Γαλλικές προεδρικές εκλογές, μηνύματα και συμπεράσματα …

240417 LEPEN

Τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής διαμορφώθηκαν ως εξής: ο Μακρόν συγκέντρωσε το 23,75% των ψήφων και η Λεπέν 21,53%, ενώ ακολουθούν ο Φρανσουά Φιγιόν με 19,91% και ο Ζαν – Λυκ Μελανσόν με 19,64%. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν η Λεπέν με τον Μακρόν και κατα πάσα πιθανότητα ο Μακρόν θα είναι ο νικητής. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων υπήρχαν στιγμές που εναλλάσσονταν η πρωτιά μέχρι την τελική επικράτηση του κεντρώου Μακρόν έναντι της “ακροδεξιάς” Λεπέν. Όπως και στις περιπτώσεις Βίλντερς και Τράμπ, το σύστημα έβαλε πανταχόθεν με κάθε μέσο, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, εναντίον εκείνων, που εξέφραζαν αντίθετη άποψη από το “πολιτικώς Ορθόν”. Οι πολίτες της Γαλλίας,εμφανώς φοβισμένοι με τον κίνδυνο της αποχώρησης από την Ευρώπη δεν έδωσαν στη Λεπέν τη δύναμη που θα έπρεπε για να επιτύχει έναν ακόμη θρίαμβο, αυτόν της πρωτιάς την Κυριακή. Η πόλωση για το “όνειρο” της Ευρώπης κυριάρχησε, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες….

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς δεν περιμέναμε ότι η Λεπέν θα καταφέρει να κερδίσει στον δεύτερο γύρο αλλά ευελπιστούσαμε να βγει πρώτη ούτως ώστε να δοθεί ηχηρότερο μήνυμα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δε συνέβη αλλά τα συμπεράσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά για τις θέσεις μας μέσα στην Ευρώπη και όχι μόνον. Το γεγονός ότι ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο στη Γαλλία είτε δεξιά, είτε κέντρο, είτε ακόμη και εν μέρει η αριστερά, συσπειρώθηκε γύρω από τον Μακρόν, από τα πρώτα δέκα λεπτά της ανακοίνωσης των exit poll(ούτε καν τα επίσημα αποτελέσματα δεν περίμεναν) δείχνει το μέγεθος του φόβου τους για την καταστροφή του παλαιοκομματικού και παλαιοπολιτικού τους εκτρώματος. Η συσπείρωση δεν είχε να κάνει με το πρόσωπο του Μακρόν, αλλά με το να μην ανέβει κι άλλο η Λεπέν. Ακόμη και κάποιος κλόουν να ήταν στη θέση του Μακρόν, πάλι τον κλόουν θα επέλεγαν, οτιδήποτε αρκεί να μην είναι η Λεπέν. Από αυτήν την άποψη η Λεπέν όχι απλώς νίκησε, θριάμβευσε στις προεδρικές εκλογές. Πιθανότατα να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο, αλλά η ατζέντα και οι θέσεις μας είναι ήδη νικητές. Κατάφερε να επιβάλλει τον εθνικό και πατριωτικό πολιτικό διάλογο γύρω από θέματα που όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είχαν σχεδόν ταυτόσημες θέσεις και να τους αναγκάσει να στραφούν σε πιο πατριωτικές θέσεις, έστω και φαινομενικά. Αυτό και μόνο είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς. Όπως και στην περίπτωση Βίλντερς, το σύστημα υιοθέτησε κάποιες από τις βασικές του θέσεις, όπως πχ για περιορισμό των αλλοεθνών ορδών κτλ, έτσι και στη Γαλλία οι συστημικοί πολιτικάντηδες υιοθέτησαν πολλές, έστω και κεκαλυμμένα, από τις πατριωτικές θέσεις της Λεπέν. Οι πατριωτικές, ευρωσκεπτιστικτές και αντίθετες, στο μέχρι πρότινος, κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο από τα τάρταρα των μονοψήφιων ποσοστών, έφθασαν να απειλούν με αξιώσεις την αυτοκρατορία του “πολιτικώς ορθού ” και να επιβάλλουν το δίκαιό τους. Η αρχή έγινε, όταν το σύστημα θα φθάσει στο σημείο να αναγκάζεται να επιβάλλει πολιτικές πατριωτικές και εθνικές για να μη χάσει τα κεκτημένα του, τότε θα έχουμε ήδη κερδίσει ακόμη και ας μην είμαστε στην εξουσία. Ο φόβος τους για την “ακροδεξιά” θα τους κάνει ακροδεξιούς και τότε ο κόσμος θα επιλέξει του γνήσιους “ακραίους” και όχι το κακέκτυπο αυτών….


source

4 σκέψεις σχετικά με το “Γαλλικές προεδρικές εκλογές, μηνύματα και συμπεράσματα …

 1. Λεπέν: η μετανάστευση οδηγεί σε εμφύλιο!

