ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ: «OI ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤHΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ…. «ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ» ???

χιος κομμα 2

Της κακομοίρας από χθες στην αίθουσα σύνταξης του ΜΑΚΕLEIO.GR!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, ακόμα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί!!
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα πολλά!
«Που το πάει ο Στέφανος Χίος;», αυτή είναι η ερώτηση όλων των φίλων, οπαδών, και αναγνωστών του συναδέλφου μας!

6 σκέψεις σχετικά με το “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ: «OI ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤHΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ…. «ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ» ???

 1. Αποελληνοποίηση των δήμων και των ψηφοφόρων» Δήλωση Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκου Ζόμπολα

  4 Μαΐου 2017


  Η δήλωση μου δεν είναι μια απλή ανακοίνωση, αλλά καταγγελία και μάλιστα σοβαρή.
  Έχει δημιουργηθεί ένα «γαϊτανάκι» πρόσληψης δημοτικών υπαλλήλων μόνο μέσω ΟΑΕΔ και όχι όπως θα έπρεπε φυσιολογικά μέσω των ίδιων των δημοτικών αρχών και μόνο για συμβάσεις μερικών μηνών χωρίς προγραμματισμό.

  Τα προσόντα και οι προϋποθέσεις του ΟΑΕΔ δε, είναι εξαιρετικά γενικές και αόριστες, για οποιαδήποτε θέση δημιουργείται σε δήμους.
  Μπορεί δηλαδή να προσληφθεί νηπιαγωγός σε τεχνική υπηρεσία δήμου!
  Αυτοί όλοι οι «προσωρινοί» υπάλληλοι μηνών γίνονται και πολιτικοί όμηροι της κυβέρνησης, για το αν θα ανανεωθούν κάθε φορά οι συμβάσεις τους.
  Και ερχόμαστε στο ζουμί τώρα και στον «εθνικό κίνδυνο».
  Μπορεί μέσω του ΟΑΕΔ να προσληφθεί στους δήμους ο οποιοσδήποτε αλλοδαπός, διά της πλαγίας οδού.
  Υπάρχουν παραδείγματα από δήμους, Ρώσοι σε τεχνική υπηρεσία, Αλβανοί σε πολιτική προστασία και Πακιστανοί σε καθαριότητα.
  Αυτοί μετά, μέσα από παραθυράκια νόμων έχουν την δυνατότητα να ελληνοποιηθούν, ως έχουν γίνει καταγγελίες τον τελευταίο καιρό για 20,000 τέτοιες ελληνοποιήσεις και ευκολονόητο είναι ότι θα αποτελέσουν ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.


  Γραφείο Τύπου
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα. Εκπρόσωπος Τύπου είναι ο κος Δημήτριος Γερογιάννης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. «Η καταστροφική κυβέρνηση της Αριστεράς, συμφώνησε το Τέταρτο Μνημόνιο με τους Θεσμούς.» Δήλωση Γραμματέα Οικονομικών ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Απόστολου Κρητικόπουλου

  4 Μαΐου 2017


  «Στο 4ο Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εφαρμόζονται ακραίες εθνικά αποδομητικές πολιτικές που κατακρεουργούν τον κοινωνικό ιστό, όπως η εργασία στις Κυριακές, πρακτική αντιχριστιανική, κατά της διχιλιετούς παράδοσης μας της κοινής αργίας και έντονα απορρυθμιστική που οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό της οικογένειας.

