ΕΚΤΑΚΤΟ – Επιστρατεύει τους εφέδρους η Σερβία και δημοσιεύει το πρώτο βίντεο από την κοινή εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών με Ρωσία και Λευκορωσία

Σοβαρό επεισόδιο με Αλβανούς μαθητές στην Κέρκυρα (Βίντεο)

Διέρρευσαν οι Ρώσοι το πρώτο βίντεο με την κοινή εκπαίδευση Σέρβων και Λευκορώσων αλεξιπτωτιστών τη στιγμή που σκάει δεύτερη πολύ σημαντική είδηση από τη Σερβία και αφορά την επιστράτευση των εφέδρων με την σημείωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ότι από δω και πέρα η εκπαίδευση τους θα είναι πιο ενεργή και εντατική! Ξεκάθαρα η Σερβία προετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις με μια εντατική «ρωσική» εκπαίδευση.  Υπενθυμίζουμε ότι Ρωσία, Λευκορωσία, και Σερβία συμμετέχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία «Σλαβική Αδελφότητα».

 

Σέρβοι και Λευκορώσοι αλεξιπτωτιστές κάνουν εντατική εκπαίδευση πάνω στο νέο ρωσικό αλεξίπτωτο «Arbalet». To Arbalet 2 είναι ένα σύστημα αλεξίπτωτου, που προορίζεται για άλματα ειδικών δυνάμεων όπως τμήματα ανίχνευσης με σύνολο οπλισμού και εξοπλισμού βάρους της τάξης των 15 κιλών.

 Το Arbalet παρέχει τη δυνατότητα αερααπόβασης σε εύρος θερμοκρασίας αέρος από 35 βαθμούς υπό το μηδέν μέχρι τους 35 βαθμούς Κελσίου με ταχύτητα αεροσκάφους μέχρι και 350 χλμ. την ώρα.

 Οι πτώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται από μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη με οριζόντια μετακίνηση του αλεξιπτωτιστή στον αέρα σε απόσταση μέχρι και 50 χλμ.

 Όπως αναφέρθηκε ο σερβικός Στρατός κάλεσε τις εφεδρείες για εντατική εκπαίδευση ως τα 65 έτη. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στρατού, Jovan Krivokapic.

 Ανησυχία υπάρχει σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού καθώς ήρθε η κλήση εκατοντάδων Σέρβων αναφέρουν πολίτες της χώρας.

Όποιος δεν εμφανιστεί θα λάβει πρόστιμο που κυμαίνεται από  RSD 10,000 μέχρι 50,000 ή τρεις μήνες φυλακή.

 Την ίδια ακριβώς στιγμή Αλβανοί μαθητές γυμνασίου από σχολείο της Λούσνια , ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης είχε  ταξιδέψει στο  τουριστικό  θέρετρο της Κέρκυρας για να γιορτάσει  το τέλος του σχολικού έτους.

 Μεταξύ άλλων τα παιδιά γιόρτασαν και χόρεψαν με το τραγούδι «κόκκινο και μαύρο»  ένα από τα πιο δημοφιλή αλβανικά εθνικιστικά τραγούδια …που μιλά ακριβώς για την «Μεγάλη Αλβανία».

 Αλλά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν  «non grata» από το ξενοδοχείο ( και να διωχθούν)  στο  ελληνικό  θέρετρο  μαζί με περίπου 150 άλλους φοιτητές ιατρικής που ήταν εκεί, καταλήγει ο αλβανικός τύπος.

Τα παιδιά τις περισσότερες φορές δεν φταίνε αλλά σίγουρα φταίνε 100% αυτοί που τα γαλουχούν με αυτά τα ιδεώδη , βάζοντας «φωτιά» στις σχέσεις τους με άλλους λαούς .

Όταν μέσα στα αλβανικά σχολεία οι μαθητές κάνουν για παράδειγμα γεωγραφία και στο βιβλίο αναφέρονται ελληνικές περιοχές ως «αλβανικές»,  και όταν  στην ιστορία τους αναφέρονται οι «κακοί Έλληνες» που έκαναν τόσο κακό στην χώρα, πχ.  στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , ο μαθητής γαλουχείται να μισεί κάποιους άλλους ανθρώπους οι οποίοι όμως διαχρονικά  δεν του έκαναν τίποτα.

Η προπαγάνδα μίσους και μισαλλοδοξίας η οποία  μεγαλώνει την νέα αλβανική νεολαία αποτελεί  το καλύτερο εχέγγυο για όσα συμβούν στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας τα επόμενα χρόνια .

Αυτή η γενιά θα επανδρώσει τα επόμενα χρόνια κυβερνητικές θέσεις στην χώρα , ερχόμενη σε πλήρη ρήξη με γειτονικές χώρες.

