Πυροβολισμοί με ένα αστυνομικό νεκρό και έναν ακόμη τραυματία σε συμπλοκή που σημειώθηκε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, όπως ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια από δυο ένοπλους. Ο δράστης που άνοιξε πυρ ενάντια στην αστυνομία είναι νεκρός. Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε στην μεγαλύτερη λεωφόρο του Παρισιού, στην καρδιά της πρωτεύουσας, γύρω στις 21:45 και ξέσπασαν στη γωνία της οδού που βρίσκεται το διάσημο εστιατόριο Fouquet’s.
Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την προσέγγυση στο σημείο.
Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή
Ενα ελικόπτερο πετάει ήδη σε χαμηλό ύψος πάνω από την περιοχή.
Εκλογές – Γαλλία: Προβάδισμα Λεπέν για την προεδρία
Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23% (μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί με 22,5% (αμετάβλητο ποσοστό), ενώ έπονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 19% (αμετάβλητο ποσοστό) και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επίσης με 19% (αμετάβλητο ποσοστό), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial).
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.
Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση (Odoxa), ο Μακρόν προηγείται με 24,5% (αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) της Λεπέν (23% – αμετάβλητο ποσοστό) και ακολουθούν ο Μελανσόν (19% – αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδας) και ο Φιγιόν με 18,5% (αμετάβλητο ποσοστό).Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Αν ο Μελανσόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα επικρατούσε της Λεπέν με ποσοστό 58%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.
Γαλλία: Μπορεί η Λεπέν να κερδίσει τις εκλογές;
Πλησιάζει ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, προγνωστικά δημοσιεύονται καθημερινά για τους κύριους διεκδικητές της εξουσίας, αλλά το ερώτημα είναι πόσο ασφαλή είναι μετά από τις απανωτές αποτυχίες των δημοσκόπων σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, για παράδειγμα στη Βρετανία με το Brexit ή ακόμη και στις εκλογές των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, υπάρχει μια διαφοροποίηση στην περίπτωση της Γαλλίας, όπως επισημαίνει ο Στεφάν Βανίχ, πολιτικός επιστήμων και διευθυντής του έγκυρου Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων SCP Communication. Η διαφορά έγκειται στο ότι σε αντίθεση με τις δύο προαναφερθείσες χώρες στη Γαλλία οι δημοσκοπήσεις υπολογίζονται με βάση τις τελευταίες εκλογές, όπου το εκλογικό σώμα ψήφισε σε γενικές γραμμές 50% δεξιά και 50% αριστερά.
Ωστόσο, η σημερινή εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, υποστηρίζει. Υπάρχει και στη Γαλλία ο κίνδυνος υποτίμησης δημοσκοπικά της εκλογικής δύναμης των δεξιών υποψηφίων, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες;
«Βεβαίως», απαντά ο Βανίχ, «είναι μάλιστα πολύ πιθανό. Η Μαρίν Λεπέν από το Εθνικό Μέτωπο συγκεντρώνει μέχρι στιγμής το 24% των ψήφων, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι βρίσκεται στο 30%. Ο λόγος οφείλεται στο ότι πολλοί ακροδεξιοί ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις δεν αποκαλύπτουν ποιον θα ψηφίσουν. Τόσο η Λεπεν, όσο και ο Μακρόν δεν ανήκουν στο παραδοσιακό γαλλικό πολιτικό σύστημα. Για αυτό είναι πιθανό, ορισμένοι ψηφοφόροι, όταν ρωτούνται να δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τον μετριοπαθέστερο υποψήφιο, δηλαδή τον Μακρόν, αλλά στην κάλπη να ρίχνουν το ψηφοδέλτιο της Μαρίν Λεπέν».