  ΔΙΕΘΝΗ Πιστή στην αντιμεταναστευτική της ρητορική εμφανίστηκε σε ομιλία της τη Δευτέρα η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν, δηλώνοντας σε ομιλία της πως «40 χρόνια μετανάστευσης και έλλειψης πολιτικής, δημιούργησαν την προοπτική ενός πιθανού εμφυλίου πολέμου». Kάλεσε τους Γάλλους πολιτικούς, αλλά και τους πολίτες, σε μία «εθνική συνεννόηση» θέτοντας θέμα αναθεώρησης των κανόνων για την παροχή ιθαγένειας στους πολίτες εκτός Γαλλίας. Aποδοκίμασε τις πολιτικές μετανάστευσης που ακολουθεί τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, τονίζοντας πως, στην ουσία, δεν υπήρχε οποιαδήποτε πολιτική ή σχέδιο. «Η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο περισσότερο ανεξέλεγκτη, από τα εκατομμύρια μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί στη Γαλλία», δήλωσε. Τόνισε, δε, πως «κάποιοι έχουν δημιουργηθεί κοινότητες τους και ζήσουν χρησιμοποιώντας μία γλώσσα και σύμφωνα με έθιμα και νόμους που δεν ανήκουν στη Γαλλία. Κάποιοι από αυτούς, θέλουξν να κάνουν πόλεμο κατά της Γαλλίας». «Η προοπτική ενός εμφυλίου δεν είναι πλέον μία φαντασίωση. Ο αντικειμενικός παρατηρητής το βλέπει στον εκφοβισμό, στις αντιγαλλικές επιθέσεις, στα τρομοκρατικά χτυπήματα», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά στα γεγονότα που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Παρίσι και στις άλλες μεγαλουπόλεις της Γαλλίας….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη συνάντηση με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού (video)

  «Δεν φοράω μαντίλα». Αυτό διεμήνυσε η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν, που επισκέπτεται τον Λίβανο, και επρόκειτο να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού. Οταν η κ. Λεπέν έφθασε σήμερα στα γραφείο του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον μουφτή Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μία μαντίλα. «Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο… Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν αναχωρώντας αμέσως! Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει το Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο. «Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε» και η κα. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση, διευκρινίσθηκε από το περιβάλλον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου. Το γραφείο Τύπου του μεγάλου μουφτή της Βηρυτού ανακοίνωσε ότι οι συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν είχαν ενημερωθεί πριν από την συνάντηση για την απαίτηση από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να φορέσει κάλυμμα κεφαλής. Η Μαρίν Λεπέν βρίσκεται στον Λίβανο από την Κυριακή. Πριν αναχωρήσει σήμερα, θα συναντηθεί με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Μετά την Αμερική έρχεται η αλλαγή και στην Ευρώπη

  του Σπύρου Χατζάρα
  __________________________________________-

  Είμαστε στην Αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης στην Ευρώπη. Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας πλησιάζει. Πριν μερικές μέρες έγινε στις όχθες του Ρήνου και του Μοζέλα, στην Κόμπλεντς της Γερμανίας η «ευρωπαϊκή αντι-σύνοδος κορυφής», των δημοκρατικών πατριωτικών κομμάτων που μάχονται τη χούντα των Βρυξελλών. Ήσαν εκεί, η ηγέτιδα του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η Φράουκε Πέτρι της Γερμανικής Αλτερνατίβας (AfD), το Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) και ο Χέερτ Βίλντερς, ο Ματτεο Σαλβίνι της Ιταλικής Λέγκας , το Αυστριακό το Κόμμα της Ελευθερίας , οι Φλαμανδοί, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι. 40 ευρωβουλευτές από εννέα κράτη μέλη. Η Μαρίν Λεπέν στην ομιλία της είπε ότι το 2016 ήταν η χρονιά όπου αφυπνίστηκε ο αγγλοσαξονικός κόσμος με το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγ. Βρετανία και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, και το 2017, θα είναι η χρονιά αφύπνισης των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Φέτος θα φυσήξει ο άνεμος αλλαγής . Οι ψηφοφόροι στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία θα συντρίψουν το κατεστημένο»,είπε. Εκτός από τη δική της νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Λεπέν ευχήθηκε τη νίκη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), της Φράουκε Πέτρι, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, τον Μάρτιο. «Αυτές οι επιτυχίες θα μπορούσαν να αλλάξουν την όψη της Ευρώπης», τόνισε και εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά της Τυραννίας των ελίτ της ΕΕ. Ο… «χαρισματικός»Ολλανδός Βίλντερς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στις χώρα του έριξε το σύνθημα , «Χθες μια νέα Αμερική, σήμερα η Κόμπλεντς και αύριο μια νέα Ευρώπη».«Είμαστε στην Αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης στην Ευρώπη», είπε, μέσα σε γενική αποθέωση από τους συνέδρους. Η Πέτρι στην ομιλία της τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση , «δεν θέλει πλέον λαούς αλλά πληθυσμό» και για το λόγο αυτό, «εκατοντάδες χιλιάδες, και εκατομμύρια εισβάλλουν στην ήπειρό μας από τα Ανοιχτά σύνορα της Μέρκελ». Ο « τοκογλυφικός άξονας» των «Αγορών», ο Φρατζέσκος και η Δωροθέα συναντήθηκαν στο Βερολίνο και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. Το καράβι βάζει νερά. Βουλιάζουμε. «Η Ευρώπη απειλείται εσωτερικά από εξτρεμιστές». «Υπάρχουν προβλήματα που θέτει η αμερικανική κυβέρνηση». «Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πρόβλημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση», ήταν μερικές από τις φράσεις κλειδιά των δύο απερχόμενων. Ο Τεντ Μάλλωχ , ο πρεσβευτής του Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση , τους προειδοποίησε ότι το ευρώ τους, «θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών», και χαρακτήρισε τον Γιουνκέρ «βλαχοδήμαρχο» του Λουξεμβούργου. Τα δύο υπαλληλάκια των αφεντικών, για να τραβήξουν την προσοχή των τηλεθεατών, έβαλαν μπροστά τις «ευρωπαϊκές αξίες» και «τα ευρωπαϊκά συμφέροντα», τα οποία όμως τα καταδικάζουν με την ψήφο τους οι …

  Μου αρέσει!

 4. ΛΥΚΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.

  ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ.
  http://www.athanasios.thimiopoulos.com……..MΕ GOOGLE.

  ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΟΥ ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΔΕΞΙΑ….ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΟΛΑΝΘΡΩΠΩΝ.

  ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.