Πονηρός ο «βλάχος» – πώς η Ryanair πετάει την μπάλα στην εξέδρα…

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Είμαι από αυτούς που στηλιτεύουν τις επιλογές της κυβέρνησης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση και την αύξηση του μέσου κόστους ζωής για όλους μας. Όπως όμως δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την κυβερνητική κοροϊδία, άλλο τόσο δεν μπορώ να μισήσω το …κουτόχορτο που μου σερβίρουν κάποιοι επίδοξοι σωτήρες του ελληνικού τουρισμού…

 

 

Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον David O’ Brien, το «αφεντικό» της Ryanair στην Ελλάδα, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε είπε σήμερα ότι θα προβεί σε μείωση της κίνησης στην Αθήνα κατά 22%, εξαιτίας των καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και των αναπάντητων αναπτυξιακών προτάσεων της από πλευράς κυβέρνησης. Τώρα το πώς συνδέονται τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τη μείωση στην κίνηση της Αθήνας, μόνο η Rynair μπορεί να το εξηγήσει… Ή μάλλον τα μαθηματικά: Ο λόγος που προφασίζεται ο Ιρλανδός τα περί καθυστερήσεων σε έργα και κυβερνητικές προτάσεις είναι γιατί δεν του βγαίνει πια η μπίζνα με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%. Έχοντας βασίσει την προσέλκυση πελατών της με τιμές κράχτες – κάτι 19,90€ Αθήνα-Θεσσαλονίκη, που ενίοτε μπορεί να γίνουν και 9.90€- με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% έπαψε πια να βγαίνει η εξίσωση… Οπότε για όλα φταίνε οι καθυστερήσεις στα έργα της Θεσσαλονίκης (πιο πιστευτό θα ήταν να έλεγε ότι φταίει το ανύπαρκτο …μετρό Θεσσαλονίκης!)

Ξαναλέω, κακώς η κυβέρνηση εξαντλεί σε κάθε καταναλωτικό αγαθό ή υπηρεσία, την φορομπηχτική της πολιτική. Αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από αυτό, ας έχουμε την ειλικρίνεια να λέμε την αλήθεια.

ΥΓ. ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ -100% ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΤΗΝ «ΚΟΒΟΥΜΕ» ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ; ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ MR. RYAN-BRIΕN; ME «ΚΑΝΟΝΙΕΣ»?


Κ. Παπαδής

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Πονηρός ο «βλάχος» – πώς η Ryanair πετάει την μπάλα στην εξέδρα…

 1. Οι δημιουργοί του Αλέξη Τσίπρα

  Θυμάμαι τον κ. Πάγκαλο την εποχή που διαδήλωνε μαζί με τους λεγόμενους «Σταμουλοκολλάδες» προκειμένου να ματαιωθεί η ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Αστικών Λεωφορείων. Το γεγονός της υποστήριξης του κ. Πάγκαλου στην ματαίωση μιας ιδιωτικοποίησης δεν και τόσο σημαντικό, δεν υπήρχε ιδιωτικοποίηση που να μην προσπαθούσε να ματαιώσει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 90-93. Αυτό που έχει σημασία στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η σύμπραξη του κ. Πάγκαλου με ένα συνδικάτο του οποίου οι πρακτικές κρίθηκαν ακραίες ακόμα για τα ξεχαρβαλωμένα μεταπολιτευτικά ήθη.

  Για τον μέσο τραμπούκο της μεταπολίτευσης, οι «Σταμουλοκολλάδες», ήταν κάτι σαν οι χρυσοί ολυμπιονίκες του τραμπουκισμού, για παράδειγμα, δεν έδερναν μόνο τους αντιφρονούντες, τους ξεβράκωναν κιόλας. Ο κ. Πάγκαλος ήταν εκεί να τους υποστηρίξει και να τους προσφέρει άφθονη πολιτική και ηθική στήριξη. Θυμήθηκα τα πολιτικά ανδραγαθήματα του κ. Πάγκαλου μιας και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γενικός τιμητής της ελληνικής πραγματικότητας.

