ΕΥΠ και Εισαγγελικές Αρχές τροφοδοτούν με απόρρητες πληροφορίες την εφημερίδα “DOCUMENTO” του Κώστα Βαξεβάνη. ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Μέρος Α’ )

https://www.scribd.com/document/346190800

ΕΥΠ και Εισαγγελικές Αρχές τροφοδοτούν με απόρρητες πληροφορίες την εφημερίδα “DOCUMENTO

του Κώστα Βαξεβάνη.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μέρος Α’

Α Π Ο Ρ Ρ Η Τ Ε Σ    Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ

 

 

Γράφει ο Μανώλης Χατζησάββας πρ. Πράκτορας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,

κάνοντας χρήση τις πηγές πληροφοριών από την Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο, τις ΗΠΑ, Τουρκία και αλλού…. που μέχρι «χθες» λαμβάναν στηνΕΥΠ του Δραβίλλα και του Ρουμπάτη της EurActiv με τους Τούρκους Σπόνσορες και τον «φιλάνθρωπο» ΣΟΡΟ, για να σπεκουλάρουν οι αρμόδιοι…της Κυβέρνησης.  Για το καλό της πατρίδας μας ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ μιας και δεν έχει άλλη δράση για εσάς από τον μέχρι χθες μυστικό πράκτορα σας ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ διότι όπως αποδείξατε είσαστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Η εφημερίδα «DOCUMENTO», είτε δημοσιεύει ανυπόστατες ειδήσεις (που δεν το νομίζω…) αναφορικά με την υπόθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, πως δήθεν ερευνούν οι εισαγγελείς ξανά…. τα στοιχεία της «μαγειρεμένης» λίστα Λαγκάρντ, (ενώ θα έπρεπε να τον ερευνούν για πολλά περισσότερα εγκλήματα αυτών και πολλούς άλλους).

Αλλιώς, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η εφημερίδα του “DOCUMENTO” ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Και αυτό διότι, τα όσα «αποκαλύπτει» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα του “Documento” δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα αληθινά-πραγματικά στοιχεία του ΠΑΝΑΜΑ.

(στοιχεία στην κατοχή μου, τα οποία γνωστοποίησα δημοσίως και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, χάθηκαν μέχρι και οι εισαγγελείς…!!!)

Άλλα τα στοιχεία και είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του ΠΑΝΑΜΑ που δήθεν περιγράφει.

Πρόκειται για απόρρητα στοιχεία, που κατέχει ο Κώστας Βαξεβάνης, και τα χρησιμοποιούν alecarte πολιτικοί σε συνεργασία με δικαστές, ως κοινοί τρομοκράτες, εκβιάζοντας κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις, δίνοντας τα σε εφημερίδες όπως το “Document” του Κώστα Βαξεβάνη κάθε φορά που νιώθουν την δυσφορία των Ελλήνων και τρέμουν τις κλωτσιές και τις πέτρες, για να δημιουργούνε αποπροσανατολισμό στο κοπάδι.

Έτσι και η υπόθεση περί σχέσης  της «γιαγιάς» της συζύγου Μανώλη Κεφαλογιάννη κας. Ελένης Σάφρα – Κουμανιώτου και το ότι ίδρυσε της OFFSHORE εταιρεία «Barbitos Investment S.A.» στον ΠΑΝΑΜΑ στα 83, και ότι από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει ότι η σύζυγος Κεφαλογιάννη συνδέεται τραπεζικά με τη γιαγιά της Ελένη Σάφρα – Κουμανιώτου.

Με μία διαφορά, από τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του ΠΑΝΑΜΑ δεν προκύπτει ούτε αποδεικνύεται κάτι τέτοιο.

Δηλαδή από το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ της Παναμέζικης OFFSHORE εταιρείας Barbitos Investment SA, και τα επίσημα στοιχεία του ΠΑΝΑΜΑ δεν γράφουν πουθενά αυτά που ισχυρίζεται o δημοσιογράφος – «Φιλιππινέζα» Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα του “Document”.

ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙ;

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ, αυτά που δεν θέλουν να ξέρουν οι Εισαγγελείς, για να μας πει το κάθε δημοσιογραφικό λαμόγιο τύπου ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ από πού προκύπτει ότι η «Γιαγιά» που γράφει είναι ιδρυτής τηςOFFSHORE εταιρείας στον ΠΑΝΑΜΑ.  

«Barbitos Investment S.A.»

Εάν ο Βαξεβάνης-Documento δεν ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, (που έχουν), τότε ας τον «μαζέψει» κάποιος εδώ και τώρα, να γίνει η αρχή από κάπου!!!

ΟΙ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» ΤΟΥ ΕΔΩ: http://www.documentonews.gr/article/manwlhs-kefalogiannhs-h-offshore-ths-giagias-kai-o-misthos-ths-moirasias-sto-documento-poy-kykloforei-thn-kyriakh

Και ΕΔΩ: https://left.gr/news/documento-o-eyrovoyleytis-kefalogiannis-i-miza-apo-ti-synergatida-toy-kai-i-offshore-tis

Οσο αφορά τα περί ανυπόστατων ειδήσεων, δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Βόθρος και παρακράτος κυβερνούν, ακριβώς όπως κυβερνούσαν τόσα χρόνια, με την ίδια πρακτική, ακριβώς όπως κάνουν και άλλοι, ειδικότερα κατά την πρακτική του δημοσιογράφου-ΒΟΘΡΟΛΥΜΑ Ιωάννη Φιλιππάκη εκ-δότης τηςεφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Εξάλλου, δεν θα είναι η πρώτη φορά…ούτε η μοναδική περίπτωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για την οποία ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης «Φιλιππινέζα» του βρώμικου συστήματος του παρακράτους έχει τροφοδοτηθεί με απόρρητες πληροφορίες της ΕΥΠ, αποκαλύπτοντας απόρρητα εθνικά μυστικά και μυστικές κατασκοπευτικές δράσεις και ταυτότητες ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ με δράση στην ΤΟΥΡΚΙΑ όπως έκαναν με εμένα τον ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ προδίδοντας με, και τους έχουν και κυκλοφορούν «ακρέμαστους».

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι αυτός που έλαβε απόρρητα στοιχεία κατασκοπευτικής δράσης της ΕΥΠ σχετικά και με άλλη άκρως σοβαρή ΥΠΟΘΕΣΗ: «παραεμπόριο με τις Ελληνικές Schengen Visa  στην Τουρκία, από τον βρώμικο κατά τον Πάνο Καμμένο ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Παναγιώτη Νικολούδη, τότε, ΕΔΩ:    http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/skandalo-me-paranomes-bizes-sto-elliniko-prokseneio-kwnstantinoupolis     Όλα αυτά πολύ πριν ακόμα ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα, απαγγελθούν κατηγορίες και γίνουν συλλήψεις.

Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσιοποίησε τις απόρρητες πληροφορίες για την ΥΠΟΘΕΣΗ «παραεμπόριο με τις Ελληνικές Schengen Visa  στην Τουρκία, αποκαλύπτονταςμε αυτόν τον τρόπο την ταυτότητα μου ως μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ- κατάσκοπος στην Τουρκία, (μιας και δεν υπήρξε άλλος που είχε εισχωρήσει τόσο βαθιά στα κυκλώματα αυτά που έχουν ως εγκεφάλους ένστολους και πολιτικούς στην Τουρκία όσο και στην χώρα μας).

Με αυτόν τον τρόπο  προειδοποίησαν τους «εγκεφάλους» εμπλεκόμενους με το  «παραεμπόριο με τις Ελληνικές Schengen Visa  στην Τουρκία, και τους συνεργάτες τους στα ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ που ως γνωστό είχα συνδράμει τα μέγιστα στην αποκάλυψη τους στην ΕΥΠ αποτέλεσμα της κατασκοπευτικής μου δράσεις, και παρότι είχε πολύ δουλειά για να γίνει ακόμα.

Η ΕΥΠ αποφάσισε ότι δεν ήθελε άλλο κατασκοπευτική δράση από την ΤΟΥΡΚΙΑ, και με πρόδωσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ ΠΟΛΛΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΔΩ: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/656807  και γράφτηκαν πολλά, ενδεικτικά όπως ΕΔΩ: http://www.logiosermis.net/2016/05/blog-post_767.html#.WP2h9vmGPIU κα., σχετικά με την ΥΠΟΘΕΣΗ χωρίς ωστόσο να ενδιαφερθεί κανείς Εισαγγελέας στην Κολομβία των Βενεζουέλων των Βαλκανίων, http://www.logiosermis.net/2016/06/blog-post_97.html#.WP2iivmGPIU

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ

Που μόνο για «γιαγιάδες» δεν γράφει…!!!

