Ήρωες και ηγέτες

Ήρωες και ηγέτες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά. Ο λαός μας είδε πολλές και σημαντικές βελτιώσεις στο επίπεδο διαβίωσής του. Ποτέ πριν δεν κυκλοφορούσαν τόσα ιδιωτικά αυτοκίνητα στους δρόμους, δεν υπήρχαν τόσα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, καταστήματα ενδύσεως και υποδήσεως, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και βεβαίως καφέ, ταχυφαγεία και τράπεζες. Αντικειμενικά λοιπόν, πάμε καλά.

Άρα ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Σημίτης, πρέπει να είναι οι ήρωές μας. Ειδικά οι δύο πρώτοι, που είχαν κι ένα κάποιο πρότυπο αρρενωπότητας να προβάλλουν σε άνδρες και γυναίκες, έλαβαν πράγματι διαστάσεις ηρώων στην λαϊκή συνείδηση. Ήρωας του λαού και ηγέτης, είναι επομένως αυτός που δίνει στον λαό όραμα, υποσχέσεις και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, και επειδή, όπως έλεγαν οι Λατίνοι και επαναλαμβάνει ο Δον Κιχώτης της Μάντσα, ο ήρωας του Θερβάντες, “Primum vivere, deinde philosophari”, έδωσαν στον λαό και να φάει και να πιεί, γιατί αλλιώς κανείς δεν ακολουθεί κανένα, καταπώς δείχνει η Ιστορία.

 

Φτιάξαμε λοιπόν την εικόνα του ήρωα του λαού. Κι αν το καλοεξετάσουμε, όλοι οι μεγάλοι της Ιστορίας, κάτι ανάλογο έκαναν. Κι ο Περικλής, κι ο Αλέξανδρος, κι ο Κολοκοτρώνης, ακόμη, έταξαν κι έδωσαν στον λαό ένα όραμα, και μαζί ένα αντίκρισμα αυτού του οράματος. Επανάσταση χωρίς Κλέφτες να συντηρούν τα Αρματολίκια, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, όσο κι αν ωραιοποιούνται οι καταστάσεις στο πέρασμα του Χρόνου. Εκείνοι οι κατσαπλιάδες των ορέων είχαν όμως και μιαν άλλη, εν πολλοίς άγνωστη σήμερα ποιότητα: τα κότσια να σηκώσουν το κεφάλι και να στείλουν στον αγύριστο τα «αφερίμ αφέντη» των μεγαλοτσιφλικάδων και των προεστών, των καθωσπρέπει βολεμένων της εποχής τους. Όπως δεν θα υπήρχε Επανάσταση χωρίς κάποιους πολύ πλούσιους, μορφωμένους, λάτρεις της Αρχαιότητας και ρομαντικούς Έλληνες της Διασποράς, οι οποίοι έδωσαν την περιουσία τους, και εξάντλησαν την επιρροή που ασκούσαν, για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Ελευθερίας της σκλαβωμένης Πατρίδας.

Όσοι λοιπόν καταριούνται την τσαρική αυλή που στήριξε και εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα, από την Μπουμπουλίνα ως τον Καποδίστρια, ας το ξανασκεφτούν. Ομοίως όσοι σήμερα βρίσκουν «μπρουτάλ» τους αγωνιστές της Χρυσής Αυγής. Ας αναζητήσουν επαναστάτες μεταξύ των καλοβολεμένων πλουτοκρατών Βορείων Προαστείων. Δεν θα βρουν παρά Βορίδηδες. Στην εικόνα αυτή, υπάρχουν βεβαίως και παρεκκλίσεις. Ο Παπαδόπουλος για παράδειγμα, το 1967, έδωσε στον κόσμο να φάει, να μην χρωστάει, να αισθάνεται ασφαλής, αλλά δεν του έδωσε να ονειρευτεί, να φανταστεί πώς θα είναι το Αύριο μετά από το (χορτάτο) Σήμερα. Ο Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ πίστεψαν πως οι πολιτικάντηδες είναι κατά βάσιν καλά παιδιά που παραστράτησαν και θα συνέρχονταν με λίγο καιρό στον γύψο.

