Μπαλαούρας κι Αριστεροί πολιτικάντηδες: και τη μάνα τους στο κλαρί είναι ικανοί να βγάλουν κι όχι μόνο ν’ αρπάξουν….

Μάκης Μπαλαούρας: Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος

«κατά λάθος τσέπωσα μερικά χιλιάρικα παραπάνω»!!!

Σε πλήρες άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρασχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.

 

Σύλλογος Υπαλλήλων ΤτΕ: Λέει ψέματα ο Μπαλαούρας για την 13η σύνταξη

κι επειδή λέγομαι ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ, οδηγώ χωρίς κράνος & σας γράφω όλους στ’ αρχίδια μου»

Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε το πρωί της Πέμπτης σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι μόλις το συνειδητοποίησα δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, ο Σύλλογος των εργαζομένων της ΤτΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ήταν ο ίδιος ο σύλλογος που εντόπισε τη χορήγηση του «μποναμά» στον κ. Μπαλαούρα.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

«Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Μπαλαούρας.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με «κάρφωσαν» από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά». 

Κατόπιν εορτής ζήτησε, δε, «να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα το οποίο να βλέπει αν ο Μπαλαούρας μπορεί να παίρνει 500 ευρώ σύνταξη αλλά έχει και άλλα εισοδήματα ως βουλευτής».

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράττει τη 13η σύνταξη δημόσια είπε ότι «δεν ήταν ζήτημα να κάνω τις κινήσεις δημοσίως, δεν το σκέφτηκα ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΤΕ έχει ως εξής:

Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως… χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι «ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώσει», καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…» !!!
Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017 επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Πήρα την 13η σύνταξη γιατί στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Μπαλαούρας σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι πήρε την 13η σύνταξη αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι ανάλογο, όπως έγινε δηλαδή για όλους τους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα. Αυτό, λέει ο κύριος Μπαλαούρας συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους. «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξή του. 

Καθώς, λοιπόν, για να δοθεί το επίδομα Τσίπρα δεν απαιτήθηκε καμία άλλη προϋπόθεση, παρά μόνο το ύψος της σύνταξης, η «13η σύνταξη», πιστώθηκε κανονικά.

«Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν» δήλωσε επίσης ο κ. Μπαλαούρας.

 


ακούσατε πως τα δημοσιογραφικά απόβλητα  του  ΑΝΤ1 τον ξερογλύφουν τον πολιτικό απατεώνα ;;;;  τ’ ακούσατε ;;;

ο κάθε  αριστερός πολιτικάντης «μπαλαουρας», Δεν του φτανει ο Μισθος που παιρνει;  παιρνει και Συνταξη!!!  Οι συριζαιοι ειναι απληστοι κι αχορταγοι.

Aμα θέλει κανείς διδακτορικό πάντως πάνω στο …ψέμα είναι αρκετό να κάνει παρέα με τσυριζάκηδες! Θα διαπρέψει!!!!

ΚΙ όμως, ρε παιδιά το έχουμε πει 1000 φορές:  οι τύποι είναι «αριστεροί» ΔΕΝ είναι μαλάκες. Μαλάκες είναι από την άλλη,  όλοι αυτοί που ψήφισαν αυτό το τσίρκο.

24 σκέψεις σχετικά με το “Μπαλαούρας κι Αριστεροί πολιτικάντηδες: και τη μάνα τους στο κλαρί είναι ικανοί να βγάλουν κι όχι μόνο ν’ αρπάξουν….

 1. ..ο ανεκδιήγητος τύπος μαζί με τον ακόμη χειρότερο Τσίπρα θέλουν να αλλάξουν ..την Ευρώπη και κουνούν το δάκτυλο …στον Σόιμπλε! Φανταστείτε επίπεδο ψηφοφόρων που ψήφισαν και αυτόν και τον Τσίπρα και τα άλλα αποβράσματα που κυβερνουν. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρελι ουτε σωτηρία για αυτήν την χώρα ηλιθίων. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια

  Μου αρέσει!

