Η γνώμη του Ιστολογίου για την σημερινή πολιτική κατάσταση

Φωτογραφία του Idomeneas Kanakakis.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ:


Τα αισθήματά μας για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, τα ξέρετε όλοι πολύ καλά, τουλάχιστον σεις που μας παρακολουθείτε. Μου προκαλούν εμετό όλοι αυτοί οι τύποι κι αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας την αριστερίλα που αποπνέουν.
Ωστόσο, θέλοντας να είμαι ειλικρινής και ακριβοδίκαιος, θέλω να ομολογήσω, ότι πέραν τού ότι θεωρώ η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλο κακό στον τόπο, εφόσον μας γέμισε λαθρομετανάστες και εκτόξευσε στα ύψη το δημόσιο χρέος με τους αδέξιους χειρισμούς της στα οικονομικά θέματα, δεν πιστεύω ωστόσο ότι και μια ενδεχόμενη νεοφιλελέ κυβέρνηση Μιζοτάκη, θα δώσει λύση στα προβλήματα τού τόπου.

Αντιθέτως, θα προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις, αντιδράσεις που τώρα δεν βλέπουμε, καθόσον η αριστερή κοπριτερί του τόπου, επιδεικνύει τεράστια ανοχή & αντοχή στην κυβέρνηση ΤσιπροΚαμμένων, κάτι που φυσικά δεν θα συνεχίσει να επιδεικνύει αργότερα. Μόνη λύση προσωπικά, θεωρώ τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού και με εθνική συναίνεση, τα σοβαρότατα προβλήματα τού τόπου.  Κι όταν λέω εθνικής σωτηρίας δεν εννοώ αποκλειστικά από πολιτικούς, υπάρχει κι ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος που μπορεί ν’αναλάβει να βγάλει τη χώρα απ’ το πολιτικό τέλμα  διορίζοντας  για ένα  «x»  χρονικό διάστημα έναν ακραιφνή πατριώτη πρωθυπουργό πλαισιούμενο από καθαρόαιμους έλληνες.

Όσον αφορά τώρα τις μεθοδεύσεις Τσίπρα αναφορικά με το κλείσιμο τής αξιολόγησης, δεν έχει νόημα να πω ότι τα μαρξιστάκια ζούσαν στον κόσμο τους τόσον καιρό, πιστεύοντας ότι οι «εταίροι» μας θα τούς έκλειναν την αξιολόγηση. Εκείνο που έχει σημασία να τονίσω είναι το τί πιστεύω,  ότι δηλ. πρέπει να κάνει ο Τσίπρας από δω και πέρα, με δεδομένη την αρνητική και μη συνεργάσιμη στάση των ¨εταίρων» μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον ο Σόϊμπλε και το παρεάκι του είναι αδιάλλακτοι απέναντί μας και ούτε το χρέος θέλουν να κουρέψουν, ούτε με ρήτρα ανάπτυξης να μας επιτρέψουν να τούς αποπληρώνουμε, όπως για παράδειγμα επέτρεψαν στην Ουκρανία, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Και εξηγώ το σκεπτικό μου: Τα κράτη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συγκλονιστούν το προσεχές διάστημα και μέχρι τον Μάϊο από τις αλλεπάλληλες εκλογές που έχουν σε πολλές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα ενισχύσει τις φωνές διάλυσης τής Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, θα αλλάξουν εντελώς οι συσχετισμοί δυνάμεων & τάσεων εκεί μέσα, και από ‘κει και πέρα, θα ξεκινήσει θρυαλλίδα οβιδιακών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξελίξεων, που τελικά, μπορεί να λειτουργήσουν λυτρωτικά για εμάς και να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση στην οποία είμαστε τώρα. Σίγουρα, αν υπογράψει αυτή η κυβέρνηση, τώρα, νέα πακέτα μέτρων και δεσμεύσεων με το ΔΝΤ μέσα, δεσμευόμαστε για πάρα πολλά χρόνια και δεν θα μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από αυτές τις δεσμεύσεις.

