Γιατί τόσα χρόνια αυτή η αλητεία απ’ τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου εναντίον Μοναστηριού, που θέλει να τ’ αρπάξει??? Ρε μασώνε Ιερώνυμε πώς τ’ ανέχεσαι εσύ αυτά ???

Αποτέλεσμα εικόνας για mhtropolithw Nayp;aktoy

o Iερόθεος Ναυπάκτου

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Κατάπτυστη εγκύκλιος ΔΙΣ αρ. 2982
Σκέτη απογοήτευση ήταν για τους πιστούς, την Κυριακή 15 Ιαν. όταν στους κεντρικούς Ναούς της Ναυπάκτου, οι ιερείς διέκοπταν την κυριακάτικη Λειτουργία, και αντί ομιλίας, διάβαζαν μία εγκύκλιο που τους έστειλε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, με περιεχόμενο εναντίον του μοναστηριού της Μεταμορφώσεως (!).

Άλλοι έφυγαν απ τους ναούς, άλλοι δυσανασχέτησαν, άλλοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, και τέλος, πολλοί λίγοι φαίνεται να κατάλαβαν το τι γινότανε.
Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, ήταν η γελοιοποίηση του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας – της Θ. Λειτουργίας, και η διατάραξη της συνάθροισης και της συνείδησης πολλών πιστών.

Σα να μην έφτανε το ατυχές περιστατικό της Κυριακής, σήμερα Σάββατο πρωί, επανήλθε το ζήτημα, αυτής της περιβόητης  εγκυκλίου, απ τον ίδιο τον μητροπολίτη, που στην προγραμματισμένη συνάντηση των ιερέων, επανήλθε προσωπικά στο ίδιο θέμα, προσπαθώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, για το ατέλειωτο ζήτημα –εναντίον των μοναχών-  που παραμένει άλυτο, αλλά που τίποτε δεν γίνεται για να λυθεί, και που πάντα κάποιοι άλλοι ευθύνονται, εκτός από τον ίδιο τον υπεύθυνο για την περιοχή μητροπολίτη.

Το εντελώς πρωτότυπο στην υπόθεση είναι, ότι η Ι. Σύνοδος (ΔΙΣ)  παρουσιάζεται ότι έστειλε εγκύκλιο «προς τον Ιερό κλήρο και το χριστεπώνυμο πλήρωμα», για πρώτη φορά στα χρονικά, που αφορά ένα ζήτημα εσωτερικό μιας τοπικής μητρόπολης. Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, για να δυσφημιστεί όσο πιο πολύ γίνεται η ελλαδική Εκκλησία, με την «εγκληματική δράση»  των μοναχών, διατάχθηκαν όλοι οι ιερείς στη Ναύπακτο να διαβάσουν στους πιστούς την περιβόητη εγκύκλιο της Συνόδου (αρ. 2982/10 Ιαν. -17). Επίσης η εγκύκλιος δόθηκε και στη δημοσιότητα, διαδικτυακά πανελλαδικά και διεθνώς.

Και όλοι απορούν. Καλά δεν υπάρχει λίγο μυαλό που να λειτουργεί;;;
s o u r c e  

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί τόσα χρόνια αυτή η αλητεία απ’ τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου εναντίον Μοναστηριού, που θέλει να τ’ αρπάξει??? Ρε μασώνε Ιερώνυμε πώς τ’ ανέχεσαι εσύ αυτά ???

 1. Παγκόσμια πρωτοτυπία;-Στην Ελλάδα υπάρχει τμήμα ΤΕΙ με μόνο δύο φοιτητές και έναν διδάσκοντα

  Κι όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» υπάρχει στην Ελλάδα τμήμα ΤΕΙ που έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο μόνο φοιτητές και έναν διδάσκοντα.

  Το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί στη Ζάκυνθο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα.

  Το τμήμα στη Ζάκυνθο ξεκίνησε το 2009 και κατάφερε να «επιβιώσει» από το σχέδιο αναδιάρθρωσης «Αθηνά» επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, όταν –με μικροπολιτική στόχευση– πολλά τμήματα ΤΕΙ αντί να καταργηθούν, διατηρήθηκαν ως εισαγωγικές κατευθύνσεις υπό την ομπρέλα ενός άλλου τμήματος.

