Ειδες η ΝΔ ούλα τί βόλεμα έκανε στη ΠΑΣΟΚΟύΛΑ ;;; ~ Τελικά πόσοι θα πάρουν σειρά για τις κρεμάλες ;;;

Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!

ΕΙΔΕΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟ-ΛΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ 22 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΙΣΘΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

Αποτέλεσμα εικόνας για μΑΡΙΑ Σπυράκη

Πρόσωπο-φράπα και χαμογελαστό! Ευτυχής για την…επιτυχία της να ξεπουληθεί η ΔΕΗ (ζητούσε από την Ευρώπη να πιέσει την Ελλάδα στο ξεπούλημα του Δημόσιου Οργανισμού), αλλά και στο να σταματήσει η παραγωγή λιγνίτη στη χώρα μας! Την ψηφίζουμε για να σκάβει τον λάκκο της Πατρίδας μας!

Η Μαρία Σπυράκη (φωτό) έβγαζε σπυριά τόσο καιρό με τον λιγνίτη στη χώρα μας και είχε αναλάβει ως σημαιοφόρος την προσπάθεια να εξοντώσει την παραγωγική δυναμική της Ελλάδος και σε αυτό τον τομέα! Όπως φαίνεται τα κατάφερε με δική της υπογραφή, υπερηφανεύεται δε διότι η χώρας μας κατάφερε να…»αγοράσει χρόνο», προβάλλοντας ως επιτυχία της ότι μπορεί να «λαμβάνει δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή την περίοδο 2021 – 2030. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να αντικαταστήσει σταδιακά ρυπογόνες μονάδες». Και πώς θα τις αντικαταστήσει; Χρυσοπληρώνοντας, εισάγοντας δηλαδή από το…

 

εξωτερικό, πανάκριβo γκάζι!!! Λες και το γκάζι δεν είναι ρυπογόνο! Όλη η υπόθεση ξεκινά από την στρατηγική των Ευρωπαίων να εξοντώσουν πλήρως την Ελλάδα και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος πρωτογενούς παραγωγής της! Και αυτό το παιχνίδι παίζει υπέρ των τοκογλύφων η κα Σπυράκη!

Ιδού τι αναφέρει η ίδια ως επιτυχία της για την χθεσινή υπογραφή της (πρακτικά ήταν μαχαιριά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 

Το πρώτο βήμα ώστε η Ελλάδα να αγοράσει χρόνο και να προχωρήσει στη σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη έγινε σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, καθώς  η χώρα μας μπορεί να συμπεριληφθεί μεταξύ των Κρατών – Μελών της Ε.Ε.  που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή την περίοδο 2021 – 2030. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να αντικαταστήσει σταδιακά ρυπογόνες μονάδες.

Η  Επιτροπή Βιομηχανίας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε συμβιβαστική τροπολογία, που συνυπέγραψε μεταξύ άλλων η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και του Ε.Λ.Κ. κυρία Μαρία  Σπυράκη ώστε η χώρα μας να μπορεί να έχει δωρεάν δικαιώματα ρύπων στο νέο αναθεωρημένο πλαίσιο εμπορίας ρύπων, κάτι που αρχικά δεν προέβλεπε η πρόταση της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την τροποποίηση της Οδηγίας για το σύστημα εμπορίας των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (ETS). 

Η Κομισιόν αρχικά πρότεινε να συμπεριλαμβάνονται στις χώρες που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 οι χώρες εκείνες οι οποίες εμφανίζουν ΑΕΠ κάτω από το 60% του μέσου κοινοτικού όρου το 2013 και σε αυτές περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Εσθονία, η Κροατία, η Λιθουανία και η Λετονία.

Η κυρία Σπυράκη με τη στήριξη του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατέθεσε τροπολογία, προτείνοντας στα έτη αναφοράς του Α.Ε.Π. να περιλαμβάνεται και το 2014, ώστε να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις χώρες που θα λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα στην ηλεκτροπαραγωγή. Τη σχετική τροπολογία, που αποτέλεσε τη βάση για το κείμενο που υπερψηφίστηκε, συνυπέγραψαν στην επιτροπή ITRE οι ευρωβουλευτές Esther De Lange, Μαρία Σπυράκη, Francesc Gambús, Henna Virkkunen και FrançoiseGrossetête.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία για να προχωρήσει  τελικά η συμπερίληψη της Ελλάδας στις χώρες που θα λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα στην ηλεκτροπαραγωγή ως  επίσημη θέση της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας, θα πρέπει να υπερψηφιστεί και  στις 8 Δεκεμβρίου και  από την Επιτροπή Περιβάλλοντος ώστε να ενσωματωθεί στην Έκθεση που θα πάει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Παρατίθενται παρακάτω το αρχικό κείμενο της Κομισιόν, η τροπολογία της κυρίας Σπυράκη και η συμβιβαστική τροπολογία που τελικώς υπερψηφίστηκε:

Άρθρο 1 – παράγραφος 1 – σημείο 6 Οδηγία 2003/87/ΕΚ

Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή:

Άρθρο 10 γ – παράγραφος 1

  1. Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 10α παράγραφοι 1 έως 5, τα Κράτη – Μέλη που είχαν το2013 κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. σε ευρώ σε τιμές αγοράς 60% κάτω από τον μέσο όρο της Ένωσης, μπορούν να παρέχουν μεταβατική δωρεάν κατανομή σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τομέα.

Τροπολογία 543:

Esther de Lange, Μαρία Σπυράκη, Francesc Gambús, Henna Virkkunen, Françoise Grossetête 

Άρθρο 10 γ – παράγραφος 1

  1. Κατά παρέκκλιση από το άρθρο10α παράγραφοι 1 έως 5, τα Κράτη – Μέλη που είχαν το2013 ή το 2014 κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. σε ευρώ σε τιμές αγοράς 60% κάτω από τον μέσο όρο της Ένωσης, μπορούν να παρέχουν μεταβατική δωρεάν κατανομή σε φορείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, συμπεριλαμβανομένης της τηλεθέρμανσης, για τον εκσυγχρονισμό του ενεργειακού τομέα. 

Συμβιβαστική τροπολογία 1:

Άρθρο 10 γ – παράγραφος 1

  1. Κατά παρέκκλιση από το άρθρο 10α παράγραφοι 1 έως 5, τα Κράτη – Μέλη που είχαν το2014 κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. σε ευρώ σε τιμές αγοράς 60% κάτω από τον μέσο όρο της Ένωσης, μπορούν να παρέχουν μεταβατική δωρεάν κατανομή σε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τον εκσυγχρονισμόκαι βιώσιμο μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα.


s o u r c e  

5 σκέψεις σχετικά με το “Ειδες η ΝΔ ούλα τί βόλεμα έκανε στη ΠΑΣΟΚΟύΛΑ ;;; ~ Τελικά πόσοι θα πάρουν σειρά για τις κρεμάλες ;;;

  1. ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΠΕΣ; ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΙΔΕΣ.. ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΙΝΑΙ… ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΙΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ… ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΩΣ; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.