Αλματώδης η άυξηση της δημοτικότητας της Μαρί Λεπέν

Λεπέν:Frexit,Grexit, έξοδος Γαλλίας απο ΝΑΤΟ και ΔΝΤ, όχι στους μετανάστες αλλά και ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή!

Πορεία διάλυσης της ευρωζώνης,έξοδο της Ελλάδας,Κύπρου, Ιταλίας,Ισπανίας,μαζί με τη Γαλλία από το ευρώ,έξοδο της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ, κατάργηση του ΔΝΤ,ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης, αποκλεισμό της Τουρκίας από την ΕΕ και αποστροφή προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής, περιέχουν πρόσφατες ανατρεπτικές δηλώσεις της Μαρί Λεπέν μαζί με συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Δημοκρατία που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελλάδα. Στην πολύ πιθανή περίπτωση που η Λεπέν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαίου, σε συνδυασμό με την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ και το Brexit στη Μ.Βρετανία, είναι βέβαιο ότι όλα θα αλλάξουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

 

Για το λόγο αυτό το κατεστημένο επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την αλματώδη άνοδο της δημοτικότητάς της διαβάλοντάς και αποκαλώντας ακροδεξιά την Λεπέν, η οποία δηλώνει ότι «δεν έχει ούτε θέλει να έχει καμιά σχέση» με το δικό μας ακραιφνές ακοροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Το FREXIT θα είναι μέρος της πολιτικής μου» αναφέρει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας και υπογραμμίζει πως όταν αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος.

«Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει. «Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία σε συνέντευξή της στην «κυριακάτικη δημοκρατία».

«Όπου πήγε το ευρώ, επισημαίνει, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι. Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη».

«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία» επιθυμεί η Λεπέν για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει «ότι πρέπει να καταργηθεί. Όπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη».

Αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η Γαλλία δεν θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ διότι, όπως υπογραμμίζει το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πλέον. «Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η Ουάσιγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη».

Σχετικά με την Τουρκία αναφέρει ότι δεν θα εγκρίνει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πλήρες μέλος της, διότι τάσσεται «υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».

Για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα αναφέρει πως «είναι εναντίον της πολιτικής που ευνοεί και ενθαρρύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να τους δεχθεί… Αυτό το τσουνάμι των μεταναστών πρέπει να περιοριστεί. Η Ευρώπη δεν έχει τη δύναμη να τους εξασφαλίσει εργασία και ευκαιρίες να πλουτίσουν. Οι μετανάστες είναι παράνομοι από τη στιγμή που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, διότι έχουν παραβεί τον νόμο. Πρέπει να στέλνονται πίσω στον τόπο τους».

Όσον αφορά τέλος τις σχέσεις του κόμματός της με τη Χρυσή Αυγή αναφέρει πως «ούτε έχει ούτε θέλει να έχει»

Αλματώδης άυξηση της δημοτικότητα Λεπέν

Ποτέ στο παρελθόν η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, δεν αποσπούσε τόσο υψηλά ποσοστά αποδοχής στις δημοσκοπήσεις, τόσο σε ό, τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, όσο και στο ερώτημα του πιο ‘αποδοτικού’ υποψηφίου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου OpinionWay στη Γαλλία, σε περίπτωση πρόκρισης στο δεύτερο γύρο απέναντι στον Φρανσουά Φιγιόν της κεντροδεξιάς, η Λεπέν φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 44%. Ο πρώην πρωθυπουργός κερδίζει την εκλογή με 56%, ωστόσο υποχωρεί κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες από την τελευταία μέτρηση.

AdTech Ad

Αντίστοιχα, στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Εμανουέλ Μακρόν στη δεύτερη Κυριακή, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου σημειώνει αύξηση των ποσοστών της αγγίζοντας το 42%. Έτσι, στη δεδομένη στιγμή ο πρώην υπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης αποσπά 58%, υποχωρώντας επίσης κατά 8 μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Εξάλλου και αναφορικά με τον α’ γύρο, η έρευνα δείχνει πως η Μαρίν Λεπέν είναι η μόνη υποψήφια που ενισχύει τα ποσοστά της, αγγίζοντας το 27%. Σε αυτόν, η επικεφαλής των εθνικιστών έρχεται πρώτη, μπροστά από τους Φιγιόν και Μακρόν που μοιράζονται ένα 20% (αμετάβλητο ποσοστό), τον υποψήφιο των σοσιαλιστών Μπενουά Αμον με 16% (επίσης αμετάβλητο ποσοστό) και τον αριστερό Ζαν Λουκ Μελανσόν που καταγράφει 12% (μείον 1%).

