Η υπόθεση Νovartis, έδειξε ότι στην Ελλάδα ο »άτυπος εμφύλιος» είναι γεγονός

KALAMI ... Από τον Φεβρουάριο 1995

Παρακολουθώντας, εκτός Ελλάδας, τηλεοπτικά τις »μονομαχίες-κοκορομαχίες» στην Βουλή (21 Φεβ. ’18) γιά την υπόθεση-σκάνδαλο Νovartis, εύκολα καταλήγεις στα ακόλουθα συμπεράσματα:

– Η Βουλή παραμένει χώρος »ξεπλύματος» ανομιών πολιτικών. Γιά να δοξάζεται η ασυλία-παραγραφή-ατιμωρησία, που οι πολιτικοί καθιέρωσαν συνταγματικά για να αυτοπροστατεύονται, να αυτοξεπλένονται.

– Η Βουλή είναι υπεράνω της (υποθετικά »ανεξάρτητης») Δικαιοσύνης και οι πολιτικοί, δεν είναι ίσοι (με τους πολίτες) απέναντι στον Νόμο, έχουν ειδική μεταχείριση, που παραπέμπει σε κανόνες »μαφίας» και σε χώρα διαπλεκόμενη, τριτοκοσμική.

– Το επίπεδο των μελών της Βουλής παραμένει χαμηλό. Διαπρέπουν στην »σαχλαμάρα» και στην άλογη κόντρα, αλλά υστερούν στα υπόλοιπα.

– Οι ανούσιες κόντρες από τα άβουλα ανθρωπάκια της κομματικής πειθαρχίας στην Βουλή και το χαμηλό επίπεδο που πιστοποιούν οι »δηλώσεις και ατάκες» τους, δεν τιμούν την ελληνική Δημοκρατία, αλλά την ευτελίζουν.

– Η ευθυνοφοβία των πολιτικών, κατάντησε πρακτική. O πολιτικός »διάλογος» γίνεται με »πηγές» και »κύκλους», δηλ. με…»κουκούλες».

– Το πολιτικό-κομματικό μίσος και η αδυναμία των πολιτικών-κομματικών κατεστημένων να ενωθούν, έστω στα εθνικά ζητήματα, πιστοποιεί ότι ο »άτυπος εμφύλιος» (ευτυχώς, όχι ένοπλος) είναι γεγονός, με δεδομένη την συνεχιζόμενη αποβλάκωση του λαού από πολιτικούς και ΜΜΕ, που συνπορεύεται με τον -σε εξέλιξη- αφελληνισμό.

– ‘Οταν ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει κοινή εθνική πολιτική-στρατηγική σε καίρια ζητήματα, αλλά προσωπική-ατομική πολιτική των κυβερνώντων, είναι φυσικό η χώρα να τρώει »σφαλιάρες» από Τούρκους, Σκοπιανούς, Αλβανούς.

Αυτή η χώρα, με το σάπιο κράτος και τους ευθυνόφοβους πολιτικούς, που ΔΕΝ σώνεται με τίποτα, έχει μόνο παρελθόν, αλλά δεν έχει μέλλον.


www.kalami.us

6 σκέψεις σχετικά με το “Η υπόθεση Νovartis, έδειξε ότι στην Ελλάδα ο »άτυπος εμφύλιος» είναι γεγονός

 1. Nεκροθάφτες των εθνικών θεμάτων

  Το πείραμα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο εργαστήριο της ελληνικής Ιστορίας. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Στα εθνικά η Αριστερά συμπεριφέρεται (στην καλυτέρα των περιπτώσεων) με ακρότατο ενδοτισμό, διότι απλούστατα δεν πιστεύει στο έθνος. Καθετί το εθνικό τής φαντάζει εθνικιστικό. Εχθρεύεται ανοιχτά την παράδοση, διότι γνωρίζει καλά ότι μια παραδοσιακή κοινωνία έχει φυσικά, πανίσχυρα αντισώματα στα μαρξικά ιδεολογήματα και τις αποφύσεις τους.

  Αριστεροί πατριώτες υπήρξαν και θα υπάρχουν. Πατριωτική Αριστερά δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Τα παραπάνω ως έναν βαθμό εξηγούν την άθλια οπερέτα που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό σε όλη την γκάμα των εθνικών θεμάτων μας. Η κυβέρνηση καμώνεται κάτι που δεν νιώθει και δεν πιστεύει και ο λαός προσπαθεί να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, τα εδάφη της χώρας, την ιστορική φυσιογνωμία της, τον πολιτισμό της και το όνομα της Μακεδονίας από εκείνους που ψήφισε!

  Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο κ. Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών της χώρας, ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου και περιφρονώντας την πάνδημη κατακραυγή της πολιτικής του από τον ελληνικό λαό, είχε το θράσος σε τηλεοπτική συνέντευξή του να κάνει πλακίτσα, αποτυχημένο χιούμορ με την υπόθεση του ονόματος του κρατιδίου των Σκοπίων.

  Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο κ. Κοτζιάς είπε:
  «Σήμερα δεν πάμε να βαφτίσουμε αυτό το κράτος. Αυτό το κράτος εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία και μάλιστα για 140 κράτη χωρίς επιθετικό προσδιορισμό. Σήμερα αυτό που κάνουμε είναι ο γάμος. Είναι σαν μια ωραία κυρία που έρχεται στον γάμο και αναρωτιέται εάν στο επίθετό της θα προσθέσει το επίθετο του ανδρός της».
  Την κηδεία των εθνικών θεμάτων, της αξιοπρέπειας του λαού μας και των συμφερόντων του κράτους, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να τη χαρακτηρίσει «γάμο», ενώ πάλι χαρακτηρίζει δεδομένη την αναγνώριση του κρατιδίου με όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία», λες και εκπροσωπεί τους Σκοπιανούς και όχι τους Ελληνες.

  Δεν είναι τυχαία η προϋπηρεσία του στην κομμουνιστική Αριστερά.
  Μόνο αυτή η παράταξη θα μπορούσε να συμπεριφερθεί έτσι…


  «Δημοκρατία»

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. ΟΙ ΣΟΔΟΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

  Και έτσι καλά μου παιδάκια τελειώνουν πολύ σύντομα τα ψέματα… πόσο σύντομα;
  Ώσπου να γίνει το πρώτο μπαμ από έξω, και θα δείτε τους 5.000.000 των χοτ σποτ της Ελλάδος ποιος θα τους φυλάει, ποιος θα τους ταΐσει, και ποιος Καμένος και Ευρώπη θα σώσει τους Έλληνες από την οργή των ….;

  Από ποιόν εχθρό μας φυλάνε;
  Τους ισλαμιστές;
  Τους βάρβαρους;
  Τους κλέφτες του Ελληνισμού;
  Ουαί στραβάδια!!!

  Η ιουδαϊκή παιδεία του κράτους στα σχολεία των Ελλήνων, όπως την παρουσιάζουν οι σοδομιστές των Υιών του φωτός.
  Σαν πρόβατα έχουν τα παιδιά μας…
  Αυτοί οι τρεις τέχνη παρουσιάζουν… το τι κάνουν στους χριστιανούς… Με την γυναίκα να ποδοπατά και να βεβηλώνει τα χρηστά μας.

  Η πόρνη Βαβέλ τους… παρουσιάζουν την φάτνη των παιδιών μας, που ως τα προβατάκια από το νηπιαγωγείο τα σταυλοποίησαν στης ανθρωπιάς τους το στέμμα…στους υιούς του ανθρώπου…

  Ο Ιησούς Χριστός γουρούνια αποκαλούσε τους ομοφυλόφιλους και έχιδνες αποκαλούσε τις μάνες τέτοιων παιδιών.

  Ιωάννης εν Χριστώ

  Μου αρέσει!

 3. ΤΑ ΓΙΑΤΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΙΑ…

  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΒΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ..

  ΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΑΓΕΛΑΔΑ….ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ..

  Μου αρέσει!

 4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

  Τα τωρινά γεγονότα που ζούμε δεν είναι κάτι πρωτάκουστο για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Έχουν προβλεφθεί από τους Αγίους και τους Πατέρες της Ορθοδοξίας. Δεν είναι όμως ο στόχος του παρόντος άρθρου να δώσει έμφαση στην φράση «Έξελθε εξ αυτής ο λαός μου, ίνα μη συγκοινωνήσητε ταις αμαρτίαις αυτής και ίνα εκ των πληγών αυτής μη λάβητε» (Αποκαλ.ιη’,4), αλλά να δώσει το στίγμα του γιατί φτάνουμε στο σήμερα, για ποιον λόγο δηλαδή ως άτομα ξεχωριστά, ως κοινωνία εν γένει φτάσαμε στο έσχατο αυτό σημείο.