Επισημαίνεται όμως για την αλήθεια της ιστορίας ότι,  οι Αλβανοί ήταν αυτοί που επάνδρωσαν τις ιταλικές φασιστικές μονάδες κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο,  που στην ουσία ήταν ιταλο-αλβανικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδος.

Τσάμηδες Αλβανοί ήταν οι κύριοι συνεργάτες των Γερμανών και των Ιταλών και από την δική τους  δράση εκτελέσθηκαν εκατοντάδες  Έλληνες.

Τέλος η Αλβανία κατέχει παράνομα  την ελληνική μέχρι το «κόκκαλο» Βόρεια Ήπειρο ενώ διεκδικεί και άλλα ελληνικά , σερβικά και σκοπιανά εδάφη.

Αυτό για την αληθινή ιστορία που πρέπει να μαθαίνουν οι σημερινοί Αλβανοί.

Υπενθυμίζουμε ότι  μόλις χθες  η συμμορία του Ταχίρ Βελίου κατέβασε την ελληνική σημαία και βεβήλωσε το Μνημείο του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά, στη καρδιά της Ελληνικής μειονότητας, εκεί όπου πριν λίγες ημέρες τιμήθηκαν οι πεσόντες!

 Ο Ταχίρ Βέλιου μαζί με άλλα μέλη του Ακραίου κινήματος που έχει δημιουργήσει, κατέβασαν την Ελληνική σημαία, την έσκισαν και στη συνέχεια την έκαψαν.

Ο ίδιος, όπως συνηθίζει να κάνει τον τελευταίο χρόνο, ανάρτησε το σχετικό φωτογραφικό υλικό (δείτε παρακάτω) αποδεικτικό του σπουδαίου κατορθώματος του! Συνάμα κατέστρεψαν το μνημείο του Θύμιου Λιώλη, ο οποίος είχε πολεμήσει τόσο κατά το 1913 όσο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί το 2010 ύστερα από πρωτοβουλία της Ομόνοιας και άλλων συλλόγων της ελληνικής μειονότητας.

Κατά τον Ταχίρ Βέλιου, ο Θύμιος Λώλης, αποτελεί εχθρό του αλβανικού έθνους καθώς όπως αναφέρει, συνέβαλε στην εκδίωξη των Τσάμηδων. 

Βγήκαν «παγανιά»  πλέον ανενόχλητοι οι Αλβανοί στα Βαλκάνια με στόχο το όραμα τους για μια μεγάλη σε έκταση χώρα που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους αλβανικούς πληθυσμούς σε όλα τα Βαλκάνια .

Η δράση τους θα φέρει την αντίδραση και την δημιουργία συμμαχίας της Ελλάδος με την Σερβία, το Μαυροβούνιο , Βουλγαρία, διότι αλλαγή συνόρων σημαίνει απλά,  βαλκανικός πόλεμος .


source


 

Βρισκόμαστε προ συγκλονιστικών ανακατατάξεων: Το ΝΑΤΟ ζεσταίνει μηχανές για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους – 100 φορτηγά γεμάτα αντιαρματικά TOW, Javelin, Milan έφτασαν στους Κούρδους – Μελλοντικός στόχος ο τουρκικός Στρατός – Δείτε τις πρώτες εικόνες και βίντεο

 

Το ΝΑΤΟ ζεσταίνει μηχανές, μπαίνει στη Συρία και ολοκληρώνει (αν το επιτρέψει η Ρωσία) το σχέδιο του, αυτό της δημιουργίας του Κουρδιστάν με πρόσχημα την καταπολέμηση του ISIS. Σοκαρισμένη η Αγκυρα παρακολουθεί 100 αμερικανικά φορτηγά συνοδείας ειδικών δυνάμεων να μπαίνουν Συρία από το Ιράκ και να εξοπλίζουν τους Κούρδους YPG-YPJ-SDF.

Τουρκικά ΜΜΕ τράβηξαν σε βίντεο την μεταφορά τεράστιας ποσότητας όπλων η οποία μεταφέρθηκε ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα φορτία.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα θα παραμείνουν στους Κούρδους.

Οι Κούρδοι μας δείχνουν και αυτοί τα νέα τους αποκτήματα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Al-Hasakah και είναι αντιαρματικοί πύραυλοι  BGM-71 TOW,  FGM-148 Javelin, Milan, όλμοι των 80mm και 120mm, εκτοξευτές χειροβομβίδων MK19, στρατιωτικά οχήματα Humwee, θωρακισμένα τύπου Cougar, drones, αυτόματα Μ4 Cabrine και Μ16.

Σίγουρα τα αντιαρματικά όπλα των Κούρδων αργότερα θα στραφούν εναντίον του τουρκικού Στρατού.