«Τα δεδομένα πρέπει να ληφθούν με προσοχή, καθώς όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια μόλις μέρα. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ σε τόσο ευνοϊκή θέση» σημειώνει ο διευθυντής της εταιρίας δημοσκοπήσεων Φρεντερίκ Μισό. «Βρισκόμαστε πολύ μακριά από το 82% του Ζαν Σιράκ το 2002» σχολιάζει ο Μισό, αναφερόμενος στην τελευταία φορά που υποψήφιος της ακροδεξιάς βρέθηκε στο δεύτερο γύρο. Τότε, ο πατέρας της υποψηφίου, Ζαν Μαρί Λεπέν βρέθηκε αντιμέτωπος με το σύνολο του πολιτικού κόσμου και περιορίστηκε σε ποσοστά κάτω του 20%.

Επιπλέον, η έρευνα ζήτησε από τους ερωτηθέντες να τοποθετηθούν ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων αναφορικά με τον «υποψήφιο που σημείωσε την υψηλότερη επίδοση την περασμένη εβδομάδα», σε σχέση με τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Στην ερώτηση αυτή η Λεπέν έρχεται πρώτη με 27%, ακολουθούμενη από τους Αμόν και Μακρόν με 22% και τον Ζακ Λουκ Μελανσόν με 10%. Στο απογοητευτικό 9% καταγράφεται ο Φρανσουά Φιγιόν που δυσκολεύεται να αποτινάξει από πάνω του τις αποκαλύψεις για τη σύζυγό του που φέρεται να πληρώθηκε υπέρογκα ποσά για εργασία που ποτέ δεν παρείχε.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε πως οι δημοσκοπήσεις στη χώρα παρουσιάζουν τη γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο αδυναμία να αποτυπώσουν με επιτυχία την πρόθεση των ψηφοφόρων. Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν, καθώς και στις εσωκομματικές αναμετρήσεις για το χρίσμα στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών και των Σοσιαλιστών.

Πρόβλημα με συνεργάτες της Λεπέν

AdTech Ad

Μετά τον υποψήφιο της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος έχει αποδυναμωθεί μετά την έναρξη έρευνας με στόχο τη σύζυγο και δύο από τα παιδιά του για φερόμενες εικονικές θέσεις εργασίας, η Μαρίν Λεπέν, που εμφανίζεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, έχει από την πλευρά της πληγεί από μια υπόθεση κοινοβουλευτικών βοηθών, δύο μήνες πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.

Μετά την απόφαση του γραφείου κατά της διαφθοράς να τεθούν υπό κράτηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες, ο Τιερί Λεζιέ και η Κατρίν Γκριζέ είτε θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Αμέσως η  Λεπέν κατήγγειλε «πολιτική σκευωρία». «Οι Γάλλοι γνωρίζουν ακριβώς πώς να διακρίνουν ανάμεσα στις πραγματικές υποθέσεις και τις πολιτικές σκευωρίες», δήλωσε την Πέμπτη, σε μια άμεση αναφορά στον Φρανσουά Φιγιόν.

Οι ερευνητές διερευνούν αν το Εθνικό Μέτωπο είχε δημιουργήσει ένα σύστημα ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει, μέσω συμβάσεων πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών, την καταβολή του μισθού στελεχών ή υπαλλήλων του κινήματος στη Γαλλία.

Η Μαρίν Λεπέν μπορεί επίσης να αποτελέσει στόχο των ερευνών, καθώς ο Λεζιέ και η Γκριζέ μισθοδοτούνταν ως βοηθοί της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Μαρίν Λεπέν, που είναι επίσης ευρωβουλευτής, περίπου 339.946 ευρώ σε μισθούς που καταβλήθηκαν στον Λεζιέ το 2011 και στην Κατρίν Γκριζέ από το 2010 έως το 2016, καθώς δεν κατείχαν τις θέσεις των βοηθών για την οποίες πληρώνονταν με ευρωπαϊκό δημόσιο χρήμα.