Γελάστηκαν, και κατέληξαν αυτοί μεν στην φυλακή και στον τάφο, τα δε εθνικά ιδανικά, διωκόμενα μέχρι τις μέρες μας από εκείνους τους κοσμοπολίτες απάτριδες που δεν αλλάζουν όσος χρόνος κι όσα καθεστώτα εθνικοενωτικά κι αν περάσουν. Κάπως καλύτερα τα πήγε ο Ιωάννης Μεταξάς, αλλά και αυτόν τον πρόδωσε ο εαυτός του. Έδωσε κοινωνικά προνόμια που ούτε τα ονειρεύονταν οι εργατικές και αγροτικές τάξεις, και επιπλέον ονειρεύτηκε τον Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό, κι εναντιώθηκε στον ατομικισμό, οραματιζόμενος την αναγέννηση του Έλληνα Ανθρώπου. Όμως, δίστασε να εντάξει το όραμά του στο νέο που ερχόταν από άλλους ευρωπαίους ομοϊδεάτες του. Επιχείρησε να ισορροπήσει με το ένα πόδι μεταξύ Αγγλίας και παλατιού -όπως ήταν το πολιτικώς ορθόν της εποχής-, και με το άλλο επί ριζοσπαστικών λύσεων που αποζητούσε η περδικούλα του, έτσι οξύνους και διορατικός που ήταν.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Και οι Νεοευρωπαίοι του έκαναν εισβολή, και οι Παλαιοευρωπαίοι φρόντισαν να τον ξεφορτωθούν, διότι ως γνωστόν «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν. ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει. ου δύνασθε θεώ δουλεύειν και μαμωνά». Κι ερχόμαστε στην προμετωπίδα του άρθρου. Δεν φαντάζομαι κανείς να βλέπει τον Κούλη και τον Αλέξη για ηγέτες, πολύ περισσότερο για ήρωες, διαφορετικά πρέπει να πάει να κοιταχτεί ψυχοπνευματικά. Και του ενός το κόμμα και του άλλου, ιδιαιτέρως βεβαίως του Αλέξη που κυβερνά κιόλας, δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα. Δράμα με την Ε.Ε., την Τρόικα και τα μνημόνια, κλαυσίγελος με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ, «των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι», κατά Κωστή Παλαμά, μια Ελλάδα ρεντίκολο εχθρών και φίλων.

Οι σημερινοί πολιτικοί υπόσχονται πολλά, μα δεν μπορούν να κάνουν ούτε τα μικρά. Δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορά μας ούτε από τις βαρκούλες των δουλεμπόρων, όχι να τα… επεκτείνουν σαν τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο, ούτε καν να τα υπερασπιστούν σαν τον Μεταξά, ο οποίος τάχα δεν ήταν προετοιμασμένος για την επίθεση των Ιταλο-γερμανών, αλλά κράτησε αήττητος την «Γραμμή Μεταξά» επί μήνες, και θα μπορούσε μάλιστα, αν ζούσε, κι αν είχε τα κότσια να επικρατήσει, να επεκτείνει τα σύνορά μας προς βορράν και προς δυσμάς, με την προϋπόθεση μιας εθνικής κυβέρνησης που θα κρατούσε την Ελλάδα και τον λαό μας ομονοούντες, κι αν δεν πλιατσικολογούσαν τους αγώνες του λαού οι τζιτζιφιόγκοι που έκαναν αντίσταση στα καμπαρέ του Καϊρου. Οι σημερινές ηγεσίες δεν μπορούν να διατηρήσουν μισθούς και συντάξεις, όχι να δώσουν στήριξη στον λαό. Δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πως δεν θα γίνεται γυαλιά-καρφιά η Πρωτεύουσα, από τα καλόπαιδα του υπουργού μπαμπά. Ας μην κρίνουν λοιπόν εκ των πανεπιστημιακών εδρών τους, κι ας μην μιλάνε λοιπόν μέρες που είναι για ήρωες και για ηγέτες. Όσα δεν φτάνει η αλεπού… ή αλλιώς, αλλού τα κακαρίσματα, κι αλλού γεννούν οι κότες…Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά

4 σκέψεις σχετικά με το “Ήρωες και ηγέτες

 1. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ Ν.Δ.