  Έτσι, στη Ζάκυνθο στο Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος λειτουργεί η κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ενώ υπάρχει και η κατεύθυνση Τεχνολογιών Φυσικού Περιβάλλοντος. Με βάση την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, στη Συντήρηση Πολιτισμικής Κληρονομιάς ορίστηκαν συνολικά 80 θέσεις εισακτέων για τους 74.434 υποψηφίους Γενικών Λυκείων, την πολυπληθέστερη κατηγορία υποψηφίων.

  Εξ αυτών, στο τμήμα εισήχθησαν μόλις δύο, από τους συνολικά 58.010 επιτυχόντες στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Το 2015 ο αντίστοιχος αριθμός εισακτέων ήταν 12. Βεβαίως, η προϊσταμένη του τμήματος Αδαμαντία Καντιώτη ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο τελικός αριθμός πρωτοετών αυξάνεται από διάφορες άλλες μικρότερες κατηγορίες υποψηφίων και φέτος έφτασε στους εννέα. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι παίρνουν μετεγγραφή για το ΤΕΙ Αθήνας.

  Οπως λέει η κ. Καντιώτη, το τμήμα ως μόνιμο προσωπικό έχει μόνο μία επίκουρη καθηγήτρια και το διδακτικό έργο υποστηρίζεται από το «γειτονικό» τμήμα που έχει οκτώ μονίμους διδάσκοντες, καθώς και από συμβασιούχους. Ουδείς αμφισβητεί την προσπάθεια που γίνεται, καθώς έχει αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες (π.χ. με τη Θεολογική Σχολή Χάλκης) για την πρακτική άσκηση των φοιτητών του, ενώ από το 2014 το τμήμα στεγάζεται σε νέο κτίριο με άρτιο εξοπλισμό.

  «Δεν κρυβόμαστε. Το τμήμα με τόσο λίγους εισακτέους θα κάνει «κοιλιά». Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε τη σημασία της συντήρησης πολιτισμικής κληρονομιάς σε μία χώρα όπως η Ελλάδα» παρατηρεί η κ. Καντιώτη, η οποία αποδίδει τη δραματική μείωση της προσέλκυσης φοιτητών στο ότι οι υποψήφιοι πρέπει να εξεταστούν σε Σχέδιο για να εισαχθούν, όπως ορίζεται και για το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθηνών. Για την έλλειψη μονίμων διδασκόντων η ίδια αναφέρει ότι έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις εκ των οκτώ που πήρε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τις συνολικά 135 νέες θέσεις που δόθηκαν στα 14 ΤΕΙ για το 2017.

  Από την άλλη, για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ήδη από το 2010 είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από το υπουργείο Πολιτισμού και από σχετικούς επαγγελματικούς φορείς (π.χ. από τον Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», υπέρ της λειτουργίας του ΤΕΙ πίεσαν ντόπιοι πολιτικοί παράγοντες.

  Πολλά εξηγεί πρώην μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που παραιτήθηκε από τη θέση του, διότι έκρινε ότι δεν λαμβάνονται ουσιαστικές λύσεις. Όταν έγινε λόγος αλλαγών, αντέδρασαν οι φοιτητές, ενώ στις συζητήσεις έλαβαν μέρος οι γονείς των φοιτητών αλλά και ο μητροπολίτης Ζακύνθου.


  http://www.lifo.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΑΠΟΛΩΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

  ΠΕΤΑΞΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ 666.

  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ 666 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΨΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΒΡΑΙΚΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ.

  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ 666 ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΑΓΡΙΟ ΘΕΡΙΟ.ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΑΛΗΔΙΑ.

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΡΙΕΜΕ ΕΓΩ Ο ΑΠΙΣΤΟΣ.

  ΝΕΚΑΜ ΑΔΩΝΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΒΡΑΙΟΙ….ΕΚΔΙΚΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΑΝΤΩ. ΝΕΚΑΜ ΑΔΩΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥ ΒΑΑΛ ΚΑΙ ΡΕΜΦΑΝ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ…ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΛΩΛΑΤΡΕΣ ΙΤΑΛΟΥΣ.

  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΡΚΟΘΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΟΒΡΑΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΨΑΛΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

  ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΚΑΜΙΑ.

  ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟΝ ΑΠΟΛΩΛΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΤΩΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ
  ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΜΟΥ
  ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙ.

  ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666..ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ….

  ΗΛΙ…ΗΛΙ…ΛΑΜΑΣΑ ΒΑΧΑΘΑΝΙ….

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.