«ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»

Λάβαμε και το Δημοσιεύουμε:


ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

«ΕΛ.ΛΑ.Σ.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ

Ευριπίδου 57Τ.Κ. 10554 Αθήνα Τηλ: 210 3250220

ΑΦΜ: 997186378 ΔΟΥ: Α΄ ΑΘΗΝΩΝ

http://www.patriotikienosi.gr**Ηλ.Ταχ: elas@otenet.gr

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα 28η Μαΐου 2016

Προς τον Ελληνικό Λαό!!!

Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Το πρωί της 14ης Μαΐου 2016 το πρωτοσέλιδο της κίτρινης φυλλάδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ έγραφε με πηχυαίους τίτλους τα άκρως συκοφαντικά μυθεύματα: «Ριφιφί σε Στρατόπεδο για να κλέψουν όπλα και να εισβάλουν στη Βουλή. Θα τα «φόρτωναν» στην Χρυσή Αυγή. Θα έριχναν χειροβομβίδα σε Τζαμί μουσουλμάνων στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι καταθέσεις ενώπιον του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ» Δύο Ταξίαρχοι των καταδρομών και αρχηγός κόμματος».

Τα ονόματα τα φερόμενα ως έχοντα εμπλοκή με την παραπάνω υπόθεση είναι των εκ των μελών της πολιτικής Γραμματείας του πατριωτικού κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», Επιχειρηματία-Δημοσιογράφου και λογοτέχνη Τηλιγάδα Οδυσσέα και του Ταξίαρχου ε.α Σμυρλή Στέργιου ως και του ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχοντος με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-«ΕΛ.ΛΑ.Σ», Ταξίαρχου ε.α. κυρίου Τζιάκη Ιωάννη-Ευτύχιου, Διοικητού της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων.

Το δόλιο αυτό άρθρο του ακατανόμαστου συντάκτου που στοχεύει τουλάχιστον στην ηθική μας εξόντωση αν όχι και στην φυσική, εμπλέκει και τους πρώην: α) Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας κύριο Αγγελάκη Δημήτριο, β) Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κύριο Παπαγιανόπουλο Νίκο και γ) Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κύριο Θοδωρή Δραβίλα παρουσία των οποίων, κατά το κατάπτυστο δημοσίευμα, εδόθη και σχετική κατάθεση του υποτιθέμενου σχιζοφρενούς μάρτυρα της παρακρατικής ραδιουργίας που πασχίζει να ευεργετήσει συγκεκριμένο κόμμα προσβλέποντας στην «κάθαρσή» του και πρέπει κάποιοι να εμβαπτισθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία αφού, κατά το ρυπαρογράφημα της αισχρής εφημερίδας: «Θα τα «φόρτωναν» στην Χρυσή Αυγή».

Και όλα αυτά τα χυδαία και καταγέλαστα αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ένεκα των οποίων, όσοι δολίως και υπόπτως τα επινόησαν, χρήζουν επείγουσας ανάγκης ψυχοπνευματικής υποστήριξης, συνέβαιναν εν αγνοία πάντων ημών των επίδοξων «πραξικοπηματιών»!!! 

Σε επαφή μας με τις αρμόδιες μνημονευόμενες Αρχές, αυτές μας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για το εν λόγω καθ’ όλα γελοίο θέμα αλλά εμείς τους τονίζουμε ότι, διά της παραλείψεως των οφειλομένων ενεργειών των καθίστανται υπόλογες αφού ανερμάτιστα μίσθαρνα φερέφωνα σκοτεινών δυνάμεων, που κάθε βράδυ ουρλιάζουν ως ύαινες υβρίζοντας «πατριωτικά» τους πάντες, εμπλέκουν υψηλόβαθμα στελέχη και τους θεσμούς στους οποίους ανήκουν από τους οποίους, κατά την αναφορά του κυρίου Πάνου Καμμένου στη Βουλή, με τους φόρους πάντων ημών σιτίζονται οικογενειακώς λασπολόγοι και συκοφάντες του τύπου Στέφανου Χίου του Συμεών.

Δεδομένου ότι με το κατάπτυστο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο υβρίδιο της «δημοσιογραφικής» αλητείας:

 • Παραβιάζει το Σύνταγμα και τους σχετικούς με τα ανθρώπινα δικαιώματα νόμους!!!

 • Σπείρει ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό Λαό για να δώσει το δικαίωμα στα ανθελληνικά κόμματα να ψηφίσουν κατασταλτικούς νόμους με σκοπό να μας στερήσουν κάθε μορφής Ελευθερίας!!!

όφειλαν, τόσο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης όσο και η Δικαιοσύνη και κάθε άλλος αρμόδιος φορέας, να έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ κωφεύουν προστατεύοντας ή και υποθάλποντας πιθανόν την ανομία των ΜΜΕ που δρούν ανεξέλεγκτα και έχουν μεταβληθεί σε στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας γενόµενα πολλάκις πρόξενοι οικογενειακών συμφορών, δολοφόνοι υπολήψεων, διαφθορείς συνειδήσεων, εκµαυλιστές της κοινωνίας και ηθικοί αυτουργοί αυτοκτονιών.

Προς ενημέρωση λοιπόν πάντων των ενδιαφερομένων, υβριζομένων και συκοφαντημένων πολιτών εκ μέρους του αλαλάζοντος κυμβάλου Στέφανου Χίου του Συμεών, έχουμε την ιερή υποχρέωση να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ τα κατωτέρω: Στην εμετική φυλλάδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ και στο συγκεκριμένο φύλλο της, ΟΥΔΕΜΙΑ ταχυδρομική διεύθυνση, ΟΥΔΕΝ στοιχείο του Συμβούλου και Επιμελητού Έκδοσης κυρίου Στέφανου Χίου του Συμεών ως και της εκδότριας εταιρείας και παντός άλλου κατά νόμο υπόχρεου ενυπάρχει.

Με αιτία λοιπόν την ανυπαρξία των στοιχείων πάντων των ανωτέρω εμπλεκομένων θλιβερών συκοφαντών μας, ερευνήσαμε να βρούμε το άντρο της δημοσιογραφικής οδαλίσκης κυρίου Στέφανου Χίου του Συμεών, από όπου εκτοξεύει τους έντυπους και ηλεκτρονικούς συκοφαντικούς του ρύπους. Ανακαλύψαμε λοιπόν ότι της με αρχικό κεφάλαιο 4.500 ευρώ και διακριτικό τίτλο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, Εκδότριας Εταιρείας της βδελυρής εφημερίδας του «πατριώτη Στέφανου Χίου του Συμεών», με έδρα την οδό Μομφεράτου 87, Αθήνα, τον κύριο μέτοχο αυτής αποτελεί η εξωχώριος {Offshore} εταιρία Mileson International Limited με έδρα στην Ελλάδα Πάργας 5, Περιστέρι Αττικής, όπου και η διεύθυνση του ετέρου μετόχου αυτής κυρίου Γεωργίου Γκασιάμη του Νικολάου αλλά με κύρια έδρα της επί της οδού Αγίου Παύλου αριθμός 61, {Floor 2}, Άγιος Ανδρέας, στην Λευκωσία της Κύπρου, με Διευθυντή και γραμματέα τον κύριο  ΝΙΚΟΛΑ ΚΤΩΡΗ και μοναδικό μέτοχο τον κύριο Φρίξο Ζεμπύλα, κάτοικο Ακροπόλεως 101, Στρόβολος, στην Λευκωσία της Κύπρου, μέλος της KTZ Corporated Services, και έδρα Ακροπόλεως 101, Στρόβολος, στην Λευκωσία της Κύπρου. Αποκαλύπτεται πλέον το μεγαλείο του ΔΗΘΕΝ «πατριωτισμού» των Ελληναράδων!!!

