ΠΡΟΣ Α! ΓΕΕΘΑ & ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

ΠΡΟΣ Α! ΓΕΕΘΑ & ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

—————————————–

Διάβασε το «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» & την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» 03/03/18.

Τέτοια τύχη σε περιμένει……….

Εσένα και τα αφεντικά σου, τους Προδότες Πολιτικούς……….

Απεδείχθης χειρότερος από τον Λυμπέρη του Εβραίου Σημίτη.

Γέμισε η Ελλάδα από υπηρέτες του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ……..

Όλοι οι Ναύαρχοι προερχόμενοι από το  Π.Ν.

Μιμηθείτε  τους Ναυάρχους της Ιστορίας,

ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ-ΚΑΝΑΡΗ-ΜΙΑΟΥΛΗ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι υπηρέτης του Κοσμοκράτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ομίλησε στους Δελφούς, και τάχθηκε εναντίον της μειώσεως των συντελεστών φόρων, οι οποίοι πηγαίνουν κατευθείαν στις Τράπεζες ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ διέταξε το ΓΕΣ να αποστρατεύσει τον ηρωϊκό Ταξίαρχο Παπαδάκη, γιατί απεκάλυψε στον Ελληνικό Λαό, το σκάνδαλο πωλήσεως πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία.

ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΏΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!!!!!!!!!

Οι Μπαχαλάκηδες, Κουκουλοφόροι, Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, τα έκαναν «Γυαλιά-καρφιά» στην Αθήνα , και στις άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Είναι η 5η φάλαγγα του Σιωνιστή ΣΟΡΟΣ , σκοπόν έχουν να δημιουργήσουν εσωτερικό μέτωπο, σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία.

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ βύθισε την Ελλάδα στο χάος, διά της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, με σκοπό να χάσουμε το πόλεμο με την Τουρκία-Αλβανία-Σκόπια, και να διαμελίσει το ΝΑΤΟ την Ελλάδα, ιδρύοντας τη Μακεδονία του Αιγαίου, με τη ΘΡΑΚΗ-ΑΙΓΑΙΟ στούς Τούρκους.

Στούς Τούρκους που συνέλαβαν δύο στρατιώτες λέμε,

Εάν παραβιάσετε άλλο τον Ελληνικό εναέριο χώρο, το εχθρικό αεροπλάνο θα καταρρίπτεται από πυραύλους,

και παν Τούρκικο πολεμικό πλοίο παραβιάσει τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, άνευ αδείας, θα βυθίζεται από πυραύλους.

Έτσι μιλάνε κύριοι Τσίπρα-Καμμένε-Κουβέλη-Αποστολάκη .

Έτσι φέρονται τα σοβαρά Κράτη, χωρίς υποτέλεια.

Οι Τούρκοι μόνον αυτήν τη γλώσσα καταλαβαίνουν.

Ζητάει ο Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Ε.Κ.) άμεσο σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, και άμεσο αγορά F-35

Αυτό το απαγορεύει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ…………..

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι δούλος του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, τούτου δοθέντος δεν μπορεί να υπάρξει ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!!!!

Καταντήσαμε όμηροι των «Συμμάχων του ΝΑΤΟ & των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι Σιωνιστής Εθνομηδενιστής.

Η Σιωνιστική Δύση είναι αποικία των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας-Κυβέρνησης.

Η Σιωνιστική Δύση εξοπλίζει την Τουρκία με ότι πιο σύγχρονο οπλισμό, εναντίον της Ελλάδος.

Ετοιματείστε για πόλεμο εάν θέλετε ΕΙΡΗΝΗ!!!!

Τα σύνορα της Ε.Ε. εύκολα γίνονται σύνορα της Τουρκίας………………………

Τ’ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Αντώνης Γρυπαίος

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

Ομάδα  Ελλήνων  Πατριωτών .