 2. Φτάσαμε να γίνεται θέμα για 300 ευρώ! Είμαστε για γέλια! Εδώ δεν ξέρουν πόσα ακίνητα είχε κρυμμένα ο Βγαινοπουλος και ο κάθε Βγαινοπουλος. Έχουμε καταντήσει χειρότερα και από Μεξικό. Είναι δυνατόν να παίρνει ένας βουλευτής αυτά που δίνουν Ελλάδα; ένταξη κραζουμε αλλά 3 και 4 χιλιάρικα είναι ένα ΣΚ Μύκονο σιγά τα ψιλά. Τώρα αν οι Έλληνες περίμεναν από το κράτος να πάρουν συντάξεις και όλη την εβδομάδα ήταν μπουζούκια και ταβέρνα σε αυτό δεν φταίει κανείς. Εδώ βάζουν όλοι το 20% του μισθού τους στην άκρη. Πρώτα από όλα να κοιτάξετε όλοι στον καθρέφτη. Εγώ δεν νομίζω ότι φταίει κανείς πολιτικός. Τα λέω 20 χρόνια ότι φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου. Σας φτύνουν οι νέοι και νομίζεται ότι βρέχει! Με την δίκη σας λογική μόνο τίποτα τελευταίοι θα θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.

  Μου αρέσει!

 3. σύντροφε Μπαλαούρα τα αξίζεις τα λεφτά. Μην τα δώσεις πιςω!!! Τόση δουλια έκανες σαν σπερματέγχυτης στα βόδια. Πληρώνεται αυτο;;; Ολοι στον αγώνα για ελεύθερη σπερματέγχυση των βοδιών, με την αριστερά οδηγό μας

  Μου αρέσει!

 4. Το έχω ξαναγράψει, αριστερός και καλός δεν υπάρχει. Ότι πιο σάπιο και απατεωνίστικο είναι σε αυτούς τους ανθρώπους. Ψέμα, λαμουριά, απάτη και κακία. Το κράνος που δεν φοράει είναι απόδειξη πως σέβονται αυτοί οι αριστεροί το κράτος και τους νόμους. Όχι 4ο μνημόνιο αλλά 40 θα ψηφίσουν για να μείνουν στις καρέκλες.

  Μου αρέσει!

 5. Το πρόβλημα δεν ειναι ο Μπαλαουρας. Το πρόβλημα είναι οι Μπαλαουρηδες. Απλά πράγματα, το Δημόσιο δίνει μισθούς και συντάξεις. Διαλέγεις και παίρνεις.

  Μου αρέσει!

 6. ακομα ενας συχρονος μπελογιαννης του συριζα … αν ζουσε το 44 θα εσφαζε με το κονσερβοκουτι το 2017 κλεβει απο την χηρα και το ορφανο ….. με διαγωγη κοσμιοτατη χαχαχαχα ε για αυτο σκιζονται στον συριζα να καταργησουν την διαγωγη αφου το ηθικο πλεονεκτημα το εχουν ριξει στους βοθροκαμπινεδες του καπιταλισμου … και ο αλητης κανει βολτα με το μηχανακι ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΣΑΓΚΕΛΕΑΣ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΧΤΕΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚ

  Μου αρέσει!

 7. Δεν το συνειδητοποίησε μωρέ ο άνθρωπος !!! Πέσατε να τον φάτε !!! Αυτοί οι σύντροφοί του συνδικαλιστές της Τράπεζας φταίνε … τα παλιόπαιδα που τον εξέθεσαν …….

  Μου αρέσει!

 8. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΔΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ …ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?ΓΙΑ ΟΜΩΣ ΡΩΤΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΑΠΛΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ?ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ,,,,,,ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ …. ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ.

  Μου αρέσει!