  Αναρωτιόμουν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν άνθρωποι όπως ο κ. Πάγκαλος δεν είχαν μια τόσο πετυχημένη και μακρά πολιτική σταδιοδρομία. Βουλευτής από το 81, σε κυβερνήσεις από το 82, και το μόνο γεγονός που μπορεί να διατηρηθεί στην μνήμη από την μακρά του κυβερνητική θητεία είναι το φιάσκο της υπόθεση Οτσαλάν, τότε που ο κ. Πάγκαλος έγινε γνωστός ως ο «μεγάλος τραγουδιστής.» Μπορεί η υπόθεση Οτσαλάν να είναι η μόνη αξιομνημόνευτη κυβερνητική «συνεισφορά» του κ. Πάγκαλου, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ήταν εκεί και υποστήριξε τον απίθανο δανεισμό την δεκαετίας του 80, την διάλυση της δημόσιας διοίκησης, τον νόμο του 1982 για τα ΑΕΙ, την παράδοση της χώρας στις συντεχνίες, το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις Σημίτη, την καταστροφική ένταξη στο ευρώ και το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου.

  Όλα αυτά έχουν την σημασία τους μιας και μόλις κλείσαμε τα δύο χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα. Τώρα προσπαθήστε να φανταστείτε μια πρωθυπουργία Τσίπρα χωρίς την ανωτέρω λίστα των μεταπολιτευτικών κατορθωμάτων και αμέσως θα συνειδητοποιήσετε ότι χωρίς αυτή τη λίστα πρωθυπουργός Τσίπρας δεν υπάρχει. Ένας από τους μύθους την μνημονιακής εποχής είναι ότι η κρίση δημιούργησε αυτό που ονομάζουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Έλληνες πολίτες σε μια περίοδο όπου υπέστησαν μια δραματική πτώση του βιοτικού του επιπέδου τελικά ενέδωσαν στις σειρήνες του ακραίου λαϊκισμού και έτσι τώρα «εορτάζουμε» τα δύο χρόνια στην εξουσία του κ. Τσίπρα. Όμως, η τραγική αλήθεια είναι ότι για την πρωθυπουργία Τσίπρα οι Έλληνες πολίτες είχαν μια ενδελεχή εκπαίδευση και προετοιμασία που κράτησε σχεδόν 35 χρόνια.

  Για ένα πολιτικό κατεστημένο που έχει αποτύχει σε κάθε νοητή διάσταση της δημόσιας ζωής, η αυτάρεσκη φλυαρία του κ. Πάγκαλου λειτουργεί ως μια γομολάστιχα που σβήνει τα ίχνη του δημιουργού στο δημιούργημα. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά από τον αναγνώστη για την χρήση του όρου, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Πάγκαλος εξήγησε γιατί αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα τσογλάνι. Έγραψε ο κ. Πάγκαλος, ότι το τσογλάνι είναι «το άτομο νεαρής ηλικίας και κακής διαγωγής». Σύμφωνοι, ο κ. Τσίπρας είναι τσογλάνι, αλλά για να είμαστε ακριβείς, είναι τσογλάνι του κ. Πάγκαλου. Δεν θέλω να μειώσω τον κ. Πάγκαλο με αυτή την διατύπωση, απλά περιγράφω.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Aλέκση, άμα φτιάξω και εγώ μια ΜΚΟ και τα έξοδά μου τα πληρώνουν σπόνσορες μπορώ να γίνω κι εγώ … Διοικητής της ΕΥΠ;

  Aλέκση, άμα φτιάξω και εγώ μια ΜΚΟ και τα έξοδά μου τα πληρώνουν σπόνσορες όπως η Novartis , το ίδρυμα της γυναίκας του Bill Gates, η World Water, η Teppfa, η Coca-Cola, η Zurich, μπορώ να γίνω κι εγώ … Διοικητής της ΕΥΠ ή κάποιας άλλης Μυστικής Υπηρεσίας;;; Κι άμα με διορίσεις, μην ανησυχείς! Θα βάλω στο πόδι μου στην ΜΚΟ έναν άλλο δημοσιογράφο !!! Τι λές ; Τι; Μήπως δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;;; Ζητάω πολλά; Εμπρός Αλέκση για μια δυνατή Καπιταλιστική, Νεοφιφλελεύθερη και … Διατραπεζική … Αριστερά!!!