Αν η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς δεν επιστρέψει τα χρήματα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου να ανακτά τα ποσά αυτά μειώνοντας στο μισό την αποζημίωση της Μαρίν Λεπέν.

Αυτά τα δικαστικά προβλήματα δεν φαίνεται να επηρεάζουν τη δημοτικότητα της Λεπέν, την οποία οι δημοσκοπήσεις φέρουν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου και το ποσοστό της να αυξάνεται στον δεύτερο γύρο, αν και χάνει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη τον Μάρτιο του 2015 μετά τις ευρωεκλογές του 2014 που κέρδισε στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο (FN).Εκείνη την εποχή οι υποψίες αφορούσαν τις περιστάσεις υπό τις οποίες εργοδοτούνταν και μισθοδοτούνταν περίπου 20 βοηθοί εκλεγμένων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βουλευτών του FN.

Από την πλευρά της, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της διαφθοράς (Olaf), διαβίβασε τον Ιούλιο μία έκθεση στη γαλλική δικαιοσύνη.Στο πλαίσιο της ανακριτικής διερεύνησης, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην έδρα του FN κοντά στο Παρίσι.

…………………………………………………………………………………

Πιο κάτω παραθέτουμε ολόκληρη τη ενδιαφέρουσα όσο και σημαντική και για την Ελλάδα συνέντευξη την πολύ πιθανής αυριανής προέδρου της Γαλλίας στην παλαίμαχο κορυφαία ελληνίδα δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου στην Κυριακάτικη Δημοκρατία

«Το ευρώ δεν είναι μόνο νόμισμα, αλλά εργαλείο εκβιασμού»

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (το ερωτηματικό των γαλλικών εκλογών) σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που αιφνιδιάζει

Αποστολή στο Παρίσι
Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου*

Η Ευρώπη του 2017 δεν θα είναι ίδια με την Ευρώπη του 2016. Η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η αποχώρηση (το BREXIT) της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η παραίτηση του Ματέο Ρένζι από την πρωθυπουργία στην Ιταλία μετά το δημοψήφισμα το οποίο κέρδισαν οι ευρωσκεπτικιστές του κόμματος του Μπέπε Γκρίγιο και της Λέγκας του Βορρά που ζητούν εκλογές και δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη και ενδεχομένως την Ευρωπαϊκή Ενωση, η παρ’ ολίγον επικράτηση του υποψηφίου της Ακρας Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας, η διεξαγωγή, την άνοιξη του 2017, των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και η παραίτηση από την πρωθυπουργία του Εμανιέλ Βαλς προκειμένου να είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών μετά τη δήλωση αποχής της υποψηφιότητας του Φρανσουά Ολάντ, οι γερμανικές εκλογές για την ανάδειξη νέου καγκελάριου ή, κατά πάσαν πιθανότητα, για την ανανέωση της θητείας της κυρίας Μέρκελ στον θεσμό και οι ολλανδικές εκλογές είναι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε μια νέα μορφή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρώπης γενικότερα. «Δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος ενός κόσμου» λέει η Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της νέας μορφής της Ευρώπης.

Η υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της προέδρου του κόμματος Εθνικό Μέτωπο (Front National) Μαρίν Λεπέν δημιουργεί σασπένς στην αναμέτρηση των υποψηφίων και αποτελεί μέγα ερωτηματικό για το αποτέλεσμα της αναμετρήσεως. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ο υποψήφιος της Αριστεράς, που θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα ο Εμανιέλ Βαλς -ο επικρατέστερος από τους οκτώ υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές τον προσεχή Φεβρουάριο-, δεν θα συγκεντρώσει το ποσοστό των ψήφων που χρειάζεται για να λάβει μέρος στον δεύτερο γύρο. Οι Γάλλοι ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι από την πενταετία της προεδρίας του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, του οποίου η δημοτικότητα έχει καταποντιστεί σε μονοψήφιο αριθμό, παρασύροντας και το σοσιαλιστικό κόμμα στον κρημνό.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αναμένεται ότι θα είναι ο Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός του Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η υποψηφιότητα αποκλείστηκε κατά τις προκριματικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος, και η Μαρίν Λεπέν. Αμφότεροι οι υποψήφιοι έχουν τουλάχιστον ένα αρνητικό στοιχείο που θα επηρεάσει την επιλογή των ψηφοφόρων. Ο Φρανσουά Φιγιόν έχει κληρονομήσει τον θυμό των Γάλλων εναντίον του Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο είχαν απορρίψει κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2012, τις οποίες κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ. Η Μαρίν Λεπεν έχει κληρονομήσει τον χαρακτηρισμό του Εθνικού Μετώπου ως κόμματος της Ακρας Δεξιάς λόγω της γραμμής του ιδρυτού και πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν – αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα!