Ο Γάλλος εμπειρογνώμων είναι της άποψης ότι οι γαλλικές εκλογές κρύβουν εκπλήξεις. Θεωρεί ότι η διαφορά ανάμεσα στον Μακρόν και την Λεπέν θα είναι πολύ μικρότερη, γιατί πολλοί αριστεροί ψηφοφόροι θα απέχουν από τον δεύτερο γύρο, ενώ πολλοί συντηρητικοί θα ψηφίσουν την Λεπέν.
Άρα, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τον κίνδυνο να γίνει πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Μαρίν Λεπέν; «Όχι, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει με βεβαιότητα. Τα προγνωστικά που φέρουν τον Μακρόν βέβαιο νικητή μπορούν να οδηγήσουν σε δυνητικούς του ψηφοφόρους να απέχουν από τον δεύτερο γύρο, γιατί ως νέος στην πολιτική δεν διαθέτει πιστούς ψηφοφόρους, σε αντίθεση με τη Λεπέν. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγάλη έκπληξη να εκλεγεί η Λεπέν πρόεδρος».
Όλοι μιλούν για το φαινόμενο Μακρόν, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά κατά την άποψη του Βανίχ έχει υπερεκτιμηθεί στις σφυγμομετρήσεις.
Αυτό που κάνει επίσης ακόμη πιο δύσκολο το έργο των δημοσκόπων είναι ότι το γαλλικό εκλογικό σώμα είναι ασταθές και αναποφάσιστο. Το 1/4 αποφασίζει την ημέρα των εκλογών. Υπό αυτό το πρίσμα, υποστηρίζει, τα προγνωστικά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι γενικά υπερεκτιμημένα.
Ολάντ: Το χτύπημα στο Παρίσι συνδέεται με την τρομοκρατία
Σε δήλωσή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι «όλα δείχνουν πως το περιστατικό στο Παρίσι συνδέεται με τρομοκρατία», ενώ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του αστυνομικού. «Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του νεκρού και τους συγγενείς των τραυματιών», είπε χαρακτηριστικά.
Έως εκείνη τη στιγμή , οι γαλλικές αρχές είχαν αποφύγει να κάνουν επίσημη εκτίμηση για το αν αντιμετωπίζουν ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν προς αυτή την εκδοχή. Επισήμως αναφερόταν ότι «είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί το περιστατικό ως τρομοκρατικό», ωστόσο ο φόβος έχει σκεπάσει για μία ακόμη φορά τη Γαλλία. Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός μετέβη εκτάκτως στο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.
Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι, με τις αρχές να κλείνουν την λεωφόρο στα Ηλύσια Πεδία μετά από πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας με καλάσνικοφ, πυροβόλησε κατά αστυνομικού και τον σκότωσε, ενώ τραυμάτισε άλλον έναν. Από τους πυροβολισμούς που ανταπέδωσαν οι αστυνομικοί σκοτώθηκε και ο δράστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ ένας δεύτερος δράστης καταδιώκεται. Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε στην μεγαλύτερη λεωφόρο του Παρισιού, στην καρδιά της πρωτεύουσας, γύρω στις 21:45 και ξέσπασαν στη γωνία της οδού που βρίσκεται το διάσημο εστιατόριο Fouquet’s. Εκατοντάδες άνθρωποι που περπατούσαν στην τεράστια λεωφόρο εκείνη τη στιγμή έπεσαν στο έδαφος για να σωθούν και επικράτησε χάος.
Μεγάλη αστυνομική δύναμη έφτασε γρήγορα επί τόπου και η λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων άδειασε σε λίγα λεπτά. Η αστυνομία του Παρισιού συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.