Στα παναμέζικα «SUSCRIPTOR» σημαίνει Μέτοχος – Ιδρυτής (αυτός που καταβάλει τα χρήματα) και τους αναφέρει ξεκάθαρα παρακάτω: 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΠΑΝΑΜΑ, (αρχείων στην κατοχή μου), οι ΜΕΤΟΧΟΙ της OFFSHOREεταιρείας στον ΠΑΝΑΜΑ “Barbitos Investment S.A.”  είναι 2/δύο εταιρείες, συγκεκριμένα DULCAN INC. και η WINSLEYINC., για «γιαγιά» δεν γράφει πάντως…!

Τώρα θα μου πείτε ότι, μήπως, ίσως, «πίσω» από αυτές τις εταιρείες υπάρχει κρυμμένη καμιά «γιαγιά» της συζύγου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ;

Από τον πρώτο έλεγχο των στοιχείων παρότι τα αρχεία είναι εκατοντάδες…. μόνο για αυτήν την ΥΠΟΘΕΣΗ: «γιαγιά» της συζύγου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΜΙΑ «ΓΙΑΓΙΑ»

εκτός και εάν η «γιαγιά» της συζύγου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, που γράφει το «DOCUMENTO» είναι αυτή εδώ παρακάτω:

Διότι, τα ξεπλύματα των κλεμμένων και μαύρων χρημάτων που έχει στο επενδυτικό «χαρτοφυλάκιο» του ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ έχουν χρησιμοποιήσει για κάλυψη ΜΕΤΟΧΟΥΣ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ «αχυράνθρωπους»  και είναι πολλές οι περιπτώσεις.

Στην συγκεκριμένη ΥΠΟΘΕΣΗ η «γιαγιά» της συζύγου του ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, που γράφει το «DOCUMENTO» θα μπορούσε να είναι αυτό το «φάντασμα» παραπάνω που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, και εμφανίζεται ως διαχειρίστρια, νομικών προσώπων-εταιρειών τους ΠΑΝΑΜΑ μετοχικών συμμετοχών επενδύσεων σε χιλιάδες εταιρείες, όπου καμία 300ρια από δαύτες, κάνει διαχείριση κλεμμένων ο κάθε ΜΕΤΑΞΑΣ με βάση την ΕΛΒΕΤΙΑ, και δεν είναι ο μόνος.

ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΜΑ – ΕΦΟΣΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ALE CARTE ?

Γιατί δεν λειτουργούνε το ίδιο και για τους χιλιάδες ΚΛΕΦΤΕΣ του Ελληνικού Δημοσίου στις τόσες ΛΙΣΤΕΣ και πλήθος ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ που έχουν στην κατοχή τους, που έγιναν αιτία να πληρώνουν με αίμα οι ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα, και για τις επόμενες δεκαετίες αγνώστου αριθμού. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ π.χ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε πλήρη ανάλυση (χωρίς να δαπανηθεί ούτε χρόνος ούτε χρήμα για έρευνα, καθότι τα έχω όλα έτοιμα), στο περιβόητοCD με τα στοιχεία του Δικτύου Οργανωμένου Εγκλήματος που «ροκάνισε» η τ. Εισαγγελέας Διαφθοράς ΕΛΕΝΗ ΡΑΙΚΟΥ https://www.scribd.com/document/343628836

Κατά τα άλλα η ΕΛΛΑΔΑ ως κράτος διαθέτει μας λένε αδιάφθορους Εισαγγελείς. Ένα ανέκδοτο με τον ΤΟΤΟ θα το πίστευαν ευκολότερα ακόμα και τα γίδια.

2017-04-22 19:58 GMT+02:00 ΑΝΤΙ300 <allaboutscandals@gmail.com>:

Ψεύτης ό «μάγκας» ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ https://www.scribd.com/document/345974685

Που νομίζει ότι έχει να κάνει μόνο με  γίδια-Βερύκιους και βοθρολύματα-Φιλιππάκηδες που σου γράφουν δίστηλο για 100 ευρώ.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΧΩΡΑ ΠΑΝΟΥΛΗ…

Γράφει ο Μανώλης Χατζησάββας πρ. Πράκτορας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κάνοντας χρήση τις πηγές πληροφοριών από την Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό  Κοινοβούλιο, τις ΗΠΑ, Τουρκία και αλλού…. που μέχρι «χθες» λαμβάναν στην ΕΥΠ του Δραβίλλα και του Ρουμπάτη της EurActiv με τους Τούρκους Σπόνσορες και τον «φιλάνθρωπο» ΣΟΡΟ, για να σπεκουλάρουν οι αρμόδιοι…της Κυβέρνησης.  Για το καλό της πατρίδας μας ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ μιας και δεν έχει άλλη δράση για εσάς από τον μέχρι χθες μυστικό πράκτορα σας ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ διότι όπως αποδείξατε είσαστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ο Πάνος Καμμένος, όχι μόνο δεν είπε των Τούρκων «ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ» όπως διέρρευσαν οι «Φιλιππινέζες» δημοσιογράφοι σε μία προσπάθεια να ρετουσάρουν «πατριωτικά» το βρώμικο προφίλ του ΥΕΘΑ της χώρας ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, που μεγάλωσε με το «μαύρο» χρήμα των OFFSHORE του ΠΑΝΑΜΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ:

https://www.scribd.com/doc/312096977

https://www.scribd.com/document/332901546

Αλλά έχει συμφωνήσει και από πάνω, στο να μπορούνε οι ΤΟΥΡΚΟΙ να δρούνε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ και μάλιστα με ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Διοίκηση…!!!

Κατά τα άλλα, πότε-πότε κάνει τον πατριώτη για το θεαθήναι. ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ είναι αυτός που έχει αποδεχθεί, συμφωνώντας με το ΝΑΤΟ  στο να μπορούνε τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας υπο την σκέπη του ΝΑΤΟ να δρούνε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ.

Το έκανε λέι….για να μας «προστατεύουν» από την παράνομη ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, την δράση των διακινητών λαθρομεταναστών, και μαζί άλλων εγκληματικών στοιχείων, που δρούνε ανενόχλητοι στο Αιγαίο χωρίς σύνορα, καθότι η «προστασία» που τους παρέχετε είναι υψηλή…!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΕΥΠ TOY ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ.

ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ…. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΜΙΖΕΣ, ΟΥΤΕ ΒΙΛΕΣ… ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ… ΣΤΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ – ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ προφανώς για τους δικούς του λόγους, για αυτό με πρόδωσαν, διότι δεν ήθελαν καμία λύση, ειδικά στο πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης ήθελαν ένα μπάχαλο, διότι μόνο έτσι οικονομάνε όλοι..!!!

ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ με τον τρόπο που βρήκαν να καλύψουν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε βάρος της χώρας μας οι Κυβερνώντες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  Η συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου 2016 που ΖΗΤΗΣΕ ο ΥΕΘΑ της χώρας μας ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, και περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, και όχι το «αει σιχτίρ» του κάθε σαλιάρη Βερύκιου.

ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ.

ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=iDnDuaaFXYs

το ηχητικό αρχείο-δήλωση του ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ Γενικού Γραμματέα ΝΑΤΟ με ημερομηνία 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  Στο 0:40 το επίμαχο σημείο που θα διαψεύσει τον ΥΕΘΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, εφόσον τολμήσει να ξεστομίσει καμία από τις σαχλαμάρες του.

Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

«Μόλις συμφωνήσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα παράσχει υποστήριξη για να βοηθήσει στην κρίση των προσφύγων και των μεταναστών. Αυτό βασίζεται σε κοινό αίτημα της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.»

Έτσι δεν θα μπερδεύονται τα σκάφη του Λιμενικού Ελλάδας και Τουρκίας…με τα χωρικά ύδατα, αφού αυτό πια θα το πράττουν τα πολεμικά πλοία της Γερμανίας Τουρκίας, Ελλάδας…!!!