Ειδικότερα τονίζεται ότι συνεχίζοντας την έρευνά μας για να ξετρυπώσουμε τον Σύμβουλο και Επιμελητή Έκδοσης βωμολόχο αρουραίο κύριο Στέφανο Χίο του Συμεών, ο οποίος είχε και το περισσό θράσος να μας απειλήσει με μηνύσεις, ανακαλύψαμε τις γιάφκες της δημοσιογραφικής αλητείας, από όπου αναδύονται οι αποπνικτικές αναθυμιάσεις των σκοτεινών υπονόμων των Στοών, που βρίσκονται αφ’ ενός μεν στην οδό Δοϊράνης 45, στην Καλλιθέα Αττικής, αφ’ ετέρου στην οδό Δαβάκη Πίνδου 33, στου Ζωγράφου Αττικής.

Αλλά το πληρωμένο όργανο των δυνάμεων του σκότους, ο αδαής προσκυνημένος Σύμβουλος και Επιμελητής Έκδοσης, γεννά πολλά και τεράστια ερωτηματικά περί των προθέσεών του αφού το εμετικό του άρθρο θυμίζει γκαιμπελίστικες μεθόδους άλλης εποχής και χρηματοδοτήθηκε ή και επιβλήθηκε στην αξιοθρήνητη ύποπτη φυλλάδα του να μας στείλει μήνυμα γιά να παύσουμε ως ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», να εναντιωνόμαστε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και να μην αποκαλύπτουμε θέματα που κάποιους ενοχλούν και τους δυσκολεύουν στην πορεία τους, οπότε όλοι οι προδότες έχουν χάσει τον ύπνο τους και αγωνιούν για την αποτυχία των ανθελληνικών τους σχεδίων.

Αγαπητές συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Είναι γεγονός ότι: α] από την 11η Ιουνίου 2013 που εναντιωθήκαμε στην αμφιλεγόμενη απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά που έκλεισε την ΕΡΤ, β] από την 26η Ιουνίου 2014 που καταθέσαμε στο Ανώτατο Ειδικό δικαστήριο την ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ κατά της ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗΣ Βουλής των «Ελλήνων» και γ] ειδικώς από την 16η Δεκεμβρίου 2014 που καταθέσαμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο την προσφυγή μας κατά του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ για το ξεπούλημα του Ελληνικού, ως μέλη της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», πολλάκις μέχρι σήμερα δεχθήκαμε τα πυρά του παρακράτους και απειληθήκαμε, συκοφαντηθήκαμε, λοιδορηθήκαμε και προσπάθησαν να μας διαλύσουν διότι επιτελούμε το καθήκον μας διεξάγοντας τον αγώνας μας για την Πατρίδα. Αυτές όμως οι θέσεις μας και οι δράσεις μας, τρομάζουν τα αργυρώνητα παπαγαλάκια της Νεοταξικής συμμορίας με αποτέλεσμα την 14η Μαΐου 2016 να δεχθούμε την επίθεση του παρακράτους μέσω του προβοκατόρικου δημοσιεύματος της ανεκδιήγητης κίτρινης φυλλάδας του επικίνδυνου θρασιμιού Στέφανου Χίου του Συμεών που με πηχυαίους τίτλους έγραφε τα κωμικοτραγικά φληναφήματα της νοσηρής φαντασίας των εμπνευστών τους τα οποία μόνο ψυχοπαθείς και μυθομανείς πρακτορίσκοι και μίσθαρνα όργανα του παρακράτους δύνανται να χαλκεύσουν. 

Δεν θα σας κάνουμε όμως την χάρη σκύβαλα της «δημοσιογραφίας» να εμπλακούμε στο προβοκατόρικο παραλήρημά σας διότι ΟΥΔΕΙΣ Έλληνας μας περισσεύει και ΟΥΔΕΙΣ νουνεχής πατριώτης θα ενεπλέκετο σε σχέδιο που θα είχε σαν αποτέλεσμα ενδεχόμενα νεκρούς, εκτεταμένες εξεγέρσεις, καταστροφές περιουσιών και πιθανόν και την  εμπλοκή ξένων δυνάμεων που ευαγγελίζεσθε. Μήπως ο σκοπός σας ανάγεται στην αποφράδα ημέρα της 17ης Νοεμβρίου 1973 όταν στα πέριξ του Πολυτεχνείου μέρη δολοφονήθηκαν 23 Έλληνες από αλλότριες δυνάμεις; Μήπως σας χαλάσαμε τα σχέδια αποκαλύπτοντας τον ρόλο ενός ΔΗΘΕΝ Πατριωτικού Συνδέσμου που επί τρείς φορές, από την 6η Νοεμβρίου 2015, προσπάθησε να δώσει αφορμή στο καθεστώς της Νέας Τάξης Πραγμάτων να επιβάλλει την δική του δικτατορία; Εάν ο σκοπός σας είναι, μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων, ως δούρειοι ίπποι να προκαλέσετε επί πλέον προβλήματα στην Πατρίδα μας, ΑΓΝΟΕΙΤΕ οπωσδήποτε το ακροτελεύτιο Άρθρο 120 παράγραφο 4 του Συντάγματος η οποία επιτάσσει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»…..

Δεδομένου ότι εδώ έχουμε πλέον να κάνουμε με ύπουλα σχέδια μελετημένα από χρόνια, για να φτάσουμε στο σήμερα, είναι γεγονός ότι όντας αδίστακτοι και προκειμένου να σωθούν οι ίδιοι, θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες αν όχι σε εμφύλιο, αφού εντέχνως κατάφεραν να οδηγήσουν τις επαγγελματικές τάξεις σε μεταξύ τους σύγκρουση.

Άθλια γεννήματα εχιδνών, αποτολμήσατε πολλάκις μέχρι σήμερα να μας διαλύσετε αλλά η ασπίδα του Έθνους σχηματίζεται και μεγαλώνει κάθε μέρα με προσωπικότητες και καθαρούς Έλληνες από όλους τους χώρους. Τώρα καταλάβαμε ότι σας διακατέχει ο φόβος της αποτυχίας σας γιατί θα λογοδοτήσετε στα Σιωνιστικά αφεντικά σας. Τώρα εμπεδώσαμε ότι με την δράση μας τρομοκρατούμε εσάς τους τρομοκράτες!!!

Μία είναι η απάντηση του Έθνους των Ελλήνων προς όλα τα σκύβαλα που πλέουν στα απόνερα των σκοτεινών υπονόμων των Στοών: Ο καιρός των λόγων έχει πλέον παρέλθει. Τώρα μόνον οι πράξεις έχουν σημασία. Έχουμε και εμείς δύναμη και η δύναμη είναι στις ψυχές μας.

Κατόπιν των ανωτέρω και προς διαλεύκανση των χαλκευμένων δεδομένων που εκπορεύονται από οιονδήποτε στρατευμένο υπηρέτη της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς Σιωνιστικής συμμορίας, υποβάλλαμε και οι τρείς «επίδοξοι πραξικοπηματίες» την επισυναπτόμενη υπ’ αριθμό: ΑΒΜ Α2016/1081/23-5-2016 έγκλησή μας ΚΑΤΑ:

1ον Της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης, με διακριτικό τίτλο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ, νομίμως εκπροσωπουμένης, ως Εκδότριας της Καθημερινής Πολιτικής και Σατυρικής, Εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

2ον Του Συμβούλου και Επιμελητού Έκδοσης κυρίου Στέφανου Χίου του Συμεών και,

3ον Παντός συντάκτου και παντός κατά Νόμο συναυτουργού ή συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσεως και κοινού δόλου, στην διάπραξη των αδικημάτων της διά του τύπου συκοφαντικής δυσφημήσεώς μας ως και της διασποράς ψευδών ειδήσεων ικανών να επιφέρουν κινδύνους για τις ζωές μας και την σωματική μας ακεραιότητα, μέσω της εφημερίδος ΜΑΚΕΛΕΙΟ [δημοσίευμα στο υπ’ αριθμό 388 φύλλο του Σαββάτου 14 Μαΐου 2016 και της Κυριακής 15 Μαΐου 2016].

