Αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική απόφαση του Κ.Α.Σ. για το Ελληνικό !!!!!! ~ Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως πάντα …

Αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό την Τρίτη

Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να υπάρξει απόφαση στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ απηύθυνε ο πρωθυπουργός, ώστε να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού.  Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται μάλιστα αισιοδοξία ότι το ΚΑΣ θα αποφασίσει την οριοθέτηση των ζωνών, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα.  Αυτά μας λένε απ’ το πρωθυπουργικό γραφείο τα τσιράκια του Τσίπρα.


Περιμένουμε από το ΚΑΣ την δημοσιοποίηση των επιστημονικών ενδείξεων για την ύπαρξη αρχαίων στο Ελληνικό, καθώς επίσης και την δημοσιοποίηση παλαιότερων, τα τελευταία 60 τουλάχιστον χρόνια, παρεμβάσεων των αρχαιολόγων με θέμα τα αρχαία του Ελληνικού. Αν δεν υπάρχουν ούτε τα μεν ούτε τα δε περιμένουμε από κάποιον κρατικό φορέα που έχει έννομο συμφέρον (το Υπουργείο Οικονομικών ή το Υπουργείο Ανάπτυξης) να κινήσουν διαδικασία πειθαρχικής και ποινικής δίωξη κατά των μελών του ΚΑΣ για παράβαση καθήκοντος και φυσικά να τους ξηλώσουν ΟΛΟΥΣ. Βέβαια, αυτό είναι ιστορία (αντι)επιστημονικής φαντασίας διότι στο σοβιετικό καφριστάν των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το ΚΑΣ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσώπως και κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Το απίστευτο είναι ότι ο νόμος ΔΕΝ αναγνωρίζει σε πολίτη το δικαίωμα να ενάγει το ΚΑΣ διότι τάχα μου δεν έχει έννομο συμφέρον, μολονότι αυτός με τους φόρους του θα πληρώσει την ρήτρα του σοβιετικού καφριστάν στον επενδυτή, όπως πλήρωσε την αποζημίωση στους Ιταλούς για το κλείσιμο της Ειδομένης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αισιοδοξία στο Μαξίμου για θετική απόφαση του Κ.Α.Σ. για το Ελληνικό !!!!!! ~ Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως πάντα …

  1. Σε τι οφειλεται ο γενικός, σχεδόν, παραλογισμός;;;;
    Η αρχαιολογική έρευνα και επομένως η προστασία των αρχαιοτήτων απο καταστροφές επιβάλλεται όχι μόνον από την ελληνική νομοθεσία, αλλά και την ευρωπαϊκή, που έχει γίνει και νόμος του ελληνικού κράτους (Ν. 3378/2005 για την προστασία της ευρωπαϊκής αρχαιολογικής κληρονομιάς), που ορίζει αυστηρές διατάξεις για την προστασία και έρευνα των αρχαίων κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση των Αναπτυξιακών έργων. Αυτές όμως δεν σημαίνουν ακύρωση των Έργων, απλώς έλεγχο των σκσαπτικών εργασιών, και πραγματοποίηση των ανασκαφών. Σπάνια τα ανευρισκόμενα είναι απαγορευτικά για την υλοποίηση των εργασιών και συχνά αυτά εντάσσονται στο νέο οικοδομικό σύνολο, εμπλουτίζοντάς το. (παράδειγμα ο Ιππόδρομος και το ΟΙΚ στην Μερέντα).
    Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για όλους τους Ελληνες πολίτες που ζουν σε μια χώρα με ιστορία χιλιάδων ετών. Γιατί δεν θα ισχύουν για την Lamda Developments;;; Αλλωστε η οικογένεια Λάτση χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα την έκδοση πολυτελών Καταλόγων Μουσείων (π.χ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κλπ)
    Και είναι αδιανόητη η εικόνα του πολιτικού προσωπικού μας , ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, που κάνουνν φθηνή μικροπολιτική εις βάρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όταν έχει γραφτεί. ότι ο Paul Thomsen είπε, «για να ξεχρεωθείται πουλείστε τα όλα, εκτός απο τα αρχαία μνημεια» ..

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.