  Κύριε  Κ. Μητσοτάκη,

           Συμβουλή!!!
          ---------------------
  

  Μαζεύτηκαν στη Ν.Δ. όλοι
  1.- Οι Σιωνιστές
  2.- Όλες οι Σιωνίστριες
  Με  αυτά τα στελέχη θα πάμε μπροστά;;;;;;
  Διαγράφεις τις Ελληνίδες, και κρατάς στη Ν.Δ. τις Σιωνίστριες.
  Το ίδιο έγινε και στα άλλα κόμματα.
  Έτσι γίνατε αιχμάλωτος της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.  & της
  Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
  Γίνατε αιχμάλωτος των Μνημονίων των Σιωνιστών δανειστών Κοσμοκρατόρων, εσείς, ο Τσίπρας, και οι λοιποί «Έλληνες» πολιτικοί.
  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα κάνετε Κυβέρνηση με τη Φώφη, δηλαδή πάλι ΣαμαροΒενιζέλοι……..
  Ο Λαός λέει τη παροιμία, «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».
  Οι Έλληνες πολίτες λένε ΟΧΙ στην απόδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων και Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες.
  Οι σημερινοί «Έλληνες» πολιτικοί, όντες υπηρέτες του Σιωνιστή Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, (προέδρου της Ν.Τ.Π.), λένε ΝΑΙ.
  Τα γεγονότα της ΙΣΠΑΝΙΑΣ, -εντολή της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας,- να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα.
  Εκτός από τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που μας επέβαλαν, η Ελλάδα απειλείται με διαμελισμό.
  Θα μας πάρουν το Αιγαίο με τα Νησιά, τη Θράκη, και την Μακεδονία να τη δώσουν στους Σκοπιανούς.
  Ήδη τα γεγονότα είναι σε εξέλιξη, και δρομολογημένα!!!
  Ποίος θα αντιδράσει;;; Ο Κυριάκος, ή Ο Τσίπρας, ή η Φώφη;;;
  Δεν έχετε το ανάστημα ενός ΜΕΤΑΞΑ.
  Εσείς όλοι είσθε ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ αφέντη ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
  Η Ελλάδα ευρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΕΛΙΤ.
  Ο Κυριάκος υπόσχεται μεταρρυθμίσεις, είναι αυτό που θέλουν οι Σιωνιστές δανειστές.
  Μεταρρυθμίσεις σημαίνει μείωση μισθών και συντάξεων.
  Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή της ΕΛΙΤ, των δανειστών.
  Ποίος θα αντιδράσει;;;;;;;;;;;;
  Αναζητείται ΛΕΩΝΙΔΑΣ!!!

                   Αντώνης  Γρυπαίος

        Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής-Έλληνες Πατριώτες

               
        

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Μαριάς: Χιλιάδες λαθρομετανάστες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα βάσει σχεδίου

  Δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης για των εγκλωβισμό λαθρομεταναστών στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής κ. Μαριάς

  Ο κ. Τσίπρας αφού διύλισε τον κώνωπα στις ΗΠΑ και κατάπιε την κάμηλο της πανάκριβης αναβάθμισης των F16, εμφανίστηκε στις 19/10/2017 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στις άλλες χώρες της ΕΕ.

  Δεν τόλμησε να στηλιτεύσει Γερμανία και Γαλλία που έχουν εκτελέσει λιγότερο από το 1/3 των μετεγκαταστάσεων τις οποίες δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν από την Ελλάδα. Μέχρι της αρχές Σεπτεμβρίου η Γερμανία πχ δέχτηκε 4.447 πρόσφυγες από τους 17.209, που υποσχέθηκε ότι θα μετεγκαταστήσει στο έδαφος της και η Γαλλία 3.948 από τους 12.599, ενώ υπάρχουν χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, που δεν δέχθηκαν καμία μετεγκατάσταση.

  Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθούν και νέα κονδύλια στην Τουρκία η οποία έχει πλημμυρήσει τα νησιά του Αιγαίου με χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

  Τέλος συμφώνησε στη λήψη μέτρων για τη στήριξη της Ιταλίας λόγω μεταναστευτικού ενώ έπρεπε να απαιτήσει οικονομική στήριξη της Ελλάδας που χειμάζεται από το μεταναστευτικό καθώς και γενναία χρηματοδότηση, φοροαπαλλαγές και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία δεν αντέχουν πλέον άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

  Λόγω των ενδοτικών πολιτικών του κ. Τσίπρα ο οποίος δεν άρθρωσε λέξη στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις μετεγκαταστάσεις, οδηγηθήκαμε πλέον επίσημα στο τέλος της εποχής των μετεγκαταστάσεων και στην έναρξη της εποχής των επανεγκαταστάσεων, που σημαίνει με απλά λόγια ότι του λοιπού θα κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ μόνο οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται σε τρίτες χώρες εκτός ΕΕ όπως Τουρκία, Λιβύη κλπ, ενώ όσοι βρίσκονται εδώ, θα μείνουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

  Το δικό τους μήνυμα στις πολιτικές του κ. Τσίπρα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό, έστειλαν οι Σαμιώτες, που μαζί με πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ Σάμου στις 22/10/2017, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η κίνηση ΣΑΜΟΣ SOS, για να ζητήσουν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και παράνομων μεταναστών από τα νησιά.

  Όντας, προσκεκλημένος ως ομιλητής στην εκδήλωση, από την Κίνηση Πολιτών Σάμος SOS, αφού τόνισα ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να εγκλωβίζει πρόσφυγες στα νησιά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεσμεύθηκα να μεταφέρω τη φωνή και την αγωνία της Σάμου και φυσικά όλης της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, γεγονός που άλλωστε έπραξα με την εκεί ομιλία μου την επομένη ημέρα.

  Πιστεύω ότι με την εκδήλωση αυτή πέρασε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κάποια σύγκρουση μεταξύ ατόμων αλλά καταγγελία των πολιτικών του κ. Τσίπρα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κρατούν εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες στα νησιά και στη χώρα μας.

  Δυστυχώς, όμως, οι παραπάνω πολιτικές είναι καλά προσχεδιασμένες εδώ και καιρό. Τον Μάρτιο του 2016 δημοσιοποίησα το γεγονός ότι υπήρχε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το οποίο ανέφερε ότι σε εκτέλεση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στα νησιά του Αιγαίου θα «φιλοξενούνται» 20.000 πρόσφυγες και καθόσον γνωρίζουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και παρανόμων μεταναστών στα νησιά μας είναι πάντα περίπου αυτός.

  Επρόκειτο για μια δήλωση-τοποθέτηση, η οποία δεν είχε καμία νομική ισχύ και δεν υπάρχει πουθενά στη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

  Σε εκδήλωση, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στις 27/03/2017, στις Βρυξέλλες, η οποία διοργανώθηκε από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και είχαν συμμετάσχει σ΄ αυτή κατόπιν προσκλήσεως μου, εκπρόσωποι Κινήσεων Πολιτών της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου αλλά και της Ειδομένης, αφού ενημερώσαμε τους

  Ευρωβουλευτές για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα, αμφισβητήσαμε ότι υπάρχει νομική δέσμευση να παραμένουν υποχρεωτικά όλοι οι πρόσφυγες στα νησιά.

  Αναγκάστηκε, πλέον, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να πάρει θέση και έτσι εκδόθηκε τον Μάιο 2017 απόφαση της Διευθύντριας Ασύλου, η οποία αναφέρει ότι όσοι έρχονται και λαμβάνουν δελτία διεθνούς προστασίας σε κάποιο από τα πέντε νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως), δεν μπορούν να φύγουν από εκεί.

  Αυτή η Απόφαση είναι παράνομη κατά την άποψή μου και θα ακυρωθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, αφού βασίζεται δήθεν σε μια Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία επί του πρακτέου δεν χορηγεί τέτοιες εξουσίες. Το κακό όμως συντελείται και αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση συνειδητά εγκλωβίζει τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες στα νησιά μας και για τον λόγο αυτόν έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες.

  Εμείς, το Κόμμα «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να πάρουν επιτέλους ξεκάθαρη θέση και αξιώνουμε από την Ελληνική Κυβέρνηση:

  Να επαναφέρει το θέμα των μετεγκαταστάσεων στην ατζέντα της επόμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και να απαιτήσει την υλοποίηση των μετεγκαταστάσεων, που υποσχέθηκαν τα υπόλοιπα Κράτη της ΕΕ».

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Παράθεμα: Ήρωες Και Ηγέτες | My CMS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.