Ολα αυτά, πέρα από τα δώρα που στα μουλωχτά ανταλλάσσουνε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΥΕΘΑ της χώρας μας, συγκεκριμένα το ΤΠΚ Κρυσταλλίδης P69 με αυτό της Τουρκίας F-505 TCG Bafra ενώ έπλεαν παρεούλα στην Μεσόγειο, μετά την αναχώρηση τους από την Βηρυτό του  Λιβάνου, συμμετέχοντας σε αποστολή του ΟΗΕ –

ΑΠΟ ΤΟ 2:15 ΤΟ VIDEO ΕΔΩ: https://youtu.be/fmuYwaBYACw

Ευτυχώς που έχουμε και τον Βερύκιο και ρίχνει στους Τούρκους κανένα «αει σιχτίρ» και μετα τις ειδήσεις στα βοθροκάναλα πάνε και κοιμούνται τα βράδια ήσυχα όλα τα γίδια.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Ο ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…!!!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ https://www.scribd.com/document/340722733

2017-04-12 12:56 GMT+02:00 ΑΝΤΙ300 <allaboutscandals@gmail.com>:

Υπόθεση «Ντορελίτα» ΜΕΡΟΣ Β https://www.scribd.com/document/344962291

το  Μαξίμου «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ»  την «Ντορελίτα»

το άλλο με τον ΤΟΤΟ είναι καλύτερο…

Άκρως σκοτεινές και επικίνδυνες καταστάσεις με τα όσα δεν «γνωρίζει» το  Μαξίμου για την εταιρεία  «Ντορελίτα»  και τα 500,000.00 Δολάρια, τα οποία είναι πολύ περισσότερα, επιβεβαιωμένα «πετάνε» υπό την συγκάλυψη πολλών προς την Αμερική για την Κάλυψη κόστους υπηρεσιών για την “ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Αμερικανική Κυβέρνηση, το Κογκρέσο, και Αξιωματούχους της…”

Το πώς γίνεται αυτό εν μέσω capital control, κακώς αναρωτιόμαστε, αρκεί να δει κανείς τις φωτογραφίες και να διαβάσει το περιεχόμενο των στοιχείων των αποκαλύψεων για να καταλάβει.

Η δράση της «Ντορελίτα» έχει βάση το Κολωνάκι, με πρωταγωνιστές γνώριμους χαρακτήρες όπως είναι ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής του Τηλεμάχου, κάτοικος Αθηνών, Σπύρου Μερκούρη 35, κάτοχος του Α.Δ.Τ. Χ ΧΧΧΧΧ/24.12.2004 Τ.Α. Παγκρατίου, «ανθρώπου» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ

Ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής του Τηλεμάχου, είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε λάβει μέρος τουλάχιστον σε ακόμα 2 υποθέσεις με ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ «ΠΛΑΤΕΣ» – ΜΑΞΙΜΟΥ, με αρκετό άρωμα μυστικών υπηρεσιών, παρακράτους, διεφθαρμένων εμπορικών συναλλαγών, με εκατομμύρια δολάρια δωροδοκιών, και πολλά άλλα σχετικά, που ωφέλησαν πολλούς… για τα οποία σήμερα πληρώνουν με αίμα οι Ελληνες.

ΕΔΩ: https://www.scribd.com/document/283309854

ΕΔΩ: https://www.scribd.com/document/98645730

ΕΔΩ: https://www.scribd.com/document/103204348

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ εδώ και πολύ καιρό στις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας που φρόντισαν να τα «παραβλέψουν» πολλά άλλα να τα καταστρέψουν, όπως έκαναν και σε πολλές άλλες υποθέσεις, με στοιχεία, και το Γιατί; Έχει μόνο μία απάντηση και είναι πολύ απλή, «ξεματιάστηκαν στο να διαβάζουν «βιβλία» των «Βιβλιοθηκών» τύπου Βγενόπουλου… οι Εισαγγελικές Αρχές της Κολομβίας των Βενεζουέλων των Βαλκανίων!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… οι υπηρεσίες του πρωταγωνιστή και «γνωστού» δικηγόρου Ηρακλή Φιδετζή του Τηλεμάχου, και «ανθρώπου» του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ που «δεν γνωρίζει» το ΜΑΞΙΜΟΥ…!!!

Ο Ηρακλής Φιδετζής

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ – ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ !!!

Συγκεκριμένα για αυτούς που συναντιέται το ΜΑΞΙΜΟΥ

2017-04-10 18:34 GMT+02:00 ΑΝΤΙ300 <allaboutscandals@gmail.com>:

Τι ξέρει το  Μαξίμου για την εταιρεία  «Ντορελίτα» και τα 500,000.00 Δολάρια.

https://www.scribd.com/document/344719099  

Κάλυψη κόστους υπηρεσιών για την “ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Αμερικανική Κυβέρνηση, το Κογκρέσο, και Αξιωματούχους της”

Από το Κολωνάκι στην Αμερική πετάνε τα εκατοντάδες χιλιάδες Δολάρια…

Πώς γίνεται αυτό εν μέσω capital control;

[Μέρος Α]

Τι ξέρει το  Μαξίμου του Αλέξη Τσίπρα για την εταιρεία  «Ντορελίτα», γνωρίζει κάτι η ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη;

Ποιος ξέρεις να μας πει, γιατί και για ποιους η Εταιρεία  «Ντορελίτα» πληρώνει 500,000.00 ΔΟΛΑΡΙΑ ετησίως τους Αμερικανούς της εταιρείας McKeon Group ως μεσάζοντες για να συνδράμουν  στην ανάπτυξη και βελτίωση των σχέσεων με την Αμερικανική Κυβέρνηση, το Κογκρέσο και Αξιωματούχους της, κάνοντας απλά και μόνο τηλεφωνήματα…;

Ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ντορελίτα» υπογράφει ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής, και δηλώνει ως διεύθυνση Αθηνών την Οδό Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30, στο Κολωνάκι,

ΣΗΜ.: Κατά τις ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ο «γνωστός» Ηρακλής Φιδετζής είναι δηλωμένος ως Διευθυντής της εταιρείας ««Ντορελίτα».

Στην ίδια διεύθυνση, δηλ. Οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αριθμ. 30, στο Κολωνάκι, που ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ντορελίτα» δηλώνει ο «γνωστός» δικηγόρος Ηρακλής Φιδετζής, στεγάζεται η Δικηγορική εταιρεία ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Ν.Κ. ΧΛΕΠΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” γνωστή από την πολύκροτη υπόθεση ανάθεσης των υποθέσεων των Δήμων Λαυρεωτικής και Αρταίων, που εμπλέκετο ο Γιώργος Κατρούγκαλος με την τότε επωνυμία αυτής «Απ. Παπακωνσταντίνου – Γ. Κατρούγκαλος – Ν. Χλέπας & Συνεργάτες»

ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ με την επισήμανση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ & ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ Έγγραφο-Συμφωνία «τράβηξε» την προσοχή …μου κάπου εκεί στην Αμερική….!!!

Ευτυχώς που στην Βενεζουέλα των Κολομβιανών των Βαλκανίων υπάρχουν ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ που κάνουν καλά την δουλειά τους…!!!


από: ΑΝΤΙ300 <allaboutscandals@gmail.com>

 

5 σκέψεις σχετικά με το “ΕΥΠ και Εισαγγελικές Αρχές τροφοδοτούν με απόρρητες πληροφορίες την εφημερίδα “DOCUMENTO” του Κώστα Βαξεβάνη. ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (Μέρος Α’ )

 1. Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.

  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ.

  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΦΕΡΤΑ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ.
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟΔΕΡΜΕΝΟΣ ΜΠΑΧΑΛΕΣ.

  Μου αρέσει!

 2. ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.

  ΑΚΟΥΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΟΤΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΟΚΡΑ ΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΕΛΔΟΑΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗΛΙΝΗ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑ ΣΤΕΣ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟ ΙΠΠΩΝ ΔΡΟΜΕΙΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΟΜΠΑΝΝΙΑΣ.

  ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΔΙΑ.

  ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ….Η ΜΥΤΗΛΙΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΠΑΣΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΔΩΝ.
  ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ.

  ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ Η ΔΗΘΕΝ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚ ΑΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚ ΜΠΟΥΛΝΤΟΥ ΠΑΣΙΑΜ
  ΚΑΙ ΕΦΕΝΤΗΜ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ.

  Ο ΚΥΒΕΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΜΥΤΗΛΙΝΗΣ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.

  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΝΑΤΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΩΝ.

  ΖΗΤΩ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ.

  Μου αρέσει!

 3. Γιατί σιωπούν τα πρόβατα;

  Οι Έλληνες, παρά το ότι φάνηκε πως όποιο κόμμα και αν επέλεγαν πια, δεν θα απέφευγαν τα μνημόνια, τη λεηλασία, και τη σκλαβιά τους, έχουν χειραγωγούμενοι την ψευδαίσθηση ότι, μπορούν δημοκρατικά να μην αφελληνισθούν

  «Τόλμησε να χρησιμοποιήσεις τη δική σου λογική. Μόνο εάν αποφασίσουμε να θέσουμε το μυαλό μας στην υπηρεσία μας, να υπερβούμε αυτά που προκαλούν την ηθική μας απάθεια, να μην είμαστε πλέον πρόθυμοι να αποδεχθούμε την ψευδαίσθηση της γνώσης και της ορθολογικής πληροφόρησης, την ουτοπία της Δημοκρατίας, καθώς επίσης την φαντασίωση της ελευθερίας, τότε και μόνο τότε έχουμε μία κάποια ευκαιρία να αποφύγουμε τις τεχνικές χειρισμού και χειραγώγησης μας. Δεν είναι φυσικά ένα εύκολο έργο ή μία απλή διαδικασία, αλλά δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή – η απόφαση βέβαια να ανακτήσουμε την ελευθερία μας είναι δική μας» (Kant, με μικρές παρεμβάσεις).
  .
  Άποψη
  Όταν το Μάιο του 2010 η Ελλάδα οδηγήθηκε σκόπιμα στο ΔΝΤ (σενάριο), μέσω της παραποίησης των στοιχείων για το έλλειμμα (από το 6,5% το 2007 στο 15,6% το 2009) και το δημόσιο χρέος (από το 107,2% του ΑΕΠ το 2007 στο 129,7%), σε συνδυασμό με την απίστευτη δυσφήμιση της παγκοσμίως από την τότε κυβέρνηση, οι Έλληνες δεν σιώπησαν ούτε λεπτό – γεμίζοντας τους δρόμους και τις πλατείες, διαδηλώνοντας μαζικά, καθώς επίσης δημιουργώντας το κίνημα των αγανακτισμένων.