  Επίσης υλοποιούνται ισοπεδωτικές αριστερές προσεγγίσεις που μειώνουν συντάξεις ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν εισφέρει με ιδιαίτερο κόπο στην διάρκεια της εργασίας τους, περισσότερα χρήματα σε σχέση με άλλους.
  Τα νέα μέτρα φέρεται να βάλλουν κατά των Ελεύθερων Επαγγελματιών αφού από το 2018 στη βάση υπολογισμού των εισφορών τους δεν αφαιρούνται από το εισόδημα οι εισφορές του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα περίπου 4% επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές.
  Όλοι οι συμπολίτες μας και κυρίως οι οικογενειάρχες, πλήττονται βάναυσα από την μείωση του αφορολογήτου ορίου.
  Η μοναδική λύση για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, είναι να εφαρμόσουμε το οικονομικά ελεύθερο, και δημοσιονομικά συντηρητικό Οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη, το οποίο θέτει ως όριο της οικονομικής ελευθερίας το εθνικό συμφέρον, και προτάσσει την ευημερία των Ελλήνων.»


  http://neadexia.gr/author/neadexia/

  Γραφείο Τύπου
  Γραφείο Τύπου
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  Το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ εδρεύει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Απόλλωνος 3-5, στην Αθήνα. Εκπρόσωπος Τύπου είναι ο κος Δημήτριος Γερογιάννης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017


  Το ευτελές φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ…

  Σήμερα αντιμετωπίζω κυριολεκτικώς αποκρουστικά το ύφος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αυτό που εκχυδαΐζει έναν πολιτισμό, που το κόμμα αυτό της αριστεράς δήλωσε πως ήρθε στα πράγματα για να ανατρέψει. Αν αυτό είναι αριστερά, τότε η σύγχρονη αριστερά είναι απλώς μορφή πολιτικής απάτης για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές με μικρότερη κοινωνική αντίδραση. Εξαπάτηση με όλα τα μέσα… και τίποτε περισσότερο.

  Αυτό πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ύφος που καλλιεργεί: Να καταστεί μια θλιβερή μορφή πολιτικής απάτης, η οποία καθημερινά προσβάλει τις διανοητικές του ρίζες, στην προσπάθεια να σώσει το «τομάρι» του.

  ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Αυτό πέτυχαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διαφέρουν στο ελάχιστο, από αυτούς που ψήφισαν… το τομάρι τους ήθελαν να σώσουν, οι … ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ, ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΤΟΥΣ…

  Γι αυτό, κι όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας, θα πρέπει να είναι για όλους αυτούς, πολιτικούς και ψηφοφόρους, ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.

  Καλλιόπη Σουφλή


  Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

  Η μορφολογία του ψέματος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αυτό εκφράζεται ως ολοκληρωμένο αφήγημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον πολιτικό επιστήμονα και θα έπρεπε να έχει για τον δημοσιογράφο.

  Αν δεν μελετήσεις προσεκτικά και απροκατάληπτα αυτό το φαινόμενο πολιτικής επικοινωνίας δεν πρόκειται να καταλάβεις τη σύγχρονη διάσταση της πολιτικής εξουσίας και ηγεμονίας στην Ελλάδα, ούτε ασφαλώς τον κοινωνικό και πολιτικό χαρακτήρα της εξέλιξης των μνημονίων με την τρόικα.

  Είναι σαχλαμάρα να ισχυρίζεσαι πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε προς το δυσμενέστερο για την ελληνική κοινωνία τον χαρακτήρα των μνημονίων. Πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «κακό», ενώ οι πολιτικοί του αντίπαλοι το «καλό»!

  Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαχλαμάρα η διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δομεί μια μεγαλύτερη απάτη από τους προηγούμενους κυβερνήτες της κρίσης: ολοκληρώνοντας την απάτη διάσωσης διά της συγκεκριμένης μεθοδολογίας της τρόικας.

  Πρόκειται για τον ήρωα, ο οποίος εμφανίζεται πλέον ως σωτήρας του εαυτού του, καθώς δεν μπόρεσε να επιβληθεί στην τρόικα και να αλλάξει τις παραμέτρους λιτότητας, εσωτερικής υποτίμησης και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που αποτελούσαν από την αρχή των μνημονίων την στρατηγική της τρόικας για συντεταγμένη πτώχευση.