Ελπίζουμε ότι υπάρχουν έντιμοι Δικαστές στην Αθήνα που δεν ανήκουν σε οργανώσεις που αντιστρατεύονται τα Εθνικά μας συμφέροντα. Ελπίζουμε!!!

Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

Εκ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Οδυσσέας Τηλιγάδας              Στέργιος Σμυρλής

210 3250220                   6944325056


ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΧΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ του ΣΥΜΕΩΝ

37 σκέψεις σχετικά με το “«ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ»

 1. Ιδιωτικές ασφάλειες εναντίον ΑΘΩΩΝ , στην Ελλάδα που επικρατεί το ΧΑΟΣ …!!!

  TROIKA –ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ στην βασανισμένη Ελλάδα…. Ιδιωτικές ασφαλίσεις για ΟΛΟΥΣ…!!!

  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., έχει διαδώσει τα καλά νέα , για το τι θα πάθει ο ΑΘΩΟΣ αν τυχόν παραπονεθεί αν το ιδιωτικό του συμβόλαιο , που αφορά την περίθαλψή του έχει ακυρωθεί παράνομα…!!!!

  Υποχρεώνουν ΑΘΩΟΥΣ σε άνισους δικαστικούς αγώνες, αν ο ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας τους προσκομίσει πλαστά έγγραφα στο δικαστήριο, θα κερδίζει την δίκη αν έχει παρανόμως ακυρώσει το ιδιωτικό συμβόλαιο επειδή ήταν ή έχει μετατραπεί σε ζημιογόνο εξαιτίας ατυχήματος ….. Λαμπρό παράδειγμα η ασφαλιστική ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α., του πιο γνωστού για τα αισχρά κατορθώματά του Έλληνα τραπεζίτη κου ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ που ξεφτίλισε τους Σεβαστούς Δικαστές , στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, Μονομελές Αθηνών, Πολυμελές Αθηνών, Εφετείο Αθηνών, και τέλος τον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, για να ΜΗΝ τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις ενός ιδιωτικού ασφαλιστηρίου που αφορούσε αιματολογικές εξετάσεις και επισκέψεις γιατρών κατ’ οίκον. Σαν αυτά που υποχρεωτικά θα επιβάλλουν στους ΑΘΩΟΥΣ Έλληνες/δες πολίτες. Διαβάστε τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που είδαν το φώς της δημοσιότητας της απολύτου ανάπηρης , που είχε την κακή τύχη να υπογράψει ιδιωτική ασφάλιση με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α……..Τον δαιδαλώδη δικαστικό δεκατριάχρονο (13) αγώνα και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥ με πλαστές βεβαιώσεις που προσκόμισαν οι συνεργάτες κος. ΛΕΚΚΑΚΟΣ, κος. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ, κος ΣΠΑΝΟΣ ιδιοκτήτης της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε. του Έλληνα ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΟΥ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ, στα Ελληνικά δικαστήρια (ξέφραγο αμπέλι) …!!!! Να τι περιμένει τους αθώους αν τυχόν υπογράψουν ιδιωτική ασφάλιση ….!!!!! Ενημερωθείτε άμεσα , διαδώστε το και σε άλλους .
  Ο κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης, ο ηγέτης του κολοσσιαίου ομίλου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. κος. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ , ο άνθρωπος που εξοντώνει πείθοντας του Σεβαστούς Έλληνες δικαστές απολύτου ανάπηρους συμπατριώτες/σσες του , για λίγα ευρώ, είχε ενημερωθεί ότι, οι στενοί του συνεργάτες έχουν προσκομίσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο αλλά και στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ………… Αναληθές σε περιεχόμενο έγγραφο, για να εξαπατήσουν –ξεφτιλίσουν με τον πιο αισχρό τρόπο τους Σεβαστούς Δικαστές, αφού για να κερδίσουν την δίκη και να ανατρέψουν το ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ εκδόθηκε από τον κολοσσιαίο όμιλο της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕ, του κου. ΣΠΑΝΟΥ μια βεβαίωση η οποία περιείχε παρεισφήσαντα λάθη και ασάφειες , δηδ αναληθές περιεχόμενο που αφορούσε στοιχεία τιμολογίων, http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/10/%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%AA%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82.jpg
  στη συνέχεια οι συνεργάτες του ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ την κατέθεσαν (την πλαστή βεβαίωση ) με τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τους στα δικαστήρια …….. http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/10/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3-%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%A9%CE%A0%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%97-%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%971.pdf
  ΑΙΣΧΟΣ-ΝΤΡΟΠΗ-ΕΓΚΛΗΜΑ…..!!!!!! Αναφέρουν στις σελίδες 15,16 ότι τα τιμολόγια δεν περιέχουν σωστά στοιχεία αφού περιέχουν παρεισφρήσαντα λάθη και ασάφειες και είναι αναληθές σε περιεχόμενο έγγραφα http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/10/%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%92%CE%99%CE%9F%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3.pdf Το ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Σ.Δ.Ο.Ε.) βεβαιώνει ότι τα τιμολόγια είναι νόμιμα, άρα δεν είναι αναληθές σε περιεχόμενο έγγραφα http://4.bp.blogspot.com/-JArq1emgSOc/VhFy1kVO6AI/AAAAAAAB5P0/gdfjgWT5O0w/s1600/%25CE%25A3%25CE%2594%25CE%259F%25CE%2595%2B001.jpg
  Επιπλέον το Υπουργείο Οικονομικών μέσω της άλλης του υπηρεσίας την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων (ΕΠΕ.Ε.Ι.Α.) βεβαιώνει, αφού ζήτησαν εξηγήσεις για ένα άλλο θέμα της ίδιας υπόθεσης, που αφορούσε την ακύρωση του συμβολαίου την οποία είχε επιβάλλει η ασφαλιστική, διαπίστωσαν μετά από εξοντωτική αλληλογραφία ότι δεν υπάρχει συστημένη επιστολή, τότε το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά τους συνεργάτες του πιο τρανού ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ κου. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ , που αναφέρουν στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τους ότι έστειλαν συστημένη επιστολή και βάσει του άρ. 6 του Ν. 2496/1997 , έχουν δικαίωμα να ακυρώσουν το συμβόλαιο ……… Ξεφτιλίζουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ με ΝΟΜΟΥΣ και ΑΡΘΡΑ που χρησιμοποιούν χωρίς να στηρίζονται σε έγγραφα, όπως έπρεπε αφού βάσει του Νόμου έπρεπε να έχουν στείλει συστημένη επιστολή …….Τους ξεσκεπάζει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και παρόλα αυτά κερδίζουν στα δικαστήρια με «ΠΛΑΣΤΑ» έγγραφα http://4.bp.blogspot.com/-YXmaHaQZW04/VnI0JnLq_SI/AAAAAAAFhxc/wo6aOpaSr5Y/s1600/2015-12-17_060242.png
  Αλλά ακόμα και όταν οι αυτόπτες μάρτυρες γιατροί των εταιρειών ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΑΕ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ, καταθέτουν στον Ιατρικό Σύλλογο εγγράφως , ότι πήγαιναν με εντολή του συντονιστικού κέντρου και εξέταζαν την απολύτου ανάπηρη, κατ οίκον , ενώ αντιθέτως στις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τους οι αδίστακτοι ηγέτες των ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ , ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ , αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τους γιατρούς πόσο μάλλον ότι και τους έδινα εντολή , αλλά και ούτε γνωρίζουν την ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ που είχε εκδώσει τα τιμολόγια , αφού ΔΕΝ συνεργάζονται ούτε με την ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ που συνεχώς μας έδινε τιμολόγια με συμμετοχή της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ …!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , αγνοεί τις καταθέσεις των γιατρών , αγνοεί την βεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών της (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) αγνοεί την βεβαίωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και δέχεται την πλαστή βεβαίωση της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ Α.Ε. του κου. ΣΠΑΝΟΥ συνεργάτη του ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ κου. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ….;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  ΚΑΖΑΜΙΑΣ http://1.bp.blogspot.com/-fy8ih22_w_8/VcSLIuIrIsI/AAAAAAAADew/Lsl6Gs4biL8/s1600/%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%2B%25CE%25BA.%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2596%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%2B001.jpg
  ΤΑΓΚΑΛΑΚΗΣ http://3.bp.blogspot.com/-FxOc6XQm0iE/VcSLRKtxz8I/AAAAAAAADe4/Gsy-x0IK6Jk/s640/%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25BA%2B%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3%2B001.jpg
  ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ http://4.bp.blogspot.com/-J3MEH_t6fVA/VcSMG38S3TI/AAAAAAAADfI/E38CAAWyDOo/s640/%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%2595%25CE%25A5%25CE%25A1%25CE%25A9%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25BA.%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3%2B001.jpg