2 σκέψεις σχετικά με το “ΠΡΟΣ Α! ΓΕΕΘΑ & ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

 1. ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΚΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

  Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο

  Κύπρος 74. Οι ορδές του Αττίλα επελαύνουν, γιατί οι πολιτικοί μας έχουν αποφασίσει πως η «Κύπρος κείται μακράν»… Στην τουρκική λαίλαπα αντιτάσσουν τα στήθη τους οι ανώνυμοι Έλληνες στρα­τιώτες, που έχουν πάει να υπερασπιστούν το έδαφος της Κύπρου. Μανώλης Μπικάκης, είκοσι χρονών παλικάρι τότε βρέθηκε στο χάος των μαχών εκείνης της σκοτεινής για τον Ελληνισμό εποχής. Με ένα ΠΑΟ (Πυροβόλο Άνευ Οπισθοδρομήσεως) και 8 βλήματα. Βρίσκεται μόνος του σε ύψωμα στα Δυτικά της Λευκωσίας, στην περιοχή του Άγιου Δομέτιου. Απέναντι του βλέπει να πλησιάζει μία Ίλη τουρκικών αρμάτων και έ­να τάγμα πεζικού. Η Ελληνική ψυχή του δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να εγκαταλείψει τον χώρο παρ’ ότι οι όλμοι και οι σφαίρες πέφτουν βροχή. Το πρώτο πυρίκαυστο βλή­μα καταστρέφει το πρώτο άρμα και οι τούρ­κοι φαντάροι τρέχουν πανικόβλητοι να φυ­λαχτούν. Ο Εύστροφος και Ελληνόψυχος καταδρομέας αλλάζει θέση έρποντας με το δυσκίνητο ΠΑΟ για να μη στοχοποιηθεί. Από την νέα του θέση σημαδεύει το δεύτερο τουρκικό άρμα, που έγινε λαμαρίνες και φωτιά. Η σύγχυση κι ο πανικός ζωγραφισμέ­νη στα μάτια των αντιπάλων. Ο Έλληνας κα­ταδρομέας μόνος έναντι πολλών. Και όμως βρίσκει τρόπο με το θρυλικό του ΠΑΟ να κα­ταστρέψει και άλλα τέσσερα τουρκικά άρ­ματα με ισάριθμες εύστοχες βολές. Εκα­τόμβη νεκρών από το απέναντι στρατόπεδο. Όσοι έντρομοι τούρκοι επέζησαν, ασμένως προσπάθησαν να καλυφθούν σε παρακείμε­νο κτίριο. Ο σύγχρονος «Νικηταράς» όμως με τα δύο τελευταία βλήματα μετέτρεψε σε πύρινη κόλαση το καταφύγιο των οθνείων ε­χθρών, στέλνοντας τους «τράνζιτ» στο επέ­κεινα. Μόνη αυτή η Ελληνική ψυχή κατάφερε να αποτρέψει περικύκλωση της Λευκωσί­ας και αποκοπή της πρόσβασης με το αερο­δρόμιο της Λευκωσίας.
  Μετά την συνταρακτική αυτή μάχη, που δεν τολμούν να την φανταστούν ούτε οι πιο σκληροτράχηλοι κομάντος, ο Μανώλης ενώ­θηκε και πάλι με την μονάδα του και μετά την εισβολή επέστρεψε στην πατρίδα.
  Όμως από εδώ και πέρα αρχίζουν τα περί­εργα …Παρ ότι ο Διοικητής του τον πρότεινε για να παρασημοφορηθεί, το «Ελλαδικό» κράτος, το κράτος των προσκυνημένων πο­λιτικών αλλά και επίορκων κυβερνητών, ου­δέποτε τον τίμησε. Οι στρατηγοί, όλοι εκεί­νοι που την νύχτα της εισβολής είχαν γίνει παγοκολώνες, αφήνοντας με την απραξία και την ένοχη σιωπή τους την μαρτυρική Κύ­προ στα χέρια φανατισμένων αλλοθρήσκων, τον άφησαν να ξεχαστεί και μαζί με αυτόν, τον ανώνυμο ήρωα λησμόνησαν και την α­παράμιλλη προσφορά του στην Κύπρο.