  Η μορφολογία του ψέματος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πλέον μια επιχείρηση διάσωσης του ιδίου και όχι του ελληνικού λαού – όπως εμφανίσθηκε στην αρχή. Τώρα η συνάρτηση διαμορφώνεται: ο ήρωας οφείλει πάση θυσία να σώσει τον εαυτό του στην πολιτική σκακιέρα για να μπορεί να ισχυρίζεται πως θα σώσει και τον λαό (του) στο μέλλον. Ενώ κατά την «διαπραγμάτευση» του Τρίτου Μνημονίου ο ήρωας εμφανίσθηκε έτοιμος να θυσιαστεί για τον λαό του.

  Από την πλευρά μου, σχολίασα αρνητικά το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ κατά το Τρίτο Μνημόνιο, ενώ σήμερα που μπαίνουν οι βάσεις για το Τέταρτο, θα ήμουν μάλλον ακριβής αν μιλούσα για το ευτελές φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

  Σήμερα αντιμετωπίζω κυριολεκτικώς αποκρουστικά το ύφος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι αυτό που εκχυδαΐζει έναν πολιτισμό, που το κόμμα αυτό της αριστεράς δήλωσε πως ήρθε στα πράγματα για να ανατρέψει. Αν αυτό είναι αριστερά, τότε η σύγχρονη αριστερά είναι απλώς μορφή πολιτικής απάτης για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές με μικρότερη κοινωνική αντίδραση. Εξαπάτηση με όλα τα μέσα… και τίποτε περισσότερο.

  Αυτό πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ με το ύφος που καλλιεργεί: Να καταστεί μια θλιβερή μορφή πολιτικής απάτης, η οποία καθημερινά προσβάλει τις διανοητικές του ρίζες, στην προσπάθεια να σώσει το «τομάρι» του.

  Αν η σημερινή αριστερά δεν είναι μια έντιμη και ώριμη δύναμη σοσιαλιστικού προσανατολισμού, τότε είναι μια φάρσα της ιστορίας του διπολισμού. Μια φάρσα ενός πολιτισμικού προτύπου που κατέρρευσε εξευτελιστικά, μαζί με την κατάρρευση ενός άκρως προβληματικού οικονομικού μοντέλου (κρατικού καπιταλισμού).

  Αν αριστερά σημαίνει μαγκιά και κυνισμός στην απάτη, τότε παύει να έχει σημασία ο ιδεολογικός προσανατολισμός και οι κατηγορίες «αριστερός-δεξιός».

  Φοβάμαι πως αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει πολύ μεγαλύτερη πολιτισμική ζημιά στην Ελλάδα, από ότι οικονομική. Στον οικονομικό τομέα κάνει αυτά που θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος ακολουθούσε την στρατηγική της τρόικας, η οποία με έναν σταλινικό τρόπο νεοφιλελευθεροποιεί τις οικονομικές σχέσεις, ισοπεδώνοντας ασφαλώς την μεσαία τάξη.

  Λες οι σταλινικοί του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάλυψαν το «σοσιαλιστικό» μεγαλείο του νεοφιλελευθερισμού και απλώς η μορφολογία του ψέματός τους δεν μας επιτρέπει να το αντιληφθούμε; Δεν αποκλείεται!

  Πράγματι, ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός κατατείνει στη δημιουργία δύο τάξεων, όπως αντίστοιχα ο σταλινισμός. Στο ένα τρίτο των προνομιούχων της κοινωνίας που ασκεί την ηγεμονία του στα δύο τρίτα, τα οποία βιώνουν μια μορφή «σοσιαλισμού» στο όριο της φτώχειας. Αυτό κατασκευάζει η τρόικα και σε αυτό συμφωνεί – αν και δεν θα συμφωνούσε, αν δεν συμφωνούσε η τρόικα στα μέτρα της απάτης του ΣΥΡΙΖΑ – ο κυβερνητικός συνασπισμός αριστερών-δεξιών.

  Δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι και λιγότερο ικανοποιημένοι, αλλά πάντως ικανοποιημένοι από το προσχέδιο των νέων μέτρων, τα οποία αυτή τη φορά καταλύουν υφολογικώς κάθε έννοια νομιμότητας, δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα – όπως ακριβώς εξήγησε εγκαίρως ο ΠτΔ και συμφώνησε ο πρωθυπουργός!

