To «νυχτερινό δώρο» του ΥΠΕΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΤΑΘΑΚΗΣΤης νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά, λέει ο πάνσοφος λαός μας, μόνο που στην περίπτωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, μάλλον δεν θα γελάσει κανείς, πλην ενός…

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σε μια ακόμα επίδειξη ισχύος και …ευνοιοκρατίας, ο ΥΠΕΝ πέρασε μια νέα «φωτογραφική» τροπολογία για τα υβριδικά στα νησιά, τροπολογία που -άκουσον, άκουσον- πέρασε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον (!!!), στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει απευθείας ανάθεση στον ευνοούμενο του επιχειρηματία, Γ. Περιστέρη. Πώς έχουν τα πράγματα: O κ. Σταθάκης με την …νυχτερινή τροπολογία στο νομοσχέδιο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» δίνει τη δυνατότητα σε κατόχους Υβριδικών Σταθμών σε μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, που έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης με το Διαχειριστή πριν την 31η.12.2015και βρίσκονται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, να συνάψουν σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 346§£006 χωρίς να εφαρμόζεται για αυτούς το άρθρο 21 του ν. 4414/2016.

Για να ξεμπλέξουμε το νομικό κουβάρι η κίνηση αυτή μεταφράζεται ως εξής: Με τις διατάξεις της εν λόγω τροπολογίας ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τους Υβριδικούς Σταθμούς σε Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (Μ.Δ.Ν.) και τα Ειδικά Πιλοτικά Έργα σε Μ.Δ.Ν., καθώς και με το Ερευνητικό – Επιδεικτικό Έργο στη νήσο Άγιος Ευστράτιος. Αλλάζοντας λοιπόν τους όρους του παιχνιδιού …κυριολεκτικά νύχτα, ο ΥΠΕΝ επιτρέπει στον Γ. Περιστέρη και την ΓΕΚ Τέρνα να συνάψουν σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με το πρότερο, πιο συμφέρον για αυτούς καθεστώς τιμολόγησης! Και όλα αυτά με την πλήρη απουσία της γνωμοδότησης της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής, ΡΑΕ!!!

Επίσης, η απουσία υπογραφής από το Υπουργείο Οικονομικών και τον αρμόδιο υπουργό, παρότι υπάρχουν οικονομικές προεκτάσεις από την τροπολογία, σημαίνει κάτι; Μάλλον πολλά…

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτή η φωτογραφική τροπολογία θα συνιστούσε σκάνδαλο 1ης γραμμής. Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απλά Δευτέρα…

Νικ. Αρ.

2 σκέψεις σχετικά με το “To «νυχτερινό δώρο» του ΥΠΕΝ

 1. H αλήθεια πίσω από τα ενεργειακά non papers…

  https://mail.google.com/mail/u/2/?ui=2&ik=8401c6c18b&view=fimg&th=15f2ed3acf259f00&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_15f2ed20b054d970&attbid=ANGjdJ_8dWcAy8kBgt0No0rtmo0Al5ULS_NFspmuLjxX8Mmc9Vkh_wzLMeD1I-Pr52ouCDLPJLKUMpyRX5lq1CcHRakGTx-pNbCa43EI8vOmDB-cLIRANXN_6eQgO0g&sz=w1124-h562&ats=1508331339189&rm=15f2ed3acf259f00&zw&atsh=1

  H ενέργεια είναι ένα πολύ ισχυρό παιχνίδι εξουσίας, διπλωματίας, συμφωνιών και γεωπολιτικών συγκυριών. Δεν χρειάζεται να είσαι σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν για να το διαπιστώσεις! Στην μικρή Ελλάδα όμως με την τόσο πλούσια φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ να ξεχειλίζει τριγύρω, δεν λείπουν πολλές φορές τα …επικοινωνιακά bras de fer, με όπλα συχνά την μεθοδευμένη διαρροή ή τα «non papers», για να επιβάλλουν γνώμες, απόψεις, τροπολογίες και …συμφέροντα. Και καμιά φορά μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι τελικά υπάρχουν και «συστημικά μέσα» που λένε την αλήθεια, την ώρα που ορισμένοι λειτουργούν επικοινωνιακά με το καμουφλάζ των non papers!

  Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις το σημερινά άρθρο σε μεγάλο συστημικό μέσο, που μιλά τροπολογία που προστέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και αφορά στους υβριδικούς σταθμούς ανανεώσιμης ενέργειας σε νησιά που δε συνδέονται με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρισμού (ΜΔΝ). To άρθρο ξεψαχνίζει μια υπόθεση που αναδύει τη ζοφερή μυρωδιά ενός ενεργειακού σκανδάλου που επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί μέσα από τη γνωστή κυβερνητική τακτική του «να το περάσουμε νύχτα με τροπολογία μέσα από άσχετο νομοσχέδιο» και της επικοινωνιακής θολούρας που δημιούργησαν προσφάτως στοχευμένα non papers.