  Η ζωή πήρε πάλι τους κουρασμένους ρυθ­μούς της. Ο Μανώλης επέστρεψε αθόρυβα και ταπεινά στην λεβεντογέννα Κρήτη. Πα­ντρεύτηκε, έκανε οικογένεια και εργαζόταν ως οικοδόμος στο νησί. Δεν ζήτησε ποτέ, τί­ποτε, δεν θέλησε δάφνες και τιμές, ζώντας σιωπηλά ως αυθεντικός ήρωας την εποποιία του, συνέχεια των ευκλεών προγόνων του! Μοίρα κακή έδωσε και άφησε την τελευταία του πνοή το 1994 στον δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου -Πατρών σε τροχαίο δυστύχημα. Υπήρξε θύμα σε έναν από τους δολοφονι­κούς δρόμους που επί σειράν ετών κατα­βρόχθισε πολλούς Έλληνες λόγω των κακο­τεχνιών αλλά και της ληστρικής αδιαφορίας των εκτραφέντων από την κίβδηλη δημο­κρατία μας , μεγαλοεργολάβων. Των σύγχρόνων τρωκτικών του Δημοσίου χρήματος που με στόχο τις παρατάσεις και αναχρημα­τοδοτήσεις δεν δίσταζαν να θυσιάζουν ψυ­χές στον μυσαρό Θεό της ασφάλτου. Εκεί­νος, ο ήρωας, έδωσε την ψυχή του για την Ελλάδα αλλά η σάπια πολιτεία μας του έ­στησε «καρτέρι θανάτου» στον πιο πάνω δρόμο. Σε αυτόν τον Ήρωα, με το όνομα του γραμμένο με χρυσά γράμματα δεν δό­θηκε ούτε ένα παράσημο, ούτε μια έστω πε­νιχρή σύνταξη στην χειμαζόμενη οικογένεια του με δύο μικρά παιδιά. Ξεχάστηκε από τους εμετικούς πολιτικάντηδες που ένας-ένας έδειχνε τις χάρες του.
  Το πολιτικό σύστημα της χώ­ρας, παίζει τα ρέστα του. Καταρρέει μέσα από το σκάνδαλο Novartis. Η κυβέρνηση σε ρόλο σταυροφόρου της δήθεν κάθαρσης παίζει το παιχνίδι των άθλιων κοσμοεξουσιαστών, που μέσα από το σκάνδαλο για τα φάρμακαλες και είναι το μόνο!-προδιαγράφει την πολιτική εξόντωση αντιπάλων. Η εικόνα στον περίφημο ναό της κοινοβου­λευτικής ανομίας ζοφερή αλλά και αποπνικτική συνάμα για κάθε σκεπτόμενο Έλλη­να. Η προανακριτική επιτροπή στήθηκε. Η Βουλή σε ρόλο Εισαγγελέα παρέπεμψε τους πολιτικά μελλοθάνατους στην επιτρο­πή, έστω κι αν παραβιάζεται ασύστολα το Σύνταγμα και οι Νόμοι με τους ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Λίγη σημα­σία έχει. Αρκεί, ότι μέσα από αυτήν την διά­τρητη διαδικασία, τίθενται στην χλεύη ενός ολόκληρου λαού. Τελικά μάλλον δεν θα γί­νει τίποτε. Προφανώς και το σκάνδαλο θα κονιορτοποιηθεί στις συμπληγάδες πέτρες του άρθρου 86 του Συντάγματος. Οι εγκαλούμενοι, ποιούντες την αθώαν περιστε­ράν, οδύρονται και κραυγάζουν περί της α­θωότητας των. Όμως δεν πείθουν, αντίθε­τα ο ρημαγμένος και εξαθλιωμένος λαός α­ντιλαμβάνεται το μεγάλο φαγοπότι που εί­χε στηθεί από την μεταπολίτευση και μετά και που τον οδήγησε στα βράχια των μνη­μονίων. Τα σκάνδαλα παρήλαυναν το ένα μετά το άλλο. Τι Siemens, τι εξοπλιστικά, τι χρηματιστήριο, τι κτηματολόγιο, τι δομημέ­να ομόλογα και άλλα πολλά «ων ουκ έστι α­ριθμός». Δεν φτάσαμε τυχαία στην χρεοκο­πία, αφού ο εξωτερικός Δανεισμός γιγά­ντωνε σαν την λερναία Ύδρα. Και μετά, τα ψεύτικα στοιχεία και μετά το έλλειμμα και στο τέλος τα μνημόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία των «πατέρων του Έθνους» φά­νηκαν ανάξιοι και πολύ μικροί στην προ ολί­γων ημερών