ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ Ο ΑΣΑΝΤ ! ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ! » ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.