  Όλα αυτά σε μία εποχή που το ΑΕΠ της χώρας ξεπερνούσε τα 230 δις € (173 δις € το 2015), οι μισθοί των Ελλήνων ήταν ακόμη υψηλοί, οι συντάξεις επίσης, το κοινωνικό κράτος άθικτο, τα ακίνητα τους κατά 2 τρις € ακριβότερα, ενώ το προσδόκιμο ζωής κατά 3,5 χρόνια μεγαλύτερο – με ένα συνολικό χρέος από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (γράφημα, πηγή), καθώς επίσης με ένα δημόσιο χρέος μικρότερο από τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, τα οποία υπερέβαιναν τα 300 δις € κατ’ εκτίμηση τότε του ΔΝΤ.
  .

  Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, αφού οι Έλληνες είχαν τοποθετηθεί «στο κρεβάτι του Προκρούστη», επικράτησε η «σιωπή των αμνών» – όπως είχαμε γράψει τότε (άρθρο), όπου η συντριπτική πλειοψηφία των αγανακτισμένων, εξοργισμένων ή άλλων Ελλήνων Πολιτών φαντασιώνονταν μία εκ του ασφαλούς αντίδραση, μία εξέγερση και μία επανάσταση, την οποία θα προκαλούσε ένας απροσδιόριστος «από μηχανής Θεός».

  Έκτοτε η σιωπή αυτή κλιμακωνόταν συνεχώς, ευθέως ανάλογα με τα εκάστοτε μνημόνια που τους επιβάλλονταν, φτάνοντας στο σημερινό ζενίθ της – σε μία πραγματικά εκκωφαντική σιγή, η οποία θυμίζει μία συλλογική αποχαύνωση: μία πλήρη αδιαφορία των Ελλήνων για τον εαυτό τους, για τα παιδιά τους και για την πατρίδα τους, στην οποία συντελείται μία πραγματική γενοκτονία (άρθρο).
  Επί πλέον στα παραπάνω, μία από τις μεγαλύτερες απορίες μας ήταν γιατί οι Έλληνες δεν αναζήτησαν ποτέ μόνοι τους έναν τρόπο, για να μπορούν να εξυπηρετούν το δημόσιο χρέος τους – αφού καμία χώρα δεν το εξοφλεί, όλες είναι χρεωμένες και απλά ανακυκλώνουν τα δάνεια τους.
  Εναλλακτικά βέβαια να χρεοκοπήσουν, επιλέγοντας ένα οδυνηρό τέλος έναντι μίας οδύνης δίχως τέλος. Αντί να θεωρούν ανόητα πως αυτοί ευθύνονται για την πτώχευση της χώρας τους, επειδή είναι διεφθαρμένοι, όπως τονίζει συνεχώς ο εντιμότατος επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης – ή φοροφυγάδες, τεμπέληδες και σπάταλοι, κατά τις κατηγορίες της περισσότερο διεφθαρμένης χώρας του πλανήτη, της Γερμανίας (άρθρο).

  Για ποιό λόγο λοιπόν προτίμησαν ανόητα να χάσουν 1.000.000.000.000 € από την ακίνητη περιουσία τους, καθώς επίσης να καταρρεύσουν τα εισοδήματα τους, να κλείσουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, να εκτοξευθεί η ανεργία στα ύψη, να εξευτελισθούν παγκοσμίως, να απολέσουν ολοσχερώς την εθνική τους κυριαρχία κοκ. – έναντι δυο αμφιλεγόμενων δανείων της τάξης των 230 δις €, με κυριολεκτικά δρακόντειες εγγυήσεις (αγγλικό δίκαιο), τα οποία συμπληρώθηκαν με τα 86 δις € σήμερα.

  Εύλογα λοιπόν αναζητήσαμε ερμηνείες από την επιστήμη της εφαρμοσμένης ψυχολογίας (R.Mausfeld), επιθυμώντας εν πρώτοις να δώσουμε απάντηση στο εξής ερώτημα: «Γιατί σιωπούν τα πρόβατα, γιατί δεν αντιδρούν και δεν δραστηριοποιούνται, όταν οδηγούνται νομοτελειακά στη σφαγή τους;« – μέσα από τις οποίες οδηγηθήκαμε στα παρακάτω:
  .
  Το παράδοξο της Δημοκρατίας
  Στις πολιτικές συζητήσεις της παγκόσμιας ελίτ, ο λαός παρομοιάζεται συχνά με μία αγέλη προβάτων, η οποία διακρίνεται από την έντονη τάση της προς τις παράλογες συναισθηματικές αντιδράσεις – από έναν ανορθόδοξο παρορμητισμό, ο οποίος οφείλει να ελέγχεται.
  Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για την ηγεσία ενός κράτους να ερμηνεύει τη «σιωπή της αγέλης», σαν μία έγκριση της πολιτικής της δράσης – όπως στο παράδειγμα του Νίξον, ο οποίος ισχυρίσθηκε πως η σιωπή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών σήμαινε ότι, συμφωνούσαν με τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ανάλογα βέβαια ερμηνεύεται και η σημερινή σιωπή των Ελλήνων – ως η συμφωνία τους δηλαδή με την πολιτική των μνημονίων, της εξαθλίωσης και της υποδούλωσης της χώρας τους.

  Περαιτέρω, πρώτος ο Θουκυδίδης είχε αναφέρει ότι, ο όχλος διακρίνεται από το πάθος εις βάρος της λογικής, πως ο λαός είναι ασταθής και άστατος, ενώ καθιστά υπεύθυνους τους άλλους για τα δικά του λάθη – όταν, από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί κατευθύνονται κυρίως από την τάση τους για δύναμη, με στόχο να ικανοποιήσουν τις κυριαρχικές τους βλέψεις, καθώς επίσης τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

  Αναγνώρισε επομένως ότι, η κάθε σωστή μορφή οργάνωσης μίας κοινωνίας θα έπρεπε να λαμβάνει υπ’ όψιν τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, όπως είναι οι παραπάνω – κάτι που, κατά την άποψη του, δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλισθεί από τη Δημοκρατία. Θεώρησε λοιπόν, κρίνοντας από το παράδειγμα του Περικλή στην Αθήνα, πως η ιδανική μορφή διακυβέρνησης μίας χώρας είναι η ηγεσία ενός ανδρός, στο όνομα όμως της Δημοκρατίας – κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο Αριστοτέλης.

  Σε μία τέτοια κυβερνητική μορφή (Τιμοκρατία, όπου διοικούν οι πλέον σεβαστοί στο λαό και οικονομικά ανεξάρτητοι), όφειλαν να ισορροπούν μεταξύ τους τόσο τα ολιγαρχικά, όσο και τα δημοκρατικά στοιχεία – με έναν τέτοιον τρόπο, ώστε ούτε η μάζα και οι φτωχοί, ούτε η ελίτ και οι πλούσιοι να έχουν την εξουσία.

  Ειδικά ο Αριστοτέλης θεωρούσε τη Δημοκρατία ως μία «ληγμένη» Τιμοκρατία – επειδή στη Δημοκρατία εμπερικλείεται η δυνατότητα να μοιράσουν μεταξύ τους οι μάζες τις περιουσίες των πλουσίων, εφόσον αποτελούν την πλειοψηφία, γεγονός που κατά το φιλόσοφο ήταν άδικο.
  Κάτι ανάλογο ουσιαστικά έχει υιοθετηθεί από το αμερικανικό σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο κάθε μορφή κυβερνητικής οργάνωσης πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να προστατεύει τη μειοψηφία των πλουσίων από την πλειοψηφία των φτωχών. Η λύση που δόθηκε εν προκειμένω από τον ιδρυτή του αμερικανικού συντάγματος (J. Madison), ήταν η «αντιπροσωπευτική Δημοκρατία», η οποία συναντάται σήμερα και στην Ελλάδα – όπου εκ των πραγμάτων πρόκειται για μία καλυμμένη μορφή της Ολιγαρχίας (η Δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα ήταν άμεση, αφού κυριαρχούσε πλήρως ο λαός – οι Αθηναίοι Πολίτες βέβαια και όχι οι δούλοι).