 9. Ε τΙ θα έλεγε !!!! Ψέματα , ψέματα και απάτη!!!!!!!! Τι είναι ΣΥΡΙΖΑ;;;; ομάδα απατεώνων ορφανά του σάπιου πολιτικού συστήματος!!Μπαλαουρα έχεις χάσει το πλεονέκτημα!! Ανατροπή του καθεστώς τώρα!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 10. Είναι ξεκάθαρο ότι… αναγκάστηκε να «δωρίσει» τα 300 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος και το έκανε με… βαριά καρδιά μετά το «ξεφώνημα» που αποδείχθηκε ότι του έκαναν οι πρώην συνάδερφοι του. Υπάρχουν όμως από τις αποκαλύψεις αυτές συγκεκριμένα ερωτήματα. 1) ΌΠως φαίνεται πήρε χρήματα που δεν δικαιοτυνταν και άρα πρέπει να τα επιστρέψει και όχι να τα… δωρίσει όπου αυτός θέλει. Αφού λοιπόν τα έδωσε, σημαίνει πως πρώτα αποδέχθηκε τα 300 ευρώ που δεν δικαιούνταν. 2) Για να βγήκε στη σύνταξη, σημαίνει πως δούλευε πάνω από 30 χρόνια στη Τράπεζα της Ελλάδος αυτός ο-υποτίθεταθι- αριστερός. Μα τόσα χρόνια δεν μας έχουν ζαλίσει τα… ούμπαλα ότι το Κράτος της Δεξιάς κυνηγούσε τους αριστερούς και δεν τους προσλάμβανε πουθενά ζητώντας πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; 3) Αν όντως ήθελε να βοηθήσει κάποιον με αυτά τα 300 ευρώ, ας τα πήγαινε σε κανένα ναό της Ηλείας που καθημερινά φτιάχνει εκατοντάδες φαγητά για τους άπορους, ή ας τα έδινε σε κανέναν άνεργο και φτωχό της περιοχής του. Οχι στους υψηλόμισθους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος. 4) Πως κάνετε έτσι κάποιοι και φωνάζετε ότι δεν κατάλαβε γρήγορα από που ήρθαν αυτά τα 300 ευρώ γιατί παίρνει πολλλά. Έτσι είναι οι αριστεροί. Εδώ ο Σταθάκης ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ. Συνεχίστε έτσι Συριζαίοι. Η καλύτερη… κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα γίνεται για τους άλλους που κυβέρνησαν 40 χρόνια. Μέσα σε 2 χρόνια καταφέρατε όχι μόνο να τους μιμηθείτε, αλλά έχετε και το θράσος να αντιδράτε όταν σας το επισημαίνουν.

  Μου αρέσει!

 11. Μπαλαούρα, για να παίρνεις πολλά δεν κατάλαβες ότι πήρες 300 ευρώ παραπάνω!!!!! Οταν κυκλοφόρησε, το επέστρεψες. Οσο επέστρεψαν και τα βουλευτικά αυτοκίνητα, οι βουλευτές του Συριζα. Βρε δε ντρεπόμαστε!!!!

  Μου αρέσει!

 12. Ο κατα δηλωση του σπερματοσυλλεκτης γιατι δεν φοραει κρανος? Τοοοοοοσο πολυ σεβεται τους νομους που ψηφιζει η Βουλη? Και εσεις περιμενετε να μη σεβαστει την ληστεια εις βαρος των συνταξιουχων και να επιστρεψει τα χρηματα του Ελληνικου λαου εκει απο οπου τα πηρε? Μια φορα κατσαπλιας για παντα κατσαπλιας……

  Μου αρέσει!

 13. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΤΕ; ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΡΜΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ »ΒΟΛΕΨΟΥΝ» ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ »ΓΩΝΙΤΣΑ», ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΟΝΙΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.. ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑΙ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΥΒΡΙ)… ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΑΝΙΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ; Παρακαλώ προς δημοσίευση.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.