  ΧΑΟΣ –ΧΑΟΣ-ΧΑΟΣ- ΤΡΟΜΟΣ-ΤΡΟΜΟΣ-ΤΡΟΜΟΣ- ΕΓΚΛΗΜΑ….!!!
  Δολοφονούν εκτός των ΑΘΩΩΝ όπως, την απολύτου ανάπηρη, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.!
  Αναγκάζουν τις ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΈΝΕΣ – Ελληνικές Ανεξάρτητες Δικαστικές Αρχές να τιμωρούν ΑΘΩΟΥΣ, με αποφάσεις που βασίζονται σε αναληθές σε περιεχόμενο έγγραφα, ενάντια των διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν ΑΘΩΟΥΣ & της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ..!!!
  Για να πείσουν δε τους Σεβαστούς δικαστές , τους αραδιάζουν με τη σέσουλα τα ψευδή γεγονότα, για να φοβηθούν , να τρομοκρατηθούν οι άνθρωποι, τους λένε ότι η απολύτου ανάπηρη , δεν είναι ανάπηρη , αλλά μεταμορφώνεται σε ντέντεκτιβ και επισκέπτεται το άντρο της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ (κρυφά), εξαπατάει τους κο. ΚΟΥΤΑΛΑ, κα. ΜΟΥΧΤΑΡΗ, κα. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, κα. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Δ/ντές και Προϊσταμένες, τους αποσπά κρυφά βεβαιώσεις που αναφέρουν ότι, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ αδιαμαρτύρητα συμμετέχει στα έξοδα των τιμολογίων, ενώ το συμβόλαιο είχε ακυρωθεί με συστημένη επιστολή , δύο φορές και δεν το ήξεραν , οπότε συνέχιζαν εν αγνοία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ να εισπράττουν χρήματα από τα ταμεία της ασφαλιστικής , για ένα συμβόλαιο που είχε ακυρωθεί για μήνες , αλλά κανένας δεν είχε ενημερωθεί …..!!!!!;;;;;;;;;
  Να φανταστείτε ότι για να κερδίσουν την εύνοια των δικαστών , μέχρι και που ανέστησαν την απολύτου ανάπηρη και την παρουσίασαν σαν υγιή, http://1.bp.blogspot.com/-CtFNCvGnlLw/Vh-h906yIvI/AAAAAAAFWSE/r5FJ4PJfHMc/s640/2015-10-15_155214.png , http://4.bp.blogspot.com/-iQovJ7SXukw/Vh-h8Od6owI/AAAAAAAFWRo/wwuP_RUfGDY/s640/2015-10-15_154925.png
  Και συνεχώς, κρυφά αιφνιδιάζει του υπαλλήλους τους ή τους μπλέκει σε διάφορες καταστάσεις με έγγραφα που τους ταχυδρομεί …(διαβάστε τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ τους σελίδα8). Απίστευτα γεγονότα , έτσι κερδίζει ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ κος ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ στις δίκες στο ξέφραγο αμπέλι, το Ελληνικό κράτος….!!!! Μετά αναρωτήστε γιατί αναλαμβάνουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ την διαχείριση του κολαστηρίου , στον αιώνα των αιώνων …;;;; Δεν θα προστατέψουν τους δικούς τους …;;;;;
  Οι ηγέτες των ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ έχουν διαπράξει το αδίκημα της απατηλής πρόκλησης (άρ. 389 ΠΚ) αλλά, μετά από προανακριτική διαδικασία , συνεχίζουν οι Εισαγγελικές Αρχές να με καλούν για να τους προσκομίσω τις Βεβαιώσεις, τις οποίες έχει εκδώσει η ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ και έχουν εξαπατήσει τα δικαστήρια για να ξεφτιλίσουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ……..Ο ποινικός κώδικας έχει καταντήσει το πιο άχρηστο κουρελόχαρτο ….;;;;;;
  Δικαστικές αποφάσεις των υποθέσεών μου εναντίον των ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ , ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΡΑΠΕΖΑ MARFIN, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ CITI, ΤΡΑΠΕΖΑ EURO , εκδίδονται αφού πρώτα έχουν αγνοηθεί νόμοι , ειδικά το ποινικό αδίκημα της απατηλής πρόκλησης (άρ. 389 ΠΚ), και μου επιβάλουν απίστευτα πρόστιμα , με αποφάσεις των Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου , του Μονομελούς, του Πολυμελούς , Εφετείου και τέλος του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ που εξαπατούνται αισχρά , μετά με εκβιάζουν ασύστολα, http://www.elliniko-fenomeno.gr/wp-content/uploads/2014/09/AGOGI2.pdf αφού με έχουν απειλήσει τηλεφωνικά μέσα στο σπίτι μου, και έχουν τρομοκρατήσει την οικογένειά μου.
  Η δύναμη που ασκούν πιέσεις σε όλους , είναι απίστευτη , κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει το ΧΑΟΣ , που έχουν επιβάλει ………. Ιδιωτική Ασφάλιση ένα ακόμα εμπόδιο για την αποκατάσταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ …;;;;;;; Τουλάχιστον ας διαδοθεί να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες , για το τι τους περιμένει αν συνεχίσουν να είναι απαθείς …!!!!!
  Σύντομα νέα για την απίστευτη εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των κολοσσιαίων ομίλων ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α, και της απολύτου ανάπηρης , νέο ραντεβού στις πιο θλιβερές Ελληνικές δικαστικές αίθουσες, οι Έλληνες εξαπατημένοι Σεβαστοί Δικαστές, θα βρεθούν ξανά σε δυσχερή θέση εξαιτίας των πλαστών εγγράφων της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΑΕ…..;;;;;;;;; ή ΘΑ τους επιτρέψουν να δικάσουν δίκαια με πραγματικά στοιχεία-έγγραφα βεβαιώσεις ….;;;; Ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει την έρευνα για τους εκβιασμούς στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών……. ΧΑΟΣ σε όλες τις υπηρεσίες, της Ελλάδας με τους ηγέτες κ.κ.κ.κ. ΣΠΑΝΟ, ΛΕΚΚΑΚΟ, ΣΑΛΛΑ, ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟ των κολοσσιαίων ομίλων ασφάλισης …!!!!!

  Με εκτίμηση

  Παναγιώτης Σπίνουλας

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΓΕΡΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  Άκου παιδί μου

  συμβουλές ο σώφρων παίρνει και από τον εαυτό του
  από την πείρα του και τα λάθη του.

  μπορεί το κακό να σηκώνει καράβια και να τσακίζει των δένδρων τα κλαδιά,
  μα ποτέ μην δειλιάσεις όσο και αν σφύριζε. εσύ μην ξεχνάς ότι ένας άνεμος είναι πάντα ένας άνεμος, που πάντα παραμένει να είναι ένας άνεμος.

  Ποτέ μην μεγαλοποιείς τα προτερήματά σου,
  γιατί έτσι δείχνεις τα μικρότερά σου.
  Ούτε τα ελαττώματά σου, θα πιστέψουν πως έχεις μεγαλύτερα.

