Ιστορικές ορκωμοσίες Προέδρων της Αμερικής ~ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ιστορικές ορκωμοσίες Προέδρων της Αμερικής [ΒΙΝΤΕΟ]

H εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου κατά την τελετή ορκωμοσίας, αποτελεί παράδοση από τις 30 Απριλίου 1789, όταν ο George Washington εκφώνησε λόγο κατά την τελετή ορκωμοσίας του από το μπαλκόνι της Γερουσίας του Federal Hall στη Wall Street της Νέας Υόρκης.

Δείτε σπάνια βίντεο με ιστορικές στιγμές ορκωμοσίας Αμερικανών Προέδρων:

Η ιστορική ορκωμοσία του Franklin Roosevelt, στις 4 Μαρτίου 1933:


Η ορκωμοσία του John F. Kennedy, 20 Ιανουαρίου 1961:


 

Η ορκωμοσία του Gerald Ford, 9 Αυγούστου 1974:


Η ορκωμοσία του onald Reagan, 20 Ιανουαρίου 1981:


 

Η ορκωμοσία του Barack Obama, 20 Ιανουαρίου 2009:
20 Ιανουαρίου 2017 ~  η ορκωμοσία Τραμπ στο Καπιτώλιο:

4 σκέψεις σχετικά με το “Ιστορικές ορκωμοσίες Προέδρων της Αμερικής ~ [ΒΙΝΤΕΟ]

 1. Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΜΑΣ…ΗΡΘΕ!!!ΤΡΑΜΠ:Το είπε και το ‘κανε! Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εμπορική συμφωνία TPP

  Ο Τραμπ είναι και καπιταλιστής και φιλελευθερος, δεν μπορείς να τον πεις κομμουνιστή ή νεοφιλελευθερο Στην Ελλάδα όποιος τόλμησε να αντιταχθεί στην Νέα Τάξη Πραγμάτων τον χαρακτήρισαν Κομμουνιστή, Σταλινικό κι ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, αν και η νεοφιλελευθερη ΝΤΠ χτύπαει ακρίβως στην καρδιά της ιδιας της φιλελευθερης πολιτικής θεωρίας και όσων πρέσβευε κάποτε η λαϊκή δεξιά, δηλαδή της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας. Το TTIP έχει ως σκοπό να επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία των Πολυεθνικών, όχι μόνον απέναντι στους μικρούς και μικρομεσαίους ή ακόμη και ευκατάστατους αστούς, αλλά και στις ίδιες τις χώρες. Με το TTIP οι πολυεθνικές αποκτούν περισσότερα δικαιώματα από Κράτη με Εθνική Κυριαρχία!
  Φυσικά αυτά στην Ελλάδα δεν θα τα ακούσετε σε κανένα Ελληνικό ΜΜΕ, αλλά ούτε στην Βουλή. Αλλωστε και η ΝΔ δεν εκπροσωπεί πλεον την λαϊκη Δεξια, αλλά την νεοφιλελευερη λοιμική Εχουμε γράψει πλείστες φορές ότι νεοφιλελευθερισμός και νεοναζισμός έχουν την αφετηρία, δηλαδή την αποθέωση της απόλυτης ισχύος.
  Το είπε και το έκανε – Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εμπορική συμφωνία TPPότι αποχωρεί από την εμπορική συμφωνία TPP
  Η κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει με την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), την εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.
  Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ «θα πατάξουν αυτές τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν τους Αμερικανούς εργαζομένους» με τον τρόπο αυτό.
  Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη εμπορική συμφωνία, τη NAFTA, που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς. «Για πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσινγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας» συνεχίζει η ανακοίνωση, όπου υποστηρίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν τα εργοστάσια και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό ενώ οι Αμερικανοί βρέθηκαν «αντιμέτωποι με υψηλό εμπορικό έλλειμα».
  Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες» θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. «Αυτή η στρατηγική ξεκινά με την αποχώρηση από την TPP και με τη διασφάλιση ότι τυχόν νέες εμπορικές συμφωνίες θα συναφθούν προς το συμφέρον των Αμερικανών εργαζομένων».
  Επιπροσθέτως, αν τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη NAFTA αρνηθούν να δώσουν στους Αμερικανούς εργαζόμενους μια δίκαιη συμφωνία σε μια επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης, «ο πρόεδρος θα προαναγγείλει την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη NAFTA».
  Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει την TPP. Οι υποστηρικτές αυτής της συνθήκης ανησυχούν γιατί πιστεύουν ότι με την εγκατάλειψή της θα ισχυροποιηθεί η θέση της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού, εις βάρος των ΗΠΑ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Η Προεδρία Τραμπ προαναγγέλλει την διάλυση της Ευρώπης των τοκογλύφων

  Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 –


  Η Προεδρία Τραμπ προαναγγέλλει την διάλυση της Ευρώπης των τοκογλύφων
  Οι θέσεις που εκφράζει ο Τραμπ με την πολιτική του «America First» προεξοφλούν σεισμικές μετατοπίσεις στις σχέσεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προεδρία Τραμπ προαναγγέλλει μια άνευ προηγουμένου αλλοίωση των έως τώρα μεταπολεμικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας.
  Οι δηλώσεις Τραμπ, οι πιο πρόσφατες στην γερμανική εφημερίδα Bild και στην βρετανική Sunday Times, σηματοδοτούν έναν καταιγισμό αλλαγών που αφορούν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Τραμπ στην συνέντευξη του προς τα δυο έντυπα εξήρε την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και περιέγραψε την Ένωση ως ένα όχημα της Γερμανίας για να επιβληθεί στην Ευρώπη.
  Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με οικονομικές κυρώσεις, επιτέθηκε στην Μέρκελ κατηγορώντας την για την κρίση της λαθρομετανάστευσης, ενώ χαρακτήρισε τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ως υπερβολή και άνευ αποτελέσματος. Επίσης τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης και αποτελεί μια απαρχαιωμένη συμμαχία. Ποτέ ως τώρα πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει προβεί σε τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Βορειοατλαντική Συμμαχία ή για κάποιο μέλος αυτής. Σημαντικό σημείο της συνέντευξης προς την Bild και την Sunday Times είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση του να συνεργαστεί με κόμματα της Ευρώπης που αμφισβητούν την ΕΕ, όπως το βρετανικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (Independence Party) του Nigel Farage.
  Με τον Τραμπ οι ΗΠΑ οδηγούνται αντικειμενικά σε μια τροχιά απομονωτισμού, μια τροχιά που ο νέος πρόεδρος πιστεύει ότι θα τον βοηθήσει να περιορίσει την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης και το χρέος των 19 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Με την πολιτική «America First» ο Τραμπ δίνει προβάδισμα στον αμερικανικό λαό και όχι στα μεγαλεπήβολα και αρρωστημένα σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών για παγκόσμια ηγεμονία, που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα στο χείλος ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  Ο εκκολαπτόμενος απομονωτισμός και οι συνέπειες της γεωπολιτικής μετατόπισης των ΗΠΑ σίγουρα θα θέσουν σε δοκιμασία τις σχέσεις εντός της ΕΕ, η πολιτική «America First» μπορεί να οδηγήσει σε «Germany First», «France First», «Holland First» ενώ ήδη επέφερε το «Britain First», κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εκλογές εντός του 2017 στην Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτήσουν την νέα τροχιά που θα ακολουθήσει η Ευρώπη, μια τροχιά εναντίον του νεοφιλελεύθερου συντηρητισμού, κατά της πίστης στο ελεύθερο εμπόριο, κατά των προτιμήσεων μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, κατά του μισάνθρωπου σιωνιστικού παγκόσμιου συστήματος.


  Γ. Λιναρδής

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ…ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

  ΤΟ 1999 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΟΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΟΜΕΝΗ ΓΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΑΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΑ.

  ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΩΡΕΣ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ 666 ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

  ΝΑΤΟ…ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
  ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΟΡΓΑ ΝΩΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΜΒΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ.
  ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΟΛΑ.

  Η ΜΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΜΕΝΗ ΕΡΜΗ ΓΗ ΚΑΙ ΕΝ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

  ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΗ ΕΘΝΗ.

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙ.

  ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.

  ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΞΕΙΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.