  Διαβάστε το

  http://www.capital.gr/epixeiriseis/3248083/ubridikoi-stathmoi-me-eidika-pronomia-se-nisia-i-tropologia-kai-ta-erotimata
  και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για την ευνοϊκή μεταχείριση ή όχι συγκεκριμένου επιχειρηματία, που συνηθίζει να κρύβεται πίσω από αυτά!


  Άρια Νικολοπούλου

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. 18 Οκτωβρίου 2017

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

  Ραχήλ Μακρή:

  «2,4 δις δολ, για αναβάθμιση αεροσκαφών τρίτης γενιάς, βάσεις, ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες και εκποίηση όλων των τουριστικών φιλέτων του δημοσίου είναι τα δώρα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια φωτογραφία και παραμονή στην εξουσία»

  O Πρωθυπουργός επιστρέφει από τις ΗΠΑ με τις βαλίτσες άδειες, αφού τα πιο σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως τα θέματα της άμυνας, της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης δεν υπήρχαν στην ατζέντα των συζητήσεων του με τον ‘’πλανητάρχη’’.
  Δεν έγινε ουδεμία αναφορά υπέρ των πάγιων ελληνικών συμφερόντων στα εθνικά θέματα, όπως της επίλυσης του Κυπριακού, της ονομασίας των Σκοπίων και της ένταξη του στο ΝΑΤΟ.
  Επιπλέον, δεν έγινε καμία αναφορά στα θέματα που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση σε σχέση με την ανεξέλεγκτη ροή παρανόμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και φυσικά καμία αναφορά για την καθημερινή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία. αντίθετα στην κοινή συνέντευξη που παραχωρήθηκε, ο πρόεδρος Τράμπ, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας αναβάθμισης των F-16 της Π.Α. Μία συμφωνία που θα στοιχίσει για τον Έλληνα φορολογούμενο 2,4 δις δολάρια, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει να καλύψει πάνω από 2,5 δις ευρώ την τρύπα των εσόδων για το τρέχον έτος.
  Αναβάθμιση αεροσκαφών τρίτης γενιάς, όταν η Τουρκία είναι συμπαραγωγός του F-35, με τεράστια οφέλη για τη τουρκική αμυντική της βιομηχανία και εξοπλίζεται με τέταρτης γενιάς.
  Την διάθεση των βάσεων της Σούδας ή της Καρπάθου ή όποιας άλλης κριθεί ως έδρα πολεμικών επιχειρήσεων, όχι μόνο του ΝΑΤΟ αλλά και των ΗΠΑ, ως ορμητήριο στην Ν.Α Μεσόγειο και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Την παραχώρηση όλων των ΑΟΖ, των υδρογονανθράκων και όλων των τουριστικών φιλέτων του δημοσίου σε κερδοσκοπικές αμερικανικές πολυεθνικές.
  Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο περιοδεύον θίασος της κυβέρνησης κατάφερε να καταστήσει την χώρα έρμαιο των πιο καιροσκοπικών, τυχοδιωκτικών κυβερνήσεων, να δώσει γη και πετρέλαιο με αντάλλαγμα την εξουσία και ανταποδοτικά ωφελήματα για τις offshore εταιρείες του Παναμά των Υπουργών, την ίδια ώρα που κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με υποτιθέμενες εξόδους από μνημόνια που υπογράφει και επιτροπείες που δέχτηκε για 100 χρόνια.

  Την ίδια ώρα που οι ελληνικές ΜΜΕ επιχειρήσεις πεθαίνουν, που οι πολίτες εξαθλιώνονται πληρώνοντας φόρους και χαράτσια για ένα χρέος που δεν υφίσταται, που φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας και αντιμετωπίζονται με βία από ομάδες καταστολής γιατί διαμαρτύρονται για το αυτονόητο: δωρεάν συγγράμματα.
  Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει την πιο επικίνδυνη, ολέθρια και εθνικά επιζήμια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ελπίζει, ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν την επικινδυνότητα των ιστορικών στιγμών και θα φανούν αντάξιοι της κληρονομιάς των προγόνων μας.

  Ραχήλ Μακρή

  Οικονομολόγος (MSc in Banking) – Πρώην Βουλευτής

  Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης

  Μιχάλης Χριστοδουλίδης

  Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός-Σμήναρχος ε.α Διπλ. Μηχανικός Αεροσκαφών ΣΜΑ – Ενεργειακός Επιθεωρητής και Τομεάρχης Ενέργειας και Υποδομών του Μετώπου Νίκης

   Μέτωπο Νίκης

  http://www.metoponikis.gr

    metoponikis                  metoponikis               press@metoponikis.gr
  

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.