συνεδρίαση. Όλοι αυτοί οι «πολιτικοί νάνοι» με τον βίο και πολιτεία τους έφτασαν την χώρα στο μεγαλύτερο α­διέξοδο της. Αδιέξοδο αξεπέραστο, όταν τα Εθνικά θέματα κυριαρχούν (Αχαλίνωτος επεκτατισμός και επιθετικότητα της Τουρ­κίας, ονοματοδοσία των Σκοπίων με το συνθετικό Μακεδονία, θρασύτητα Αλβανί­ας και άλλα πολλά). Κι όμως αντί να ομονο­ήσουν, αντί να είναι ένα σώμα, μια γροθιά απέναντι στον ορατό πια εχθρό, με στόχο την προστασία του Έθνους, εξαπολύουν χολή και ειρωνείες ο ένας στον άλλο.
  Μανώλης Μπικάκης, βίος ταπεινός γεμά­τος Ελλάδα, με περιεχόμενο και με στόχο. Να υπερασπιστεί την Πατρίδα. Την Πατρίδα των πολλών ανωνύμων Ελλήνων. Το μέγε­θος του απαράμιλλου θάρρους του, απερί­γραπτο, δεν το χωράει ανθρώπου νους, το είδατε!
  Τα πολιτικά σκάνδαλα όλης σχεδόν της Με­ταπολίτευσης, ανθρωπάρια χωρίς ήθος, χω­ρίς πατρίδα, χωρίς αξίες, χωρίς αρχές. Εκεί­νες τις πατροπαράδοτες από τους παλαίους- χρόνους, αυτές που απέδειξε πως είχε ο ήρωας Μανώλης. Τα πολιτικά ανδρείκελα της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας μας στο διάβα των σαράντα και πλέον χρόνων κατέ­δειξαν, ότι ο βίος τους δεν είναι ένδοξος αλ­λά γεμάτος εξαρτήσεις , παραχωρήσεις προκειμένου να περνούν καλά αυτοί και το σόι τους. Ξεπουλάνε τα πάντα. Απέδειξαν, ότι οι ξένοι πατρόνες τους κρατάνε καλά δε­μένους από παντού. Όταν έλθει η ώρα όμως τους τα βγάζουν στην φόρα. Εκεί είναι που τρέμουν! Γι αυτό προχθές στον «ναό της α­νομίας» είδαμε όλοι να βγάζουν άναρθρες κραυγές. Είδαμε βέβαια και τους κυβερνητι­κούς κήνσορες, ξαφνικά μετριοπαθείς, με γλυκύτητα και χωρίς κομπασμό, δίνοντας την εντύπωση, πως σφυρίζουν αδιάφορα. Γιατί έχουν φροντίσει οι οθνείοι Αλάστορες να τους έχουν κι αυτούς πιασμένους από παντού. Σε αυτή την απερίγραπτη κατάντια συμπαρατάσσονται και άλλοι θλιβεροί ε­πώνυμοι από άλλους φορείς. Με την ένοχη σιωπή τους, τουλάχιστον οι ταγοί του κλή­ρου και στρατού, αποδεικνύουν πόσο σάπιο είναι το «βασίλειο της Δανημαρκίας»!
  Βίοι όχι παράλληλοι λοιπόν. Βίοι αντίθετοι! Ο βίος του Μανώλη Μπικάκη αλλά και πολ­λών άλλων ανωνύμων παλικαριών που πάλε­ψαν και παλεύουν για πατρίδα και ξεχασμέ­νες αξίες, τους οδηγεί στην καταξίωση της συλλογικής συνείδησης ενός λαού! Υπάρχει αλήθεια τίποτε καλύτερο από την αθανασί­α;! Οι χθαμαλού ήθους πολιτικοί μας όμως ή καλύτερα πολιτικάντηδες της αισχρής και ψευδεπίγραφης ποδηγετούμενης δημοκρα­τίας μας, αυτήν που στηλίτευσε ο Ισοκρά­της στους λόγους του και έψεξε ο Πλάτω­νας στα μνημειώδη έργα του, οδηγούνται α­νεπιστρεπτί στα κολαστήρια της ανελέητης τιμωρού ιστορίας μέσα από την ανθρωποφαγία, που επιλέγουν τώρα πια οι στυγνοί α­πό την αντιπέρα όχθη του Ατλαντικού αφέ­ντες τους. Όλα έχουν τίμημα θλιβεροί πολι­τικάντηδες και ήλθε ή ώρα να γελάσει το χειλάκι του πικραμένου λαού. Βλέπετε η Νέμεση δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