  μην εμπιστεύεσαι άνθρωπο όταν σου λέει πως βλέπει …άλλωστε σπάνια αντιλαμβάνεται το τι βλέπει, διότι αντιλαμβάνεται πάντα με το μέτρο το πως αυτός τα βλέπει.

  πότε μην επηρεάζεστε από το κλάμα του ανθρώπου, διότι αν οι κροκόδειλοι το γνώριζαν, τότε θα έλεγαν σε έναν κροκόδειλο που κλαίει «κοίτα» εκείνος ο κροκόδειλος κλαίει σαν άνθρωπος.

  όταν ο δαίμονας θέλει να σε ρίξει εις τον γκρεμό,
  ποτέ δεν σε σπρώχνει,
  σε έλκει.

  μην περηφανεύεσαι για τα δυο σου τα φτερά.
  Πολλάκις η μοίρα έχει ιδιαίτερο τρόπο να σου τα αποσπά,
  από ότι είδες πολλές φορές τα ξηλώνει μαζί με την σάρκα.

  η ηθική δεν έχει ανάγκη από φρουρά,
  αυτή μόλις το διαισθανθεί σηκώνεται και φεύγει.

  φτωχός δεν είναι αυτός που δεν έχει, αλλά αυτός που πονά για αυτά που δεν έχει….γίνε εφοπλιστής σαν και εμένα..αγάπα τον Χριστό.

  το μικρό να το αφήνεις μικρό
  και το μεγάλο μεγάλο,
  γιατί αν τα αλλάξεις θα σμικρύνει το πολύ μεγάλο
  και θα μεγαλώσεις το πολύ μικρό.

  πρόσεξε από την λάμψη της περηφάνιας,
  τυφλώνει περισσότερο και από του ήλιου.

  ένας αν θέλει ασφαλέστερα να κρίνει το έργο μου
  εγώ τον συμβουλεύω πρώτα και κάτι άλλο να δει,
  αν τα εγκρίνει αυτά που του λέω ποιος ο λόγος που ο ίδιος δεν τα κάνει
  και αν τα κατακρίνει ποιος ο λόγος που τα κάνει.

  Η αγάπη είναι ένα μαύρο βαθύ πηγάδι μέσα στην ψυχή…
  Όταν πέσεις μέσα σε αυτό με την ταπείνωση τότε και το νερό του θα σε κρατάει ψηλά στον ουρανό.

  ο πλούσιος μένει μόνος με τα πλούτη του, γιατί φοβούνται μην του τα πάρουν οι άλλοι.
  Ο ασκητής μένει μόνος με τα πλούτη του γιατί τα φοβούνται οι άλλοι..

  γέροντας ιωάννης

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100006395476358&fref=nf&pnref=story
  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 12:21 μ.μ.

  Μου αρέσει!

 3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΗΛΙΓΑΔΑΣ…ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ…

  ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ.

  ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟ…ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΑΝΑΛΥΘΕΙ ΤΣΑΚΩΝΕΙ ΤΟ 4Ο%. ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ.

  Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ…
  ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΟΔΥΣΣΕΑ.

  Μου αρέσει!

 4. ΧΡΗΣΜΟΙ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ¹

  Προφητικά Κείμενα

  3α Ανωνύμου παράφρασις² των του βασιλέως Λέοντος Χρησμών. (Πατρολογία Migne σελ. 1141- 1148 τ. 107)

  Περί του θρυλουμένου πτωχού και εκλεκτού βασιλέως, του γνωστού και αγνώστου, του κατοικούντος εν τη άκρα (άκρα = το έσχατον σημείον, το ύψιστον σ, άκρα γης, ακρωτήριον, κορυφή όρους, τα άκρα έσχατα, φρούριον, ακρόπολις) της Βυζαντίδος.
  Ο αληθινός βασιλεύς… ον εδίωξαν της οικίας αυτού οι άνθρωποι… εις το τέλος των Ισμαηλιτών αποκαλυφθήσεται… εν ημέρα Παρασκευή ώρα τρίτη… αποκαλυφθήσεται… Ο μέλλων αποκαλυφθήναι δια τόξων και σημείων φανήσεται. Ενηχηθή (ενηχέω= διδάσκω δια ζώσης φωνής, ισχυρώς ηχώ, παθ. πληροφορούμαι περί τινος) παρά του ορωμένου αγγέλου του αποκαλυφθέντος ως ανθρώπου λευκοφόρου ευνούχου, και εις το ους αυτού είπη αυτού καθεύδοντος, και της δεξιάς αυτού λαβόμενος είπη. Έγειραι ο καθεύδων και ανάστα… και επιφαύσει (θα σε φωτίσει) σοι ο Χριστός. Προσκαλείται γαρ σε του ποιμαίνειν λαόν περιούσιον· και εκ δευτέρου αυτώ είπη· έξελθε ο κεκρυμμένος, μηκέτι κρύπτου, πολλοί σε ζητούσι… και εκ τρίτου δώση αυτώ πλάκας λιθίνας, εν αις εγκεχάρακται εντολαί δύο· εκδικήσαι* και εθνοποιήσαι* χρηστά και ασέβειαν εκδιώξαι* και τους σοδομιτικά έργα ποιούντας πυρικαύστους ποιήσαι* ωσαύτως και τους κακούς ιερείς εκ του ιερού διώξαι* και τους αξίους εις το θείον αποκαταστήσαι*.