  Να, αναγνώστη μου, σε τι υπερέχει ο αριστερός από τον δεξιό απατεώνα. Ο πρώτος είναι μεγαλύτερος υποκριτής. Ένα ακόμη πιο ευτελές υποκείμενο ενός πολιτισμού που προσβάλει αυτό καθ’ εαυτό το ανθρώπινο είδος εκτός από τη διάνοια και την αξιοπρέπεια.


  https://attikanea.blogspot.gr/2017/05/blog-post_92.html

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Οι ολέθριες συνέπειες της αμερικανικής πολιτικής

  – η αδιέξοδη λογική της επιβολής έναντι των αδυνάμων-

  Άλλο η πρόβλεψη και άλλο η προφητεία. Σταθερό σημείο της αναφοράς της πολιτικής είναι η πρόβλεψη: Τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο; Τι συνέπειες θα έχει το όποιο μέτρο στο μέλλον; Οι πολιτικοί θέτουν στους εαυτούς τους διαρκώς τέτοιου είδους ερωτήματα και βάσει αυτών γίνονται οι προβλέψεις και λαμβάνονται τα όποια μέτρα. Προβλέψεις γίνονται και επι διεθνών θεμάτων, αν και όταν έρχονται οι κρίσεις τα μικρά κυρίως κράτη σπανίως έχουν δυνατότητα αντιδράσεως.
  Η πρόβλεψη, για παράδειγμα, προ μερικών ετών ήταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επετίθεντο εναντίον του Ιράκ και της Συρίας για να «σώσουν» τη διεθνή ειρήνη και τον κόσμο από τους τζιχαντιστές, όπως τον «έσωσαν» προ ετών και από τα δήθεν τρομερά όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, τα οποία ουδέποτε βρέθηκαν! Η πρόβλεψη αυτή βασιζόταν αποκλειστικά και μόνο στα «μαθήματα» που μας είχαν δώσει οι ίδιες οι ΗΠΑ.
  Όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα γνωρίζουν ότι πολλά καθεστώτα ανά τον κόσμο είναι ανελεύθερα, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και απειλούν τους γείτονες τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, έχουν επιλεκτική συνείδηση και μετρούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι’ αυτό και οι «κακοί» που υποτάσσονται όμως στα αμερικανικά –πλέον και στα ευρωπαϊκά- συμφέρονται δεν ενοχλούνται. Αυτοί είναι «καλοί» για τις ΗΠΑ, όπως, για παράδειγμα, η Τουρκία. Η Ουάσιγκτον δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτε για το ερντογανικό καθεστώς και συγχρόνως φορτώνει» τον τουρκικό λαό με δάνεια επί δανείων. Κάπως έτσι τον προετοίμασε για να εισέλθει και στη Συρία και τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ, για να «τελειώσει» τους Κούρδους που δεν «τελείωσε» στην Τουρκία με αμερικανικά όπλα και άλλη βοήθεια. Αντιθέτως, οι «κακοί» που δεν υποτάσσονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους γίνονται «οι κακοί των κακών» και μπαίνουν στο στόχαστρο της αμερικανικής πολεμικής μηχανής.
  Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως είναι μία πράγματι δημοκρατική χώρα και ουδείς πρόεδρος της τολμά να κάνει κάτι που συγκρούεται με τη βούληση του αμερικανικού λαού. Για τον λόγο αυτό, η όποια διοίκηση αποφασίζει να επιτεθεί ενός «κακού» αρχίζει με την «προθέρμανση» της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης. Η «προθέρμανση» αυτή ακολουθεί τα κάτωθι στάδια, αν και ο τρόπος της εφαρμογής τους διαφοροποιείται κατά περίπτωση.