  Από εξαιρετικό συνάδελφο έλαβα το παρακάτω άρθρο.

  Είμεθα στα πρόθυρα πολέμου και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα σφυρίζει αδιάφορα και παρακαλεί να διαλυθεί αυτή η χώρα για να σβήσουν τα εγκλήματά τους.
  Θλίβομαι που χιλιάδες συμπατριώτες  μας θα υποστούν τα δεινά του πολέμου, ανυπεράσπιστοι στην βαρβαρότητα των ισλαμιστών και των γειτόνων μας.
  Ας κηρύξουμε από μόνοι μας Παλλαϊκή Άμυνα μήπως και σώσουμε την τιμή μας.
   
   
  Με τους Θερμότερους Πατριωτικούς Χαιρετισμούς
   
  Στέργιος Σμυρλής
   —————————-
    
  Η ακμή, η παρακμή και ίσως το τέλος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων

  Ήρθε λοιπόν η ώρα.  Τα γραμμάτια που είχε υπογράψει ο Τσίπρας, με τους μπιλντεμπεργκεράδες, και τους παγκόσμιους νονούς της πλανητικής αθλιότητας, τώρα πια  εξοφλούνται κατά σειράν προτεραιότητας.

  Κι ένα από τα γραμμάτια αυτά (από τα πλέον επείγοντα) αφορούσε την επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια. 

  Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού έπρεπε να διαλυθούν πρώτα-πρώτα οι Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις, που τα τελευταία χρόνια και λόγω της γενικότερης απαξίωσης του Έλληνα πολεμιστή, ήταν ότι πιο αξιόμαχο διέθετε ο Ελληνικός στρατός ξηράς.

  Η απόφαση των κόκκινων να κλείσουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο και επιπλέον να εξευτελίσουν οικτρά, την ιστορία και τη σημασία των Ελλήνων ΛΟΚατζήδων εγκαθιστώντας εκεί μέσα ορδές λαθρεποίκων, δεν είναι παρά η πρώτη πράξη του τέλους των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.

  Οι περίφημοι Έλληνες ΛΟΚατζήδες, που για περισσότερα από 60 χρόνια ήταν το καμάρι του Ελληνικού στρατού και η αφρόκρεμα μιας νεολαίας μαθημένης να φυλάττει Θερμοπύλες,  σε λίγα χρονια θα έχουν εξαφανισθεί και θα έχουν λησμονηθεί, όπως θα έχει λησμονηθεί και ολόκληρη η Ελληνική ιστορία…. 

  Μικρό αφιέρωμα λοιπόν στην ιστορία, στο ξεκίνημα, στην ακμή, στην παρακμή και στο τέλος των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, για να μην τους αφήσουμε να σβήσουν τη συλλογική μας μνήμη, όπως σβήνουν κομμάτι-κομμάτι τη δυνατότητα μας να πολεμάμε, για όλα αυτά που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και τα οφείλουμε στα παιδιά μας…

  Και κάτι ακόμα…
  Οι…. κόκκινοι,  έχουν τους λόγους τους να μισούν θανάσιμα τους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), που αποτέλεσαν και τον πρώτο κορμό των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων.
  Με την απόφαση τους να διαλύσουν το ΚΕΕΔ μετατρέποντας το σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, λαθροεισβολέων και πεμπτοφαλαγγιτών του Ισλάμ, εκτός των άλλων, παίρνουν και την εκδίκηση τους, για τα όσα τους έκαμαν οι λοκατζήδες του Καλλίνσκη, στην περίοδο του εμφυλίου.
  Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…
                                                          Λοκατζήδες κατά συμμοριτών, το 1949
  Οι κομμουνιστές παίρνουν σήμερα τη ρεβάνς για την ήττα τους στον εμφύλιο, 
  απο τους Λόχους Ορεινών Καταδρομών [ΛΟΚ]

