ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «Να προστατεύσουμε τους Έλληνες της Β. Ηπείρου με σκληρή απάντηση προς την Αλβανία»

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: » Να προστατεύσουμε τους Έλληνες της Β.Ηπείρου με σκληρή απάντηση προς την Αλβανία! «

Δημήτριος Μιχάκης προς Υπουργείο Εξωτερικών: » Να προστατεύσουμε τους Έλληνες της Β.Ηπείρου με σκληρή απάντηση και κινήσεις προς την Αλβανία!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Άμεσα κινήθηκε η επιτροπή ΕΛΛΗΝΕΣ με τον Νομικό και Πρόεδρο κ. Δημήτριο Μιχάκη για το ζήτημα των διωγμών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από το Αλβανικό καθεστώς Ράμα. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δια του προέδρου κ.Δημητρίου Μιχάκη στις 1 Νοεμβρίου απέστειλαν επίσημη επιστολή-διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και τον Υπουργό κ. Κοτζιά προτείνοντας το πρώτο μέρος σχεδίου αντιμετώπισης των διωγμών με σκληρή απάντηση εκ μερους της Ελλάδας πρός την Αλβανία και άμεση επέμβαση σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο των Εθνικών μειονοτήτων για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.

    Δυστυχώς η στάση της κυβέρνησης της Ελλάδος μόνο εθνικό προβληματισμό μπορεί να μας προκαλέσει! Επιπλέον ενώ η επιστολή εστάλη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Μιχάκη την ημέρα που συναντήθηκε ο Υπουργός κ. Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του στην Αθήνα ουδεμία κίνηση έγινε και καμμία απάντηση δεν έλαβε η επιτροπή εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας των Ελλήνων ( ΕΛΛΗΝΕΣ ) έως και σήμερα πράγμα το οποίο αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη.

        Εμείς οι ΈΛΛΗΝΕΣ όπου γής θα υπερασπισθούμε με σθένος την Ελλάδα και βεβαίως τους Ελληνες της Β.Ηπείρου και τα εθνικά μας δίκαια.

        Καλούμε τον Ελληνικό λαό να κινητοποιηθεί άμεσα και να επανδρώσει τις τάξεις στο κίνημα των ΕΛΛΗΝΩΝ και την επιστημονική μας επιτροπή, διότι τα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολλά μετά τις διώξεις των Ελλήνων της Β.Ηπείρου, τις προκλήσεις στην Θράκη και το Αιγαίο και μόνο με ενότητα και συντονισμό μπορούμε να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τις επιβουλές των κακών γειτόνων μας, τις οποίες τις βλέπουμε να συνδέονται κα να μας προκαλούν ταυτοχρόνως σε πολλά μέτωπα!

       Η οικονομική κρίση, η εγκληματικότητα, η προσβολή στην Πίστη και τις αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και οι εθνικές υποχωρήσεις πρέπει να σταματήσουν άμεσα και γι αυτό μόνον εμείς μπορούμε! Όλοι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

      Για συμμετοχή στην Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων των Ελλήνων δειλώστε συμμετοχή στο email: ellhnes12@gmail.com ή επικοινωνείτε στο τηλ: 693 89 19 677.

ΕΛΛΗΝΕΣ

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας Ελλήνων

τομεάρχης Δημήτριος Μιχάκης

Νομικός ειδικευθείς στις Διπλωματικές Σχέσεις και το Διεθνές Δίκαιο

Ακολουθεί η επιστολή-διαμαρτυρία του Προέδρου κ. Δημητρίου Μιχάκη προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.
ΕΛΛΗΝΕΣ

Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής

Και Διπλωματίας των Ελλήνων

Τομεάρχης κ. Δημήτριος Μιχάκης

Προς Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν.Κοτζιά

Κοινοποίηση: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΗΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ: « Απάντηση της Ελλάδος στην Αλβανία για τους διωγμούς των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και άμεση παύση αυτων»

Αξιότιμε Υπουργέ Εξωτερικών κ.  Ν. Κοτζιά,

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου εδώ και δεκαετίες δέχονται έναν ανελέητο διωγμό και δυστυχώς ο διωγμός αυτός εντείνεται από την παρούσα Κυβέρνηση της Αλβανίας, με αποκορύφωμα τις κατεδαφίσεις των κτισμάτων, οικιών και επιχειρήσεων, των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών τις τελευταίες μέρες έως και σήμερα και μάλιστα από τις 28 Οκτωβρίου 2017, με επίκεντρο την Χειμάρα, παρά την τελευταία απόφαση του Πρωτοδικείου Αυλώνος, που διατάσσει το πάγωμα αυτών των κατεδαφίσεων.

Αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα αποτελούν όνειδος για την Αλβανία, ενώ επίσης εμποδίζουν κάθε κίνηση και σκέψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας. Οι κατεδαφίσεις των ιδιόκτητων κτισμάτων των Ελλήνων Ομογενών φανερώνει διωγμό δια της βίας του Ελληνικού πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου και εν γένει της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Ως πρόεδρος στους ΕΛΛΗΝΕΣ εκπροσωπώντας χιλιάδες Έλληνες πολίτες και μετά από τις εκκλήσεις βοηθείας εκ μέρους των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών οι οποίοι ύψωσαν Ελληνικές Σημαίες και ψάλλουν τον εθνικό ύμνο μπροστά στις αστυνομικές αρχές της Αλβανίας, που με βία τους απωθούν από τα σπίτια και τα κτίσματά τους και μετά από την επείγουσα έκκληση του προέδρου της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης «Ομόνοια», Λεωνίδα Παππά, σας καλώ να προβείτε στις κάτωθι κινήσεις, εάν έως τώρα δεν έχετε προβεί, ιδιαιτέρως σήμερα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας ευρίσκεται στην Αθήνα.

1. Να αποσταλεί στην κυβέρνηση της Αλβανίας διάβημα διαμαρτυρίας για να σταματήσουν άμεσα οι προκλητικές ενέργειες των Αλβανικών αρχών και να σταματήσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις αλλά και ο γενικότερος διωγμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

2.Να δηλωθεί προφορικώς αλλά και εγγράφως εντός του διαβήματος ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

3. Να δηλωθεί προφορικώς αλλά και εγγράφως εντός του διαβήματος, ότι η Ελλάδα θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βεβαίως να προβεί άμεσα σε αυτό το αίτημα ώστε να ανοίξει πλέον το ζήτημα των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

4. Να αποσταλεί άμεσα επιτροπή εκ της Ελλάδος του υπουργείου εξωτερικών στην Βόρειο Ήπειρο και να έλθει σε άμεση συνάντηση με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες στις περιοχές που συμβαίνουν οι κατεδαφίσεις, να καταγράψουν τα συμβάντα και να οργανωθεί ενίσχυση των Ελλήνων κατοίκων, αφού καταγραφούν τα αιτήματά τους και τα δημοσιεύσετε επισήμως δια του Υπουργείου Εξωτερικών σε όλους τους Έλληνες και να έλθουν σε επικοινωνία με τις αρχές της Αλβανίας με έντονη διαμαρτυρία.

Σας μεταφέρω την έκκληση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και του Προέδρου Λεωνίδα Παππά:

« Ελλάδα βοήθησέ μας »

« Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απ’ την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του Εντι Ράμα.

Με επιδεικτικό τρόπο δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αφού στις σημερινές κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, παρά τη διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα, δεν εφαρμόστηκανούτε ούτε οι προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.

Η έφοδος στις 4:00 τα ξημερώματα, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα κατεδαφίσεων ξυπνούν θλιβερές μνήμες του παρελθόντος.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλλει τις τακτικές εκφοβισμού και εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου απ’ τις πατρογονικές του εστίες, που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Άλβανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και τον Διεθνή παράγοντα να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιέζοντας την Άλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και την κοινή λογική »

Οι Έλληνες αναμένουμε με αγωνία όπως πράξετε τα αναγκαία για την άμεση υπεράσπιση των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Aναμένουμε την ενημέρωσή σας.

Ο Πρόεδρος  «ΕΛΛΗΝΕΣ»

Δημήτριος Μιχάκης

Νομικός-Δικηγόρος

Τομεάρχης τομέα Εξωτερικής Πολιτικής

και Διπλωματικών σχέσεων Ελλήνων

6 σκέψεις σχετικά με το “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «Να προστατεύσουμε τους Έλληνες της Β. Ηπείρου με σκληρή απάντηση προς την Αλβανία»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.