Ένα ελικόπτερο πετάει συνεχώς πάνω από την περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων. Δημοσιογράφος του καναλιού France24 δήλωσε ότι το επεισόδιο θύμισε τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν ήδη πλήξει το Παρίσι και άλλες γαλλικές ή ευρωπαϊκές πόλεις.
ixnos
http://ixnos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_361.html
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΚΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΓΟ, ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ! ΠΟΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΟΜΩΣ; ΤΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΠΡΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Θα νικήσει και στη Γαλλία το απρόβλεπτο;
http://www.rizopoulospost.com/wp-content/uploads/2017/04/edito_20_4.jpg?b7fcb5
Ύστερα από το τουρκικό δημοψήφισμα (που αντί να ορίσει μια αφετηρία σταθεροποίησης, όρισε μια αφετηρία νέας αστάθειας), σειρά παίρνουν τώρα οι γαλλικές προεδρικές εκλογές. Το απρόβλεπτο έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη διεθνή πολιτική σκηνή, δείγμα μιας εγγενούς αστάθειας που οδηγεί διαρκώς σε αιφνιδιαστικά γεγονότα, ανατροπές και «εκπλήξεις».
Ωστόσο, υπάρχει ένα «δόγμα» βάσει του οποίου η Γαλλία πρόκειται να εξαιρεθεί του κανόνα της επικράτησης του απρόβλεπτου. Βάσει αυτού, ο συστημικός κίνδυνος είναι η Λεπέν, η οποία ακόμη και αν κατακτήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα ηττηθεί μετά βεβαιότητος στον δεύτερο. Αυτό το «δόγμα» στηρίζεται σε δύο παραδοχές που κάλλιστα μπορεί να αποδειχτούν αυθαίρετες:
Πρώτο, ότι η Μαρίν Λεπέν θα έχει απέναντί της στον δεύτερο γύρο κάποιον συστημικό υποψήφιο, δηλαδή τον κ. Μακρόν ή τον κ. Φιγιόν.
Δεύτερο, ότι τα πολιτικά «ήθη» στη γαλλική κοινωνία παραμένουν ίδια με παλαιότερες εποχές, όταν για να αποτραπεί η εκλογή του πατρός Λεπέν ή της θυγατρός Μαρίν Λεπέν, μέχρι και η άκρα αριστερά ψήφιζε τον συστημικό του αντίπαλο στον δεύτερο γύρο. Όμως από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό κάτω από τις γέφυρες του Σηκουάνα…
Ήδη η ανασφάλεια ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά, ότι μπορεί οι πολιτικές «αλλοιώσεις» στη γαλλική κοινωνία να αποδειχτούν εκτεταμένες και βαθιές, ότι μπορεί το απρόβλεπτο να κάνει ξανά την εμφάνισή του διαψεύδοντας δημοσκόπους και δημοσιολογούντες, εκδηλώνεται εκεί που δεν επιτρέπονται λάθος προβλέψεις διότι οδηγούν σε άμεση απώλεια χρημάτων: στις αγορές.
Οι αποδόσεις και τα spread των γαλλικών ομολόγων αυξάνονται, καθώς η βεβαιότητα δεν κατοικεί πλέον σε αυτό τον πλανήτη… Διότι η λογική και όλα τα δεδομένα λένε ότι ο επόμενος Γάλλος πρόεδρος θα είναι ο όποιος συστημικός αντίπαλος της Λεπέν στον δεύτερο γύρο, αλλά όταν ανάλογες προβλέψεις έχουν πολλάκις διαψευστεί σε εκλογικές διαδικασίες σημαντικών χωρών όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος…
Δύο αντισυστημικοί στο δεύτερο γύρο;
Πού μπορεί λοιπόν να κρύβεται ο «διάβολος» που μπορεί να κρύβει μια νέα έκπληξη; Τα δεδομένα των τελευταίων δημοσκοπήσεων αναδεικνύουν δύο ενδεχόμενα εξόχως ανατρεπτικά, με διαφορετικό τρόπο το καθένα.
Το πρώτο, να συγκρουστούν στο δεύτερο γύρο η Μαρίν Λεπέν και ο εκπρόσωπος του αριστερού «άκρου», ο Ζαν – Λικ Μελανσόν. Δηλαδή να έχουμε στο δεύτερο γύρο σύγκρουση μεταξύ δύο αντισυστημικών υποψηφίων.