  Συνεχίζοντας, η Δημοκρατία στη Δύση σήμερα δεν είναι πλέον μία από τις πολλές δυνατές μορφές διακυβέρνησης – αλλά η μοναδική, μέσω της οποία νομιμοποιείται η εκάστοτε πολιτική εξουσία. Ταυτόχρονα, οι κυριαρχούσες ελίτ αντιμετωπίζουν τη Δημοκρατία ως μία απολύτως απαραίτητη ψευδαίσθηση – προσπαθώντας, πίσω από τη ρητορική της Δημοκρατίας, να εξασφαλίσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα, στηρίζοντας τις ολιγαρχικές δομές που θεωρούν ως τις πλέον κατάλληλες.

  Επί πλέον, κάνουν ότι μπορούν για να διαβρώσουν τις δημοκρατικές δομές – με τέτοιον τρόπο όμως, ώστε οι ενέργειες τους αυτές να μην είναι εύκολα ορατές στον πληθυσμό. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει επιταχυνθεί σήμερα, με έναν εξαιρετικά ανησυχητικό ρυθμό – με τη βοήθεια των χρεών, καθώς επίσης Θεσμών του τύπου της ΕΕ, της Τρόικας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, της TTIP (άρθρο) κοκ.
  Με απλά λόγια, οι εγκατεστημένες ολιγαρχικές δομές κάτω από το μανδύα της Δημοκρατίας, έχουν καταφέρει τον εντυπωσιακό άθλο να μετατρέψουν τις Δημοκρατίες της Δύσης σε Ολιγαρχίες, χωρίς να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες από τους λαούς – με αφετηρία τις Η.Π.Α., στις οποίες υπάρχουν πολλά εγχειρίδια που αναφέρονται στη «διαχείριση» της Δημοκρατίας προς όφελος της ελίτ.

  Η συλλογική ουτοπία
  Σύμφωνα τώρα με νέες αναλύσεις (Gilens&Page, 2014), το 70% του αμερικανικού πληθυσμού δεν έχει πλέον καμία επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις – κάτι που συμβαίνει και στην Ευρώπη. Μπορεί δε να διαπιστωθεί από τα ΜΜΕ της ελίτ, μεταξύ άλλων από τη «Wall Street Journal», τα οποία δεν ασχολούνται με την πολιτική ρητορική και με την προπαγάνδα, όπως τα αντίστοιχα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.
  Για παράδειγμα, η «Wall Street Journal» διαπίστωσε στις 28 Φεβρουαρίου του 2013 ότι, «το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα δεν μπορεί πλέον να καταργηθεί δημοκρατικά – αφού επικράτησε, παρά τα αντίθετα εκλογικά αποτελέσματα σε πολλές χώρες«.
  Το γεγονός αυτό άλλωστε φάνηκε καθαρά και στην Ελλάδα όπου, παρά το ότι οι Έλληνες ψήφισαν δύο φορές εναντίον των μνημονίων, τα οποία νομιμοποιούν το νεοφιλελεύθερο καθεστώς, δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Ακόμη χειρότερα, την τρίτη φορά ψήφισαν υπέρ (αυτοί που ψήφισαν) – ενώ το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών αποφάσισε να σκύψει εξευτελιστικά το κεφάλι.

  Οι Έλληνες δε, παρά το ότι φάνηκε καθαρά πως όποιο κόμμα και αν επέλεγαν, δεν θα απέφευγαν τα μνημόνια, τη λεηλασία, τη υποδούλωση και την απόλυτη υποταγή τους στο νεοφιλελευθερισμό, συνεχίζουν να έχουν την ψευδαίσθηση πως μπορούν με δημοκρατικές διαδικασίες να αλλάξουν το οδυνηρό μέλλον που διαγράφεται μπροστά τους, καθώς επίσης να ξεφύγουν από τον αφελληνισμό – αρνούμενοι να πιστέψουν ακόμη και αυτά που φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, όπως η «άφεση αμαρτιών» που υποχρεώθηκε να δώσει το ΣΔΟΕ, στους φοροφυγάδες εγχώριους ελίτ (πηγή).

  Επομένως, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα αποδείχθηκε πως ήταν ψευδαίσθηση η πεποίθηση ότι, οι Πολίτες επηρεάζουν τα αποτελέσματα των εκλογών – ή πως συμμετέχουν με την ψήφο τους στις «συστημικά» σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.
  Επίσης τεκμηριώθηκε απόλυτα ότι, ειδικά όσον αφορά την οικονομική πολιτική, ο νεοφιλελευθερισμός και η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία είναι στην πραγματικότητα δύο πολιτικές, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους – γεγονός που ανέφερε δημόσια (1990) ένας από τους πατέρες του νεοφιλελευθερισμού, ο M. Friedman, με την εξής φράση: «Όταν ιδρυθεί μία δημοκρατική κοινωνία, καταστρέφεται η ελεύθερη οικονομία» (a democratic society once established, destroys a free economy – υπενθυμίζοντας πως η ελεύθερη οικονομία δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το νεοφιλελευθερισμό).

  Συμπερασματικά λοιπόν, η Δημοκρατία γίνεται τότε μόνοι ανεκτή, επιτρεπτή, όσο ο τομέας της Οικονομίας παραμένει ανέπαφος από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις – επομένως, όσο δεν είναι πραγματική Δημοκρατία. Από την πλευρά δε των πολυεθνικών ομίλων, η ουσιαστική Δημοκρατία αποτελεί τον εχθρό του νεοφιλελευθερισμού – ένα μη αποδεκτό επιχειρηματικό ρίσκο.

  Όταν τώρα οι απλοί Πολίτες δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν πως η οργάνωση μίας κοινωνίας πρέπει να υποτάσσεται στις οικονομικές υποχρεωτικές ανάγκες, καθώς επίσης πως οι μισθοί και οι κοινωνικές παροχές αποτελούν εξαιρετικά αρνητικούς παράγοντες για τον πολλαπλασιασμό των κεφαλαίων, τότε πρέπει οι κυρίαρχες ελίτ να επιβάλλουν τα κατάλληλα μέτρα διαρθρωτικών αλλαγών, με απολυταρχικούς τρόπους – με μνημόνια, με Τρόικες, με το ΔΝΤ, με ενδοτικές κυβερνήσεις κοκ.

  Απλούστατα, εάν η Δημοκρατία αποτελεί μία απαραίτητη ψευδαίσθηση στα «πολιτικά εγχειρήματα», τότε θα πρέπει να ελέγχεται από τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ειδικούς, έτσι ώστε να μετατρέπεται σε μία «θεατρική δημοκρατία» (spectator democracy) – όπως άλλωστε είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Έτσι διατηρείται ανέπαφη η ψευδαίσθηση, ενώ εξασφαλίζεται η απαιτούμενη πολιτική σταθερότητα – κάτι που θεωρείται απαραίτητο, για την επίτευξη των στόχων της εκάστοτε ελίτ.
  .
  Η συστηματική προπαγάνδα
  Περαιτέρω, σύμφωνα με ένα από τα πολλά εγχειρίδια της ελίτ (The Crisis of Democracy), η κρίση της Δημοκρατίας που προκαλείται από την υπερβολική διόγκωση της επιλύεται και ελέγχεται τότε μόνο (από την πλευρά της ελίτ), όταν ο πληθυσμός αποπολιτικοποιείται σε μεγάλο βαθμό – υποχρεούμενος σε έναν πολιτικό λήθαργο, καθώς επίσης σε μία ηθική απάθεια, σε μία συλλογική αποχαύνωση.

  Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων τεχνικών, κυρίως με την «επαγωγική απάθεια» (μέσω των αυξημένων οικονομικών προβλημάτων, της ανόδου του κόστους διαβίωσης παράλληλα με τη μείωση των μισθών, των φόβων για το μέλλον, του καταναλωτισμού κοκ.) – επίσης, με την τεχνική της διαχείρισης της κοινής γνώμης, όπως και με το «management» της οργής (το βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα, έχοντας υποχρεωθεί από τα ΜΜΕ κλπ. να σιχαινόμαστε οργιζόμενοι όλους τους πολιτικούς, οπότε την ίδια την Πολιτική, αποστασιοποιούμενοι).
  Η προπαγάνδα, η χειραγώγηση δηλαδή του όχλου με τρόπους που δεν μπορεί να τους κατηγοριοποιήσει ως μεθόδους επηρεασμού του, ανήκει υποχρεωτικά στα βασικά στοιχεία μίας λειτουργικής, «θεατρικής Δημοκρατίας», όπως όλες σχεδόν οι δυτικές.
  Για παράδειγμα, με ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές, με δημοσιογράφους που δήθεν ελέγχουν την εξουσία, κατηγορώντας την συνεχώς – στόχος των οποίων όμως είναι η εκτόνωση των θεατών τους, έτσι ώστε να μην αντιδρούν οι ίδιοι, ήσυχοι πως κάποιοι άλλοι ενεργούν στη θέση τους για την προστασία των συμφερόντων τους.

