«… η νομική προστασία των μετακλητών υπαλλήλων της ΕΥΠ, …»
Αντιπαράθεση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
???????????? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ…;;; ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ…;;;ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ Η ΕΥΠ…;;;
Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει πλήθος άσχετων μεταξύ τους ζητημάτων, όπως οι όροι λειτουργίας ευρωπαϊκών κομμάτων, η νομική προστασία των μετακλητών υπαλλήλων της ΕΥΠ, ο χρόνος της διεξαγωγής των εκλογών στα Επιμελητήρια και η ημερομηνία λήξης των γεωργικών φαρμάκων.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ανάφερε, ότι το σχέδιο νόμου δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και από το μόνο που διέπεται είναι η ιερά αρχή του ρουσφετιού.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο άρθρο 25, με το οποίο, όπως είπε, η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει δαπάνες για παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ, μολονότι έχει τεθεί από συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζήτημα αντισυνταγματικότητας.
Επίσης εστίασε την κριτική του και στην ρύθμιση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μετατάξεις στην γενική γραμματεία Συντονισμού, προκειμένου να στελεχωθεί το site για την «καθημερινότητα» του Αλέκου Φλαμπουράρη.
« Είναι ένα γραφείο διεκπεραιώσεως αιτημάτων αλλά επειδή δεν φτάνουν στον υπουργό Επικρατείας οι μόνιμοι υπάλληλοι, τώρα φέρνει διάταξη για να πάρει και αποσπασμένους», είπε ο εισηγητής της ΝΔ.
Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε, ότι «αν ανοίξει κανείς την εγκυκλοπαίδεια στο λήμμα ρουσφέτι θα δει, ότι είναι συνώνυμο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».
Αναφορικά με το άρθρο 25 που αφορά την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας επισήμανε, ότι αναγνωρίζεται από κάθε άποψη, πως οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σημείωσε, ότι ο κάθε δήμαρχος δεν είναι αυτός που θα κρίνει αν είναι αντισυνταγματική κάποια διάταξη.
Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για νομοσχέδιο – «σκούπα» απάντησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας λέγοντας, ότι «αν χρειαστεί θα φέρουμε και άλλες ρυθμίσεις γιατί οι συνθήκες είναι έκτακτες και σ αυτές πρέπει να προσαρμόζονται οι νόμοι».
Εμπιστεύεσαι την πολιτική τάξη;
Ο Έλληνας πολίτης οφείλει να ρωτήσει τον εαυτό αν μπορεί να εμπιστευθεί την πολιτική τάξη στο μεταναστευτικό ζήτημα. Βασικά, το ερώτημα είναι ρητορικό, μιας και η πολιτική τάξη που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και μετέτρεψε αυτή την χρεοκοπία σε μια πολυετή κρίση καταστρέφοντας ότι παραγωγικό είχε επιβιώσει τα προηγούμενα χρόνια, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Κι όμως, στο μεταναστευτικό ζήτημα, καλούμαστε να εμπιστευθούμε την πολιτική τάξη της Ελλάδας, ως αν να έχει μια ιστορία θριάμβων στο βιογραφικό της.
Ίσως κάποτε στο μέλλον, αν καταφέρουμε να επιβιώσουμε ως έθνος, η ανακρίβεια και το ψεύδος θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν και θα προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους που μια πολιτική δημιουργεί. Για την ώρα, και παρά τα πρόσφατα παθήματα, εφόσον η πολιτική που εφαρμόζεται έχει προοδευτικό πρόσημο, τότε, όλα τα κρίσιμα ερωτήματα θεωρούνται όχι απλώς περιττά, αλλά ύποπτα και κακόβουλα. Στο θέμα δε του μεταναστευτικού, ακόμα και το πιο προφανές ερώτημα θεωρείται αυτομάτως ρατσιστικό.
Βέβαια η επίκληση του ρατσισμού γίνεται για έναν απλούστατο λόγο, η πολιτική και δημοσιογραφική τάξη που με θέρμη υπερασπίζεται τα ανοιχτά σύνορα στην λαθρομετανάστευση, δεν έχει ούτε ένα καλό επιχείρημα για την πολιτική που εφαρμόζεται. Επιβάλλεται να επικαλεστούν την κατηγορία του ρατσισμού γιατί απλούστατα χωρίς αυτή την κατηγορία δεν θα είχαν τίποτε άλλο να πουν.