  Πρώτον, στρέφεται κατά της ηγεσίας της χώρας που βρίσκεται στο στόχαστρο. «Η κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατική», «Τα στελέχη της είναι διεφθαρμένα», «Κατασπαταλούν τα χρήματα του λαού, «Καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα» και άλλα παρόμοια διασπείρει η επίσημη προπαγάνδα. Κι όταν πια η αμερικανική και η διεθνής κοινή γνώμη πειστούν ότι τη χώρα αυτή την κυβερνούν «καθάρματα», τότε και μόνο τότε προχωρούν στο δεύτερο «τροπάριο». Ποιο είναι αυτό; «Η χώρα αυτή απειλεί τους γείτονές της, τη διεθνή ειρήνη και τελικά και τις ίδιες τις ΗΠΑ». Μόλις ο λαός τα πιστέψει όλα αυτά – και δεν έχει σχεδόν καμία δυνατότητα να μην τα πιστέψει, διότι όλα τα μέσα ενημέρωσης τα ίδια λένε – , κινητοποιείται η αμερικανική πολεμική μηχανή, η οποία «καθαρίζει»: σώζει την ανθρωπότητα από «τους κακούς των κακών» και επιβάλλει τα αμερικανικά και συμμαχικά συμφέροντα.
  ‘Ετσι, όλοι είναι ευχαριστημένοι: ο κόσμος όλος, οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αλλά και οι προδότες, εκείνοι, δηλαδή, που έκαναν «αντίσταση» εναντίον της χώρας τους, συνοδεύοντας τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους στην επίθεση κατά της πατρίδας τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της αλαζονείας, αλλά και πολύ επικίνδυνης αφέλειας, καθώς επί της ουσίας δεν μιλάμε παρά για την ταπείνωση της ανθρωπότητας, είναι η πολύχρονη αιματοχυσία στο Αφγανιστάν, η καταστροφή της Σερβίας(1999), η πρόσφατη ολοκληρωτική καταστροφή της Λιβύης(2011) και λίγα χρόνια πριν η ολοκληρωτική ισοπέδωση του Ιράκ. Χαμένος είναι μόνο ο λαός, τον οποίο «απελευθέρωσαν» οι Αμερικανοί με την συναίνεση των συμμάχων τους και τη συνέργεια των προδοτών.
  Η προπαγανδιστική επίθεση κατά της Συρίας και περιοχών του καταστραφέντος Ιράκ βρισκόταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Το ότι η χώρα αυτή κυριαρχείται από εξτρεμιστικά ισλαμικά στοιχεία, τους τζιχαντιστές, οι οποίοι, βεβαίως, προηγουμένως εκπαιδεύτηκαν από τις ΗΠΑ, όπως κάποτε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν εναντίον του Ιράν, το γνωρίζαμε όλοι εδώ και καιρό. Από την άλλη, ασφαλώς, το γεγονός ότι το Ισραήλ δηλώνει ανοιχτά ότι μετατρέπει τα υποβρύχιά του έτσι ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους και εν καταδύσει ούτε το ακούει ούτε την απασχολεί την Ουάσιγκτον. Σε διάστημα μηνών είχαμε «πειστεί» όλοι ότι οι τζιχαντιστές πράγματι «απειλούν» τους γείτονες τους, την Αμερική, την Ευρώπη, τον κόσμο όλο. Και όντως ήρθαν οι ΗΠΑ να «καθαρίσουν» για όλους, ταυτόχρονα όμως ενεπλάκησαν τόσο η Ρωσία όσο και –πράγμα αναμενόμενο- η Τουρκία, για να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι από την ισοπέδωση της Συρίας, τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων, την ίδια ώρα που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν ως πρόσφυγες τη δύσμοιρη πατρίδα τους μήπως σωθούν. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, μία σύγχρονη γενοκτονία η οποία όμως, δυστυχώς, έτσι μας έχουν συνηθίσει, μας αφήνει σχεδόν αδιάφορους, και η οποία υπό το πρόσχημα του «εμφυλίου», και πασιφανές εκ του αποτελέσματος, δεν διαφέρει ουδόλως από εκείνες του πρόσφατου παρελθόντος.