  Πως πρωτοδημιουργήθηκαν οι  Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις – η ίδρυση του Ιερού Λόχου
  Τον Αύγουστο του 1942, ο υπουργός Στρατιωτικών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Κάιρο, Π. Κανελλόπουλος, εξέδωσε διαταγή για την εθελοντική κατάταξη Ελλήνων αξιωματικών σε μια μονάδα που ονομάστηκε Λόχος Επίλεκτων Αθανάτων. H ανταπόκριση από αυτούς που διψούσαν για δράση ήταν μεγάλη και σύντομα 130 αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού με 40 οπλίτες και 30 βοηθητικούς επάνδρωσαν τη μονάδα. Αργότερα, η μονάδα ονομάστηκε επίσημα Ιερός Λόχος με έμβλημα μια αρχαία σπάθη και τη σπαρτιάτικη επιταγή «H ταν ή επί τας».
   
   
  Διοικητής της ανέλαβε ο συνταγματάρχης Χριστόδουλος Τσιγάντες, ο οποίος δεν βρήκε καθόλου ευχάριστη την προοπτική χρησιμοποίησης της μονάδας ως Λόχο Βαρέων Πολυβόλων αποσπασμένο στη II Ελληνική Ταξιαρχία. Έτσι μετά από επαφή που είχε με το συνταγματάρχη Στέρλιγκ, διοικητή της επίσης νεοϊδρυθείσας καταδρομικής μονάδας SAS, ο Ιερός Λόχος υπήχθη σ’ αυτήν και το Νοέμβριο του ’42 μεταστάθμευσε στο Καμπρίτ, στο στρατόπεδο Commando. 
  H εκπαίδευση περιλάμβανε αντικείμενα όπως αλεξίπτωτα, εκρηκτικά, πλωτά μέσα και διάφορα είδη οπλισμού. 
   
  H δράση του Ιερού Λόχου άρχισε με καταδρομικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με την SAS στην Κυρηναϊκή, το Φεβρουάριο του ’43 στην Τυνησία σε συνεργασία με τους Γάλλους του στρατηγού Λεκλέρκ και τη Νεοζηλανδική Μεραρχία του στρατηγού Φρέιμπεργκ. Κατόπιν επιστρέφει στην Αίγυπτο, όπου τον Ιούνιο μαζί με την SAS, την SBS και το LRDG αποτελούν τις περίφημες Raiding Forces υπό τον ταξίαρχο Τέρνμπουλ.
   
  Τον Σεπτέμβριο η Ιταλία συνθηκολογεί με τους Συμμάχους και οι Βρετανοί στέλνουν δυνάμεις σε ορισμένα νησιά, με ένα τμήμα Ιερολοχιτών να φθάνει στη Λέρο και τον Οκτώβριο το σύνολο των 334 Ιερολοχιτών να μεταβαίνει στη Σάμο. Λίγο αργότερα οι Γερμανοί αποκτούν τον έλεγχο των Δωδεκανήσων και το Νοέμβριο οι Βρετανικές δυνάμεις αποχωρούν. 
  O Ιερός Λόχος μαχόμενος περνά στην Τουρκία κι απ’ εκεί επιστρέφει στην Αίγυπτο για ξεκούραση. Τον Φεβρουάριο του ’44, και σε συνεργασία με την SBS, αρχίζει καταδρομικές επιχειρήσεις σε νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους. 
  Τον Απρίλιο η δύναμή του έχει ανέλθει σε 425 άνδρες, οπότε αποφασίζεται η ανάπτυξή του σε Σύνταγμα με τις A και B Μοίρες και τη Μοίρα Διοικήσεως και προσωπικό πέραν των 1000 ανδρών.
   
  Τον Οκτώβριο οι Ιερολοχίτες αποβιβάζονται στον Πειραιά, αλλά παρά την εκκένωση της ηπειρωτικής χώρας οι Γερμανοί εξακολουθούν να κρατούν αποκομμένα τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τη Μήλο, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο. O Ιερός Λόχος αναλαμβάνει την απελευθέρωσή τους, πράγμα το οποίο επιτυγχάνει. 
   
  H εθνική προσφορά του ήταν τεράστια, καθώς με την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων ήταν φυσικό επακόλουθο να περάσουν αυτά, κάτω από την ελλην

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.