Κάλεσμα Κουρουμπλή προς το κλεφτοΠασόκ: «Ελάτε μαζί μας σύντροφοι, έχει υπουργεία για όλους» !!!

Κάλεσμα Κουρουμπλή προς το κλεφτοΠασόκ: Ελάτε μαζί μας σύντροφοι, έχει υπουργεία για όλους!
Συντονισμένος στην γραμμή Φίλη, της κομματικής φυλλάδας «Αυγή» και στελεχών του Σύριζα που θέλουν διαζύγιο με τους Ανέλ και συμπόρευση με το κλεφτοΠασόκ είναι ο Πασοκοαναθρεμμένος κουρουμπλής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας του Σύριζα, παίρνοντας την σκυτάλη από την «Αυγή» στο διπλάρωμα του κλεφτοΠασόκ δήλωσε πως «όσοι πιστεύουν ότι αυτά που είπε με το άρθρο του ο Κώστας Λαλιώτης δεν τους αφορούν πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Λαλιώτης έστειλε το μήνυμα και είναι ξεκάθαρο: «Δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνει δεκανίκι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η μόνη επιλογή της πρέπει να είναι ένα μεγάλο ριζοσπαστικό αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Με αυτές τις δηλώσεις ο Κουρουμπλής και θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τα πιο ταπεινά και «φιλοΑντρεϊκά» συναισθήματα των Πασόκων, κάνει κάλεσμα στους παλιούς του συντρόφους να μοιραστούν μαζί την κουτάλα της εξουσίας. Υπουργεία έχει για όλους!

Το σενάριο αλλαγής κυβερνητικού εταίρου είναι υπαρκτό για τον Σύριζα, καθώς η λογική της προοδευτικής συγκυβέρνησης βρίσκει ευήκοα ώτα στο κομματικό μαντρί των κρατικοδίαιτων πασόκων. Εξάλλου, η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Σύριζα είναι παλιοί πασόκοι με κοινές εθνομηδενιστικές αντιλήψεις, άρα για το ίδιο εσμό μιλάμε!
«Οργισμένη» απάντηση στην πρόταση Κουρουμπλή έδωσε βέβαια ο «πολύς» Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «..Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πολιτικές του θα επαναφέρει τη ΝΔ και το νεοφιλελεύθερο Μητσοτάκη, μην ψάχνει συνενόχους. Το ΠΑΣΟΚ η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει μια επιλογή, την δεύτερη θέση στις επόμενες εκλογές…».
Μεγάλη μπουκιά φάε σύντροφε, γιατί πρώτον το κλεφτοΠασόκ ούτε δεύτερη ούτε τρίτη θέση θα φτάσει ποτέ και δεύτερον, όταν γίνει η πρόταση για «προοδευτική συγκυβέρνηση» θα ποδοπατηθείτε μπροστά στις εισόδους των υπουργείων για το ποιος θα πρωτοκάτσει στην καρέκλα!