Η πολυπολιτισμική κοινωνία που οραματίζονται είναι αυστηρά ένα θέμα πίστεως, και δεν επιδέχεται εμπειρική ή ιστορική εξέταση. Η έκφραση αμφιβολίας δεν είναι απλά ένα σφάλμα, αποδεικνύει ελάττωμα χαρακτήρα και είναι η δημόσια εκδήλωση μιας αμαρτίας. Οι πιστοί της πολυπολιτισμικότητας δεν αντιπαρατίθενται πολιτικά με όσους αμφισβητούν τις επιλογές τους, για τους ίδιους λόγους που η Ιερά Εξέταση δεν διαλεγόταν πολιτικά με τα θύματα της. Η απαγγελία της κατηγορίας ήταν ταυτόχρονα και η απόδειξη του εγκλήματος, η πυρά ήταν το μέσον της διαβούλευσης.
Σου είπαν ότι όταν θα ανοίξουν τα σύνορα, το πολύ πολύ, κάποιοι θα περάσουν από εδώ. Μετά σου είπαν ότι αυτοί που περνούν από εδώ θα μείνουν κιόλας. Αλλά μην φοβάσαι, Έλληνες θέλουν να γίνουν. Στα νοσοκομεία πλέον αποστέλλονται emails για να αφαιρούνται τα χριστιανικά σύμβολα γιατί μπορεί να προσβάλουν τους μουσουλμάνους έποικους. Στο ελληνικό στρατό κατατάσσονται Αλβανοί που σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» οι μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας στέλνει για να «ελληνοποιηθούν» και να δημιουργήσουν αλβανικό κόμμα αργότερα, «Θα έχουμε μικρές βόμβες παντού, έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή.» λένε οι Αλβανοί. Στην Θράκη η τουρκική κυβέρνηση, λειτουργώντας κράτος εν κράτη, αποφασίζει ακόμα και για το ποιος διδάσκει τα παιδία της μουσουλμανικής μειονότητας. Το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια αραβική πόλη και η μόνη ανησυχία του πολιτικό-δημοσιογραφικού κατεστημένου είναι πόσα τεμένη θα κτίσει το ελληνικό κράτος.
Αλλά μην ανησυχείτε για όλα αυτά. Αν πράγματι ανησυχείτε, αυτό οφείλεται στην εκκεντρικότητα του χαρακτήρας σας. Εμπιστευθείτε την πολιτική τάξη που τόσα έχει επιτύχει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Ναπολέων Λιναρδάτος
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
12 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση της πρώην Βουλευτή Ν. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή για τα επεισόδια στην συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΕΗ
Ραχήλ Μακρή: «Εκφράζω την λύπη μου που εργαζόμενοι και συνδικαλιστές παρεμπόδισαν ανέργους που αναπνέουν καρκίνο, για να προστατεύσουν κομματικές διορισμένες μαριονέτες»
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επικυρώνει πράξεις του εθνικού εγκλήματος που ονομάζεται εκποίηση της χώρας και παραχώρηση της εθνικής ενεργειακής κυριαρχίας της.
Παραδίδει τα ενεργειακά κλειδιά της Ελλάδας σε υποτιθέμενους επενδυτές, χωρίς καμία διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας της πατρίδος μας και οι συνδικαλιστικές κομματικές παρατάξεις παίζουν κοκορομαχίες για τους μισθούς των Golden Boys που απλά άλλαξαν χρώμα, ενώ εργαζόμενοι προπηλακίζουν ανέργους που αναπνέουν καρκίνο και ζουν δίπλα στους ταινιοδρόμους της ΔΕΗ.
Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στα μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, που παρεμποδίστηκαν παράνομα από εργαζόμενους της ΔΕΗ στον τομέα της φύλαξης, για να μην ενοχλήσουν τους κομματικά διορισμένους και πληρωμένους από τις τσέπες του δοκιμαζόμενου λαού στην εκτέλεση του εθνικού εγκλήματος που ονομάζεται εκποίηση της ΔΕΗ.
Εκφράζω τη λύπη για τους εργατοπατέρες και τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στο έγκλημα μιας επίορκης και παράνομης κυβέρνησης.
Με ξεπερνά διορισμένες κομματικές μαριονέτες να τριγυρίζουν σε ματωμένα χώματα χωρίς αιδώ ως πλασιέ περιουσίας που δεν τους ανήκει και συνδικαλιστές με εργαζόμενους να προσκυνάνε.
Να είναι σίγουροι όλοι τους ότι δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΗ στην τύχη της και πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορά εγχώριων και ξένων συμφερόντων.
Θα σταματήσουμε την αδιαλλαξία και θα συγκρουστούμε με όποιον τολμήσει να θέσει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ενέργεια.
Κάθε συμφωνία ξεπουλήματος θα είναι άκυρη.
Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης
http://www.rachelmakri.com
Μου αρέσει!Μου αρέσει!