  Τρόπος ζωής του κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού είναι το να αγαπάμε τον διπλανό μας, και όλοι μαζί να ζούμε μέσα στην Αγάπη του Τριαδικού Θεού. Τι σημαίνει Αγάπη και πόσο απέχουμε από αυτήν σήμερα; Νιώθετε τον πόνο του συνανθρώπου σας, τον συμμερίζεστε με πράξεις; «Αγαπάτε» τον συνάνθρωπό σας με ζήλεια, φθόνο, κακία και πολλές φορές μίσος; Ζείτε μέσα στο μέτρο ή όχι; Ποθείτε κάτι που ανήκει στον συνάνθρωπο και θέλετε να του το πάρετε ή τον φθονείτε επειδή αυτός το έχει και εσείς όχι; Μήπως ενώ έχετε γυναίκα δική σας θέλετε να παίρνετε
  και την γυναίκα άλλου; Κατηγορείτε τον άλλον για τα σφάλματα τα δικά σας, φορτώνοντάς του τα; Είστε εγωιστές; Αυτές είναι λίγες απλές ερωτήσεις, στις οποίες ο καθένας ας δώσει την απάντηση για τον εαυτό του.
  Θα μπορούσα να διατυπώσω και άλλες πολλές· αναρωτηθείτε μόνοι σας. Στο σήμερα, ο τρόπος ζωής που κάνουμε δεν έχει καμία σχέση με δίκαιο, ηθική, μέτρο, πίστη, αγάπη και ελευθερία. Οι βασικές δηλαδή αρχές των Ελλήνων αλλά και της Ορθοδοξίας καταπατούνται βάναυσα. Θέλουμε να ονομαζόμαστε Έλληνες, δηλαδή φωτεινοί νόες, μα μόνο σκοτεινοί είμαστε. Και τι αλήθεια μπορούμε να περιμένουμε με αυτήν την κατάσταση; Ξαφνικά ως «δια μαγείας» να έρθουν όλα καλά; Όχι, αυτό δεν θα γίνει, γιατί όταν παρανομείς δεν κερδίζεις· αντίθετα λαμβάνεις
  τιμωρία. Από ποιον; Μα, από τον ίδιο σου τον εαυτό. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» και αυτό γίνεται συνεχώς.…

  Πάμε πίσω τώρα τον χρόνο: όλη η κακή μας συμπεριφορά που πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ζωής και έτσι είναι η κοινωνία συμβαίνει γιατί τέτοια παιδεία λάβαμε. Για να το πω αλλιώς: γεννιέται ένα μωρό, εσύ, που είσαι καρπός αγάπης και μεγαλώνεις και αντί να παραμείνεις αγνός και καλός όπως ένα παιδί, γίνεσαι κακός, μοχθηρός, ανταγωνιστικός, ζηλιάρης και τα λοιπά κακά. Γιατί; Ποιος φταίει; «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» λέει ο σοφός λαός. Άρα, όταν δεν είμαστε στο περιβάλλον της Αγάπης, κάποιοι
  φρόντισαν να μην είμαστε. Κι αφού βλέπουμε ότι πάμε στον γκρεμό, γιατί δεν σταματάμε την πτώση; Ακόμα και όσοι από εσάς νομίζετε ότι τα κακά οικονομικά, ή τα πολιτικά ή άλλα τέτοιου είδους αδιέξοδα δεν έχουν σχέση με το θέμα, πλανάστε. Όλα έχουν σχέση, όλα είναι αλληλένδετα.

  Ο καθένας από εμάς είμαστε σαν ένας κρίκος μιας αλυσίδας, κι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Φανταστείτε το σαν εικόνα. Ο καθένας δίνει το ένα χέρι στον διπλανό και ούτω καθ’ εξής. Φτιάχνουμε έτσι μια τέλεια γραμμή. Σήμερα όμως, το ένα χέρι δεν δίνεται στον διπλανό, η γραμμή δεν υπάρχει, η αλυσίδα είναι κομμένη σε πάμπολλα σημεία. Γιατί; Είναι θέμα μόνο παιδείας. Δεν μας έμαθαν την ουσία της Αγάπης, δεν μας έμαθαν την έννοια της αδελφοσύνης. Φταίμε κι εμείς που δεν την ψάξαμε, ενώ είχαμε τα ερεθίσματα. Το αμελήσαμε, το ξεχάσαμε, το
  κακό διογκώθηκε, μας παρέσυρε η φθορά, μας αλλοίωσαν αξίες που δεν ωφελούν τον εαυτό μας.

