Λένε ψέμματα ΜΗΝ τους πιστεύετε! Η ανεργία ΔΕΝ μειώθηκε, αλλά καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς…

Ανεργία δεν υπάρχει ΜΟΝΟΝ συα δικά τους παιδιά, που κάθε μέρα διορίζονται κατά ντουζίνες σε δημόσιες θέσεις !!!

Tόσες χιλιάδες παιδιά ελλήνων με πτυχία στα χέρια, είναι στην ανεργία κι αναγκάζονται να ξενιτευτούν και μας λένε οι αλήτες του αριστερού μπλοκ, του ξεπερασμένου μπολσεβικισμού-σταλινισμού, η συμμορία του αριστερού παραπετάσματος, μας λέει πως η ανεργία μειώθηκε !!!

Με το που θα πέσει όμως ο πουστροσύριζα, θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι …

Αποτέλεσμα εικόνας για ανεργία εργασιακή ζούγκλα

ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ 14,54%!

Για ακόμη μία φορά, η μερική και ή εκ περιτροπής εργασία ξεπερνούν την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία για διάστημα επτά μηνών, όπως συμβαίνει σταθερά σε όλη τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.

 

Ανησυχητικά και καθόλου ελπιδοφόρα

για το μέλλον της σταθερής και πλήρους απασχόλησης είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΡΓΑΝΗ» για το α’ επτάμηνο του 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΕΝΥΠΕΚΚ, για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017, δημιουργήθηκαν 1.423.552 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων 681.378 πλήρους απασχόλησης (ποσοστό 47,9%) και 742.174 θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αθροιστικά, ήτοι ποσοστό 52,1%!!

Αλλά και από τις θέσεις της πλήρους απασχόλησης, οι αποδοχές των εργαζομένων κυμαίνονται στα 200 με 300 ευρώ μηνιαίως! Μάλιστα, το Υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του, τους τελευταίους μήνες πανηγύριζε για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, την οποία απέδιδε στοντουρισμό κλάδο, ωστόσο ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν ή δεν παρουσιάστηκαν τα μισθολογικά στοιχεία των εργοδοτών ή το ύψος των μισθών που πληρώνουν.

Στον παρακάτω ΠΙΝΑΚΑ (Πίνακας 1) παρουσιάζεται το ποσοστό μείωσης της πλήρους απασχόλησης για το α‘ επτάμηνο 2017 , το οποίο μάλιστα αγγίζει το 47,9%, από το 48,3% που αφορούσε στο α’ εξάμηνο 2017. Ταυτόχρονα, η μερική και η εκ περιτροπής εργασία αθροιστικάεκτοξεύθηκε στο 52,14%!

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 1

«Μισή δουλειά», μισθοί-πείνας!

Τα εργασιακά δεδομένα «καθηλώνουν» καθημερινά τα ελληνικά νοικοκυριά σε συνθήκες που κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν μερικά χρόνια. Ο κίνδυνος μονιμοποίησης της υψηλής μερικής απασχόλησης είναι ορατός. Η έκρηξη της μερικής και της εκ περιτροπής απασχόλησης ειδικά για τον μήνα Ιούλιο 2017 (52,1%) και η ταυτόχρονη καθήλωση των μισθών στα 200-300 ευρώ είναι πλέον μία πραγματικότητα. Ενώ ανησυχητικό είναι και το ότι, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης στο επτάμηνο 2017 είναι λιγότερες σε σχέση με το εξάμηνο 2017. 