  Οι τεχνικές αυτές της διαχείρισης της κοινής γνώμης (προπαγάνδα) σε τυπικές Δημοκρατίες, με την αριστερά πέπλο να αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη τους, έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις τεχνικές ελέγχου των δικτατοριών: είναι φθηνότερες από τη βία, από το χρηματισμό ή από οιαδήποτε άλλη μορφή ελέγχου.

  Επομένως, αυτού του είδους οι «Δημοκρατίες» αποτελούν έναν ιδανικό, βέλτιστο τύπο διακυβέρνησης του όχλου, συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο – με την έννοια της προπαγάνδας εδώ να ορίζεται ως εκείνες οι συστηματικές προσπάθειες, στόχος των οποίων είναι η ελαχιστοποίηση της ικανότητας των ανθρώπων να κρίνουν σωστά. Επίσης η δημιουργία απόψεων, εντυπώσεων ή πεποιθήσεων που να επιτρέπουν στις ελίτ, πολιτικές ή οικονομικές, να εκμεταλλεύονται τις μάζες στο έπακρο, με τη θέληση τους.

  Σύμφωνα τώρα με έναν από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον τομέα της προπαγάνδας (Bernay, βιβλίο του από το 1928), «Η συνειδητή και ευφυής χειραγώγηση του τρόπου συμπεριφοράς και των πεποιθήσεων των μαζών, αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά των δημοκρατικών κοινωνιών. Οι οργανώσεις που λειτουργούν στο παρασκήνιο, ελέγχουν όλες τις κοινωνικές διαδικασίες. Συνιστούν δε μία σκιώδη διακυβέρνηση, η οποία είναι ο πραγματικός ηγεμόνας της χώρας μας«.

  Σήμερα, η προπαγάνδα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγκαία «συστήματα κατήχησης» όλων των δυτικών κοινωνιών – ενώ οι σκιώδεις κυβερνήσεις αποτελούνται από τα αόρατα δίκτυα των πολλών και διαφορετικών ελίτ, όπως αυτό στο γράφημα που ακολουθεί (τριμερής επιτροπή, κατά πολλούς ανήκει στις θεωρίες συνομωσίας), τα οποία ελέγχουν με τη βοήθεια της χειραγώγησης όλες τις κοινωνικές διαδικασίας.

  Οι ελίτ αυτές καθοδηγούν όλες τις πολιτικές αποφάσεις, ενώ τις προωθούν, με τον τρόπο που θέλουν, στις μάζες, με τη βοήθεια των διατεταγμένων δημοσιογράφων των ΜΜΕ – ως αναπόφευκτες συνήθως θυσίες ή περιορισμούς, για το καλό της πλειοψηφίας των ανθρώπων και ειδικά των αδυνάτων!
  Με βάση δε με έναν εξαιρετικό επικοινωνιολόγο (P. Lazarsfeld), η ιδανικότερη μέθοδος προώθησης είναι η πλημύρα πληροφοριών προς τις μάζες, έτσι ώστε να έχουν την ουτοπία της σωστής, πλήρους ενημέρωσης τους – γεγονός που τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι υπεύθυνα πληροφορημένοι Πολίτες, οπότε ήσυχοι με τη συνείδηση τους.
  Ολοκληρώνοντας οι «κοινωνικοί ναρκωτές», όπως αποκαλεί τα ΜΜΕ, φροντίζουν να εθίζουν τους θεατές, αναγνώστες ή ακροατές τους στις ειδήσεις σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να μην μπορούν χωρίς αυτές – αδυνατώντας να κατανοήσουν την αρρώστια που τους προκαλεί ο συγκεκριμένος εθισμός («to keep the addict from recognizing his own malady»).
  .
  Επίλογος
  Ο μεγάλος αριθμός των «ενημερωτικών» πολιτικών εκπομπών στα ελληνικά κανάλια, εκ των οποίων πολλά από τα μικρότερα γεννήθηκαν ή ανδρώθηκαν στην εποχή των μνημονίων, αποδεικνύει το πόσο στενά είναι συνδεδεμένη η προπαγάνδα με τα ΜΜΕ – ειδικά σε μία χώρα που αποτελεί το πειραματόζωο της νέας πολιτικής της ελίτ, την οποία ξεκίνησε να εφαρμόζει με τη βοήθεια της παραποίησης των οικονομικών μεγεθών, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η μετατροπή των Πολιτών σε σκλάβους χρέους.
  Το αμέσως επόμενο πείραμα ήταν η αριστερίζουσα αντιπροσωπευτική δημοκρατία, με έντονα δεξιές αποχρώσεις (κόμματα συγκυβέρνησης) – έχοντας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία στην Ελλάδα, οπότε έχει μετατραπεί σε ένα εξαγώγιμο προϊόν για όποια χώρα υπάρξει ανάγκη.
  Ο συνδυασμός τώρα των οικονομικών μαρτυρίων που επιβλήθηκαν στους Έλληνες, με την έντονη προπαγάνδα που ασκήθηκε και ασκείται από τα ΜΜΕ, εύλογα εξουδετέρωσε όλες τις υγιείς αντιστάσεις τους – προς όφελος της παγκόσμιας ελίτ, η οποία κατάφερε να μάθει πάρα πολλά από τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, επί πλέον στα χρήματα που κέρδιζε και κερδίζει.
  Στα πλαίσια αυτά, δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς γιατί σιωπούν τα πρόβατα τα οποία, ενώ φοβόνταν το λύκο, οδηγούνται στη σφαγή από το χαμογελαστό, νεαρό βοσκό τους – χωρίς την παραμικρή αντίσταση ή, έστω, αντίδραση, επειδή έχουν πλέον συνθηκολογήσει ψυχικά και διανοητικά.
  Εν τούτοις, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς περιμένουν οι Έλληνες στο μέλλον, αφού δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τα απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων (ανάλυση) – ενώ, εάν τυχόν νομίζουν πως η διαγραφή του δημοσίου χρέους συνεχίζει να αποτελεί λύση, έχουν δυστυχώς τη λάθος εντύπωση.
  Σε κάθε περίπτωση, εάν συνεχίζουν να επιτρέπουν να θεωρούνται ως διανοητικά ανεπαρκείς, πιστεύοντας πως η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που θα εγκριθεί, όταν αποδείξουν πως είναι καλά και υπάκουα παιδιά, είναι ταυτόσημη με την ονομαστική διαγραφή, τότε οι εφιάλτες τους δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσουν – ελπίζοντας όπως πάντα να κάνουμε λάθος.

  ΠΗΓΗ: http://www.analyst.gr

  Μου αρέσει!

 4. Το βρώμικο γερμανικό παιχνίδι

  Το βρώμικο γερμανικό παιχνίδι
  Οι λύκοι δεν χορταίνουν ποτέ, όσα πρόβατα και αν κατασπαράξουν – ελπίζοντας να καταλάβουν οι Έλληνες ότι, έχουν πληρώσει πια για τις δικές τους ευθύνες πανάκριβα, καθώς επίσης πως οι δανειστές δεν θα σταματήσουν ποτέ, εάν οι ίδιοι δεν τους σταματήσουν.

  «Αυτό που συμβαίνει με τις «αξιολογήσεις» είναι ουσιαστικά το εξής. Σε κάθε μία που κλείνει τοποθετούνται στόχοι, μετά από διαπραγματεύσεις – άρα νέα μνημόνια. Όταν οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται, κάτι που συμβαίνει πάντοτε επειδή αυτά που απαιτούνται προκαλούν νομοτελειακά ύφεση, οπότε μειώνονται τα έσοδα του δημοσίου κοκ., τότε η επόμενη δεν κλείνει – έως ότου συμφωνηθούν νέοι στόχοι, για να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά από τη μη επίτευξη των προηγουμένων.
  Επειδή τώρα οι καινούργιοι στόχοι είναι επίσης αδύνατον να επιτευχθούν, όπως το πλεόνασμα 3,5% σε μία οικονομία που διαρκώς συρρικνώνεται, η επόμενη αξιολόγηση καθυστερεί, μέχρι να «συμφωνηθούν» οι επόμενοι στόχοι. Στο διάστημα αυτό όμως οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και των Πολιτών της μειώνονται ακόμη περισσότερο – οπότε η εξαγορά/κατάσχεση τους από τις επιχειρήσεις των δανειστών κοστίζει πολύ λιγότερο.

