ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ…
Η περίπτωση της 38χρονης χημικού Χρυσάνθης Γκοντίνου θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές που καταγράφηκαν μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με κομματικά στελέχη να τοποθετούνται στο Δημόσιο.
Αυτό που τη διαφοροποιεί όμως είναι η συγγένειά της με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.
Εως τον Ιανουάριο του 2015 η Χρυσάνθη Γκοντίνου φυτοζωούσε επαγγελματικά, όπως η μεγάλη πλειονότητα των νέων επιστημόνων στην Ελλάδα της κρίσης.
Κομματική θητεία:
Κάποια φροντιστηριακά μαθήματα εδώ και κει, αλλά τίποτα αξιόλογο. Η κομματική θητεία της στον ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι είναι παντρεμένη με τον μοναχογιό της Θεανώς Φωτίου τής εξασφάλισαν μια θέση ειδικού συνεργάτη δίπλα στον τότε υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.
Το γεγονός πως δεν επρόκειτο για προσωπική επιλογή του υπουργού φάνηκε όταν έγινε αλλαγή φρουράς.
Ο νέος υπουργός Νίκος Φίλης όχι μόνο κράτησε την 38χρονη, αλλά την αναβάθμισε. Για λόγους όμως που δεν έχουν διευκρινιστεί, ύστερα από ένα διάστημα διακόπηκε η σύμβασή της και έφυγε από το υπουργείο Παιδείας. Παρ’ όλα αυτά ύστερα από λίγο καιρό επανέκαμψε. Την τοποθέτησαν ειδική συνεργάτιδα του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
Ταυτόχρονα την τοποθέτησαν ειδική συνεργάτιδα της διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, και στη συνέχεια αντιπρόεδρο του οργανισμού ΙΝΕΔΙΜ.
Μάλιστα, για να μη νιώθει μειονεκτικά ως αντιπρόεδρος, ξεγύμνωσαν τη διευθύνουσα σύμβουλο του οργανισμού Αννα Μαυρουδή από τις εξουσίες της και τις έδωσαν στη νύφη της υπουργού!
Οπως αναφέραμε και στην αρχή, η περίπτωση της Χρυσάνθης Γκοντίνου ήταν μία από τις πολλές που έλαβαν χώρα στα ανώτερα κλιμάκια του κράτους μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγγένεια:
Η εισβολή στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, άλλωστε, είναι χρόνιο φαινόμενο. Ούτε η συγγένεια με υπουργό είναι καινοτομία των σημερινών κυβερνώντων, παρότι κατά γενική ομολογία το έχουν παρακάνει με τη μετακόμιση του μικρόκοσμου της Κουμουνδούρου στους κρατικούς μηχανισμούς.
Ωστόσο για την κυρία Κοντίνου, εκτός από το βόλεμά της στο Δημόσιο, υπάρχουν και ψίθυροι υπαλλήλων ότι δεν γνωρίζει σε βάθος ορισμένα θέματα των αρμοδιοτήτων της και σε αρκετές περιπτώσεις επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο. «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»