Εργασιακοί… «διαψηφισμοί» από τη ΝΔ στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την αύξηση της απασχόλησης κατά 218.614 θέσεις εργασίας από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουλίου ασκεί η Νέα Δημοκρατία διά του τομεάρχη Εργασίας Γιάννη Βρούτση. «Πράγματι η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2017 σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ήταν 7.242 θέσεις εργασίας. Όμως αυτό οφείλεται κατεξοχήν στη δραματική μείωση των μισθών καθώς και στην αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης σε όλη την οικονομία και ειδικά τον τουρισμό. Εξέλιξη εξαιρετικά δυσμενής τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας απαντά μέσω Twitter

Με μια ανάρτηση στο Twitter, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θέλησε να απαντήσει στην κριτική που άσκησε η ΝΔ για την πορεία της μερικής απασχόλησης, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Όπως τόνισε η κ. Αντωνοπούλου η σημερινή κυβέρνηση «έβαλε φρένο στις ευέλικτες μορφές εργασίας». Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε δείχνουν πράγματι ότι, ενώ τη διετία 2013 – 2014 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν από το 36,27% στο 46,54% στη συνέχεια ακολούθησαν ανοδική πορεία με πολύ πιο χαμηλό ρυθμό. Ειδικότερα το 2015 ανήλθαν στο 49,62% του συνόλου των συμβάσεων, το 2016 έφτασαν στο 51,98% και φέτος βρίσκονται στο 52,14% με στοιχεία επταμήνου.


source

 

3 σκέψεις σχετικά με το “Λένε ψέμματα ΜΗΝ τους πιστεύετε! Η ανεργία ΔΕΝ μειώθηκε, αλλά καλπάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς…

 1. ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


  Θέματα:
  1.- Νέος Μητροπολίτης Καβάλας-Θάσου
  2.-Δηλώσεις Προέδρου της Βουλής


  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ,
  1.- Εκλογή Νέου Μητροπολίτου Καβάλας


  Ως γνωστόν η Ορθοδοξία έχει γεμίσει από Μητροπολίτες εκλεκτούς των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
  Εάν θέλετε να σώσετε την Εκκλησίαν μας, ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, τον υποψήφιον εκλεκτόν, στους
  1.-Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
  2.-Εκλεκτόν στους πολιτικούς, υπηρέτες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
  3.-Εκλεκτόν στον ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, υπηρέτη των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
  4.-Εκλεκτόν στον ΙΕΡΩΝΥΜΟ, βοηθό των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
  Αλλιώς θα κλαίτε για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ………….
  Αρκετά πια, φέρετε μεγάλην ευθύνην διότι με την ψήφο Σας, γεμίσατε την Εκκλησίαν με άφωνους ιχθείς Ιερώνυμους, συνεργάτες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εχθρών του Ελληνισμού, και της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
  Τα Ελληνοπρεπή προσόντα του υποψηφίου Μητροπολίτου Καβάλας, τα αφίνω στην σοφήν κρίσην Σας.
  Ο Λαός (Εκκλησίασμα) απληροφόρητος, φωνάζει από κάτω «ΑΞΙΟΣ»!!!
  Προσέχτε μην παραβιάσουν την ψηφοφορίαν οι πράκτορες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
  2.- Δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής
  ———————————————————-
  Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε εν-συνόψει,
  1.-Δεν είμαστε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας.
  2.-Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Λαοί.
  3.- Ελλάς-Θρησκεία-Οικογένεια.
  4.- Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών.
  Όλα αυτά τα ανέλυσε λεπτομερώς σε τηλεοπτική εκπομπή.
  Φαίνεται ότι θέλει Ελλάς Ελλήνων Εβραίων και Μουσουλμάνων.
  Επ’ αυτών των δηλώσεων δεν είδαμε καμία αντίδραση της ηγεσίας της Εκκλησίας μας.
  Θερινή Ραστώνη;;; ή Υποταγή στους Σιωνιστές Παντοκράτορες;;;
  Με Σεβασμό

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ

  Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό

  Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

  Δεν πρέπει να κλαίμε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Τη λύπη την έβαλε μέσα μας ο Θεός. Όχι, όμως, για να τη μεταχειριζόμαστε άσκοπα ή και βλαπτικά, σε ακατάλληλο χρόνο και σε αντίθετες συνθήκες στη φύση μας περιστάσεις, κλονίζοντας έτσι την υγεία της ψυχής και του σώματος, αλλά για ν’ αποκομίζουμε απ’ αυτήν όσο γίνεται μεγαλύτερο πνευματικό κέρδος.