Δεν είναι χαζός ο Ερντογάν να μην ξέρει που θα χρησιμοποιηθούν αυτά στο μέλλον…

Η είδηση αυτή έρχεται ταυτόχρονα και εντελώς «συμπτωματικά» μαζί με δύο άλλες πληροφορίες…, την είσοδο του ΝΑΤΟ στη μάχη κατά του ISIS, δηλαδή την πλήρη ενεργοποίηση του σε Συρία και Ιράκ, και την κατάθεση του επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αντιστρατήγου των Πεζοναυτών, Vincent Stewart, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας (Senate Armed Services Committee), με την οποία παραδέχεται ότι η κουρδική ανεξαρτησία έχει δρομολογηθεί και ότι το ζήτημα δεν είναι «αν» θα επιτευχθεί, αλλά «πότε» θα γίνει αυτό, δεδομένων των συνθηκών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κατάθεσή του, επίκεντρο της κουρδικής κρατικής οντότητας θα είναι το βόρειο Ιράκ, το οποίο επί της ουσίας είναι επί μακρόν μια εν αναμονή κρατική οντότητα, ενώ όπως έδειξε το τελευταίο διάστημα, η διατήρηση καλών σχέσεων με την Άγκυρα από μέρος της ηγεσίας των Κούρδων του Βορείου Ιράκ, δε σήμαινε και πολλά, όταν φάνηκε ότι πλησιάζει η ώρα και ότι θα πρέπει να διοργανώσουν δημοψήφισμα εντός του 2017 για την ανεξαρτητοποίηση από τη Βαγδάτη.

Ο Vincent Stewart τόνισε: «όταν ο ISIS ηττηθεί, η μεγαλύτερη πρόκληση για την ιρακινή κυβέρνηση είναι να συμβιβάσει τις διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης που κυριαρχείται από Σιίτες, των Σουνιτών στα δυτικά και των Κούρδων στα βόρεια».

Δηλαδή τριχοτόμηση Ιράκ…

Οι Κούρδοι του Ιράκ, μάλιστα, διαθέτουν δικό τους στρατό, τους Peshmerga, που το 2014 απέτρεψε τους μαχητές του ISIS να καταλάβουν την κρίσιμη πετρελαϊκή περιοχή του Κιρκούκ.

Tώρα πλέον και οι Κούρδοι της Συρίας διαθέτουν τον δικό τους Στρατό και μάλιστα πολύ καλά εξοπλισμένο..

Η εκτίμηση που υπάρχει κάνει λόγο για περισσότερους από 30 εκατομμύρια Κούρδους, κάτι που τους αναδεικνύει στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα στον κόσμο που δε διαθέτει δικό της κράτος.

Ταυτόχρονα, οι 28 χώρες μέλη του NATO αποφάσισαν να ενταχθούν κι επίσημα ως συμμαχία στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαιώνοντας το χτεσινό δημοσίευμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Η Ουάσινγκτον ζητούσε εδώ και πάνω από έναν χρόνο το NATO να ενταχθεί ως όλον στον συνασπισμό. Η απόφαση, η οποία εγκρίθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ατλαντικής συμμαχίας, «απομένει ακόμη να εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων» κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε χαρακτηρίσει το NATO «απαρχαιωμένο» πριν ανακαλέσει, θέλει να αξιοποιήσει αυτή τη σύνοδο για να πιέσει τις 27 άλλες χώρες μέλη να κάνουν περισσότερα στο πλαίσιο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους για να μειωθεί η εξάρτησή τους από την Ουάσινγκτον.

Το καθένα από τα 28 κράτη-μέλη του NATO έχε ήδη ενταχθεί μεμονωμένα στον διεθνή συνασπισμό, αλλά το NATO ως συμμαχία δεν είχε κάνει αυτό το βήμα, προτιμώντας να έχει καθεστώς «παρατηρητή».

Ορισμένα από τα κράτη μέλη του, όπως η Γαλλία, εμφανίζονταν μέχρι τώρα να διστάζουν, εκφράζοντας κυρίως τον φόβο πως αυτό θα πλήξει την εικόνα της συμμαχίας, η συμμετοχή της οποίας στις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη το 2011 άφησε άσχημες μνήμες στον αραβικό κόσμο, ανέφερε μια διπλωματική πηγή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος συνοδεύει τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ στην πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό, χαρακτήρισε χθες «αληθινά σημαντικό» το NATO να ενταχθεί επίσημα στον συνασπισμό εναντίον του ΙΚ.

Ο Τραμπ, ο οποίος αρχικά ήταν ιδιαίτερα επικριτικός έναντι της ατλαντικής συμμαχίας, αναμένεται εξάλλου να εμφανιστεί «πολύ σκληρός» και να απαιτήσει από τις 27 χώρες μέλη της συμμαχίας να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, προεξόφλησε ο Τίλερσον.

Δείτε εδώ το βίντεο με την πορεία των φορτηγών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.