Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – Τέσσερις Αξιωματικοί νεκροί, επέζησε μία Αρχιλοχίας

Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο - Τέσσερις Αξιωματικοί νεκροί, επέζησε μία Αρχιλοχίας

Η δημοσιογραφική ομάδα του BLOG μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των τεσσάρων Ελλήνων Αξιωματικών που έχασαν σήμερα την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα, σημειώνοντας:
«Το βαρύ πένθος για την απώλεια τεσσάρων εκλεκτών Ελλήνων Αξιωματικών συμβαδίζει με την οργή μας για την μη απόσυρση παμπάλαιων και επικίνδυνων ελικοπτέρων περιόδου Βιετνάμ, που έχουν προκαλέσει επανειλημμένως θανατηφόρα δυστυχήματα».
Μία αρχιλοχίας, μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου, εντοπίστηκε τραυματισμένη και μεταφέρεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης – Νεκρός ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ένας συνταγματάρχης, ένας ταγματάρχης και ένας υπολοχαγός.

 

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στην περιοχή της Ελασσόνας, ενώ εκτελούσε πτήση από την Λάρισα προς την Κοζάνη. Το Χιούι είχε αρχικώς απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας όπου είναι η έδρα του Τάγματος Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού προς την Λάρισα και από εκεί προς την Κοζάνη.

Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με θέμα «Πτώση Ελικοπτέρου του ΣΞ»: «Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος. Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος».

Ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε από το ΓΕΕΘΑ νωρίτερα ανέφερε ότι «το ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς τύπου UH-1H (Χιούι) εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο».

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – Τέσσερις Αξιωματικοί νεκροί, επέζησε μία Αρχιλοχίας

 1. Είναι αργά για δάκρυα….

  Είμεθα όλοι μας υπεύθυνοι γιατί τους ανεχόμαστε. Είναι αργά για δάκρυα….
  Μήπως δεν γνωρίζουμε ότι οι απώλειες μη μάχης θα είναι μεγάλες; Με ποία συντήρηση πετάμε τα Ε/Π;
  Εκατομμύρια των μυστικών κονδυλίων επήγαν για να ενισχύσουμε τους εχθρούς μας και τους γείτονές μας, τους φτιάξαμε τα καλύτερα Νοσοκομεία, τους δώσαμε χρήματα για την δήθεν κλιματική αλλαγή, τους χαρίσαμε τα φιλέτα, τους δώσαμε γη και ύδωρ και μαστουρώσαμε τα παιδιά μας.
  Η Ελευθερία χρειάζεται Αρετή και η Τόλμη που πλέον δεν υπάρχουν. Έχουμε καταντήσει ο πλέον γελοίος Λαός μετά από τους Σουηδούς στην Ευρώπη.
  Γιατί οι πολιτικοί δεν θέλουν να ανακτήσουμε την Εθνική μας ανεξαρτησία; Τι και πόσα τους έταξαν;
  Τι έκαναν τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας και το ΕΣΡ για να ενισχύσουν το φρόνημα των ΕΔ; Για να μας ετοιμάσουν την Άμυνα της Χώρας;
  Μήπως η χώρα έπρεπε να κηρυχθεί σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και Παλλαϊκής Άμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται;
  Εξ όνυχος τον λέοντα. Οι κουμπαριές με τον σουλτάνο, η επισημοποίηση της Τουρκικής γλώσσης, η μείωση της Αμυντικής μας ισχύος , το σχέδιο Φαιδώρα και OVERKILL κλπ. ήσαν γνωστά και κατατέθηκαν και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.
  Η Δικαιοσύνη και η Ακαδημαϊκή ελίτ απεκόπη από τον Λαό και έχουν εμπλακεί στα γρανάζια της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
  Τέσσαρες χιλιάδες ΜΚΟ και Δούρειοι Ίπποι λειτουργούν υποχθόνια σε βάρος των Εθνικών μας Θεμάτων.
  Εξακόσιες χιλιάδες νέοι Έλληνες, η αφρόκρεμα και το μέλλον της Ελλάδος έφυγαν και αντικαταστάθηκαν από λαθρομετανάστες
  Η κομματοκρατία και η συναλλαγή, οι κουμπαριές και η σύμπραξη όλων των πολιτικών κομμάτων στην υλοποίηση των ανθελληνικών σχεδίων καθώς και στο κουκούλωμα των σκανδάλων καλά κρατεί.
  Το τελευταίο και το σπουδαιότερο, είμεθα μικρόψυχοι και έχουμε ένα αρρωστημένο εγώ, που είναι πάνω και πέραν από κάθε μορφής φιλοπατρίας.

  Τιμή και δόξα, ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τους σκεπάσει.

  Στέργιος Σμυρλής  Θρήνος για πολλοστή φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας.
  Σήμερα 19/4/2017 Δέχτηκαν άλλο ένα πλήγμα,ένα καλά συντηρημένο ελικόπτερο του Στρατού συνετρίβη. Δυστυχώς η αδιαφορία και η απαξίωση των κυβερνώντων κατάφεραν να μαυροφορεθούν πάλη οι Ε.Δ μας και δυστυχώς ούτε και τώρα θα λογοδοτήσει κανένας.
  Δεν θα σταματήσουμε να θρηνούμε παλικάρια όσο έχουμε άχρηστους στην πολιτικοί ηγεσία.
  Αυτοί είναι οι νεκροί συνάδελφοι Αξιωματικοί, στην καρδιά μας θα είναι για πάντα ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!
  Στις οικογένειες τους εύχομαι ο Χριστός που Ανεστήθη προχθές να τους δώσει δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουν αυτή τη συμφορά που τους βρήκε.