Θεωρώ λοιπόν καλύτερο και εθνικά ωφέλιμο, να μην κλείσει αυτή η αξιολόγηση τώρα, να τραβήξει ο Τσίπρας παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε η κατάσταση στην Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον εχθρό μας Σόϊμπλε, ο οποίος πιθανόν να τσακιστεί και να φύγει από τη θέση του και ν’ αντικατασταθεί με άλλον, διαλλακτικότερο, οπότε και το έδαφος να είναι καλύτερο για να κλείσουμε την αξιολόγηση χωρίς επώδυνα μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση, αν ο Τσίπρας την κλείσει τώρα, καταστρέφει και τη χώρα, και τις μελλοντικές γενεές και βέβαια, και το ίδιο του το κόμμα, το οποίο θα καταρρεύσει στις εκλογές πιάνοντας πάτο. Γι’ αυτό πιστεύω κι ελπίζω ότι δεν θα την κλείσει την αξιολόγηση σε αυτή τη φάση. Δεν τον έχω για βλάκα, άλλωστε, απλά τον θεωρώ στυγνό ανθέλληνα κι επικίνδυνο για το Έθνος μας.


Π. Κ. 

24 σκέψεις σχετικά με το “Η γνώμη του Ιστολογίου για την σημερινή πολιτική κατάσταση

  • …. κανέναν δεν θεωρώ σωτήρα. Απλά, μίλησα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Κυβέρνηση δηλαδή, που θα έχει ως στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, για να την αντιμετωπίσει ένας, μόνος του. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να βρουν μια κυβέρνηση αραγή και συμπαγή, απέναντί τους, όχι έναν ηγέτη που θα αμφισβητείται από την μείζονα αντιπολίτευση τής χώρας του για τις επιλογές και την πολιτική του.

   Μου αρέσει!

  • Σ΄αυτό συμφωνώ κι εγώ. Και δεν υπάρχουν ικανοί και δεν μπορούν μόνοι τους, χωρίς στήριξη από τη μείζονα αντιπολίτευση. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για να την αντιμετωπίσει μόνος του ένας ηγέτης. Χρειάζεται σύμπνοια και συναίνεση απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο τής χώρας.

   Μου αρέσει!

 1. Αλλά ειδικώς για το θέμα τού κλεισίματος τής αξιολόγησης, κάπως πρέπει να υπάρξει ένα αραγές μέτωπο αντίστασης στούς δανειστές μας και τις τρελές τους απαιτήσεις. Αλλιώς, δεν θα κλείσει ποτέ ή θα κλείσει με πολύ επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν και τις μελλοντικές γενιές. Και είναι άδικο, ύστερα από τόσες θυσίες στις οποίες έχουμε υποβληθεί τόσα χρόνια.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Το πρωτο πραγμα που επρεπε να κανουν και να πασχιζουν απαντες ηταν να μην υπαρχει αυτο ο φορομπηχτικος ενφια που αναγκαζει Ελληνες να πουλουν την περιουσιατους σε ξενους(διοτι αυτοι αγοραζουν) με αποτελεσμα να μειωνεται η Ελληνικη γη.δευτερον αν η λυση ηταν η μειωση των συνταξεων γιατι δεν τις πηγαν ολες στο 1000αρικο .και γιατι δεν εφαρμοζουν το ενοιαιο μησθολογιο παντου.αρα ολοι κοιτανε την παρτητους τις γυναικες τους και τις γκομενες που εχουν βολεψει να μην στεναχωρησουν .και οι αλλοι ας πεθανουν.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Μα, τις συντάξεις, τις έχουν περικόψει 11 φορές και έχουν πέσει οι περισσότερες κάτω από χιλιάρικο. Ωστόσο, το ότι συνεχίζουν να διορίζουν ημέτερους και να χτίζουν κομματικό στρατό, αυτό είναι γεγονός.

   Μου αρέσει!

 3. Μη βαυκαλίζεστε ζητώντας από τους πολιτικούς να συμμαχήσουν για να μας σώσουν. Αν δεν συμμαχήσει ο λαός, ουδείς πολιτικός είναι ικανός (και προπαντός πρόθυμος)) να τον σώσει.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Μα, ο λαός επιδεικνύει αδράνεια & απάθεια. Βλέπεται εσείς καμία αντίδραση? Άρα, είναι ένας λαός που περιμένει από τον πολιτικό κόσμο να ομονοήσει και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

   Μου αρέσει!