  Έχει δε ούτος σημεία. Ο όνυξ του μεγάλου δακτύλου του δεξιού ποδός τήλωμα(μάλλον τύλωμα= σκληρόν εξόγκωμα, κάλος) έχων… και σταυρούς προφυρούς έχων επί τας δύο ωμοπλάτας… το δε όνομα του βασιλέως κεκρυμμένον εν τοις έθνεσι…
  Επιθήσει (επιτίθημι= επιθέτω) Κύριος την χείρα αυτού επί την κορυφήν (κεφαλή) αυτού… εν ταις ημέραις εκείναις θλιβήσονται οι άνθρωποι, και δώσουσι τα πρόσωπα αυτών επί της γης, και χουν πάσουσιν επί τας κεφαλάς αυτών, και βοήσουσι προς Κύριον τον Θεόν του ουρανού και της γης, και τότε εισακούσεται Κύριος τας δεήσεις αυτών, και θήσει τα ώτα επί τους κατοικούντας την γην, και αποστελεί τον αρχάγγελον αυτού σχήματι ανθρώπου και αυλισθήσεται (αυλίζομαι= μένω εις την αυλή, μέλλων αυλισθήσομαι= συχνάζω, διαμένω) εν ταις νήσοις. Και ευρήσει τον άγιον αυτού, τον ηλειμμένον παρ’ουδενός βλεπόμενον και παρά μηδενός γνωριζόμενον… ο τοις πάσι σκοτεινός και αφανής, τω δε Θεώ και εαυτώ φανερός· εκ μοίρας (μοίρα= μερίς γης, κληρονομία, προφανώς καταγωγή) δουκικής και εκ γένους βασιλικού καταγόμενος… και άγιος τω Κυρίω… Αποκαλύψει ο Θεός και εμφανίσει και χρίσει αυτόν έλαιον εις τα τέλη των ημερών… Αποκαλυφθήσεται δε ούτως· φανήσεται γαρ αστήρ ημέρας τρεις, και νυκτός ώρας γ’ μέσον της πόλεως έω (=τα χαράματα) της μητρός του Υψίστου. Ο δε αστήρ ουκ έστιν εκ των πλανητών, αλλ’ η ως εμφαίνει εις την σωτήριον γέννησιν του Χριστού. Και κήρυξ βοών τρανώς εν ταις τρισίν ημέραις ανακαλών και ανακαλύπτων τον ελπιζόμενον. Τότε ο δήμος ορών και ακούων την του κηρύγματος βροντώδη φωνήν εκπλαγήσονται. Και εξεστηκότες άμα τη χαρά και τω φόβω βοήσωσιν αγνοείν τον ελπιζόμενον.
  Τότε ορώντων πάντων και το Κύριε ελέησον θερμώς εκτενώς βοώντων· και τα μέτωπα αυτών εις γην κρούσαντες και χουν εις τας κεφαλάς αυτών πάσαντες και στενάξαντες και δάκρυα χύσαντες δια την επιούσαν αυτοίς θλίψιν, παρακληθήσεται το θείον και ευμενώς δέξεται την δέησιν αυτών,και ιλέω όμματι επιβλέψει επί τους κατοικούντας την γην· δια τους καταλειφθέντας τότε εκλεκτούς γνωσθήσεται ο εκλεκτός.
  Οραθήσεται εν τω ουρανώ νεφώδες στερέωμα <λαμπρότερον> (προσετέθη «λαμπρότερον» προφανώς παραλειφθέν) του ηλίου, έχον το μέγεθος ώσπερ άλωνος (άλωνος άλως, ή το στρογγύλον, ο δακτύλιος ο περιβάλλων την σελήνην ενίοτε και τον ήλιον αλώνι) θερινής αλωών (αλωών – άλως η, ή το στρογγυλόν, ο δακτύλιος) και βοών εξ, κάτωθεν δε κρεμασθήσεται σταυρός (εις το κείμενον της Πατρολογίας γράφει: «στρατός» το οποίον είναι καταφανέστατα λάθος), ευωνύμως δε του σταυρού του πορφυρού, εκτεταμένον τόξον, οίον διέθετο τοις πατράσιν (το κείμενον γράφει: «πράγμασιν» καταφανέστατα λανθασμένα ως εξάγεται εκ της αντιπαραβολής με την Π. Διαθήκην) ημών εις διαθήκην αιώνιον, αγνοούντων δε πάντων τον ελπιζόμενον, ανακλασθήσεται (= κάμπτω προς τα πίσω, επί φωτός εν τη παθ. φωνή = αντανακλώμαι) το τόξον δια του νοτιαίου μέρους ο εστιν ευτελούμενον εν τω ειλήματι (= σκέπασμα, κάλυμμα, θόλος) του ουρανού και δειχθήσεται τη θέσει της καλιάς (= καλύβη) του αληθινού βασιλέως. Τότε οι λαοί δόντες δόξαν τω Θεώ δρομαίως σπεύσουσιν επί το άκρον του τόξου· και λαβόντες τον πολύτιμον και γηραιόν ανακτορίδην μετά λαμπάδων και βαΐων και ωφραδών· ότι ποικίλως φέρουσιν αν αυτόν εν τη μεγάλη Σιών.
  Και όταν δε έλθη ο αληθινός βασιλεύς απέναντι της καλιάς αυτού ανά μέσον δύο αψίδων και ινδάλματος ερίφου ιστάμενος ο φανείς αστήρ από του δεξιού μέρους του σταυρού εκχυθήσεται και δώσει (δώσει: γράφεται εδώ με την σημασίαν «θα τον κτυπήσει») αυτόν εις τα χείρας και χρίσει αυτόν φως νοερόν. Και κήρυξ βροντοφωνών και μη φαινόμενος, από του ουρανού προς τον λαόν είπη· αρεστός υμίν ούτός εστι; Τότε λήψεται πάντας φόβος και τρόμος και έκστασις εις την του κηρύγματος βροντιαίαν φωνήν. Και είθ’ ούτως τύπτοντες τα στήθη μετά δακρύων και στεναγμών, τας χείρας εις ουρανόν άραντες είπωσι: Ναι Κύριε, ότι συ έδωκας αυτόν, αρεστός ημίν εστί· και προσκυνήσαντες αυτόν ανάξουσιν αυτόν εις την μεγάλην Σιών. Και προσευξάμενος και σφραγίσας τας πύλας ανοιχθήσονται… πάντων και ορώντων· οι δε εκείσε όντες φύγωσι μετά πολλού φόβου, και προσαυξάνενοι αναβιβάσαντες εφ’ υψηλού τόπου καλέσωσιν αυτόν βασιλέα… Και ούτως άξουσιν εν τω παλατίω νυκτός και αλλοιωθήσονται τα σημεία.
  Οδηγήσουσι δε αυτόν δύο άγγελοι εν ομοιώματι ανθρώπου λευκοφόρου ευνούχου· και εις τα ώτα αυτού λαλήσουσιν τι μέλλει πράττειν.

  Σημ.
  ¹α) «Λέων ο Σοφός 886- 912. Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου. Υιός του αυτοκράτορος Βασιλείου του Α’ του Μακεδόνος. Αφήκε ποιήματα, ηθικοπλαστικά συγγράματα, θεολογικάς μελέτας» κλπ (Μεγ. Ελλ. Εγκυκλ. Τόμ. ΙΣΤ’ σελ. 53). β) Τα προφητικά κείμενα του Λέοντος του Σοφού αναφέρονται ως χρησμοί. γ) Πολλά έχουν γραφή γύρω από τους χρησμούς του Λέοντος του Σοφού. Ο Ζωναράς (ΙΑ’ αιών. Πατρολ. MIGNE Τόμ. 107 σελ. 1121) γράφει: «Ην γαρ εραστής σοφίας παντοδαπής και αυτής δήτα της απορρήτου ή δι’ επωδών μαντεύεται τα εσόμενα…»
  Παρά πολλών αμφισβητείται ότι τους υπό το όνομά του φερομένους χρησμούς τους έγραψεν ο ίδιος.
  δ) Ο Mango Cyrill “Recueil de Travaux” Τόμ. LXV γράφει: i) εις σελ. 68 «πρέπει να έγινε φανερό… ότι αι προφητείαι του Λέοντος του Σοφού έχουν μικράν συνάφειαν με τον Αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’». ii) εις σελ. 69 «Ορκίζομαι (λέγει ο Λέων εις τον Κων/νον Δούκαν) μπροστά στην εικόνα του Κυρίου ότι το βασιλικόν σχήμα δεν είναι ιδικόν σου επειδή ονομάζεσαι Κων/νος, αλλά έχει δοθή εις τον αγαπητότατον υιόν μου εκ προφητείας, καθώς επληροφορήθην από πολλούς αγίους άνδρας». Πιθανόν λοιπόν οι χρησμοί να εγράφησαν πράγματι από άλλους αγίους ανθρώπους. ε) χρονολογίαν καθ΄ην γράφησαν οι χρησμοί: Πλην του Ζωναρά (11ος αιών) και ο Mango Cyrill γράφει:
  i) «Δεν είναι εύκολον να καθωρίσομεν επακριβώς την χρονολογίαν της συγγραφής των χρ. του Λ. του Σοφού… υπάρχουν λόγοι οίτινες αποδεικνύουν ότι είναι παλαιοί όσον ο 12ος αιών ή και παλαιότερον (M. Cyrill μν. έργον σ. 62).
  ii) «… Πιθανόν η Paraphrasis να συνεγράφη τον 14ον ή αρχάς του 15ου αιώνος (του αυτού σ. 61).

  ²Το κείμενον τούτο, κατά την γνώμην μου, κακώς χαρακτηρίζεται ως παράφρασις χρ. του Λέοντος του Σοφού, διότι αποτελεί όλως ξεχωριστήν προφητικήν σύλληψιν.

  *μάλλον θα πρέπει να τεθή: εκδικήση, εθνοποιήση, εκδιώξη, ποιήση, διώξη, αποκαταστήσει· εθνοποιώ= κρατικοποιώ (κατά το λεξ. Δημητράκου)

  Οι Χρησμοί

  3β’ Εξουσία
  Ουαί σου πόλις επτάλοφε, όταν το εικοστόν
  Στοιχείον ευφημίζεται εις τα τείχη σου.
  Τότε ήγγικεν η πτώσις και η απώλεια
  των δυναστών σου, και των εν αδικία κρινόντων
  ος έχει τους δακτύλους αυτού δρεπανωτούς,
  ο έστι δρέπανον της ερημώσεως
  και εν τω υψίστω βλασφημία.