  Γι’ αυτό, δεν πρέπει να λυπόμαστε όταν παθαίνουμε κάτι κακό, μα όταν κάνουμε κάτι κακό. Εμείς, ωστόσο, έχουμε αντιστρέψει τα πράγματα. Έτσι, και αμέτρητα κακά να διαπράξουμε, ούτε λυπόμαστε ούτε ντρεπόμαστε. Αν, όμως, πάθουμε και το παραμικρό κακό από κάποιον, τότε τα χάνουμε, βαριοθυμούμε, γινόμαστε συντρίμμια και δεν συλλογιζόμαστε πως οι θλίψεις και οι πειρασμοί φανερώνουν τη φροντίδα του Θεού για μας περισσότερο από τα ευχάριστα περιστατικά…

  Αλλά γιατί αναφέρω τις θλίψεις αυτής της ζωής; Μήπως και η απειλή του αιωνίου κολασμού δεν αποτελεί τη φιλανθρωπία του Θεού καλύτερα από την υπόσχεσή Του για την ουράνια βασιλεία; Γιατί, αν δεν υπήρχε η απειλή του αιωνίου κολασμού, λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα κέρδιζαν τη σωτηρία. Δεν είναι, βλέπεις, αρκετή για μας, τους ράθυμους, η υπόσχεση των ουράνιων αγαθών. Ο φόβος της κολάσεως πιο πολύ μας παρακινεί στην αρετή.

  Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχουν η λύπη και η αθυμία, όχι για να μας κυριεύουν όταν πεθαίνει ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή όταν χάνουμε χρήματα ή όταν δοκιμάζουμε κάποια αποτυχία, αλλά για να μας βοηθούν στον πνευματικό μας αγώνα. Ας λυπόμαστε όχι για τη θλίψη ή τη βλάβη που μας προξενεί κάποιος, αλλά για τις αμαρτίες μας, με τις οποίες λυπούμε το Θεό. Γιατί οι αμαρτίες διώχνουν μακριά μας το Θεό, ενώ οι θλίψεις, που δοκιμάζουμε από άλλους ανθρώπους, Τον κάνουν να μένει κοντά μας ως προστάτης.

  Άλλωστε, πρέπει να το πάρεις απόφαση, άνθρωπέ μου, ότι στη ζωή αυτή θα έχεις βάσανα, δοκιμασίες, προβλήματα, πειρασμούς. Πρέπει να τ’ αντιμετωπίζεις με γενναιότητα όλα αυτά, χρησιμοποιώντας ως όπλα την πίστη, την ελπίδα, την υπομονή. Ας εύχεσαι, βέβαια, να μην πέσεις ποτέ σε πειρασμό. Όταν, όμως, παραχωρεί κάποιον ο Θεός, μην ταράζεσαι. Κάνε ό,τι μπορείς για να φανείς αληθινός στρατιώτης του Χριστού. Δεν βλέπεις που οι γενναίοι στρατιώτες, όταν η σάλπιγγα τους καλεί στην μάχη, αποβλέποντας στη νίκη, θυμούνται τους ένδοξους προγόνους τους, που έκαναν μεγάλα κατορθώματα, και ρίχνονται με θάρρος στον αγώνα; Όμοια κι εσύ, όταν έρχεται η ώρα της πνευματικής μάχης, να θυμάσαι τα κατορθώματα των αγίων μαρτύρων και ν’ αγωνίζεσαι με γενναιότητα, με πίστη, με χαρά. Δεν μπορεί, λοιπόν, ποτέ να λυπάται ο χριστιανός; Μπορεί, αλλά για δύο μονάχα λόγους: Όταν είτε ο ίδιος είτε ο πλησίον του έρχεται σε αντίθεση με το Θεό και το άγιο θέλημά Του. Δεν πρέπει, επομένως, να στενοχωριούνται και να θλίβονται εκείνοι που κακολογούνται, μα εκείνοι που κακολογούν.