 4. Αυτός είναι κι ο λόγος, που πέρασαν επτά μνημονιακά χρόνια και αντί να μειώνονται οι βουλευτές που στηρίζουν μνημόνια, αυξάνονται. Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια… Η λύση βρίσκεται στην ατομική συνειδητοποίηση, η οποία απαιτεί γνώση και όχι προσμονή ενός σωτήρα.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Οταν λεω ολες ενοω ολες .αλλα εξαιρουν τους δικαστηκους αμα τσαμπουκαλευτουν οι στρατιωτικοι θα αυξησουν. Και σε αυτους .να μας δειξουν ρε αδερφε τελος παντων οτι υπαρχει κριση για ολους οχι για μερικους οχι αλλη εκδουλευση απο αυτα τα τομαρια που νομιζουν οτι προσφερουν στην χωρα .δεν εχουν τα αντερα οι ξεφτιλες ουτε την αξιοπρεπεια την εθνικη να μας κρατησουυν. Ψηλα .να κανουν μια επιστρατευση ως απαντηση στις μαγκιες της τουρκιας τιποτα κοτες της μεργκελ που γουσταρει τον τουρκο.ουτε καν ρε τα γερμανακια να παρουν θεση και να ζητησουν την βοηθεια της αμερικης που την επιδιωκει ο τρανπ.τετοια ξεφτιλικια απο Ελληνες?και εσυ πιστευεις οτι μπορουν να κανουν κυβερνηση σωτηριας .κυβερνηση. Οικονομικης σωτηριας τους μπορει

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Δεν επιδεικνυει αδρανεια και απαθεια, επιδεικνυει γκρινια μιρλα και μοιρολατρια. Κλαιγονται για τη φετα. Ποιος τους ψηφισε ρε και τους εστειλε στην ευρωβουλη τους κοπριτες που ουτε καν στην ελληνικη βουλη δεν επρεπε να ηταν;;;;;; Μονοι τους πηγαν;;;;;;;;; Βαρεθηκα αυτη τη μιρλα, και βαρεθηκα και την κλαψα που ολοι φταινε, ακομα και ο γειτονας φταιει και θα του ξεσπασουν τα νευρα τους, αλλα οι ιδιοι ποτε δεν φταινε. Με επιασε ο μαναβης προχθες και ξερεις τι μου ειπε;;; Ξερεις λεει ποιοι μας εκαναν ετσι;;; Ποιοι του λλεω. Οι του πολυτεχνειου μου λεει.. Σωπα ρε του λεω, τωρα το καταλαβες;;; Κι εγω που ετρεχα και τους στηριζα μου λεει. Καλα να παθεις μαλακα που ετρεχες και τους στηριζες ηλιθιε τους κουμμουνες και ολη αυτη την αριστερη πλεμπα, και σου πηρε και 40 χρονια να παρεις γραμμη πως εισαι ενας μαλακας, αει γ@@@σου τωρα και μη μιλας δηλαδη, ε μα πια

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Και οταν μιλαω για αριστερη πλεμπα δεν βγαζω απ εξω και ολο αυτο το συρφετο που «σεβεται την αριστερα και τους αγωνες της»

    Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Το ίδιο πιστεύω και εγώ .Προσπαθεί να καθυστέρηση το κλείσιμο της αξιολόγησης προκειμένου να κερδίσει από τυχόν αλλαγές που θα επισυμβουν το καλοκαίρι. Βέβαια το θέμα παραμένει και λέγεται χρέος. Και το ερώτημα είναι …τι θα γίνει με αυτό θα μειωθεί θα κουρευτει η θα παραμένει ως έχει έχοντας έναν λαό αιχμάλωτο και μια επιχειρηματικοτητα στα τάρταρα. ..οψόμεθα ……

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Ο λαος ψηφισε αριστερα να τους σωσει οι δημοσιοι που τον ψηφισαν πηραν και συνταξεις και προνομια αλωστε αυτο φαινετε απο ολα τα μετρα που τα περνουν να ισχυουν για τους καινουργιους.συνεπως ας γινει παραδειγμα προς ολους το πως κυβερναει η αριστερα.και να ξεσηκωθουν οι αριστεροι.οχι ο απλος λαος οχι παλι να σκοτωθουμε μεταξυμας για αυτα τα ξοανα.τωρα που βλεπει ο αριστερος οτι καιγεται το σπιτι του δεξιου και οπου να ειναι θα καει και το δικοτου .να ξεσηκωθει αυτος που επι Ν Δ εκαιγε τον κοσμο μεσα στην γιουρομπανκ