Το ενδεχόμενο αυτό, που πλέον αναλύεται με άρθρα επί άρθρων στο διεθνή Τύπο, χαρακτηρίστηκε από τον Economist «εφιαλτική επιλογή», ενώ η Figaro αποκάλεσε τον Ζαν – Λικ Μελανσόν «Τσάβεζ α λα γαλλικά». Η ανάδειξη του Ζαν – Λυκ Μελανσόν σε υποψήφιο αντίπαλο της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο, ακόμη και αν το «σενάριο» αυτό δεν επαληθευτεί, αποτελεί ήδη ένα τρανταχτό δείγμα του απρόβλεπτου που εγκυμονούν οι ανασφαλείς, αποπροσανατολισμένες και κερματισμένες κοινωνίες της αναπτυγμένης Δύσης.
Δεν είναι η πρώτη ανατροπή που συνέβη στον γαλλικό προεκλογικό αγώνα. Αρχικώς, για πρώτη φορά στα πρόσφατα γαλλικά πολιτικά χρονικά, ένας απερχόμενος πρόεδρος, ο Φρανσουά Ολάντ, παραιτήθηκε μιας δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία, καθώς η δημοσκοπική του αποδοχή κατρακύλησε κάτω από το 10%! Στη συνέχεια, στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων των κομμάτων είχαμε δύο νέες εκπλήξεις:
Στις μεν προκριματικές του Σοσιαλιστικού Κόμματος νίκησε το αουτσάιντερ της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, Μπενουά Αμόν, που νίκησε το φαβορί Αλέν Ζιπέ, στις δε προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος νίκησε ο άγνωστος έως τότε Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος νίκησε το απόλυτο φαβορί Νικολά Σαρκοζί – στέλνοντάς τον σε πολιτική συνταξιοδότηση. Ξεκινώντας με τέτοιες, πρώτου μεγέθους εκπλήξεις, η διαδικασία των γαλλικών εκλογών προειδοποίησε από νωρίς για τα υπόγεια ρεύματα της γαλλικής κοινωνίας που τρέφουν το απρόβλεπτο.
Ωστόσο, κανείς δεν ανέμενε ότι θα προκύψει αριστερή αντισυστημική υποψηφιότητα με τέτοια δυναμική. Ο Ζαν – Λικ Μελανσόν ξεκίνησε με ποσοστά περί το 10%, αλλά πλέον τα ποσοστά του έχουν εκτιναχτεί στο 18% και με περαιτέρω ανοδικές προοπτικές. Ήδη έχει αφήσει πολύ πίσω τον «επίσημο» υποψήφιο του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν και έχει υποσκελίσει τον Φρανσουά Φιγιόν, «ακλόνητο φαβορί» μέχρι να ξεσπάσει εναντίον του το γνωστό σκάνδαλο με τις αργομισθίες της συζύγου του. Πλέον, πιέζει ασφυκτικά την υποψηφιότητα του αριστερού κ. Αμόν, σε σημείο ώστε να τίθεται ζήτημα εγκατάλειψης της «κούρσας» από αυτόν υπέρ του Μελανσόν.
Ο Μελανσόν παρουσιάζεται μεν σαν αντισυστημικός, αλλά διαδηλώνει ότι η υποψηφιότητά του αίρεται πάνω από τη διαχωριστική γραμμή Αριστεράς – Δεξιάς. Αναδείχτηκε σε αδιαφιλονίκητο νικητή των ντιμπέιτ επαγγελλόμενος την 6η Γαλλική Δημοκρατία, με ευρεία δημοκρατική μεταρρύθμιση, ανοικοδόμηση του κράτους πρόνοιας και «αντίσταση» στις Βρυξέλλες… Οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις είναι εντυπωσιακά πολυπληθείς, ενώ έχει εισαγάγει στην εκστρατεία του και πολλές καινοτομίες, όπως απαγόρευση των κομματικών σημαιών, ταυτόχρονη ομιλία σε διαφορετικές συγκεντρώσεις με τη χρήση… ολογράμματος κ.λπ.