  Μετά τη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ, που ισοπεδώθηκαν ολοσχερώς, θα ακολουθήσουν άλλοι. Μετά βεβαιότητας η Αίγυπτος, για να δομηθεί απέναντι από την Ευρώπη, στη βάσει ενός εφιαλτικού σχεδίου, ένα μουσουλμανικό τόξο αστάθειας και σύγκρουσης: Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Συρία, Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη και έπονται η Τυνησία και το Μαρόκο. Παρακολουθήστε ποιος θα αναλάβει κατόπιν, κατά την αμερικανική και διεθνή προπαγάνδα, το ρόλο του «καθάρματος» για να γνωρίζετε ποιος θα είναι ο επόμενος λαός που θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες από την αμερικανική και συμμαχική απελευθέρωση!
  Δυστυχώς, η εφαρμογή της λογικής της δύναμης που χρησιμοποιείται από τους ισχυρούς, αντί της δύναμης της λογικής, γίνεται ολοένα πιο εχθρική έναντι των αδυνάμων, ενώ τα ΜΜΕ μεταδίδουν ειδήσεις που αναδύουν σκληρά δόγματα τα οποία αναμοχλεύουν τις εντάσεις. Εν κατακλείδι, η ρητορική αυτή εμπεριέχει στοιχεία ενός νέου Ψυχρού Πολέμου. Όμως η ανθρωπότητα έχει φτάσει στα όρια της και τέτοιες επεμβάσεις δεν είναι απλώς εγκληματικές και ανεπίτρεπτες, αλλά ενέχουν επίσης τεράστιους κινδύνους για παγκόσμια έκρηξη. Η πλειονότητα των λαών της Υφηλίου, που έχει καταστεί αποικία των ισχυρών, αντιλαμβάνεται, ανησυχεί και μπορεί να ερμηνεύει από μόνη της ποιος υποθάλπει την παγκόσμια τρομοκρατία, ποίες είναι οι γενεσιουργοί αιτίες της, ποιος κάθε τόσο επιστρατεύει την τρομοκρατία ως πρόσχημα για την «αποκατάσταση της παγκόσμιας τάξης». Με λίγα λόγια, γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης.
  Ως εκ τούτου, η νέα ηγεσία των ΗΠΑ οφείλει να αλλάξει την ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικής της, η οποία επί δεκαετίες ήταν και είναι οδυνηρή, έχοντας προκαλέσει πολλά δεινά στην ανθρωπότητα, χωρίς να εξαιρείται ο αμερικανικός λαός, ο οποίος ούτως ή άλλως με το τερατούργημα της παγκοσμιοποίησης πληρώνει βαρύτατο τίμημα. Μόνο με την ολοσχερή στροφή και αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ, με την απεμπλοκή τους από προκλητικές επεμβάσεις και συρράξεις, που κοστίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια στον αμερικανικό λαό και πολλά περισσότερα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, είναι εφικτή η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. Η τελευταία, πάντως, μπορεί να βοηθήσει τους δεινοπαθούντες λαούς, τα θύματα αυτής της παράλογης πολιτικής, και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών για να πράγματι καλύτερο μέλλον για όλη την ανθρωπότητα.


  Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

  Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Αχτσιόγλου για καρατόμηση συντάξεων: Αληθινά ψέματα και ψεύτικες αλήθειες

  Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του προ-σύμφωνου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Νέο Μνημόνιο με τα ευρωπαϊκά αφεντικά τους, η κυβερνοδίαιτη ΕΡΤ έβγαλε την Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, για να παρουσιάσει το μαύρο ως άσπρο.
  Ας δούμε πρώτα τι μας είπε η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ:
  «…δε θα υπάρξουν μειώσεις το 2019 στα 2/3 των σημερινών συνταξιούχων…»
  «…η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα έχει απώλειες μόλις 9% κατά μέσο όρο»
  «…θα υπάρξει ταβάνι προστασίας, δηλαδή όχι περικοπές μεγαλύτερες από 18%…»
  Την ακριβή εικόνα για τη σφαγή των συντάξεων και την αλήθεια των παραπάνω στοιχείων θα την έχουμε σύντομα.
  Αξίζουν ωστόσο δύο σχόλια.
  Το πρώτο σχόλιο, ξεκινάει από την υπόθεση (φαντασίας) ότι τα νούμερα είναι ακριβώς όπως τα λέει η Υπουργός (αυτή με τη μεγαλύτερη αναλογία διορισμών σε κρατικοκυβερνητικές θέσεις ανά χρόνο σπουδών και εργασίας).
  Αν οι ΣΥΡΙΖΟκυβερνώντες ένιωθαν τι σημαίνει λιτότητα, φτώχεια και ταπείνωση για τους απόμαχους της δουλειάς, θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον την τσίπα να πουν τα παραπάνω ως εξής:
  Θα μειωθεί η σύνταξη σε τουλάχιστον 900.000 από τους περίπου 2.700.00 συνταξιούχους στην Ελλάδα (αυτό σημαίνει 1/3)
  Κατά μέσο όρο θα κοπεί πάνω από μία μηνιάτικη σύνταξη το χρόνο για κάθε συνταξιούχο (9% των 12 συντάξεων μας κάνει 1,08 σύνταξη)
  Η μείωση μπορεί να είναι και πάνω από δύο μηνιάτικες συντάξεις το χρόνο για κάθε συνταξιούχο (18% των 12 συντάξεων μας κάνει 2,16 συντάξεις)
  Παρακολουθείστε τη φοβερή συλλογιστική ΣΥΡΙΖΑ:
  Ήρθε πρώτα ο νόμος Κατρούγκαλου και έκανε το εξής: Μείωσε ριζικά τις συντάξεις σε αυτούς που ΘΑ έβγαιναν αργότερα στη σύνταξη (άρα τώρα δεν πονάει η τσέπη τους) και ταυτόχρονα, σε ότι αφορά τους νυν συνταξιούχους (που θα έβλεπαν άμεσα στη μείωση), ενώ η μείωση ορίστηκε ποια θα είναι, δεν αφαιρέθηκε προσωρινά, ονομάστηκε «προσωπική διαφορά» (κάτι σαν προσωπικό αντικανονικό χάρισμα). Παράλληλα, κλείνοντας κουτσαβάκικα το μάτι είπαν πως αυτή η «προσωπική διαφορά» δε θα καταργηθεί ποτέ (δηλαδή οι συντάξεις δε θα μειωθούν) και απλά πρόκειται για ένα κόλπο για να κοροϊδευτούν οι «κουτόφραγκοι».
  Κύλισε ο χρόνος, ξεχάστηκαν τα προηγούμενα ή τουλάχιστον «γλίστρησαν» προοδευτικά και έρχονται τώρα Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου να πουν το εξής:
  «Κοιτάξτε, μεταξύ μας τώρα, η ’’προσωπική διαφορά’’ ήταν μια προσωρινή παρατυπία που θα έπρεπε να πάρει τέλος. Δηλαδή θα έπρεπε να μειωθούν όλες οι συντάξεις και κατά το ύψος της ‘’προσωπικής διαφοράς’’. Εμείς όμως που είμαστε καλοί ‘’διαπραγματευτές’’ και φυσικά ‘’επαρκείς διαχειριστικά αριστεροί’’, θα μειώσουμε τις συντάξεις άμεσα μόνο σε 900.000 και μόνο μεταξύ 18 και 20%»
  Η απάτη μετατρέπεται κυριολεκτικά σε επιστήμη!
  Αλλά για αυτό θα τιμωρηθούν άγρια κάποια στιγμή, όσο και αν τώρα τους προστατεύει απροκάλυπτα το σύστημα εξουσίας μιας και κάνουν άριστα τη δουλειά μαζί τους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
  Το δεύτερο σχόλιο αφορά τα ίδια νούμερα. Η Υπουργός και γενικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνουν μόνο το ψέμα να φαίνεται ως αλήθεια, αναποδογυρίζοντάς το, αλλά ταυτόχρονα κρύβουν τα πραγματικά στοιχεία σε σχέση με τη συνολική μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.
  Πρώτον, διότι ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι, θα υποστούν, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, μια ακόμη μείωση των αποδοχών τους, σχεδόν όσο μια μηνιάτικη σύνταξη (περίπου 650 ευρώ μείωση)
  Δεύτερον, διότι, και αυτό είναι το ουσιώδες το προ-σύμφωνο ορίζει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συγκεντρωθούν από τις περικοπές των συντάξεων 1,8 δις, δίνοντας πράσινο φως να κοπούν και οι επικουρικές συντάξεις, αν «δε βγαίνει το νούμερο».
  Τρίτο, οι απαιτήσεις για μείωση των συντάξεων, διατυπώνονται τώρα για να ισχύσουν από το 2019 και ενώ η Υπουργός διαβεβαιώνει: «αιτήματα από τους θεσμούς για νέα μείωση των συντάξεων δε θα μπουν στο τραπέζι ως το 2019».
  Μετάφραση: Θα μπουν αμέσως μετά! Όπως άλλωστε πήγε και η δουλειά ως τώρα.
  Κατά τα άλλα, φανταστείτε την εικόνα:
  Από τη μια, ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει πριν τις ερχόμενες εκλογές: «αν βγει ο Μητσοτάκης είναι σίγουρο πως θα μειώσει τις συντάξεις….». Λες και θα του το έχει πει ένα πουλάκι και δε θα το έχει νομοθετήσει η κυβέρνησή του!
  Από τη άλλη, να είναι κυβέρνηση ο Μητσοτάκης όταν θα υλοποιούνται αυτά τα μέτρα και να λέει περιχαρής και απαλλαγμένος από τα δύσκολα: «συγνώμη, αλλά αυτά τα συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και μου τα φόρτωσε!»
  Και έτσι, από απάτη σε αυταπάτη και από ψεύτικες αλήθειες σε αληθινά ψέματα, αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους και ο «λαουτζίκος» θα αναζητά να διαλέξει με «ρεαλισμό» το «μικρότερο κακό»
  Ή έτσι τουλάχιστον νομίζουν…