  Παράλληλα, οι εγχώριες εταιρείες χρεοκοπούν και τα μερίδια αγοράς τους καλύπτονται από τις ξένες, εάν δεν εξαγοραστούν, όπως της Μαρινόπουλος από τη LIDL – ενώ ο οικονομικός πατριωτισμός των Ελλήνων δεν είναι ανεπτυγμένος. Εάν λοιπόν μία κυβέρνηση δεν αντισταθεί, αρνούμενη να συμφωνήσει ανέφικτους στόχους και αναλαμβάνοντας τις όποιες συνέπειες, η διαδικασία αυτή θα συνεχίζεται, έως ότου δεν θα έχει μείνει πια τίποτα στη χώρα, ούτε καν οι κάτοικοι της – οπότε η οικονομική κατοχή της θα είναι πλέον ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη» (πηγή).

  Ανάλυση

  Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών επιμένει σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 2,7%. Στα πλαίσια αυτά, με ένα ΑΕΠ της τάξης των 184 δις € το 2016, το ΑΕΠ του 2017 θα αυξανόταν στα 189 δις €, οπότε το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωνόταν υποθετικά στα 6,61 δις € – υπερκαλύπτοντας τους ετήσιους τόκους των δανείων μας ύψους περί τα 5,9 δις € κατά 700 εκ. €, τα οποία θα οδηγούνταν στην αποπληρωμή του χρέους, μαζί με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

  Εάν λοιπόν επαληθευόταν αυτό το σενάριο, ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα δηλαδή που δεν έχει καταφέρει καμία χώρα στον πλανήτη, το δημόσιο χρέος μας θα ήταν βιώσιμο, σύμφωνα με τις επιθυμίες του κ. Σόιμπλε – με την έννοια πως θα ξεκινούσε η σταδιακή μείωση του με αυξητικούς ρυθμούς, εάν ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχιζόταν, με σταθερό το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5%.

  Φυσικά ο «καλός» Γερμανός γνωρίζει πολύ καλά ότι, με τα μέτρα που απαιτεί για να εξασφαλισθεί το πλεόνασμα, είναι αδύνατον να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία – πόσο μάλλον σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας, μεταξύ άλλων λόγω της αδυναμίας των τραπεζών να δανείσουν τις επιχειρήσεις. Του είναι όμως εντελώς αδιάφορο, αφού ο στόχος του είναι η μη ονομαστική διαγραφή του χρέους που θεωρεί αναγκαία το ΔΝΤ για να συμμετέχει – οπότε είναι υποχρεωμένος να αποδείξει πως το χρέος μας είναι βιώσιμο, έστω με θεωρητικές «ασκήσεις επί χάρτου».
  Από την άλλη πλευρά δρομολογεί σταδιακά τη μεταφορά των χρεών του δημοσίου στους Πολίτες, μέσω (α) του περιορισμού του κοινωνικού κράτους που θα υποχρεώσει τους Έλληνες να καταφύγουν στις υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα (όπως στα νοσοκομεία που εξαγοράζουν ήδη οι διεθνείς κερδοσκόποι σε εξευτελιστικές τιμές), καθώς επίσης (β) της υπερβολικής αύξησης των φόρων.
  Για παράδειγμα, η συνολική φορολογία της ακίνητης περιουσίας (όχι μόνο το ΕΝΦΙΑ), έχει εξαπλασιαστεί σχεδόν σε σχέση με το 2010, υπερβαίνοντας τα 4 δις € ετησίως – γεγονός που σημαίνει ότι, σε δέκα χρόνια μέσω των ακινήτων θα έχει μεταφερθεί χρέος ύψους 40 δις € από το κράτος στους Πολίτες.

  Εκτός αυτού, χιλιάδες Έλληνες αποποιούνται την κληρονομιά ακινήτων, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν – οπότε καταλήγει στο κράτος, για να οδηγηθεί στη συνέχεια στα αδηφάγα ταμεία των δανειστών. Παράλληλα, οι αφελληνισμένες πλέον τράπεζες έχουν υποθηκευμένο ένα πολύ μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας των Πολιτών, καθώς επίσης των εγχωρίων επιχειρήσεων – όπου ήδη στις καλύτερες επιβάλλουν νέες διοικήσεις και διώχνουν τους μετόχους τους.

  Οι αξιολογήσεις
  Περαιτέρω με τη βοήθεια των αξιολογήσεων (θα ακολουθήσουν έξι ακόμη έως το τέλος του τρίτου μνημονίου το 2018!), στις οποίες οι «Θεσμοί» σκόπιμα τοποθετούν ανέφικτους στόχους για να μπορούν να καθυστερούν εκβιαστικά τις συμφωνηθείσες δόσεις, πιέζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις – τις οποίες προηγουμένως έχουν καταστήσει υποχείρια τους, μεταξύ άλλων με την υπογραφή μνημονίων. Όποιος πιστεύει πάντως πως δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν οι βουλευτές, μπορεί να διαπιστώσει την πλάνη του από το βίντεο που επισυνάπτουμε – από το οποίο θα κατανοήσει πως πράξεις τους δεν είναι δυνατόν να μην θεωρηθούν άκρως ενδοτικές, όπως ήταν ασφαλώς η υπογραφή του PSI.

  Για παράδειγμα, η δόση για την οποία η κυβέρνηση σήμερα δίνει «γη και ύδωρ», ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, οι τραπεζίτες, καθώς επίσης πλήθος άλλων μελών της εγχώριας ελίτ απαιτούν να κλείσει όπως-όπως η αξιολόγηση, είναι της τάξης των 6,1 δις € – όσο δηλαδή οι πληρωμές του Ιουλίου, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί, η εξόφληση των οποίων απλά θα καθυστερήσει επιδεινώνοντας την κυλιόμενη χρεοκοπία, την οποία βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

  Επεξήγηση γραφήματος: Μηνιαίες πληρωμές της Ελλάδας το 2017 σε δις €

  Δεν απαιτούν βέβαια οι εγχώριες ελίτ το κλείσιμο της αξιολόγησης μόνο για τη λήψη της δόσης αλλά, επίσης, για τη συμμετοχή της χώρας στα πακέτα της ΕΚΤ (QE) – κάτι που θα βοηθήσει κυρίως τις τράπεζες, καθώς επίσης το δημόσιο που δανείζεται από αυτές (έντοκα γραμμάτια), μειώνοντας ταυτόχρονα την επιβάρυνση τους από τον ELA (1,55% επιτόκια αντί 0,05% της ΕΚΤ).

  Η πραγματική οικονομία όμως θα βοηθηθεί από ελάχιστα έως καθόλου, αφού δεν είναι προς το συμφέρον των δανειστών – γεγονός που τεκμηριώνεται από το ότι, ανοίγουν τη στρόφιγγα του δανεισμού μόνο όσο χρειάζεται για να μην πεθάνει ο ασθενής, παραμένοντας όμως σε κώμα.
  Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, οι δανειστές αδιαφορούν για εκείνες που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα, όπως είναι η αναμόρφωση των ελλειμματικών θεσμών της – χρησιμοποιώντας τες μόνο ως «επικοινωνιακό εργαλείο» και επικεντρωνόμενοι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς επίσης στα κάθε είδους εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα, τα οποία φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με διαρθρωτικές αλλαγές.

  Η παγίδα του χρέους
  Περαιτέρω, όλοι γνωρίζουν πως μία χώρα που οδηγήθηκε σκόπιμα στη χρεοκοπία από τους δανειστές της, μέσω του εκ προμελέτης εγκλήματος των μνημονίων, αφενός μεν για να διασωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, αφετέρου για να λεηλατηθεί (δεν μπορούμε να δεχθούμε πως οι λανθασμένοι πολλαπλασιαστές οφείλονταν σε σφάλμα του ΔΝΤ), δεν διασώζεται ποτέ με νέα χρέη που εξυπηρετούν τα παλαιότερα – ούτε φυσικά με την επιβολή μέτρων λιτότητας, όπως έχει τεκμηριωθεί από το σύνολο των οικονομολόγων στον πλανήτη δεκάδες φορές, πριν από όλους από τον Keynes.

  Πολύ περισσότερο όταν είναι μέλος μίας νομισματικής ένωσης, μη έχοντας τη δυνατότητα αυτόνομης δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, ενώ η ίδια η ένωση δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων – με αποτέλεσμα ακόμη και οι υγιείς χώρες να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, όταν βρεθούν σε δυσκολία . Το γεγονός αυτό έχει γίνει κατανοητό από τα αριστερά γερμανικά κόμματα, τα οποία το αναφέρουν πολύ συχνά στις ομιλίες τους στη Βουλή– οπότε είναι αδύνατον να μην το γνωρίζουν οι δανειστές μας.