  3γ’ Ευλάβεια
  Ο νεκρός ειδει και θέα λελησμένος
  Οίδασι πολλοί καν μηδείς τούτον βλέπη·
  ως εκ μέθης δε φανείς αθρόως
  σκήπτρα κρατήσει τήσδε της βασιλείας.
  Στύλος γαρ οφθείς εν πόλω κεκλωσμένος
  Κήρυξ αφανής τρις ανακράξει μέγα·
  Άπιτε σπουδή τη προς δυσμάς Επταλόφου
  Εύρητε δ’ άντρα οικέτην εμόν φίλον
  Άξατε τούτον εις βασιλείας δόμους
  Μηνόκρανον, μειλίχον πραϋν υψίνουν.
  Το μέλλον οξύτατον ειδέναι μάλλον
  και πάλιν έξεις, Επτάλοφε, το κράτος.

  3δ’
  Βύζαντος αυλή, εστία Κωνσταντίνου,
  Ρώμη, Βαβυλών και Σιών άλλη νέα,
  τρις τρις εκατόν και συ συνάρξεις κράτος
  Μιας εν αυτοίς υστερούσης εικάδος.
  Ως χουν αθροίσεις των εθνών το χρυσίον
  και πάσας άρξεις τας πέριξ φυλαρχίας
  Αλλά σε πυρίστατον και ξανθόν γένος
  πάσαν τεφρώσει και το σον λύσει κράτος.
  Έση πάλιν γαρ ώσπερ ουδ’ αρξαμένη.
  Έως Θεού δάκτυλος οφθείς εξ έω.
  Χειρός ρυείσης δακτύλους πλήξη δύο
  αιχμάς φέροντας αύρας ως εκ καμίνου
  αις τον πατρώον εκδικήσουσι μόρον.
  Ήξουσι δ’ αύθις κυκλώθεν τα σα τέκνα
  ευθείας, ώσπερ εκ κύκλου προς κεντρίον
  εφ’ οις δικαίοις εκβιβάσει προς δίκην
  καινή το λοιπόν η καινή πάλιν έση
  και κρείττον άρξεις των εθνών, ήπερ πάλαι.
  Δόξης γαρ οίκος του Θεού χρηματίσεις,
  τοις ίχνεσί σου προσπεσόντων των πέλας.

  Λεξ.
  Ευψημίζεται (ευφημίζω= μεταχειρίζομαι εύφημον, καλήν λέξιν επί κακού πράγματος)
  Λελησμένος (διαφυγών την προσοχήν)
  Αθρόως (επιρ.= εν τω άμα, όλα ομού)
  Σκήπτρα (ράβδος βασιλική)
  Πόλω (πόλος= άξων σφαίρας, θόλος του ουρανού, το στερέωμα, στύλος)
  Κεκλωσμένος (κλώθω= νήθω, στρέφω, γυρίζω, ορίζω το πεπρωμένον)
  Άπιτε (άπειμι= αναχωρώ, απέρχομαι, πηγαίνω)
  Δόμος (δόμος= οικία, κατοικία Θεού, ναός)
  Συνάρξεις (συνάρχω= άρχω κυβερνώ, κυβερνώ από κοινού μετά τινος)
  Εικάδος (εικάς – άδος= η εικοστή του μηνός – πχ. τρίτη εικάδι= την εικοστήν τρίτην του μηνός)
  Πυρίστατον (πυρίστατος- ον= πυροστεφής= ο τρεφόμενος υπό του πυρός)
  Έω= (γενικήν η αιτ. του έως, ηώς, αυγή, τα χαράματα)
  Ρυείσης (ρύομαι= λυτρώνω, ελευθερώνω)
  Πλήξη (πτήσσω= πατάξας καταβάλλω)
  Αιχμάς (αιχμή= το οξύ οιουδήποτε πράγματος, το δόρυ, πόλεμος, μάχη)
  Αύρας (αύρα= αήρ εν κινήσει, πνοή)
  Μόρον (μόρος= το ωρισμένον τέλος του ανθρώπου, η τύχη του, όλεθρος, θάνατος, πτώμα, νεκρός)
  Προσπεσόντων (προσπίπτω= πίπτω εις τον τράχηλον, εναγκαλίζομαι, προχωρώ εις μερίδα τινά)
  Πέλας (επιρ.= εγγύς, οι πέλας= οι γείτονες, οι πλησίον)

  Σχόλια – Εις την παράφρασιν «Ανωνύμου».

  Η προφητεία η κακώς, κατά στην γνώμη μου, φερομένη ως υπό «ανωνύμου» γραφείσα παράφρασις των χρησμών του Λέοντος του Σοφού, αναφέρεται εις το εξαιρετικόν γεγονός της κατά τρόπον εμφανή και θαυμαστόν παρεμβάσεως του Θεού εις τα πράγματα του κόσμου, την κατάπαυσιν του φονικωτάτου πολέμου δια φωνής και σημείων και την κατά τον αυτόν τρόπον προβολήν εις τον κόσμον ενός Μεγάλου Αγίου δια να βασιλεύση κατ’ εντολήν του Θεού.

  Ιδιαιτέραν εντύπωσιν προκαλεί το γεγονός της εμφανίσεως του πορφυρού σταυρού κάτωθεν του υπέρ τον ήλιον λάμποντος δίσκου.
  «Το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ», φανήσεται κατά το Ευαγγέλιον Ματθ. κδ’ 30, μετά το σβύσιμο του ηλίου και προ της καταστροφής του υλικού σύμπαντος και της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού.

  Ερωτάται:
  Πού, το πιθανώτερον, τοποθετείται η περίοδος που περνάμε και αυτή που αμέσως περιμένομεν σύμφωνα με τα προφητικά κείμενα και εσχατολογικά λόγια του Κυρίου τα αναγραφόμενα εις το Ευαγγέλιον Ματθαίου κδ’; Μάλλον εις το τέλος της περιόδου της διαγραφομένης εις το κδ’ 7- 14 ήτοι:
  7. «Εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος… 11 πολλοί ψευδοπροφήται εγερθήσονται… 12 ψυγήσεται η αγάπη των πολλών… 13 ο δε υπομείνας εις τέλος ούτως σωθήσεται», εν συνδυασμώ, πιθανώτατα, με τα κατηγορηματικά λόγια του Χριστού εις το Ματθ. ιζ’ 11· «Ηλίας μεν έρχεται πρώτον και αποκαταστήσει πάντα».
  Η, κατά την βουλήν του Θεού, δυνατότης αποκαταστάσεως των κατά παράβασιν και παρανομίαν ήδη τελούντων, προϋποθέτει κύρος.

  Ο Μέγας Άγιος δεν έρχεται, ως άλλοτε οι προφήται, δια να κηρύξει και να λιθοβοληθή, ούτε ως ο Κύριος δια να διδάξη, θαυματουργήση και σταυρωθή. Έρχεται ως εντολεύς του Χριστού δια να βασιλεύση και να επιβάλη την θέλησιν του Θεού προς πάσαν κατεύθυνσιν. Η τελεία και αληθής διδασκαλία η οποία εθεμελιώθη δια της θυσίας Εκείνου εις τον Γολγοθάν είναι γνωστή πλέον.
  Και όπως Εκείνος θα έλθη ως κριτής και βασιλεύς, έτσι και ο προπομπός του, Μέγας Άγιος, έρχεται ως βασιλεύς και όχι μόνον ως προφήτης, δια να υποστή την τύχην των προφητών του Ισραήλ. Έρχεται ως Βασιλεύς όχι μόνον ενός Έθνους αλλά ολοκλήρου του χριστιανικού κόσμου. (πρβλ με την προφ. του Αγίου Ανδρέου).

