Το παραδοσιακό ταχυδρομείο στην Ελλάδα της ρεμούλας είναι πλέον άχρηστο, δεν χρειάζεται πρέπει να κλείσει…


«Κύριε Διευθυντά,

Είμαι Notary Public στη Φιλαδέλφεια και ασχολούμαι με την εξυπηρέτηση των ομογενών σε ό,τι αφορά με υποθέσεις στην Ελλάδα.

Στις 8 Αυγούστου έστειλα στη Θεσσαλονίκη Priority Express letter with track Number EZ 128347994US (www.usps.com) σε κάποιο πελάτη μου, ο οποίος είναι κάτοικος Broomall Πενσυλβάνιας αλλά βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές.

Εχω στείλει τον αριθμό της επιστολής και στον ίδιο τον πελάτη μου για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Το γράμμα το παρακολουθώ με το Track Number, έφυγε από Φιλαδέλφεια 8 Αυγούστου και έφθασε στην Αθήνα 10 Αυγούστου, έκτοτε αγνοείται.

Ο πελάτης μου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου ανέφερε ότι έχει ζητήσει το γράμμα από το ταχυδρομείο και έχει κάνει πάνω από 40 τηλεφωνήματα αλλά κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Το αρμόδιο γραφείο των ΕΛΤΑ στην Αθήνα του δίνει την απάντηση ότι δεν έχει παραλάβει κάτι σχετικό, όπου έχει απευθυνθεί δεν έχει πάρει καμία θετική απάντηση. Μάλιστα μου ανέφερε οργισμένος ότι όλες οι υπηρεσίες είναι υπό διάλυση, αλήθεια δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση του πολίτη;

Οι ομογενείς επισκέπτονται την Ελλάδα για διακοπές και να τακτοποιήσουν διάφορα περιουσιακά θέματα και δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις γιατί η άδεια τελειώνει.

Ελπίζω η φωνή αυτή μέσω της εφημερίδας του «Εθνικού Κήρυκα» που είναι η φωνή των ομογενών να την ακούσουν οι υπεύθυνοι των Ταχυδρομείων στην Ελλάδα και να σταματήσουν να εμπαίζουν τους ομογενείς.

Οποιοσδήποτε μπορεί να πληκτρολογήσει τον συγκεκριμένο αριθμό και θα διαπιστώσει την ταλαιπωρία και την ανησυχία του παραλήπτη.»

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελτα
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ:

Αγαπητέ αναγνώστη, έχεις δίκιο αλλά πού να το βρείς, σε μια χώρα που δεν λειτουργούν οι νόμοι, σε μια χώρα που όλος ο πλανήτης την υβρίζει και την κατηγορεί ότι κυβερνάται επί πολλές δεκαετίες από δωσίλογους και αρχινονούς  πολιτικούς, λαμόγια δηλαδή!  Την συγκεκριμένη ΔΕΚΟ την συντηρούν μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους, εκεί είναι η φωλιά του κομματικού κράτους και του ρουσφετιού, εκεί βασιλεύει η κομματική αλητεία της σοσιαλψευτοαριστεράς. Μόνον όταν θα γκρεμοτσακιστεί και φύγει η σημερινή κυβερνητική συμμορία, υπάρχει μια σταγόνα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να διορθωθεί προς το καλύτερο σ’ αυτή τη χώρα….

11 σκέψεις σχετικά με το “Το παραδοσιακό ταχυδρομείο στην Ελλάδα της ρεμούλας είναι πλέον άχρηστο, δεν χρειάζεται πρέπει να κλείσει…

 1. Μπορούμε ακόμα να εμπιστευόμαστε τα ΕΛΤΑ;

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2017


  Την απίστευτη αυτή ιστορία μου μετέφερε αναγνώστρια που διαμένει σε δήμο της Αττικής. Μια ιστορία χάους, ανευθυνότητας, ακόμα και αλαζονείας στα Ελληνικά Ταχυδρομεία της περιοχής, που κατά πάσαν βεβαιότητα δεν αποτελεί τοπικό και μόνο φαινόμενο αλλά είναι δείγμα γραφής μιας ιδιαίτερα ανησυχητικής γενικότερης αποσύνθεσης στα ΕΛΤΑ.

  Εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι της περιοχής εκείνης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την αλληλογραφία τους. Συχνά οι επιστολές επιδίδονται σε λάθος διευθύνσεις και επαφίεται στην καλή θέληση ενός γείτονα η επιστροφή και η δια χειρός επίδοση μιας επιστολής στον πραγματικό της παραλήπτη. Ακόμα χειρότερα, ένας αριθμός επιστολών δεν φεύγουν ποτέ από το κέντρο διανομής της περιοχής αλλά πετιούνται απευθείας στο καλάθι με την «ανεπίδοτη» αλληλογραφία!

  Θα περιοριστώ εδώ στην εμπειρία της αναγνώστριας. Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που αργούσε να λάβει τον λογαριασμό τηλεφώνου. Την προηγούμενη φορά τον είχε λάβει λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής. Κάποιοι παλιότεροι λογαριασμοί είχαν πάει σε λάθος διεύθυνση και τους είχε τελικά παραλάβει από ευγενικούς κατοίκους της περιοχής, ενώ άλλες επιστολές – μερικές εκ των οποίων ήταν σημειώματα πληρωμών με αυστηρές προθεσμίες – δεν είχαν φτάσει ποτέ σε εκείνη. Τούτη τη φορά αποφάσισε να μην το ρισκάρει…

  Πήγε, λοιπόν, στο κατάστημα της τηλεφωνικής εταιρείας και ρώτησε αν της είχε αποσταλεί ο λογαριασμός. Της απάντησαν πως τον είχαν στείλει εδώ και πολλές μέρες και της συνέστησαν να διερευνήσει το θέμα στα τοπικά ΕΛΤΑ. Πηγαίνοντας εκεί, ζήτησε αμέσως να δει τον διευθυντή του καταστήματος. Με όλη την δικαιολογημένη αγανάκτηση του πολίτη που κατ’ επανάληψη βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανευθυνότητα και την αναξιοπιστία του συστήματος, του εξέθεσε τα διαρκή προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά την διανομή της αλληλογραφίας.

  Αντί εξηγήσεων – ή, έστω, δικαιολογιών – και χωρίς ίχνος από την οφειλόμενη κατανόηση προς έναν ταλαιπωρούμενο πελάτη που ζητά το δίκιο του, ο διευθυντής την αντιμετώπισε με απαξίωση, αν όχι και ειρωνεία, και μόνο που δεν την κατηγόρησε ότι ήταν εκείνη υπεύθυνη για τα προβλήματα δυσλειτουργίας του Ταχυδρομείου! Της υπέδειξε, πάντως, στο τέλος να απευθυνθεί στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ της περιοχής.

  Η αλήθεια είναι πως τόσο ο προϊστάμενος, όσο και η αρμόδια υπάλληλος του κέντρου διανομής, την αντιμετώπισαν με ευγένεια και φάνηκαν πρόθυμοι να ακούσουν το πρόβλημά της και να την εξυπηρετήσουν. Πίσω από την ευγένεια, εν τούτοις, η αναγνώστρια διέκρινε τον φόβο που γεννά η επίγνωση ευθύνης για τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας…

  Μετά από αμέτρητα βασανιστικά λεπτά, και αφού χρειάστηκε να εξετάσει μία-μία εκατοντάδες επιστολές που βρίσκονταν στοιβαγμένες σε κάποιον ειδικό χώρο, η φιλότιμη υπάλληλος κατόρθωσε τελικά να εντοπίσει τον λογαριασμό τηλεφώνου της πελάτισσας. Και όχι μόνο αυτόν, καθώς βρέθηκε αναπάντεχα και μια ειδοποίηση πληρωμής από ασφαλιστική εταιρεία, απευθυνόμενη στην κόρη της γυναίκας. Ευτυχώς έγκαιρα, αφού η προθεσμία έληγε σε μερικές μέρες…

  Το ενδιαφέρον και ανησυχητικό συνάμα είναι ότι η συγκεκριμένη αλληλογραφία που εντοπίστηκε δεν θα αργούσε απλά να φτάσει στον προορισμό της, αλλά δεν επρόκειτο να φτάσει ποτέ! Τα γράμματα ήταν παραπεταμένα ανάμεσα σε δεκάδες ή εκατοντάδες άλλα που αντιμετωπίζονταν ως οιονεί ανεπίδοτη αλληλογραφία. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο απλά για αλληλογραφία που ήταν παρατημένη στο κέντρο διανομής, αφού δεν υπήρχε κάποιος να την επιδώσει στους παραλήπτες.

  Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ήταν όμως φανερό από τον αμήχανο τρόπο του πως αυτές αποκάλυπταν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Μίλησε αόριστα για ανεύθυνους και ασυνείδητους εποχικούς διανομείς («πέρασαν διάφοροι από εδώ», είπε) που η υπηρεσία «δεν μπορεί να τους βρει» (πιθανολογώ πως κάνουν άτυπες διακοπές – μετ’ αποδοχών, ασφαλώς!) και ανέφερε ότι «από Σεπτέμβριο» θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

  Βέβαια, ως τον Σεπτέμβριο, οφειλές που έχουν μείνει ανεξόφλητες θα έχουν εν τω μεταξύ επιφέρει τις αναλογούσες συνέπειες (κάποιες μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρές) σε ανυποψίαστους ανθρώπους που ουδόλως είχαν την πρόθεση να καταστούν εκπρόθεσμοι και να φανούν ασυνεπείς. Αλλά, το θέμα δεν αφορά μόνο τις οικονομικές υποχρεώσεις ή, εν γένει, τα γραφειοκρατικά ζητήματα των πολιτών. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο στην ηλεκτρονική εποχή των SMS, των email και των social media, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που επικοινωνούν στέλνοντας και περιμένοντας να λάβουν «ένα γράμμα». Που, αν και στάλθηκε, ίσως δεν φτάσει ποτέ…

  Σε όλους αυτούς, τα ΕΛΤΑ χρωστούν εξηγήσεις (οι σκέτες απολογίες και οι αόριστες υποσχέσεις δεν επαρκούν). Ας μας πουν, τελικά, με κάθε ειλικρίνεια – ακόμα και με ψυχρό πραγματισμό, αν απαιτείται – αν μπορούμε ακόμα να τα εμπιστευόμαστε. Ή, τουλάχιστον, αν θα είμαστε κάποτε σε θέση να τα εμπιστευτούμε ξανά. «Από Σεπτέμβριο», ας πούμε…

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Στο συγκεκριμένο Κατάστημα για την αποστολή δεμάτων απαιτούν τύλιγμα με κόλλα καφέ που αγοράζεις από τα απέναντι βιβλιοπωλεία, αλλιώς δεν παραλαμβάνουν το δέμα! Άρα αύξηση του κόστους του δέματος. Επίσης δεν βοηθούν στο τύλιγμα. Σε σχετική παρατήρηση απαντούν ότι δεν είναι δουλειά τους. Σε δεύτερη παρατήρηση ότι δεν μπορούν όλοι να τυλίξουν μόνοι τους το δέμα και ότι οι ιδιωτικές εταιρείες το κάνουν, απαντούν ότι οι τελευταίες θέλουν …. πελάτες!!! Σε αναζήτηση προισταμένου, αυτός εξαφανίζεται! Σε αναζήτηση Δ/ντού, ο τελευταίος απαιτεί να πάει ο πελάτης στο γραφείο του! Εξουσία γαρ! Δεν είναι παντού έτσι, π.χ. Ναύπλιο και Γαλαξίδι λειτουργούν άψογα, απλά σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους.


  Γεώργιος Μηναίος

  Μου αρέσει!

 3. Ένας ταχυδρόμος κάποτε μου πρότεινε να αφήνει σε εμένα, όλη την αλληλογραφία του δρόμου μου και να κάνω μετά εγώ την επιμέρους διανομή. Προ μηνών έλαβα από τα ΕΛΤΑ, όπου υπάγομαι, ειδοποίηση για μια αντικαταβολή, η οποία όμως τελικά βρισκόταν παρατοποθετημένη στα ΕΤΑ γειτονικού δήμου, όπου φυσικά εγώ πήγα να την παραλάβω. Γενικά, η συνήθης συχνότητα παραλαβής αλληλογραφίας είναι 3 φορές τον μήνα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, ο τωρινός ταχυδρόμος μέχρι και τα συστημένα μου τα αφήνει στο γραμματοκιβώτιό μου κατευθείαν και υπογράφει αντ’ εμού για να μη τρέχω εγώ στο ταχυδρομείο. Ίσως με λυπάται για όσα υφίσταμαι. Μόνο έναν λογαριασμό μου βρήκα αυτήν την εβδομάδα σε γραμματοκιβώτιο γείτονα!
  ΗΛΙΑΣ

  Μου αρέσει!