  ΥΓ1.
  Εχω και μια ΜΚΟ από την Ουκρανία!!!

  ΥΓ2.
  Μπάι δε γουέϊ, την ιδέα μου την έδωσε ο Ηρακλής ο Πρίμπους!!! Ξέρεις, αυτός απ’ το Πλωμάρι της Λέσβου!!!!
  Χαχαχα…..

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ανασκευάζει τις δηλώσεις του ο Φλαμπουράρης, κάνοντάς τες χειρότερα….

  του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr


  Μετά τις Κυριακάτικες δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ και τον σάλο που προκλήθηκε, γράψαμε σχετικά, έρχεται σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να μιλήσει ότι εμείς που θίξαμε τα λεγόμενα του εξυπηρετούμε δικές μας σκοπιμότητες και ότι διαστρεβλώνουμε την αλήθεια. Βέβαια ξεχνά ότι τα είπε σε τηλεοπτικό σταθμό και ότι είναι τα λεγόμενα του στο video που το βρίσκει κανείς παντού.

  Δυστυχώς το είπε το «δεν βλέπεις πια ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια» και συμπλήρωσε ότι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια της κας. Φωτίου και στα προγράμματα της κυβέρνησης.

  Σήμερα λοιπόν λέει ότι είπε: «Προς αποκατάσταση της στρέβλωσης που επιχειρείται στο θέμα που έθιξα την Κυριακή στον ΣΚΑΪ σημειώνω τα εξής: Καταρχήν απομονώθηκε η έκφραση «δεν βλέπεις πια ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια», χωρίς να γίνει αναφορά σε όλο το σκεπτικό που παρέθεσα στη εν λόγω τοποθέτησή μου. Δεν είπα ότι τελείωσαν τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι αποκλεισμένοι από τον κοινωνικό ιστό. Τουναντίον, τόνισα ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια μέσα από τις δομές αλληλεγγύης, τις κάρτες για την αγορά τροφίμων, τα σισίτια των κοινωνικών φορέων και της Εκκλησίας να βελτιωθεί αυτή η άθλια εικόνα», προσθέτει. «Και αρχίζει να αποδίδει καρπούς αυτή η προσπάθεια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η καθιέρωση των σχολικών γευμάτων έχει σχεδόν εξαλείψει το φαινόμενο παιδιών να λιποθυμούν λόγω υποσιτισμού», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης, για να υπογραμμίσει: «Και προσπάθησαν κάποιοι στην αντιπολίτευση να κανιβαλίσουν το νόημα των λεγομένων μου, αυτοί που ανάγκασαν τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια».

  Ώστε κ, Φλαμπουράρη δεν υπάρχουν όπως παλιά παιδιά που πεινάνε στα σχολεία; Τα στοιχεία όμως των φορέων άλλα λένε. Και συνεχίζουν να λιποθυμάνε στα σχολεία και πιο πολύ έχει φτωχοποιηθεί ο Ελληνικός πληθυσμός με άμεσες συνέπειες στα παιδιά. Έχουμε πολλές φορές γράψει σχετικά με αυτό το πρόβλημα στα σχολεία.
  Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της ανεργίας υπάρχουν παιδάκια που φοιτούν, σήμερα, το 2017,στα ελληνικά σχολεία χωρίς οι γονείς τους να έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν τα απολύτως αναγκαία για την σίτισή τους.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.