  Παναγιώτης Μαυροειδής


  http://pandiera.gr/%CE%B1%CF%87%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD/

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

  Πότε θα καταλάβουμε ότι όλα είναι απλά δουλειές για αυτούς και δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα σύνορα, ούτε τα πατριωτικά ιδανικά του κάθε λαού; Αυτούς δεν τους νοιάζει με ποιον θα κάνουν την
  δουλειά, αλλά να την κάνουν…

  Πότε θα νοήσουμε ότι η Ελλάδα βάλλεται σκόπιμα από παντού; Πότε θα αντιληφθούμε ότι κανείς δεν είναι με το μέρος μας; Πότε θα πιστέψουμε ότι μας πρόδωσαν; Δεν μας φτάνει η άθλια παιδεία των παιδιών μας; η φτωχοποίησή μας; Η προώθηση της παιδοφιλίας και της ομοφυλοφιλίας και του τρίτου φύλου; Τι κάναμε για αυτά; Αντισταθήκαμε; Βγήκαμε στους δρόμους να αντιδράσουμε; Όχι ! μόνο για το πόσα θα μας κόψουν από τον μισθό και την σύνταξη φωνάξαμε… γιατί θεός μας είναι το χρήμα· ή μήπως δεν είναι έτσι;

  Και πώς συνδυάζονται όλα αυτά θα ρωτήσει κάποιος· τι σχέση έχουν οι εξορύξεις με τον ξεπεσμό των ηθών και των αξιών; Τόσα χρόνια που φωνάζουν οι Πατέρες μας κανείς δεν ακούει… ακούστε τους, μελετήστε τους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο !

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.