 4. χρονιο το προβλημα !! μεχρι και τον συνηγορο του πολιτη ανακατεψαμε!! τον εσωτερικό έλεγχο των ελτα!! ματαιως !! στον ΤΚ 17857 στο Κερατσινι τα γραμματα ερχονται ανα δεκαπανθημερο!! Το δε απαραδεκτον! συμμετείχαμε σε εύρευνα τησ PWC για τη αποτελεσματικότητα της διανομης με αποστολή και παραλαβή αλληλογραφίας!! το πηραν είδηση τα τζιμάνια του κέντρου διανομής για τον ΤΚ 18757 και επειδεικτικά για μα μας «τιμωρησουν» εφερναν άμεσα μόνο την «μαιμου» αλληλογραφία για τις ανάγκες της ερευνας της PWC !!! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ !!! ΓΙΑ ΔΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ …ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ΤΗΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ!!!
  τρεχα γυρευε

  Μου αρέσει!

 5. Ήδη οι δύο από τις τρεις εταιρίες τηλεπικοινωνιών δεν χρησιμοποιούν πια τα ΕΛΤΑ (στην Αττική τουλάχιστον, για την επαρχία δεν γνωρίζω). Συμβουλή : μπορείτε να λαμβάνετε αποκλειστικά ηλεκτρονικά τους περισσότερους λογαριασμούς και ειδοποιήσεις (τηλεπικοινωνίες, ρεύμα, πιστωτικές κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί, ασφάλιση). Έτσι και σίγουρα θα τους λάβετε, και οικολογικό είναι και πιο ασφαλές (δεν μπορεί να τα υποκλέψει κάποιος τόσο εύκολα). Κάντε το.
  Λεωνίδας

  Μου αρέσει!

 6. …μας εφαγαν. Η μη εκτελεση καθηκοντος,η ατιμωρησια,ακομα κι ο παραθυροδιορισμος ατομων που θελουν μονο να εισπραττουν χωρις να δουλευουν. Κι αντι να διωχθουν πειθαρχικα,αυτοπαρουσιαζονται ως…ταξικα θυματα. Η νοοτροπια «εμένα ρε;» οπως και η αντιληψη οτι ο διορισμενος ειναι ταυτοχρονα και ιδιοκτητης της υπηρεσιας εκανε το κρατος οπως το βιωνουμε. Φυσικα,ο κυριος ενοχος ειναινο μαγαζατορας,δηλαδη οι κυβερνησεις που στηριζουν τον πελατειασμο.Για μια ψηφο,δε πα να χαθουνε 1000 γραμματα;Τι τις νοιαζει;Εδω,δεν τις ενοιαξε που μας χρεοκοπησαν,οι υποχρεωσεις τους θα τις νοιαξουν;ΥΓ.Ακομα και σε ιδιωτικοποιημενες υπηρεσιες κοινης ωφελειας,το κρατος θα επρεπε να εποπτευει.Το ποιο;!

  Μου αρέσει!

 7. Θεωρώντας ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, την 19η Μαίου 2019, απομένουν στους συγκυβερνώντες λεχρίτες 631 ημέρες, (κάτι λιγότερο απο 21 μήνες), ενώ έχουν ήδη παρέλθει 944 ημέρες, (κάτι περισσότερο απο 31 μήνες), πανάθλιας διακυβέρνησης της πατρίδας μας από αυτούς, (από την 25η Ιανουαρίου 2015). Τι σημαίνει «λεχρίτης»;;; Ετυμολογία: λεχρίτης < αρχαία ελληνική λέχριος Ουσιαστικό: λεχρίτης αρσενικό ο βρομιάρης, ο ανέντιμος, ο τιποτένιος.
  Νίκος

  Μου αρέσει!

 8. Παράθεμα: Μια καταχρεωμένη και ζημιογόνος ΔΕΚΟ ταλαιπωρεί το κοινό ~ ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΕΛΤΑ Μαρμαρίου φωνάζουν κάτοικοι της περιοχής | Blog: "ΕlaTora&

 9. Παράθεμα: Μια καταχρεωμένη και ζημιογόνος ΔΕΚΟ ταλαιπωρεί το κοινό ~ ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΕΛΤΑ Μαρμαρίου φωνάζουν κάτοικοι της περιοχής | Blog: "ΕlaTora&

 10. Παράθεμα: Τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (που πρέπει να καταργηθούν) κλείνουν επαρχιακά τους γραφεία ενώ συσσωρεύουν ημετέρους σε κεντρικές τους μονάδες…

 11. Παράθεμα: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΛ-ΤΑ» | Blog: "ΕlaTora"

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.