Η «προίκα» της Μαρίν Λεπέν είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν ότι θα συγκεντρώσει το 28%-30% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Το αμερικανικό περιοδικό «Time», εξάλλου, είχε κατατάξει το 2011 και το 2015 τη Μαρίν Λεπέν στα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, ενώ το επίσης αμερικανικό περιοδικό «The Politico» την τοποθετεί για το 2016 δεύτερη σε παγκόσμια επιρροή από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρώτο τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς. Η «προίκα» του Φρανσουά Φιγιόν είναι οι ψήφοι των Σοσιαλιστών που υπολογίζει ότι θα τον προτιμήσουν στον δεύτερο γύρο ώστε να μην εκλεγεί πρόεδρος η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.

Ο Φρανσουά Φιγιόν και η Μαρίν Λεπέν έχουν τουλάχιστον τις ίδιες πιθανότητες να εκλεγούν στον δεύτερο γύρο. Η πολιτική που θα ασκήσει ο Φρανσουά Φιγιόν θα είναι περίπου γνωστή και λίγο θα διαφέρει από εκείνη του Νικολά Σαρκοζι. Ποια είναι όμως η Μαρίν Λεπέν και ποια θα είναι η πολιτική της, αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας; Θα κινδυνέψει η δημοκρατία από ακραίες θέσεις του Εθνικού Μετώπου; Πώς θα επηρεάσει το ενδεχόμενο μιας νίκης της Μαρίν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ποια θα είναι η στάση της απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας;

Τρίτη και μικρότερη κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν και της Πιερέτ Λαλάν, η Μαριόν, Αν, Περίν, γνωστή ως Μαρίν, γεννήθηκε το 1968, σπούδασε Νομικά στο Παρίσι, άσκησε επί μία εξαετία το επάγγελμά της ως ποινικολόγος και υπερασπίστηκε, μεταξύ άλλων, και παράνομους μετανάστες δωρεάν, όταν ορίστηκε συνήγορός τους επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν δικηγόρους. Από τα νεανικά της χρόνια την έπαιρνε μαζί του ο πατέρας της, ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, στις διάφορες εκδηλώσεις του κόμματος και τις προεκλογικές εκστρατείες του. Το 1997 η Μαρίν παντρεύτηκε τον Φρανκ Σοφρουά, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Χώρισαν το 1999 και η Μαρίν τέλεσε δεύτερο γάμο το 2002 με τον Ερίκ Λοριό, από τον οποίο πήρε επίσης διαζύγιο το 2006. Σύντροφός της από το 2009 είναι ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Λουί Αλιό, του οποίου ο παππούς ήταν Εβραίος της Αλγερίας. Η Μαρίν είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2004 και αρχηγός ομάδας που αποτελείται από ευρωβουλευτές της ιταλικής Λέγκας του Βορρά, ενός ολλανδικού, ενός γερμανικού και μερικών ακόμη μικρότερων κομμάτων. Μετά την αποχώρηση του πατέρα της από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου η Μαρίν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος. Εξυπνη, δραστήρια και ρεαλίστρια, εφάρμοσε στρατηγική αποδαιμονοποίησης του κόμματός της από τις ακραίες θέσεις του ιδρυτού του.