  Ακόμα και την ύστατη τούτη στιγμή της εσχάτης κατρακύλας, που όλα γύρω μας γκρεμίζονται, ακόμα και τώρα μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Είναι δυνατόν, πιστέψτε το! Μόνο θέληση χρειάζεται και πίστη σε αυτό. Ας μάθουμε την Αγάπη, αυτήν που δεν μας έμαθαν. Όχι την ιδεολογία, όχι την θεωρία, μα την ουσία, την πράξη στον εαυτό μας και στον διπλανό μας. Και, πιστέψτε το, ο κόσμος θα αλλάξει, όσο κι να σας φαίνεται αυτό εξωπραγματικό. Σας φαίνεται γιατί δεν το δοκιμάσατε, γιατί σας έπεισαν ότι δεν μπορείτε…

  Αγάπη… γνώρισε τον εαυτό σου, ποιος είσαι, γιατί γεννήθηκες, ποιος ο σκοπός σου, τι ήρθες να μάθεις εδώ, για ποιο λόγο περνάς το σχολείο της ζωής. Προστάτευσε τον εαυτό σου από οτιδήποτε δεν είναι Αγάπη: μην κρίνεις τους άλλους, κρίνε πρώτα τον εαυτό σου, μην κατηγορείς αλλά δες πρώτα τι έκανες εσύ. Δώσε το χέρι βοηθείας σε όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς να σκεφτείς το γιατί και πώς. Μελέτα τις διδασκαλίες των φωτεινών νοών, των Ελλήνων δηλαδή. Η Αγάπη των Ελλήνων είναι φως για τον κόσμο. Μελέτα κείμενα που σου μαθαίνουν ποιος είσαι,
  το πώς πραγματικά είναι η ζωή. Ήρθες στον κόσμο και είσαι γιος ή κόρη κάποιου κατά σάρκα. Κατά πνεύμα όμως είσαι γιος ή κόρη του Θεού· όπως ρωτάς τον σαρκικό πατέρα σου για να μάθεις τι να κάνεις, γιατί δεν ρωτάς και τον Θεό; Έμεινες στην σάρκα και ξέχασες Αυτόν που είναι ο αιώνιος Πατέρας σου; και περιμένεις να δεις προκοπή όταν ξέχασες τον αλάθητο Πατέρα Σου ή τον ζήτησες μόνο για να σου κάνει τα χατίρια; Πατέρας είναι θα στα κάνει… μα περιμένει να σε βοηθήσει, να σε μάθει. Τι να σε μάθει; Αγάπη ο Θεός, την Αγάπη θα σου μάθει…

  Αγάπη, Αγαπώ… από το Α ως το Ω, σε μια λέξη κρύβεται όλη η ουσία του σύμπαντος. Όχι αγάπη σαρκική, μα νοητή, αγάπη ψυχική, αγάπη θεϊκή. Οδός λύτρωσης και ελευθερίας, οδός αποτίναξης ζυγών, οδός που ακόμα κι εδώ, σε αυτήν την γη φέρνει παράδεισο.

  Εγώ που γράφω αυτά τα λόγια δεν είμαι άξιος να πω παραπάνω, δεν είμαι κάτι παραπάνω από εσάς. Μα γνώρισα την Αγάπη και κατάλαβα πώς μπορεί να γίνει ο παράδεισος εδώ, και στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον πλανήτη. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: είναι αδύνατον να είμαστε και να ζούμε καλά, αν ξεχνάμε την Αγάπη, τον Θεό. Υπάρχουν ανάμεσά μας άξιοι αντιπρόσωποί Του, άξιοι που τηρούν το “γράμμα” Του, αυτοί οι λίγοι, που μπορούν να μας λύσουν όλες τις απορίες μας. Τρέξτε σε αυτούς, μην περιμένετε λεπτό. «Ζητείστε και θα σας δοθεί». Νοήστε τι
  έχετε κάνει έως τώρα, νοήστε τον τρόπο ζωής που ζείτε, ώστε να μετα-νοήσετε και θα αρχίσουν να αλλάζουν όλα. Γιατί; Γιατί απλά ανοίγετε τον δρόμο να ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι, και όλοι εμείς μέσα στην Αγάπη του Θεού. Δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Κάθε μέρα θα γίνονται χιλιάδες θαύματα, γιατί αυτή είναι η Αγάπη.

  Αγάπη δεν είναι μόνο να σταυρώνεσαι Έλληνα, αλλά και να αναστηθείς. Από όλους μας εξαρτάται. Όλοι να είμαστε Ένα.

  Ταπεινά, και με πολλή στενοχώρια για τα σημερινά εκούσια δεινά των Ελλήνων,

  Ο συνάνθρωπός σας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.