  Νεκροί είναι ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.
  .

  (Ιωάννης Τζανιδάκης)

  (Θωμάς Αδάμου)

  (Κωνσταντίνος Χατζής)

  (Δημοσθένης Γούλας)

  Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

  (Βασιλική Πλεξίδα)

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Κατέπεσε ελικόπτερο. Δυστυχώς δεν ήταν μέσα ο… Καμμένος.

  Αγωνία για στρατιωτικό ελικόπτερο που χάθηκε στην Κοζάνη
  – Από τις 07:50 έχει χαθεί το στίγμα του
  – Συναγερμός στο Πεντάγωνο, έρευνες από στρατό και πυροσβεστική
  Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Βούρινος Κοζάνης, όπου έχει πέσει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο το… οποίο φέρεται να είχε τέσσερα άτομα πλήρωμα. Το ελικόπτερο χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ.

  Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες τόσο του στρατού όσο και της αστυνομίας, ενώ δεν έχει γίνει τίποτε περαιτέρω γνωστό είτε για την τύχη του πληρώματος είτε για τα αίτια του ατυχήματος…
  Το στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H εκτέλεσε πτήση από Αθήνα προς τη Λάρισα και από εκεί θα μετέβαινε στην Κοζάνη. Αφού εκτέλεσε το πρώτο μέρος προς τη Λάρισα, συνέχισε για Κοζάνη, αλλά στη συνέχεια χάθηκε το σήμα του. Στρατιωτικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή του Σαραντάπορου για να το εντοπίσουν

  Πριν από δέκα χρόνια είχε πέσει περίπου στην ίδια περιοχή άλλο ένα ίδιο ελικόπτερο και είχαν σκοτωθεί τέσσερις στρατιωτικοί. .

  Τα ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στον πόλεμο του Βιετνάμ, ήδη από τον Απρίλιο του 1962, προτού επισήμως οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο αυτό. Τα πιο βελτιωμένα Χιούι με αυξημένη μεταφορική ικανότητα, τα UH-1H, όπως αυτά που ανήκουν στο στόλο της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού, άρχισαν να παράγονται για το στρατό των ΗΠΑ το 1967.
  Το 1970, στο αποκορύφωμα των πολεμικών επιχειρήσεων στο Βιετνάμ, οι Αμερικανοί διέθεταν εκεί πάνω από 3.900 ελικόπτερα, από τα οποία τα δύο τρίτα ήταν Χιούι. Πάνω από 5.500 είχαν κατασκευάσει οι Αμερικανοί μέχρι τη λήξη της γραμμής παραγωγής το 1982.
  Στην Ελλάδα τα ελικόπτερα αυτά πρωτοήρθαν το 1969. Άρχισαν τότε να παραδίδονται σταδιακά μέχρι το 1981 στην Αεροπορία Στρατού που ο στόλος της, με την παραλαβή μερικών ακόμα μεταχειρισμένων από το στρατό των ΗΠΑ το 1993, έφτασε να αριθμεί τα 101 Χιούι. Βεβαίως, σήμερα, στην ουσία δεν ξεπερνούν τα 35-40 τα πλήρως επιχειρησιακώς ενεργά, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αυτά τα παλαίμαχα μεταφορικά ελικόπτερα.
  Την 1η Ιουνίου 2004, το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο του υπουργείου Άμυνας απέρριψε ως ασύμφορο λόγω παλαιότητας τον εκσυγχρονισμό των Χιούι που τίθενται πια σε διαδικασία απόσυρσης. Απο τότε είχαμε 2 πτώσεις και 7 θανάτους στελεχών.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. ΚΡΕΤΊΝΟΙ !!

  Θα έπρεπε να αποσυρθούν τα κατοχικά νεκροφόρα ελικόπτερα Χιούι κατασκευής του 1967 !

  Το λιγότερο που έχετε να κανετε εάν υπάρχει ευθύνη ,
  εάν υπάρχει τσίπα ντροπής είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
  Ο υπουργός εθν. Αμύνης δεν είναι να λανσάρεται για εντυπώσεις με την στολή των ΟΥΚ. σαν Καραγκιόζης,
  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
  Παραιτήσου εδώ και τώρα Κ.κ Καμμένε υπουργέ Άμυνας!
  Παραιτήσου εδώ και τώρα Κ.κ. Στεφανή Α/ΓΕΣ !!
  ΒΑΡΥ και ΑΣΗΚΩΤΟ το πένθος των ΕΔ!!
  Θα είστε ζωντανοί ΗΡΩΕΣ στην μνήμη όλων μας !
  Εις μνήμη των:
  Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης
  Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου
  Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας
  Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής
  Zήτω η ΑΣ.
  Καλή ανάρρωση Βασιλική Πλεξίδα !


  Με λίγα λόγια ο Καμμένος με τις στρατοκαυλικές-ακροδεξιές φιέστες προκαλεί τον άδικο θάνατο 4 αξιωματικών.

  Γιατί απλά τα βόρεια σύνορα μας, δεν απειλούνται από FYROM, Αλβανία, Βουλγαρία. Ψήφους ήθελε το γομάρι, και πήρε στο λαιμό του 4 ζωές!

  Να σταματήσουν ανάλογες πτήσεις τώρα!

  ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΧΘΕΣ!
  ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ.ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΣΤΗ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ.ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ »ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ» ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΚΟΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΩΧΕΙΝΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΕΓΙΩΡΓΟ?? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΕΕ?? ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΙΡΟΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ!!! ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕ…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ, ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ,ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.