Απηλλάγη από τα «βαρίδια» διαγράφοντας μέλη με ρατσιστικές, πετενιστικές και αντισημιτικές θέσεις, και υποχώρησε από παλαιότερες θέσεις αδιαλλαξίας σε κοινωνικά θέματα, όπως για τις εκτρώσεις και τη νομιμοποίηση του συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Το 2015 διέγραψε από το κόμμα και τον πατέρα της επειδή είχε δηλώσει ότι «το Ολοκαύτωμα ήταν μια λεπτομέρεια της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», όταν η ίδια χαρακτηρίζει το Ολοκαύτωμα «ύψιστη βαρβαρότητα». Η Μαρίν Λεπέν διατηρεί την αρνητική στάση της έναντι του Ισλάμ. Στις διαφημιστικές αφίσες για τις προεδρικές εκλογές του 2017 δεν υπάρχει ο τίτλος του Εθνικού Κόμματος αλλά μόνο η φωτογραφία της Μαρίν και η φράση «Au nom du peuple» («Στο όνομα του λαού»), που θυμίζει την αρχή της φράσης των πιστών χριστιανών «Εις το όνομα του πατρός…» στη γαλλική γλώσσα «Au nοm du Pere…».

Η Μαρίν Λεπέν έχει φτάσει για πρώτη φορά τόσο κοντά στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το 2012 ήταν και τότε υποψήφια και είχε λάβει 17,90% των ψήφων στον πρώτο γύρο. Στον περιορισμένο χώρο των δύο λιλιπούτειων γραφείων που διαθέτει κάθε ευρωβουλευτής στο τεράστιο και άγαρμπο αρχιτεκτονικό συγκρότημα όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και όπου τη συνάντησα, η Μαρίν Λεπέν μού έδωσε την εντύπωση ότι πρέπει να νιώθει σαν να βρίσκεται μέσα σε κλουβί και ονειρεύεται να πετάξει με στόχο την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας και να εργαστεί για μια Γαλλία «ελεύθερη, υπερήφανη και ανεξάρτητη». Και το πρώτο ερώτημα που της απηύθυνα αναφέρεται ακριβώς στις προεδρικές εκλογές και στην πολιτική που θα ακολουθήσει στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αν τα σημερινά προγνωστικά βγουν σωστά, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν δύο κόμματα διαφορετικών αποχρώσεων της Δεξιάς;
«Λάθος. Θα αναμετρηθεί η εθνική κυριαρχία με αντίπαλο τον μοντιαλισμό, τον φεντεραλισμό και τον υπερεθνικισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Για τη Μαρίν Λεπέν ο Φρανσουά Φιγιόν είναι ο πολιτικός που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ανήκει στους ευρωσκεπτικιστές όπως ο Βρετανός Νάιτζελ Φαράζ, ο οποίος στη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης προτείνει τη σύσταση της «Ευρώπης των εθνών και της ελευθερίας», τον Ιταλό Μπέπε Γκρίγιο που προτείνει τη δημιουργία της «Ευρώπης της ελευθερίας και της άμεσης δημοκρατίας», τον Ολλανδό πρόεδρο του «Αντι-ισλαμικού» κόμματος Γκεέρτ Βίλντερς και τη Γερμανίδα πρόεδρο του «Εναλλακτικού» κόμματος Φράουκε Πέτρι.

Σε προηγούμενες δηλώσεις σας έχετε καταγγείλει επανειλημμένως τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν εκλεγείτε πρόεδρος, η Γαλλία θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης ή θα προχωρήσετε σε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός;
«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ».

Η ενδεχόμενη εκλογή σας στην προεδρία θα σημάνει λοιπόν FREXIT;
«Το FREXIT θα είναι μέρος της πολιτικής μου».