  Αυτοί βέβαια υπηρετούν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, οπότε δεν έχει νόημα να τους κρίνουμε – κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι είναι αδύνατον πια να μη γνωρίζουν τι υπογράφουν, μετά από επτά χρόνια κρίσης και εμπειρίας. Υπεύθυνοι είναι πλέον επίσης οι Πολίτες, οι οποίοι ναι μεν στην αρχή δεν είχαν τις απαιτούμενες γνώσεις και την ενημέρωση, έχοντας προδοθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των ελίτ της πατρίδας τους (πολιτικά κόμματα, βουλευτές, ΜΜΕ κοκ.), αλλά σήμερα την έχουν – ενώ κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθεί το αντίθετο.
  Ακόμη δε και το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους παραδέχεται πως η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στην παγίδα του χρέους (πηγή), παρά το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να εξωραΐσει την κατάσταση της οικονομίας – προφανώς επειδή δεν θέλει να προτείνει τη μοναδική λύση που έχει στη διάθεση του ένα κράτος, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες:
  την επίσημη δήλωση της χρεοκοπίας του, εντός της νομισματικής ένωσης φυσικά, στην οποία ανήκει – έτσι ώστε να διαπραγματευθεί την ονομαστική μείωση του χρέους του, η οποία αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα του για να παραμείνει μέλος της.

  Φυσικά οφείλει να αναλάβει το ρίσκο της απομάκρυνσης του, την επιστροφή δηλαδή στο εθνικό του νόμισμα εάν το υποχρεώσουν, μετά όμως από τις διαπραγματεύσεις που αποτελούν ένα αναφαίρετο δικαίωμα του – όπως ακριβώς της Μ. Βρετανίας ή της Ιταλίας που θα ακολουθήσει, εάν δεν θέλει να οδηγηθεί στην ίδια οδυνηρή παγίδα με την Ελλάδα. Εκτός εάν βέβαια αποφασισθεί η πολιτική, δημοσιονομική και τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης – χωρίς την οποία όλες οι χώρες θα μετατραπούν σε εξαθλιωμένες αποικίες της Γερμανίας, αδύνατον να επιβιώσουν με δικά τους μέσα.
  Έτσι θα δρομολογούταν η τιμωρία όλων αυτών που συνέβαλλαν στην υπερχρέωση της χώρας, κυρίως των κομμάτων εξουσίας μετά το 1980, καθώς επίσης εκείνων που τη χρεοκόπησαν, υπογράφοντας τα τρία μνημόνια και το PSI – αφού χωρίς να συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα δεν θα εξυγιανθεί ποτέ. Εκτός αυτού πρέπει να σταματήσουν οι Έλληνες Πολίτες να αποτελούν το πειραματόζωο, παύοντας να ανέχονται το βρώμικο πείραμα που συντελείται εις βάρος τους – έχοντας πληρώσει ήδη πάρα πολύ ακριβά για τις ευθύνες που πράγματι τους αναλογούν, όσον αφορά την περίοδο προ της κρίσης.

  Μπορεί δε να έκαναν πολλά λάθη, αλλά ασφαλώς δεν αιματοκύλισαν τον πλανήτη όπως οι Γερμανοί τον 20ο αιώνα όπου, αντί να τιμωρηθούν παραδειγματικά, αμείφθηκαν για τα εγκλήματα τους – γεγονός στο οποίο οφείλεται η μετέπειτα αποθράσυνση τους, αφού όποιος δεν τιμωρείται, νομίζει πως δικαιούται να συμπεριφέρεται με τέτοιο επαίσχυντο τρόπο, επειδή είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους «θνητούς».
  Αρνήθηκαν λοιπόν ακόμη και να πληρώσουν τις πολεμικές επανορθώσεις όταν ενώθηκαν, αποποιούμενοι τη ναζιστική κληρονομιά τους και παρά το ότι ήταν συμβατική τους υποχρέωση από το 1953. Δυστυχώς χωρίς καμία ουσιαστική αντίρρηση από τα θύματα τους – οπότε λογικά απομύζησαν και απομυζούν τους «εταίρους» τους με συνεργό την ΕΚΤ και τα βρώμικα μυστικά της.

  Επίλογος
  Ολοκληρώνοντας, ασφαλώς δεν είναι σωστό να κατηγορεί κανείς το αρνί, επειδή δεν αντιδρά στους λύκους που το έχουν παγιδεύσει – αφού απλά δεν έχει τη δύναμη να το επιχειρήσει. Δεν είναι επίσης λογικό να αποδίδονται ευθύνες σε ένα αλυσοδεμένο θύμα, όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σήμερα, για το ότι δεν σπάζει τις αλυσίδες του εξεγειρόμενο – αφού είναι πολύ δύσκολο να το κάνει, όπως έχουμε αναλύσει στο κείμενο «Γιατί σιωπούν τα πρόβατα».
  Εν τούτοις έχουμε την άποψη ότι, εάν συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες πως έχουν πληρώσει πλέον πανάκριβα τις δικές τους ευθύνες, καθώς επίσης ότι, το έγκλημα που διενεργείται εις βάρος τους δεν πρόκειται να σταματήσει εάν δεν το σταματήσουν οι ίδιοι, ανακτώντας την αυτοπεποίθηση τους και κατανοώντας πως η χώρα τους είναι πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη, ενώ έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ευημερήσει χωρίς καμία ξένη βοήθεια, θα καταλάβουν μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν.
  Τότε και μόνο τότε θα πάψουν οι Έλληνες να αυταπατώνται, συνειδητοποιώντας επί πλέον πως μια νέα κυβέρνηση των δανειστών με επίσημο «έμβλημα» της τα μνημόνια, την οποία οι ίδιοι θα νομίζουν ότι εξέλεξαν, θα οδηγούσε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του αποτρόπαιου πειράματος που διεξάγεται εις βάρος τους – κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουν ποτέ να συμβεί, αφού οι λύκοι, ειδικά οι γερμανικοί δεν χορταίνουν ποτέ, όσα πρόβατα και αν κατασπαράξουν.

  Ειδικά όσον αφορά τη χώρα τους θα πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πως είναι η μοναδική στην ιστορία που, παρά το ότι βρίσκεται στον 8ο χρόνο της ύφεσης, ενώ της έχουν επιβληθεί μέτρα βιβλικών διαστάσεων, καταφέρνει ακόμη να επιβιώνει – έχοντας μόνο ένα μικρό έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της το 2016.

  Αιτίες (α) η μείωση του ναυτιλιακού συναλλάγματος κατά 2,1 δις € σε σχέση με το 2015 λόγω των ελέγχων κεφαλαίων, (β) η μείωση του τουριστικού συναλλάγματος κατά 905 εκ. € επίσης εξαιτίας των ελέγχων, επειδή οι τουριστικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να αφήσουν ένα μέρος των εσόδων τους στο εξωτερικό για τις εκεί ανάγκες τους, (γ) η αύξηση των εισαγωγών κατά 1,3 δις €, καθώς επίσης (δ) η αλλαγή της μεθόδου από την ΕΛΣΤΑΤ το 2014, όπου από πλεόνασμα 1,8 δις € εμφάνισε έλλειμμα 4 δις €, θυμίζοντας μας τη διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού μας το 2009 από το ΔΝΤ.
  .
  Εάν το συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, θα πρέπει να νοιώσουν υπερήφανοι για το τεράστιο αυτό επίτευγμα τους, κυρίως όμως να πάψουν να φοβούνται, όσον αφορά τις συνέπειες της εξέγερσης τους εναντίον των δανειστών – οι οποίοι μας έχουν επιβαρύνει με ζημίες που υπερβαίνουν το 1 τρις €, έναντι δανείων 300 δις € που ανακυκλώνουν απλά τα δικά τους χρήματα, έχοντας διασώσει επί πλέον τις τράπεζες τους.
  Εάν όμως αντί αυτού θεωρήσουν ως βασικό υπεύθυνο του εγκλήματος τη σημερινή τους κυβέρνηση, μία ακόμη δηλαδή που τους πρόδωσε εκβιαζόμενη, ενώ ήταν από την αρχή εντελώς ανίκανη να διοικήσει τη χώρα, εξεγειρόμενοι εναντίον της και εκλέγοντας την επόμενη που στηρίζει προκαταβολικά την πολιτική των μνημονίων, θα είναι πλέον άξιοι της τραγωδίας που θα βιώσουν – αφού όσο ανθεκτική και αν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ασφαλώς αθάνατη.

  ΠΗΓΗ: analyst.gr

  Μου αρέσει!

 5. ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

  ΒΛΕΠΕ….ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ…www.athanasios.thimiopoulos.com… Google.

  ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΓΡΙΟ ΘΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
  ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.
  ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΠΟΤΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.