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • ο λαος ψηφισε αριστερα γιατι του χει γινει το μυαλο χαλβας αριστεριστικος. Ολη η νοοτροπια του ελληνα πλεον ειναι καθαρα αριστεριστικη. Λοιπον, θα ζησει σοβιετια ευρωπαικη και να βγαλει το σκασμο γιατι αυτο του αρεσει.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Και για να παμε και στη αλλη πλευρα, που ΝΟΜΙΖΕΙ πως ειναι αλλη αλλα μονο αλλη δεν ειναι, λαος που δεν σεβεται αυτο που κληρονομησε και θεωρει πως αμα του φορεσει γκουτσι θα αποκτησει αξια, ειναι καταδικασμενος να σκυβει αιωνια κωλο και να φωναζει σκ@σε με πασα μου να αλλαξω ραφτη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. εμενα εχουν παψει να με ενοχλουν οι υπαλληλοι πολιτικοι, τσιπρες κουληδες σαμαραδες κλπ. Εμενα με ενοχλεουν τα ζωα που τους ψηφιζουν, δηλαδη τους προσλαμβανουν σαν κυβερνητες τους Ο αλλος ψηφισε Καμινη. και τωρα γκρινιαζει για τους λαθρους στην Αθηνα. Εσυ ρε καραγκιοζη δεν ψηφισες το λαθροκαμινη, δεν τον εβλεπες, δεν με ελεγες εμενα ρατσιστρια οταν σου ελεγα τι πας να ψηηφισεις απο αυτο το λαθροσκουπιδι;;; Με τι θρασος ερχεαι τωρα και το παιζεις αγανακτισμενος ρε τενεκε ξεγανωτε;;;;;;;;;;;;;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. οι γαμενες οι τιβι στο σπιτι μου ειναι ολες σε αχρηστεια, δεν ανοιγουν ποτε, εχω αφαιρεσει και τα καλωδια απο τις κεραιες για να βαφτουν οι τοιχοι. Απο εδω μεσα μαθαινω τι γινεται, δεν ανοιγω αυτους τους κοπριτες να τους δω εδω και χρονια

  Αρέσει σε 1 άτομο

 11. Ρε εχουν ξεχασει οι αριστεροι και εκεινο το τραγουδακι που ελεγε στ αρματα στ αρματα εμπρος στον αγωνα.εκτος αν τωρα δεν υπαρχει λογος να το μνημονευουν

  Αρέσει σε 1 άτομο

 12. Δυστυχώς κύριε αρχισυντάκτα, οι 300 εθνοσωτήρες που έχουμε ψηφίσει για να μας εκπροσωπούν την μόνη εθνική συμμαχία που κάνουν με πλήρη συμφωνία είναι όταν ψηφίζουν για τις αποδοχές τους ,τα υπερπρονόμιά τους ,το αφορολόγητό τους ,την παντελή αποποίηση ευθυνών όταν υπουργοποιούνται , την κάλυψη των λαμογιών τους……offshore MKO κλπ.κλπ…άρα φως στο τούνελ δεν υπάρχει γιατί και οι 300 δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την Ελλάδα αλλά μόνο για την τσέπη τους..

  Αρέσει σε 1 άτομο

 13. Το μόνο που έχω να πω σε όλα όσα με άρτια χρήση της Ελληνικής εκφράζεις είναι ότι προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν σηκώσει ο λαός το λάβαρο…βράστα όλα…και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε. Πάψτε να παραπονιέστε το λέω από τα 18 μου, μας κλέβουν τον τόπο με απλά Ελληνικά, χωρίς βαρύγδουπους λόγους….ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ και εσείς συνεχίστε τις ακαδημαικού τύπου πολιτικές συζητήσεις. Μη το πάρεις προσωπικά σε παρακαλώ αλλά κουράστηκα να διαβάζω άρτια γραμμένες πολιτικές εκτιμήσεις και από πράξεις μηδέν εις το πηλίκο……

  Αρέσει σε 1 άτομο

 14. ΟΤΑΝ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΑΦΙΑ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ;ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΘΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΣΒΕΙΟΥΛΕΣ…..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.