Γιατί έχετε τόσο εχθρική στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τι ακριβώς είναι για εσάς η Ευρωπαϊκή Ενωση;
Οσο προχωρούν οι ερωτήσεις με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενωση τόσο ενισχύεται η επιθετικότητα της Μαρίν Λεπέν εναντίον των Βρυξελλών. Οι απόψεις της αιφνιδιάζουν.
«Σωστή ερώτηση. Τι είναι ακριβώς η Ευρωπαϊκή Ενωση; Είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη των λαών και που αποτελείται από μία ολιγαρχία τραπεζιτών και τεχνοκρατών σαν τον Γιουνκέρ και τους άλλους οι οποίοι δεν εξελέγησαν ποτέ από κανέναν λαό και οι οποίοι εργάζονται για τα συμφέροντα των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών και προωθούν οικονομικές πολιτικές δικών τους επιλογών, ενώ αντιμετωπίζουν με πλήρη περιφρόνηση τους ευρωπαϊκούς λαούς που εκβιάζουν. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένα στιλέτο στην καρδιά της εθνικής κυριαρχίας των ευρωπαϊκών κρατών και το ευρώ που δημιούργησε δεν είναι νόμισμα, αλλά εργαλείο εκβιασμού για να επιβάλει την πολιτική των Βρυξελλών.

Η Μαρίν Λεπέν μιλάει για όλα στην κυριακάτικη δημοκρατία

«Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να πεθάνει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τη χώρα σας. Ενώ ο λαός ψήφισε ΟΧΙ, υπέκυψε στους εκβιασμούς και υπέγραψε τους όρους της Ευρ. Ενωσης»

Οσο για τη Συμφωνία της Λισαβόνας, είναι ο τάφος της ανεξαρτησίας και της ταυτότητας των ευρωπαϊκών εθνών και ο δήμιος των ΔΕΚΟ προς όφελος της ιδιωτικοποίησης και του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Σκεφτήκατε ποια θα είναι η θέση χωρών, όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος, στην περίπτωση που θα αποχωρήσει και η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ;
«Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση».

Δηλαδή προτείνετε να κάνουν όπισθεν τα ευρωπαϊκά κράτη και να επιστρέψουν στο κλείσιμο των συνόρων, στον έλεγχο των διαβατηρίων, στη λειτουργία του τελωνείου και στην αντικατάσταση του ευρώ με το εθνικό τους νόμισμα;
«Ακριβώς, επειδή οι ευρωπαϊκοί λαοί θα ζουν καλύτερα τότε, όπως ζούσαν καλύτερα πριν από το ευρώ. Και όπως είναι λογικό να κλείνουμε τα παράθυρα και τις πόρτες των σπιτιών μας, το ίδιο είναι λογικό να κλείνουμε και τα σύνορά μας και να εξακριβώνουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τον τόπο μας. Και είναι επίσης λογικό και καλό να υπάρχει ένας κρατικός προστατευτισμός και ένα ελεγχόμενο εμπόριο…»

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών και των ηγετών τους, κυρίως των αδύνατων οικονομικώς μικρών χωρών της ευρωζώνης, δεν επιθυμεί την αντικατάσταση του ευρώ με το εθνικό νόμισμα επειδή φοβάται την υποτίμηση…
«Αυτός ο φόβος είναι αποτέλεσμα του εκβιασμού των Βρυξελλών. Οταν πίεζαν τον Ντε Γκολ να είναι η Γαλλία μέλος του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ επειδή με τον πληθυσμό των κατοίκων της δεν θα μπορούσε να αμυνθεί σε περίπτωση που θα δεχόταν επίθεση από μεγάλες δυνάμεις με πολλά εκατομμύρια πληθυσμών, ο στρατηγός απαντούσε ότι η Αυστραλία έχει 3.000.000 κατοίκους και 30.000.000 κουνέλια, αλλά δεν την κυβερνούν τα κουνέλια! Οπου πήγε το ευρώ αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι. Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη. Τι βοήθεια έχουν προσφέρει στην Ελλάδα η είσοδός σας στην ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να βγείτε από την οικονομική κρίση; Σας δανείζουν χρήματα τα οποία δεν πηγαίνουν στον λαό και στην ανάπτυξη αλλά επιστρέφουν στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε την Ελλάδα. Ενώ ο λαός ψήφισε ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση της λιτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέκυψε στον εκβιασμό των Βρυξελλών και υπέγραψε τους όρους τους, αυτούς που είχε απορρίψει ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα του 2015».

Ποια Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιθυμούσατε να υπάρχει;
«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία. Οι λαοί, εκτός των άλλων που έχουν υποστεί, έχουν και αποηθικοποιηθεί. Είναι καιρός να επαναστατήσουν και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, κάτι που για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσαν να κάνουν».