Η κομματική φυλλάδα του Σύριζα, “Αυγή” αποθεώνει τον Λαλιώτη για… τα μάτια του κλεφτοΠασόκ
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 – 22:00 13
Η κομματική φυλλάδα του Σύριζα, “Αυγή” αποθεώνει τον Λαλιώτη για… τα μάτια του κλεφτοΠασόκ
Ούτε το ίδιο το «θείο βρέφος» του κλεφτοΠασόκ δεν θα σκεφτόταν να γράψει τέτοιους επαίνους για τον εαυτό του! Ο λόγος για τον περιβόητο Κώστα Λαλιώτη και την κομματική φυλλάδα του Σύριζα, «Αυγή» η οποία έπλεξε το εγκώμιο Λαλιώτη με προφανή σκοπό να διπλαρώσει στο μέλλον το κλεφτοΠασόκ.
Έγραψε λοιπόν ο Κλέαρχος Τσαουσίδης στο άρθρο του «Σπασμοί και τριγμοί στην «Κεντροαριστερά»:
«Από την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης Λαλιώτη ίσως να εξαρτάται και η επιβίωση ή εξαέρωση του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος της Κεντροαριστεράς… Δύο πρόσφατα γεγονότα υπονομεύουν το πρωτότυπο εγχείρημα: η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και η αρθρογραφία του βετεράνου (;) Κώστα Λαλιώτη. Ο τελευταίος επιχειρεί να οριοθετήσει τη νέα Κεντροαριστερά σε απόσταση μεγίστης ασφαλείας από τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, άρα και της «Κεντροαριστεράς» των κ.κ. Βενιζέλου, Λοβέρδου, Γρηγοράκου και άλλων εξαγριωμένων φιλομητσοτακικών….
Τι απ’ όλα αυτά πάει να προλάβει ο Κώστας Λαλιώτης; Πού στοχεύει η παρέμβασή του με το μακροσκελέστατο άρθρο-ύμνο στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σκληρή (έστω στα λόγια έπειτα από το ’85) αντιδεξιά πολιτική του; Ο κ. Λαλιώτης επανεμφανίστηκε στα πράγματα του ΠΑΣΟΚ βοηθώντας την κ. Γεννηματά να εκλεγεί. Η σχέση του με τον πατέρα της, τον «ήπιο» της τριανδρίας (Τσοχατζόπουλος – Γ. Γεννηματάς – Λαλιώτης), η τεράστια εμπειρία του στην καθοδήγηση ενός κόμματος που απλωνόταν από την Κεντροδεξιά ώς την Αριστερά, η διαδρομή του στο πλάι του Αντρέα Παπανδρέου και η άθλια μεθόδευση για την ακύρωσή του από τον Κώστα Σημίτη, του δίνουν ένα προφίλ ισχυρό για τον κόσμο του παλιού ΠΑΣΟΚ. Και μολονότι η φημολογία σε βάρος του (κυρίως μέσα από το ΠΑΣΟΚ) οργίαζε επί μακρόν, κυρίως σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα δημόσια έργα την οκταετία της υπουργίας του, ουδέν έχει προκύψει σε βάρος του, όπως για τον κ. Τσοχατζόπουλο και τους υπασπιστές ή στρατηγούς του κ. Σημίτη, τους κ. Μαντέλη και Τσουκάτο.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι η παρέμβαση Λαλιώτη έχει δύο στόχους: * Να επαναφέρει την κ. Γεννηματά στην κεντροαριστερή γραμμή και να αφήσει τις μελό διακηρύξεις, καταργώντας στην πράξη τη συμπόρευση με τη Ν.Δ. * Να εξαναγκάσει τους δεξιόστροφους της ΔΗΣΥ, Βενιζέλο, Λοβέρδο κ.ά., να κάνουν αυτοί την κίνηση, πριν από την ψηφοφορία για νέο αρχηγό. Ο Κώστας Λαλιώτης υιοθετεί την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που χωρίζει την πρόοδο από τη συντήρηση και προχωρά ένα βήμα πιο πέρα: υποστηρίζει τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με την Αριστερά, σε ενιαίο μέτωπο, με στόχο μιαν άλλη -δημοκρατική- προοπτική για τη χώρα.
Αυτό είναι casus belli για το σημερινό μικρό ΠΑΣΟΚ, τους συνδικαλιστές του, που περπατάνε χέρι χέρι με τους δεξιούς σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, τους δημάρχους του, που από ακραίοι τσοχατζοπουλικοί τώρα υμνούν ώς και τον Μητσοτάκη, τους φυτεμένους στον κρατικό μηχανισμό και λοιπούς. Η μάχη προβλέπεται συναρπαστική. Από την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης Λαλιώτη ίσως να εξαρτάται και η επιβίωση ή εξαέρωση του άλλοτε πανίσχυρου κόμματος της Κεντροαριστεράς.»
Παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα του άρθρου, ώστε να γίνει σαφής η μεθόδευση Σύριζα αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην «Κεντροαριστερά».
Προφανώς μέσα στον Σύριζα υπάρχουν αρκετοί που ασπάζονται την πρόταση Φίλη, η οποία προτείνει διαζύγιο με τους Καμμένους και συγκυβέρνηση με το κλεφτοΠασόκ στην γραμμή της «προοδευτικής συγκυβέρνησης».
Αυτό το σενάριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όταν τελικά τα ποσοστά του αποκόμματος των Ανέλ εξαϋλωθούν και ούτε οι στημένες κόντρες Βούτση – Καμμένου θα μπορούν να τους σώσουν. Τότε, λοιπόν θα μπει σε λειτουργία το σχέδιο «προοδευτική συγκυβέρνηση Σύριζα – Πασόκ» που θεωρητικά ωφελεί όλο το «δημοκρατικό τόξο».
Από την μια ο «ζητωπατριώτης» Καμμένος το παίζει αντάρτης απέναντι στους εθνομηδενιστές του Σύριζα και βρίσκει κάτι για να πει ενόψει εκλογών. Μάταια όμως…
Από την άλλη ο Σύριζα χαϊδεύει τα αυτιά του κομματικού του ακροατηρίου και κάνει πραγματικότητα το όνειρο των κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων του: Σύριζα – Πασόκ μαζί στην εξουσία και την κουτάλα!
Το κλεφτοΠασόκ από την άλλη διατηρεί την… ιδεολογική του κατεύθυνση, δεν γίνεται ουρά του νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη και κυρίως ξαναγίνεται εξουσία!
Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που η «Αυγή» του Σύριζα αποθεώνει τον Λαλιώτη: Ώστε να υπάρχει ζωντανό το σενάριο της συγκυβέρνησης με το κλεφτοΠασόκ όταν χρειαστεί.
Όλοι αυτοί όμως κάνουν ένα βασικό λάθος. Λογαριάζουν χωρίς τον… ξενοδόχο, τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό που θα στείλει εθνομηδενιστές, νεοφιλελεύθερους, κλεφτοπασόκους και ψευτοπατριώτες μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε και ο Αντρέας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.