Αν καταφέρει να υποσκελίσει και τον συστημικότερο των υποψηφίων Εμανουέλ Μακρόν και περάσει στο δεύτερο γύρο μαζί με την Μαρίν Λεπέν, το γαλλικό σύστημα θα βρεθεί προ ενός «εφιαλτικού» δεδομένου – και διλήμματος…
Μελανσόν εναντίον Μακρόν;
Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο «εφιαλτικό» σενάριο: να περάσουν στο δεύτερο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ζαν – Λικ Μελανσόν! Ούτως ή άλλως, αν ο Μελανσόν περάσεις τον δεύτερο γύρο, οι πιθανότητες να αφήσει έξω είτε την Λεπέν είτε τον Μακρόν είναι μοιρασμένες.
Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε αντιμέτωπους τον πλέον συστημικό υποψήφιο, που έχει τη θερμή υποστήριξη της πλειονότητας του γαλλικού και συνολικά του ευρωπαϊκού κατεστημένου, και τον εκπρόσωπο της αντισυστημικής Αριστεράς – κι ας έχει απαγορεύσει ο Μελανσόν τις κομματικές σημαίες στις συγκεντρώσεις του.
Αν στην περίπτωση του «διδύμου» Λεπέν – Μελανσόν θα έχουμε πολιτικό και επικοινωνιακό… βέρτιγκο, στην περίπτωση του «διδύμου» Μακρόν – Μελανσόν θα έχουμε το γνωστό σκηνικό: σύμπαν το ευρωπαϊκό και γαλλικό κατεστημένο θα ταχθούν πάση δυνάμει με το μέρος του. Όμως, όπως απέδειξαν το Brexit και η εκλογή Τραμπ, μια τέτοια «πανστρατιά» του κατεστημένου δεν είναι πάντα καλός οιωνός νίκης…
Ακόμη και αν δεν είναι τα επικρατέστερα, αυτά τα δύο «εφιαλτικά» ενδεχόμενα, σίγουρα δεν μπορούν να αποκλειστούν, καθώς οι δημοσκοπικές διαφορές (χωρίς μάλιστα την απαραίτητη διόρθωση του απρόβλεπτου…) μεταξύ των 4 υποψηφίων που έχουν ξεχωρίσει (Λεπέν, Μακρόν, Μελανσόν και Φιγιόν) κινούνται στο εύρος των 3 έως 6 ποσοστιαίων μονάδων.
Ποιος θα νικήσει, αλλά και πώς…
Υποτεθείσθω όμως, ότι επιβεβαιώνεται το «καλό» σενάριο και αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο είναι ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν. Σε αυτή την περίπτωση, πράγματι οι πιθανότητες της κ. Λεπέν είναι πολύ μικρές. Ωστόσο, η ευρύτητα της νίκης του κ. Μακρόν δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Επιπλέον, καθώς το πέρασμα στο δεύτερο γύρο θα κριθεί με μικρές διαφορές, η νίκη αυτή δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ηγεμονική, δηλαδή νίκη που δίνει την ευχέρεια να εφαρμοστεί ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα για να βγει η Γαλλία από το βάλτο της οικονομικής στασιμότητας και της κοινωνικής κρίσης.
Η υπόσχεση του Φρανσουά Φιγιόν στο πρώτο διάστημα της υποψηφιότητάς του ότι θα φέρει, έστω και καθυστερημένα, τη «θατσερική επανάσταση» στη Γαλλία δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί σε μια κοινωνία τόσο κερματισμένη στους πολιτικούς της προσανατολισμούς. Και μια Γαλλία χωρίς στιβαρό και κοινωνικά επικυρωμένο σχέδιο, για την ίδια και για την Ευρώπη, δεν θα είναι μέρος της ευρωπαϊκής λύσης αλλά μάλλον μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος.
http://www.rizopoulospost.com/
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο