Σφραγήστε την είσοδο στη Κακαβιά, να μην ξανάρθει κανένα βρωμο-αλβανό στη χώρα ~ Κι αν συνεχίσουν να γκρεμίζουν σπίτια ελλήνων, θα το μετανιώσουν πικρά…

alvaniki kakavia

Στην αυστηρή εφαρμογή του Νόμου και της Συνθήκης Σένγκεν έχουν προχωρήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ελληνικές Αρχές στους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας με την Αλβανία, ειδικά στην Κακαβιά που αποτελεί την βασική πύλη εισόδου.

Αποτέλεσμα είναι οι διελεύσεις Αλβανών πολιτών προς την χώρα μας να γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο και δεκάδες, σε καθημερινή βάση, να υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Οι Ελληνικές αρχές, δεν προχωρούν σε μέτρα αντεκδίκησης με αφορμή το ανθελληνικό παραλήρημα των Τιράνων και τα γεγονότα στη Χειμάρρα, αλλά πράττουν το αυτονόητο, εφαρμογή δηλαδή όσων ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν, χωρίς καμία ελαστικότητα.

Για την κατάσταση στην Κακαβιά, ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Ταχίρι διαμαρτυρήθηκε στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος τα τελευταία εικοσιτετράωρα πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα.

 

 

Τα Τίρανα ερμηνεύουν την κατάσταση ως αυτή ως «αντίποινα» εκ μέρους της Ελλάδας, όμως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα καθώς η Αθήνα και οι πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων, ασχολούνταν περισσότερο με τον ανασχηματισμό και λιγότερο με τα εθνικά θέματα.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές, στην Κακαβιά αλλά και στους άλλους Μεθοριακούς Σταθμούς, εφαρμόζεται αυστηρά η συνθήκη Σένγκεν… Όσοι πληρούν τους όρους εισέρχονται κανονικά στην Ελλάδα… Οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να επιστρέψουν στην Αλβανία.

Εκτιμάται ότι περίπου εκατό άτομα ημερησίως δεν καταφέρνουν να περάσουν στην Ελλάδα… Πολλοί περιμένουν για ώρες στην «ουδέτερη ζώνη» πιστεύοντας ότι θα βρουν τρόπο εισόδου…

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τα Τίρανα τα οποία ωστόσο επιμένουν να ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση στα σύνορα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

10 σκέψεις σχετικά με το “Σφραγήστε την είσοδο στη Κακαβιά, να μην ξανάρθει κανένα βρωμο-αλβανό στη χώρα ~ Κι αν συνεχίσουν να γκρεμίζουν σπίτια ελλήνων, θα το μετανιώσουν πικρά…

 1. Που το πάει ο Ράμα… Η Χειμάρρα, η όξυνση, οι Τσάμηδες και τα ναρκωτικά

  ΑΝΑΛΥΣΗ Ειδικού Συνεργάτη

  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε το ανθελληνικό παραλήρημα του σοσιαλιστή Ράμα που είχε προβληθεί και ως ο νέος αναμορφωτής της Αλβανίας. Οι κινήσεις και οι ενέργειες του Αλβανού πρωθυπουργού δεν θα’ πρεπε ούτε να ξαφνιάζουν, ούτε να αιφνιδιάζουν.

  Χτίστηκαν βήμα βήμα από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Η αρχή άλλωστε είχε γίνει με την ακύρωση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

  Στη συνέχεια ενστερνίστηκε πλήρως το ακραίο, εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων, δίνοντάς τους θέση στο κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο μέχρι τότε μετείχε το ΚΕΑΔ δια του Βαγγέλη Ντούλε.

  Ο Ράμα προσδέθηκε εξ αρχής στο άρμα της Τουρκίας και του Ερντογάν… Σε ευθυγράμμιση με την Τουρκική κυβέρνηση ή σε διατεταγμένη υπηρεσία.

  Τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον μονοπωλεί η Χειμάρρα, με αφορμή τις κατεδαφίσεις κατοικιών στην παλιά πόλη, εκεί όπου διέμενε μόνο ελληνικός πληθυσμός. Έχοντας σύμμαχο τον δήμαρχο της περιοχής, για την εκλογή του οποίου ο Ράμα, έδωσε προσωπική μάχη, οξύνει τις σχέσεις του με την μειονότητα και κατ’ επέκταση με την Ελλάδα.

  Ημιμαθής και αλαζόνας, επιχειρεί να δώσει μαθήματα ιστορίας.. Και αναγκάζει την Αθήνα να τρέχει πίσω από τις δηλώσεις του για να αποδείξει ότι η Ακρόπολη δεν διασώθηκε από τους Αλβανούς..

  Ανοησίες!

  Ο Ράμα έχει ξεκάθαρους στόχους. Και χρησιμοποιεί την Χειμάρρα, στην παρούσα φάση, για να τους πετύχει:

  • Καταφέρνει και συσπειρώνει τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, που αυτό μεταφράζεται σε ψήφους στις εκλογές που ακολουθούν σε λίγους μήνες.
  • Ισχυροποιείται στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

  • Και το σημαντικότερο… Αλλάζει την ατζέντα. Τους τελευταίους μήνες βρίσκονταν κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, εξ αιτίας της έκρηξης στην καλλιέργεια ναρκωτικών. Τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι ξένες διπλωματικές αποστολές έθεταν σε καθημερινή βάση το θέμα.

  Η καλλιέργεια χασίς έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις στην Αλβανία. Μπορεί ο Ράμα να ξερίζωσε το Λαζαράτι, αλλά δικοί του άνθρωποι πλέον, έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα «Λαζαράτια» σε όλη την χώρα.

  Υπουργοί, αστυνομικοί, δικαστές, κρατικοί λειτουργοί, φέρονται αναμεμειγμένοι στην καλλιέργεια και την διακίνηση των ναρκωτικών, που παράγει χρήμα, παράνομο πλούτο δηλαδή, πολιτική ισχύ και αποσταθεροποίηση.

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Μπουγάρ Νισάνι θα καλέσει στις 11 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με τη μαζική καλλιέργεια ινδικής κάνναβης σε πολλές περιοχές της χώρας.

  Ναρκωτικά και εθνικισμός, αυτό είναι το εκρηκτικό μείγμα στο οποίο κύλησε την Αλβανία ο Ράμα.

  Η Ελλάδα από την πλευρά της, εμφανίζεται για μία ακόμη φορά χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό. Ουσιαστικά, με την στάση του Κοτζιά στα Τίρανα άνοιξε την κερκόπορτα και έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων το «Τσάμικο» ενώ δείχνει να σύρετε πίσω από τις άναρθρες, ακραίες φωνές του Αλβανού Πρωθυπουργού και των συνεργατών του.

  Στην προκειμένη περίπτωση η Χειμάρρα δεν αποτελεί το δάσος αλλά το δέντρο… Γιατί το δάσος είναι ο νόμος για τις μειονότητες που έκοψε κι έραψε η κυβέρνηση των Τιράνων και με τον οποίο ουσιαστικά «εξαφανίζει» όχι μόνο την Ελληνική αλλά όλες από την χώρα.

  Το δάσος είναι η συνολική πολιτική έναντι του Ελληνισμού της Αλβανίας, ο οποίος είναι ο πρώτος που πληρώνει κάθε φορά που οξύνονται οι διμερείς σχέσεις.

  Η Χειμάρρα έχει ωστόσο μία ιδιαιτερότητα. Δεν είχε αναγνωριστεί ουδέποτε ως μειονοτική ζώνη από την Αλβανία, παρότι στην παλιά πόλη και στα χωριά ο πληθυσμός ήταν αμιγώς ελληνικός.

  Συνάμα αποτελεί το καλύτερο παραθαλάσσιο φιλέτο της χώρας.

  Και τα Τίρανα δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα «το σχέδιο αναμόρφωσης και τουριστικής ανάδειξης» που περιλαμβάνει κατεδαφίσεις, καταπατήσεις και υφαρπαγές περιουσιών Ελλήνων κι από πίσω ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Έλληνες της Χειμάρρας

  Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, δεκάδες κάτοικοι της Χειμάρρας προχώρησαν σε μία ακόμη διαμαρτυρία, στέλνοντας μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις περιουσίες τους.

  Οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση και ζητούν από την κυβέρνηση της Αλβανίας να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος τους.

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία των Περιουσιών στις Ακτές του Ιονίου Νίκος Νεράντζης απευθύνθηκεσε όλους τους ξένους διπλωμάτες που βρίσκονται στα Τίρανα να ασχοληθούν με την περίπτωση της Χειμάρρας.

  «Θα αλυσοδεθούμε και τις περιουσίες μας δεν τις αφήνουμε. Είναι η τελευταία διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο, διότι στο Γιώργο Γκόρο δεν του αξίζει ούτε καν αυτό. Εμείς απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Οι Χειμαρραίοι φιλοξένησαν τους Τσάμηδες όταν ήρθαν στην Αλβανία. Ο Γκόρο έδωσε την απάντηση του, είναι αποφασισμένος να μας αρπάξει τις περιουσίες. Εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Εφόσον την έχουμε τη Χειμάρρα, δεν θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν. Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει επιλεκτικά, δίδοντας σε μία κοινότητα τις περιουσίες, ενώ σε μια άλλη κοινότητα όχι» δήλωσε ο Νεράντζης στην ομιλία του κατά τη διαμαρτυρία.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ελληνική Πρεσβεία… Συνήθεις οι αρνήσεις εισόδου στην Κακαβιά

  Η αυστηροποίηση των ελέγχων στις μεθοριακές διαβάσεις, ειδικά στην Κακαβιά, έχει ενοχλήσει σφόδρα τις Αλβανικές αρχές… Η Κυβέρνηση αποφεύγει οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση, γνωρίζοντας προφανώς πως πρόκειται για πρόκειται για εφαρμογή όσων ορίζει η συνθήκη Σένγκεν, τα μέσα ενημέρωσης όμως της γείτονος, φιλοξενούν εκτενή δημοσιεύματα καταλογίζοντας μάλιστα ευθύνες στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους, επειδή δεν…. διαμαρτύρεται στην Ελλάδα!

  Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, με ανακοίνωσή της, συνδέει την αύξηση των απαγορεύσεων εισόδου με την αύξηση του αριθμού των Αλβανών που επιχειρούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα για εποχική απασχόληση στο μάζεμα της ελιάς!

  Στην ανακοίνωση σημειώνει πως δεν υπάρχει καμιά αλλαγή σχετικά με τις προυποθέσεις διέλευσης στα ελληνοαλβανικά σύνορα όπου τηρούνται οι προβλέψεις της Συνθήκης Schengen για πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν να εισέλθουν στον χώρο Schengen.

  «Οι όποιες καθυστερήσεις ή αρνήσεις εισόδου που παρατηρούνται τις ημέρες αυτές είναι συνήθεις κάθε χρόνο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτήν την περίοδο λόγω κυρίως της συγκομιδής της ελιάς αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών υπηκόων που αναζητούν εποχική εργασία στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν ειδική για το σκοπό αυτό θεώρηση, με αποτέλεσμα να μη ανταποκρίνονται στις προβλέψεις της Συνθήκης Schengen, τις οποίες οι ελληνικές Αρχές σέβονται και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πρεσβείας.

  Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή και στον τρόπο εξυπηρέτησης των Αλβανών πολιτών από τις ελληνικές προξενικές αρχές, οι οποίες έχουν συντμήσει τον χρόνο εξυπηρέτησης από δέκα σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

  «Εξυπακούεται ότι οι ελληνικές Αρχές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν καθυστερήσεις στην αποστολή της αλληλογραφίας από τα αλβανικά ταχυδρομεία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Πρεσβείας.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. O ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ! «ΧΑΛΥΒΔΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ» ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

  “Χαλύβδινη ασπίδα” στα ελληνοαλβανικά σύνορα! Ο ΣΤΡΑΤΟΣ της Ελλάδας είναι ΠΑΡΩΝ! Ας χαλαρώσουν λοιπόν μερικοί… (ΒΙΝΤΕΟ)

  Η 8η Ταξιαρχία εκπαιδεύεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Το βίντεο από το ΓΕΣ θυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα στρατιωτικά είναι παρούσα σ΄ όλη την επικράτειά της.

  Ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχει ουσιαστικό στρατιωτικό πρόβλημα λόγω ανυπαρξίας αντιπάλου,αλλά υπάρχουν πολλοί προκλητικοί ηγέτες, ηγετίσκοι και τσιράκια της Άγκυρας.

  Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να κάνει επίδειξη δύναμης σε κανέναν.Αλλά όσοι ερμηνεύουν την ψυχραιμία ως αδυναμία,καλό θα είναι να “χαλαρώσουν” την ρητορική τους εναντίον της Ελλάδας.


  Αυτά προς το παρόν…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. παλιοαλβαναριά θα σας γ@μήσουμε απ άκρη σ’ άκρη στη κωλοχώρα σας .
  καθήστε φρόνιμα και μην μας προκαλείτε …………..

  σε μια μερα μπορούμε να σας εξαερώσουμε ολους σας …………..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.