  Γιατί δε θ’ απολογηθούν οι πρώτοι, για όσα λέγονται σε βάρος άλλων. Αυτοί πρέπει να τρέμουν και ν’ ανησυχούν, γιατί αργά ή γρήγορα θα συρθούν στο φοβερό Δικαστήριο του Θεού, όπου θα λογοδοτήσουν για όσες κακολογίες ξεστόμισαν. Κι εκείνοι που κακολογούνται, πάντως, πρέπει ν’ ανησυχούν, αν όσα λένε γι’ αυτούς είναι αληθινά. Αξιολύπητοι, βλέπεις, είναι οι αμαρτωλοί, έστω κι αν κανένας δεν τους κατηγορεί. Αξιοζήλευτοι, απεναντίας, είναι οι ενάρετοι, έστω κι αν ο κόσμος όλος τους κατατρέχει. Γιατί, όταν η συνείδηση ενός ανθρώπου είναι ήσυχη, όσες τρικυμίες κι αν ξεσηκώνονται εναντίον του, αυτός θα βρίσκεται πάντα σε λιμάνι γαλήνιο. Όταν, όμως, η συνείδησή του είναι ταραγμένη, ακόμη κι αν όλα του έρχονται ευνοϊκά, θα βασανίζεται, σαν τον ναυαγό στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

  http://stratisandriotis.blogspot.gr

  Μου αρέσει!

 3. πίστευτα πράγματα συμβαίνουν την Ελλάδα: Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου

  Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν την Ελλάδα: Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου – Οι μετανάστες αντιδρούν και ζητούν χρήματα και όχι γη και δουλειά

  Σε μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο θέλει να προχωρήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με τα υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

  Ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε θέμα ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αυστηρά κριτήρια που θα καθιστούν εύκολη την αφομοίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί οικονομική δυσφορία για αυτούς.

  Μέσα από το πρόγραμμά που προωθεί η κυβέρνηση και θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, έχει σκοπό να παραχωρήσει δωρεάν 200.000 στρέμματα στην περιοχή της Μακεδονίας σε 2000 μετανάστες με μία σειρά από προνόμια ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.

  Tα προνόμια που σκέφτεται να παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι:

  1) Αφορολόγητο μέχρι και 25.000 ευρώ εισόδημα για όλους του μετανάστες που δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικής παραγωγής

  2) Άτοκα δάνεια για την αγορά μηχανημάτων έως και 300.000 ευρώ για τον κάθε έναν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

  3) Επίδομα ενοικίου έως και 100% με κριτήρια εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.

  4) Άδεια για λαϊκές αγορές..

  5) Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για 2 χρόνια.

  Στο πρόγραμμα θα έχουν δικαίωμα ένταξης μόνο μετανάστες που είναι δηλωμένοι ως προστάτες οικογένειας και μόνο όσοι δήλωσαν ως χώρες προέλευσης την Συρίας, Το Μαρόκο, Το Ιράν, Το Πακιστάν και την Αίγυπτο.

  Ωστόσο αντιπροσωπεία από μέλη ΜΚΟ και μεταναστών δεν συμφωνεί στην εκκίνηση ενός τόσο προκλητικού και ρατσιστικού προγράμματος για την ελληνική κοινωνία. Μάλιστα δηλώνουν άκρως αντίθετοι σε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να του δίνει χρήματα και όχι να του επιβάλει έμμεσα να γίνουν αγρότες.

  Το προκλητικότερα σημείο μάλιστα μέσα στο πρόγραμμα είναι ότι ο κάθε ένας που θα συμμετάσχει στο εν λόγο πρόγραμμα θα έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας στην γη που θα του παραχωρηθεί αρκεί να υπάρχουν 10 παραγωγικά έτη.

  Scoops.gr

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.