Με ποιον τρόπο να επαναστατήσουν οι λαοί;
«Με την ψήφο τους».

Ποια γνώμη έχετε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
«Οτι πρέπει να καταργηθεί! Οπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη. Το ΔΝΤ πρέπει να καταργηθεί!»

Αν γίνετε πρόεδρος της Γαλλίας, θα παραμείνει η χώρα σας στο ΝΑΤΟ;
«Οχι. Για τον απλούστατο λόγο ότι το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πλέον. Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ενωσης. Η Σοβιετική Ενωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η Ουάσινγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη».
Εξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιστροφή στο φράγκο, κρατικός προστατευτισμός, εναντίον του ελεύθερου εμπορίου και των ιδιωτικοποιήσεων -η Μαρίν είχε ήδη αντιταχθεί στην ιδιωτικοποίηση του ταχυδρομείου-, ποιος θα το έλεγε ότι η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας έχει τις ίδιες απόψεις με τον σύντροφο Λαφαζάνη! Βέβαια, ο Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει ότι το Εθνικό Μέτωπο ανήκει στην Ακρα Αριστερά, πράγμα που είχε υποστηρίξει και η συντηρητική εφημερίδα «Φιγκαρό», ενώ ο Φρανσουά Ολάντ έχει πει ότι η Μαρίν Λεπέν χρησιμοποιεί, όταν μιλάει, τις εκφράσεις του κομμουνιστικού κόμματος και εκμεταλλεύεται τις παραδοσιακές μεθόδους του απευθυνόμενη στους οικονομικά αδύνατους, στους εργάτες, στους αγρότες και στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

Το Εθνικό Μέτωπο έχει χαρακτηριστεί κόμμα της Ακρας Δεξιάς…
«Και της άκρας Αριστεράς» διακόπτει η Μαρίν.
«Και αφού έχει και τους δύο χαρακτηρισμούς, σημαίνει ότι είναι ένα σωστό κόμμα όλων των τάσεων και των τάξεων. Γι’ αυτό και έχω επιλέξει δύο χρώματα για το σήμα του κόμματος, το ροζ και το μπλε μαρίν, για να καλύψω όλη την γκάμα… Σήμερα εξάλλου ούτε Δεξιά υπάρχει ούτε Αριστερά. Ο Ολάντ και ο Φιγιόν λένε τα ίδια πράγματα».

Ως πρόεδρος της Γαλλίας θα διατηρούσατε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω του Ουκρανικού;
«Οχι βέβαια. Είχα ταχθεί εναντίον τους όταν αποφασίστηκαν».

Ως πρόεδρος της Γαλλίας θα εγκρίνατε την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πλήρες μέλος της;
«Οχι. Είμαι υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».

Πώς αντιμετωπίζετε το μεταναστευτικό και το ςsπροσφυγικό πρόβλημα;
«Είμαι εναντίον της πολιτικής που ευνοεί και ενθαρρύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να τους δεχθεί. Οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες, είναι νέοι άνδρες, οι οποίοι εγκαταλείπουν γυναίκες και παιδιά στις χώρες τους για να έρθουν στην Ευρώπη και να έχουν καλύτερη τύχη. Είναι εγκληματίες όσοι τους παρασύρουν να κάνουν αυτό το ταξίδι με κίνδυνο της ζωής τους. Αυτό το τσουνάμι των μεταναστών πρέπει να περιοριστεί. Η Ευρώπη δεν έχει τη δύναμη να τους εξασφαλίσει εργασία και ευκαιρίες να πλουτίσουν. Δεν μπορώ να αναλάβω όλη τη δυστυχία του κόσμου, όταν δεν έχω τα μέσα. Δίνω προτεραιότητα στον γαλλικό λαό. Οι μετανάστες είναι παράνομοι από τη στιγμή που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, διότι έχουν παραβεί τον νόμο. Πρέπει να στέλνονται πίσω στον τόπο τους».

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οικονομικοί μετανάστες. Είναι και οι πρόσφυγες που έρχονται από χώρες όπου γίνεται πόλεμος, όπως η Συρία…
«Ας φροντίσουμε να μη γίνονται πόλεμοι. Οπου ωστόσο υπάρχει θέμα προσφύγων, πρέπει να δημιουργούνται καταυλισμοί όσον το δυνατόν πλησιέστερα στα μέρη όπου διεξάγονται οι πόλεμοι και εκεί να υποδέχονται τους πρόσφυγες και να τους προσφέρουν ανθρώπινη φιλοξενία…»

Αν χρειαζόταν ένα νέο δάνειο η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση, θα συμφωνούσατε να της χορηγηθεί;
«Οχι βέβαια. Δεν θα συνέβαλα ποτέ στον εκβιασμό. Η πατρίδα σας και η πατρίδα μου έχουν κάνει πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξαφάνιση της Ιστορίας και του πολιτισμού που επιδιώκεται. Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να πεθάνει στην Ελλάδα. Αυτό που γίνεται σήμερα…»

Περί Συρίας, Πούτιν, Τραμπ και Χ.Α.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στη Συρία;
«Θυμώνω όταν ακούω να αποκαλούν “επαναστάτες” αυτούς τους εγκληματίες που έχουν διαπράξει βιασμούς και δολοφονίες μαζί με τους τζιχαντιστές! Είμαι με το μέρος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ!»

Είναι αλήθεια ότι θαυμάζετε τον Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ;
«Σέβομαι τους ηγέτες που τιμούν το έθνος, την Ιστορία, τον πολιτισμό του λαού και την εθνική κυριαρχία του».

Το Εθνικό Μέτωπο έχει σχέση με το ελληνικό κόμμα Χρυσή Αυγή;
«Ούτε έχει ούτε θέλει να έχει» ξεκόβει η Μαρίν.


*Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου • Μία βραβευμένη δημοσιογράφος
Η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου είναι δημοσιογράφος διακεκριμένη (και βραβευμένη από το Ιδρυμα Μπότση) και εργάστηκε επί χρόνια στις αθηναϊκές εφημερίδες ως αρθρογράφος, ρεπόρτερ, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος (ο «Τηλέμαχος» της παλαιάς «Βραδυνής»). Σήμερα γράφει στην «Εστία».

2 σκέψεις σχετικά με το “Αλματώδης η άυξηση της δημοτικότητας της Μαρί Λεπέν

 1. σημειώστε… επειδη τα γραπτά μενουν… μην παριστάνουμε τους δημοκόπους, βλ περι 25% αναποφασιστων που επειτα οτυς πανε οπου γουσταρουν για να καλυψουν ανοησιας τους, Κατ`αρχας; Λεπεν τελος, απετυχαι… και θα την διώξουν απο το Πατριωτικό κινημα… ειναι τελικα μθα αρλουμπα… εφοσον ενω η Γαλλια μαστιζεται απο τρομερη κοινωνικη καθιζηση αλλα και οικονομκα κλπ, ενω επισημα μετετράπη σε Γερμανικο προτεκτορατο, ο προεδρος της ειναι απολυτη επιλογη Γερμανων κλπ, αντι να αυξήσει τα ποσοστα της στις τελευταιες εκλογες εχασαι… που σημαίνει απολυτη αποτυχια !!! Ενω Γερμανια – Βέλγιο – Αυστρία – Ολλανδία κλπ, οι Πατριωτικές δθ\δυναμεις σαρώνουν…
  και το ρεζουμέ… κοψτε και κρατείστε το !!!
  Από ανάγνωση των χαρτιών / συμβάντων, η προφητεια για το 2108 !!!

  ‘σε 28 μηνες απο Ιανουαρίου 2018 και ο Λαικος Συνδεσμος Ελληνων για την Χρυση Αυγη του Ελληνισμου, ειναι στην κυβέρνηση, ενω στις φυλακες Κορυδαλλού και η εναρξη της μεγάλης δίκης… οπου στο σκαμνί καθονται, πολιτικοι, δημοσιογραφοι, εργολαβοι (κρατικοδιαιτοι),.. ενω ο Ρωσοκινεζικος άξονας κατατροπώνει τις ΗΠΑ απο Μεσόγειο, Μέση Ανατολη, Ασία, Λατινική Αμερικη,, Νότια Αφρική, ενω διαλύονται, (πληρης καταστροφη) ΕΕ Και Ισραηλ… ισοπεδωση’
  η Προφητεία 7>Ε<7 !!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: