Τόσο φτηνά θα εξαγοράσετε τις ψήφους, Εφη;

Η χορήγηση του επιδόματος στους ανέργους 18-24 ετών από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου είναι ακόμη μία απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης: «μοιράζω επιδόματα και ραντεβού στην κάλπη»

Σχετική εικόνα

Η χορήγηση του επιδόματος στους ανέργους 18-24 ετών από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου είναι ακόμη μία απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης:   «μοιράζω επιδόματα και ραντεβού στην κάλπη»  …!!!

 

Αφότου ανακάλυψαν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να παίζουν.

Και να τις χρησιμοποιούν για ο,τιδήποτε. Ακόμη και για την ξεδιάντροπη εξαγορά ψήφων.

Εν όψει Χριστουγέννων, λοιπόν, η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε στην ΕΡΤ – πού αλλού;- για ανακοινώσει το φετινό δώρο της κυβέρνησης: εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» 400 ευρώ σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τον Οκτώβριο που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ενώ η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Κατά την υπουργό, η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν διεθέτουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Όσο κι αν δεν έχουν την εργασιακή εμπειρία όμως, είναι και αυτοί ψηφοφόροι. Οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές μαζικά ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα έκανε όλα αυτά τα μαγικά και θα άλλαζε την χώρα.

Είναι άλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη της φιλοσοφίας της κυβέρνησης. Επιδοματική πολιτική, χωρίς καμία διαρθρωτική αλλαγή και εν τέλει μία ξεδιάντροπη απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Ενα ενδιαφέρον έχει και η σκηνοθεσία. Λίγα λεπτά αφότου η κυρία Αχτισόγλου ανακοίνωσε τον μποναμά, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να γράψει στο twitter, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία της υπουργού, ότι πρόκειται για «επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον».

«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές», έγραψε ο Πρωθυπουργός.

Πράγματι, είναι μία επένδυση στην ελπίδα… Της μεν κυβέρνησης να εξαγοράσει καμιά ψήφο, των δε νέων να εισπράξουν κανένα επίδομα, αφού δουλειές δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να τις κάνουν…

 


2 σκέψεις σχετικά με το “Τόσο φτηνά θα εξαγοράσετε τις ψήφους, Εφη;

 1. Τουλίπες και bitcoins

  Τον Φεβρουάριο του 1637 ένας βολβός τουλίπας είχε φτάσει σε αξία γύρω στις 10 φορές το ετήσιο εισόδημα ενός ειδικευμένου εργαζόμενου. Αν μπορούσαμε να το μεταφράσουμε αυτό σε σημερινές τιμές Ολλανδίας, κάπου μεταξύ 300.000 με 400.000 ευρώ. Κάθε φορά που ένα αγαθό ή κάποια αγορά γνωρίζει δραματική αύξηση, η τουλιπομανία του 17oυ αιώνα ξαναέρχεται στο προσκήνιο.

  Αν το 2011 είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια σε bitcoins, σήμερα η αξία αυτής της επένδυσης θα πλησίαζε τα 18.000.000 δολάρια. Το πιο σημαντικό στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι σχεδόν το 90% αυτής της κατακόρυφης ανόδου έχει συντελεστεί από τον Απρίλιο έως τώρα, μιλάμε για μια αύξηση που πλησιάζει το 1.600% μέσα σε μερικούς μήνες. Το δε 63% αυτής της αύξησης από τον Νοέμβριο έως τώρα.

  Πού οφείλεται αυτή η αλματώδης αύξηση; Το 80% των παγκόσμιων συναλλαγών από τον Νοέμβριο έως τώρα προέρχεται από τρεις χώρες: Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Βιετνάμ. Εως τον Νοέμβριο η αξία του bitcoin ήταν γύρω στα 7.000, από τότε έχει ανεβεί και κυμαίνεται γύρω στα 17.500 δολάρια. Το bitcoin αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα. Το πρώτο θέμα είναι η ασφάλεια ενός ηλεκτρονικού νομίσματος. Χάκερ έχουν καταφέρει να ληστέψουν λογαριασμούς. Επίσης, πάντοτε υπάρχει η δυνατότητα οι χάκερ να προκαλέσουν προβλήματα που να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη γενική φερεγγυότητα αυτού του κρυπτονομίσματος. Ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας στην τιμή του είναι ακόμη ένας αρνητικός παράγοντας, καθώς και ο σχετικά περιορισμένος αριθμός συναλλαγών που αυτή την περίοδο είναι εφικτός. Αυτά τα ζητήματα είναι σταθερά και διαφορετικά από την πιθανή φούσκα ή τη μανία που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες.

  Ομως, μακροπρόθεσμα ο κίνδυνος για το bitcoin έχει να κάνει περισσότερο με τη γενικότερη δυναμική και τις δυνατότητές του. Το bitcoin ή και άλλα κρυπτονομίσματα, αν ουσιαστικά επικρατήσουν, έρχονται να σπάσουν τα κρατικά μονοπώλια νομισμάτων. Μέσω της αποκλειστικής έκδοσης νομίσματος τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να κλέβουν (πληθωρισμός) τους πολίτες τους. Ενα κρυπτονόμισμα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συναλλάσσονται ελεύθερα χωρίς τους φορολογικούς και τους πληθωριστικούς κινδύνους ενός κρατικού νομίσματος.

  Είναι προφανές ότι η πολιτική τάξη δεν θα επιτρέψει τόσο εύκολα να χάσει τον έλεγχο σε έναν τομέα που της δίνει τόσες πολλές δυνατότητες στο να ρυθμίζει, να επιβλέπει και να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου που παράγεται προς αυτή και τις παρασιτικές ομάδες που τη στηρίζουν. Δεν είναι τυχαία η εμμονή των πολιτικών στο να καταργήσουν τα μετρητά και να επιβάλουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του τραπεζικού συστήματος που ελέγχουν. Αυτή η εμμονή θα είναι το σημαντικότερο εμπόδιο για κάθε κρυπτονόμισμα στο μέλλον, αλλά επίσης και η κύρια αιτία ύπαρξής του.


  Ναπολέων Λιναρδάτος

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/12/17:

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ

  Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την συμφωνία ή ανοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης προτίθεται να αποδεχθεί για τα Σκόπια το όνομα «Νέα Μακεδονία», το οποίο θα ισχύει προς όλους.

  Η Μακεδονία είναι μία και από αρχαιοτάτων χρόνων κατοικείται στο σύνολό της από Έλληνες που ομιλούν την Ελληνική γλώσσα παράγουν Ελληνικό πολιτισμό και τέχνη. Κάθε υποχώρηση στο ζήτημα του ονόματος ενισχύει τον αλυτρωτισμό και της επεκτατικές βλέψεις του γειτονικού κρατιδίου με συνέπεια την αποσταθεροποίηση της ευαίσθητης περιοχής των Βαλκανίων.

  Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο σε μια τέτοια προδοτική ενέργεια και καλεί τον Ελληνικό λαό σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλης της χώρας.-


  από: DIMITRIS VALASIDIS dorasemprou@gmail.com

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.