  Πελώρια λοιπόν η αποστολή του.
  Η δια σημείου κατάπαυσις του φονικωτάτου πολέμου απόλυτα δικαιολογημένη.
  Η εμφάνισις του πορφυρού σταυρού κατά την προκειμένην εκτάκτως κρίσιμον στιγμήν, αναφερομένη εις το Ευαγγέλιον άπαξ προ της Δευτέρας Παρουσίας, δεν πρέπει να μας ξενίζει (το σημείον του σταυρού ενεφανίσθη εις τον ουρανόν, όχι βέβαια κατά τόσον λαμπρόν και εξαιρετικόν τρόπον, ως περιγράφεται «εις την παράφρασιν» και κατά το 312 μ.Χ.- παραμονήν μάχης παρά την Ρώμην).

  Εφ’ όσον καταρχήν παραδεχόμεθα, ότι είναι αναγκαία η δια σημείου παρέμβασις του Θεού εις τα πράγματα του κόσμου, πρέπει να δεχθώμεν ότι σημείον θα είναι εκείνο με το οποίον συνδέεται η δια του Υιού του θεμελιωθείσα αληθής θρησκεία εις τον κόσμον, το σημείον του σταυρού, που αποτελεί σύμβολον κρίσεως αλλά και σύμβολον θριάμβου κατά της αμαρτίας.

  Επί πλέον με την εμφάνισιν του σημείου του σταυρού, εδραιούται η αλήθεια ότι ο Χριστός και μόνον ο Χριστός απεκάλυψεν εις τον κόσμον την Αλήθειαν, τον Θεόν, και ότι επί του Ευαγγελίου θα εδραιωθεί η νέα τάξις πραγμάτων εις τον κόσμον.
  Έτσι δε καθίσταται και το έργον του Μεγάλου Αγίου ευχερέστερον.

  Κατά συνέπειαν, την «παράφρασιν ανωνύμου» ως ακτινοβολούσαν θείαν πνευματικότητα, δεχόμεθα ως γραφείσαν κατ’ έμπνευσιν του Αγίου Πνεύματος. (…)

  Μετά τον σταυρόν προξενεί ιδιαιτέραν εντύπωσιν το εν αιθρία εμφανιζόμενον ουράνιον τόξον. «Το εκτεταμένον τόξον οίον διέθετο τοις πατράσιν ημών εις διαθήκην αιώνιον», σημείον δι ου τερματίζεται ο δια πυρός αρξόμενος κατακλυσμός.
  Ευτυχείς θα είναι εκείνοι που θα αξιωθούν να ίδουν την τόσον λαμπράν αυτήν ημέραν, τα χαράματα της εορτής της Παναγίας «έω της μητρός του Υψίστου»¹ την δόξαν του Θεού προβαλλομένην εις τους ανθρώπους. (…)
  «Τότε ορώντων πάντων και το Κύριε ελέησον θερμώς εκτενώς βοώντων· και τα μέτωπα αυτών εις γην κρούσαντες και χουν εις τας κεφαλάς αυτών πάσαντες και στενάξαντες και δάκρυα χύσαντες δια την επιούσαν αυτοίς θλίψιν, ΠΑΡΑΚΛΗΘΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟΝ και ευμενώς δέξεται την δέησιν αυτών,και ιλέω όμματι επιβλέψει επί τους κατοικούντας την γην· δια τους καταλειφθέντας τότε εκλεκτούς γνωσθήσεται ο εκλεκτός».
  Συγκινητική πράγματι είναι η στιγμή καθ’ ην οι άνθρωποι γονυπετείς θα ζητήσουν το έλεος του Θεού.

  Και ιδού το μέγα, αλλά μη ορατόν θαύμα: «Η αλλαγή των εσωτάτων των ανθρώπων δια της μετανοίας». Δια την εδραίωσιν δε του θαύματος τούτου, που θα ελκύση το έλεος του Θεού «και ιλέω όμματι επιβλέψει επί τους κατοικούντας την γην» εγένετο και το ορατόν θαύμα².
  Όσοι κατά κάποιον τρόπον τρόπον εγνώρισαν μέσα στα βάθη της ψυχής των την «Ουράνια Σπίθα» του Σίλλερ³ ασφαλώς δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι από το ανάγνωσμα «του ανωνύμου».

  Σημ.
  ¹σσ. Εδώ διίστανται αι απόψεις μεταξύ των θεολόγων. Ο Λατίνος σχολιαστής ερμηνεύει το «έω της μητρός του Υψίστου», (die festo Matris altissimi)= τα χαράματα της εορτής της Παναγίας. Άλλοι θεολόγοι φρονούν ότι το «της μητρός του Υψίστου» δηλοί τον ναόν της Παναγίας. Συμφωνούμεν με τον σχολιαστήν.

  ²Το θαύμα τούτο της αλλαγής των εσωτάτων δια της μετανοίας, το αόρατων είναι το μείζον θαύμα (βλπ. Ευεργ. υποθ.λε’ βιβλ. 3ον).

  ³Η «Ουράνια Σπίθα» ή θείος σπινθήρ αναφέρεται εις την ωδήν του Schiller “an die Freude” (προς την χαράν) η οποία απαγγέλλεται υπό χορωδίας εις την περίφημον 9ην συμφωνίαν του Μπετόβεν.

  ΠΗΓΗ: ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Υπό το φως των προφητειών της Ορθοδοξίας, Κωνστ. Τσατάλου, Δευτέρα έκδοσις, Θες/νικη 1972, Γ’ Προφητείαι, III ΧΡΗΣΜΟΙ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ, σ. 49-56.
  Αναρτήθηκε από socratesnios στις 9:21 π.μ.

  Μου αρέσει!

 5. Essas questões precisam ser trabalhadas, porque lidamos com familiares e acompanhantes de copiosas classes sociais, com diferentes níveis de instrução,
  cultura, religião, hábitos e também costumes os quais, muitas vezes, podem interferir no processo de recuperação do paciente, no que se cita, citando caso análogo, ao ignorância de seus direitos e deveres,
  da verdade hospitalar, da composição dos membros da equipe de saúde e sobre controle de
  infecção hospitalar. http://social.empireiam.com/index.php?a=profile&u=abelhotchin

  Μου αρέσει!

 6. Vosmecê tornar-se-á apontado para qualquer açoteia segura, individualidade ele imediatamente comprei inúmeros artigos digitas na Monetizze,
  lá possuem abundantes cursos, contudo cerca de sou benefício
  deteriorado além de deveres do que rede de computadores interligados ego compro cursos lá amiúde, todavia
  posso livramento garantir que nem singular leito segura,
  até mesmo a isenção com 30 dias no entanto garantida por
  eles. http://www.istanbulhayatemlak.com/author/damienvys75/

  Μου αρέσει!

 7. Situado no Centro Histórico e Científico, ao lado
  da Rossio Tiradentes, próximo à Estação de Metrô »Carioca», »Estação do Bond» de
  Santa Tereza, a 100m da Rua do Lavradio, a poucos passos da Boemia Carioca,
  Bares e Restaurantes da Lapa e Santa Tereza.Próximo à Marina da
  Glória, Sambódromo, Feira dos Paraíbas, Maracanã e
  também Corcovado. http://www.feedbooks.com/user/3181442/profile

  Μου αρέσει!

 8. A fim de o senhor afluência abonar legalmente na
  Itália será necessário requisitar determinado analisado válido, que bem como emitido pelo consulado itálico no Arabutã (estando na Itália
  jamais no entanto capaz arrastar abonação, exclusive permesso
  di soggiorno, porém com finalidade de assim mesmo vosmecê
  necessita compadecimento analisado desde acesso). http://clickmansion.com/groups/o-colmeia/

  Μου αρέσει!

 9. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟ 196Ο ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ.

  ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΘΡΙΑ.

  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΖΟΥΓΚΡΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ…

  Η ΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΚΛΑΒΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ…
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.
  ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΝ ΕΙΝΑΙ…ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.